Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις του Ecofin και του Eurogroup

ΚΚΕ: "Πράξη σωτηρίας η απειθαρχία στην Ε.Ε."

"Είναι πρόσχημα ότι η δήθεν έκτακτη ανάγκη της ελληνικής οικονομίας επιβάλει το ξεθεμελίωμα των τελευταίων εργατικών - λαϊκών κατακτήσεων στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στο εισόδημα, παντού, όπως απαιτούν η κυβέρνηση και η Ε.Ε..", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα μέτρα τις αποφάσεις του Ecofin και του Eurogroup [...]

Όπως σημειώνει ο Περισσός, "τρανή απόδειξη για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι τέτοιου είδους μέτρα θέλουν να επιβάλλουν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.. Άλλωστε προβλέπονται από τις συνθήκες ... του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας και τα προωθούν εδώ και χρόνια πριν την εκδήλωση της κρίσης".

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ως "ένα ακόμα μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης ότι η επιτυχημένη εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας θα αποτρέψει την επιβολή νέων χειρότερων αντιλαϊκών μέτρων. Αντίθετα, η εφαρμογή του ανοίγει το δρόμο στην κλιμάκωση και τη γενίκευση της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα".

"Ο λαός δεν δεσμεύεται ούτε από το Μάαστριχτ, που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Συνασπισμός, ούτε από τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, ώστε να αποδεχτεί να τον ρίξουν στον Καιάδα της πιο στυγνής εκμετάλλευσης όπως απαιτούν τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ελληνικής και ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας. Η απειθαρχία στην Ε.Ε. και στην πλουτοκρατία σήμερα αποτελεί για το λαό πράξη σωτηρίας.",


Αλ. Τσίπρας: Κοινή δράση των λαών απέναντι στην κερδοσκοπία των αγορών

Το δρόμο «της κοινής δράσης και της αλληλεγγύης των εργαζομένων της Ευρώπης απέναντι στις άγριες κερδοσκοπικές διαθέσεις των αγορών» προκρίνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, επικρίνει την κυβέρνηση για τους μέχρι τώρα χειρισμούς της στο πεδίο της οικονομίας.

«Έπρεπε να περάσουν τέσσερις μήνες για να κατανοήσουν στην κυβέρνηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι αγορές αντιμετωπίζουν τη χώρα μας ως πειραματόζωο. Ελπίζουμε να μη χρειαστούν άλλοι τόσοι μήνες για να κατανοήσουν ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος απ’ αυτόν της εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Ο δρόμος αυτός, δεν είναι ο δρόμος της υποταγής στις κερδοσκοπικές διαθέσεις των αγορών, ούτε στις επιταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά είναι ο δρόμος της κοινής δράσης και της αλληλεγγύης των εργαζομένων της Ευρώπης, των λαών της Ευρώπης απέναντι στις άγριες κερδοσκοπικές διαθέσεις των αγορών» κατέληξε.

Τα νέα τηλέφωνα του Δήμου Δελφών

Ο Δήμος Δελφών, ολοκληρώνοντας τις δομές τηλεφωνίας μέσω του προγράμματος «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» είναι σε θέση να ανακοινώσει τις νέες τηλεφωνικές γραμμές για τις υπηρεσίες του.

Για την εξυπηρέτηση των πολιτών & των υπηρεσιών, οι υπάρχουσες κεντρικές γραμμές επικοινωνίας του Δήμου Δελφών: 22650 82310 & 82311 (φαξ: 22650 83149), δεν θα καταργηθούν άμεσα. Αυτό θα γίνει όμως σε ένα σχετικά σύντομο βάθος χρόνου. Ειδικό ηχογραφημένο μήνυμα θα σας εισαγάγει στις συνδέσεις που έχετε ανάγκη καθώς και στο γραφείο πληροφοριών του Δήμου. Ζητήστε να μάθετε τις απ’ ευθείας γραμμές των υπηρεσιών που σας... ενδιαφέρουν μετά τη σύνδεσή σας.
Οι νέες τηλεφωνικές μας γραμμές έχουν ως εξής:

* Τηλεφωνικό κέντρο & Γραφείο Πληροφοριών: 22653 51300

* Προϊστάμενος διοικητικών Υπηρεσιών / Ληξιαρχείο: 22653 51315

* Πρωτόκολλο διοίκησης /

ΟΓΑ Χρισσού / Προμήθειες: 22653 51317

* Δημοτολόγια / ΟΓΑ Δελφών / ΤΑΠ: 22653 51312

* Οικονομική Υπηρεσία: 22653 51316

* Θέματα Δ.Σ.: 22653 51314

* Τεχνική Υπηρεσία: 22653 51311

* Υπηρεσία Αλλοδαπών / Τέλη: 22653 51318

* Γραφείο Τύπου: 22653 51313

* Αναπτυξιακή Επιχείρηση: 22653 51323

* Γραφείο Αντιδημάρχου: 22653 51330

* ΦΑΞ (έναρξη από 1η Μαρτίου 2010): 22653 51333



Η τηλ. γραμμή του ΚΕΠ Δελφών παραμένει ως έχει: 22650 82600

Η τηλ. γραμμή του Δ.Δ. Χρισσού παραμένει ως έχει: 22650 82026

Έρχεται ο ... "Κυβερνήτης" της Ελλάδας!

Σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης εισήλθε και τυπικά από την Τρίτη -με τη «βούλα» του Ecofin- η ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο της οποίας είναι δυνατόν τα πρόσθετα μέτρα στην οικονομία να αποφασίζονται από τις Βρυξέλλες ...ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης.!!!(in.gr)
Η τοποθέτηση "Ευρωπαίου τοποτηρητή-Κομισάριου " στην Αθήνα, ο οποίος θα ελέγχει στενά την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών και την εφαρμογή των "μέτρων" που πρακτικά έχουν ήδη προαποφασιστεί στις Βρυξέλλες, είναι μια μόνο από τις πολλές παραμέτρους του εν πολλοίς άγνωστου ακόμη- για εμάς- σχεδίου διάσωσης. Ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του κομισάριου φέρεται να είναι ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης. Ο κ. Γιώργος Χαντζημαρκάκης, γεννήθηκε το 1966 στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, και από το 2004 εκλέγεται βουλευτής των Φιλελευθέρων-FDP (ELDR) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Άλλο όνομα που ακούγεται είναι αυτό του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λουκά Παπαδήμου. Ο κ. Παπαδήμος, του οποίου η θητεία στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λήγει στο τέλος Μαΐου, χαίρει εκτίμησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ έπαιξε ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις όλο το προηγούμενο διάστημα μεταξύ Βρυξελλών, Φρανκφούρτης και Αθήνας για την εκτόνωση της έντασης και την ... αναζήτηση λύσης στο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Αυτό που είναι το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Βρυξέλλες έχουν αποφασίσει την Θέση του Κυβερνήτη της Χώρας μας να την έχει κάποιος τουλάχιστον ελληνικής καταγωγής - σε μια προσπάθεια να μας ... χρυσώσουν το χάπι!
Ελληνικός Ευτελισμός!
Η εγκατάσταση ευρωπαίου τοποτηρητή στην Αθήνα και το καθεστώς ευρωπαϊκού οικονομικού ελέγχου που μας έχει επιβληθεί, όλα αυτά τα απολύτως διαβρωτικά της εθνικής μας ανεξαρτησίας μέτρα, δεν μπορούν και δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα και χωρίς συνέπειες, έστω χωρίς απλό καταλογισμό πολιτικών ευθυνών, και κυρίως χωρίς διδάγματα για την ελληνική κοινωνία.

ΥΓ1) Μπορεί τις ευθύνες για το πως φθάσαμε ως εδώ να τις αναζητήσουμε στις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή, αλλά αυτός που τελικά χρεώνεται την κατάλυση της Δημοκρατίας και της Ανεξαρτησίας της Χώρας μας είναι ο κ. Παπανδρέου προσωπικά! Και αυτό που θα καταγραφεί στην Ιστορία, είναι ότι ο σημερινός πρωθυπουργός συναίνεσε στο να μας εγκαταστήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση- πρακτικά καταλύοντας το Σύνταγμά μας- Κυβερνήτη! Στο αν, υπό τις παρούσες συνθήκες, μπορούσε να πράξει και διαφορετικά είναι μια μεγάλη συζήτηση που έχει να κάνει κυρίως με τις πολιτικές και όχι τόσο με τις οικονομικές προτεραιότητες της ίδιας της Ελληνικής Κοινωνίας! Εμείς θέτουμε ένα απλό ερώτημα: θα μπορούσε κανείς να αποδεχτεί μια τέτοια εξέλιξη στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια;
ΥΓ2) Είμαστε οι τελευταίοι που θα υπερασπιστούν τις δομές και τις λειτουργίες του Σύγχρονου Ελληνικού Κράτους και του Πολιτεύματός του! Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε και να αποδεχτούμε μια οπισθοχώρηση πίσω από κεκτημένα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα! Το δικαίωμα της "αυτοδιάθεσης" του Λαού είναι ένα κεκτημένο που αυτή την στιγμή καταργείται! Δεν έχει πλέον καμία σημασία ποιόν ψήφισε για Πρωθυπουργό - ακόμη και με αυτό το αντιδημοκρατικό και καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα- ο Ελληνικός Λαός: πλέον Κυβερνήτη για την Χώρα ορίζουν οι Βρυξέλλες! Kαι μάλιστα ιδιαίτερη βαρύτητα αποκτά το γεγονός ότι αυτό γίνεται με την πρόφαση "της αντιμετώπισης του κινδύνου χρεοκοπίας " του Ελληνικού Κράτους! Μήπως παρόμοια επιχειρήματα "περι εσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων" δεν χρησιμοποίησε και η Χούντα των Συνταγματαρχών για να καταλύσει την Δημοκρατία στην Χώρα μας; Απλά σήμερα μιλάμε για μια Τραπεζιτική Δικτατορία που εγκαθίσταται στη Ελλάδα, απροκάλυπτα και το κακό: χωρίς κανείς στην χώρα μας να αντιδρά σ' αυτήν την εξέλιξη!
ΥΓ3) Όλοι αυτοί που κόπτονται περί "Ελληνικής Ιθαγένειας" το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αρχίσουν ... γαργάρες! Για τον απλούστατο λόγο ότι σήμερα στην χώρα μας οι Αρχές που έθεσαν και οι Αξίες με τις οποίες μας προικοδότησαν, οι πρόγονοί μας - από τον Σωκράτη και τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα και τον ... Καλλικράτη μέχρι τους απλούς ανώνυμους αγωνιστές της πρόσφατης ιστορίας μας, που έχυσαν το αίμα τους για να υφίσταται σύγχρονο Ελληνικό Κράτος- δεν κινδυνεύουν από τους ρακένδυτους Αφγανούς Λαθρομετανάστες, αλλά από τα Golden Boys της Παγκόσμιας Οικομικής και Πολιτικής Σκηνής! Βέβαια σε συνθήκες οικομικής κρίσης, και αυτό είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο, οι Φασιστικές αντιλήψεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν! Να μην ξεχνάμε ότι η προηγούμενη παρόμοια μεγάλη οικομική κρίση - αυτή του 1929- μας οδήγησε στην άνοδο του Φασισμού και τελικά στον Παγκόσμιο Πόλεμο! Και να μην ξεχνάμε επίσης ότι τέτοιου είδους παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις - όπως είναι και η τωρινή-τελικά ξεπεράστηκαν μόνο με πόλεμο! Και αυτό είναι κάτι άλλο - και ίσως το ποιο σημαντικό- που μας διδάσκει η ιστορία!
ΥΓ4) Και τελικά όλες αυτές οι οκονομικόπολιτικές εξελίξεις επιβεβαιώνουν αυτό που κάποιος μεγάλος πολιτικός και φιλόσοφος, είχε προβλέψει ήδη από την δεκαετία του 1920: ότι η πολιτική ένωση των κρατών της Ευρώπης είναι ένας μύθος! H παγκόσμια οκονομική κρίση απεκάλυψε τελικά τον πραγματικό χαρακτήρα της Ευρωπα'ι'κής Ένωσης: επειδή ακριβώς είναι πρωτίστως οικονομική "ένωση", είναι η οικονομία που καθορίζει την πολιτική της και όχι το αντίστροφο! Οι Βρυξέλλες δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για την ισόρροπη ανάπτυξη και πρόοδο όλων των κρατών-μελών ! Από την εποχή του φιλελεύθερου Χέλμουτ Κολ, η Γερμανία συνεισέφερε τη μερίδα του λέοντος στους κοινοτικούς προϋπολογισμούς, όχι από αλτρουϊσμό και αλληλεγγύη αλλά και για να δημιουργήσει μια τεράστια ενδοχώρα στην οποία θα μπορεί να διοχετεύει τα προϊόντα της. Με άλλα λόγια για την Γερμανία η αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης του ευρωπαϊκού Νότου ήταν όρος ανάπτυξης και δυναμικής για το κατεξοχήν εξωστρεφές γερμανικό παραγωγικό μοντέλο. Αυτή η διαδικασία άνισης ανταλλαγής, που επαναφέρει ξανά στο προσκήνιο με νέους όρους την αντίθεση Βορρά - Νότου μέσα στην ίδια την Ευρωζώνη, επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο από την πολιτική του σκληρού ευρώ και την καθήλωση των μισθολογικών αυξήσεων στη Γερμανία. Μήπως οι αντιλήψεις περί "γουρουνιών" (pigs) του μεσογειακού Νότου, αντιλήψεις που καλλιεργούν τα "έγκυρα" έντυπα του Βορρά, δεν καταδεικνύουν την επανεμφάνιση αυτής της αντίθεσης; Ακόμη και όταν ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν, ενώ ανέβαζαν περισσότερο τα επιτόκια στηρίζοντας το ακριβό ευρώ, προλειαίνοντας το έδαφος για την επερχόμενη ύφεση. Όταν όμως τα παράσιτα της κερδοσκοπίας προσέβαλαν και τις ευρωπαϊκές τράπεζες, λόγω της παγκοσμιοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι κυβερνήσεις αποφάσισαν να παρέμβουν για να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη καταστροφή. Αυτή η διαδικασία είχε βαρύ κόστος. Τα ελλείμματα εκτοξεύτηκαν στα ύψη, ενώ αποκαλύφθηκε οτι ο στενός κορσές του Συμφώνου Σταθερότητας δεν εξυπηρετεί κανέναν.
ΥΓ5)Αλλά τελικά θα καταφέρουν μήπως οι Γερμανοί να ξεπεράσουν την Οικονομική Κρίση, ρίχνοντας τα βάρη της δικής τους ανάκαμψης στα υπόλοιπα Κράτη -Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Με τις αγορές των Κρατών Μελών σε ύφεση μειώνονται και οι καταναλωτικές δαπάνες των πολιτών τους! Οπότε και η Γερμανία θα πρέπει να στραφεί προς άλλες αγορές: τις ίδιες αγορές στις οποίες στρέφονται και οι ευρισκόμενοι σε ύφεση Αμερικάνοι! Και τότε η αντιπαράθεση Ευρώ-Δολαρίου πέρνει χαρακτήρα ανοικτού πολέμου! Ο Τρίτος Πόλος αυτής της Παγκόσμιας Οικονομικής αντιπαράθεσης- η Κίνα- βασίζεται στο τεράστιο φτωχό εργατικό δυναμικό της, έτσι ώστε να έχει καταφέρει προς το παρόν - μόνον αυτή και το Ιράκ (το τελευταίο για ευνόητους λόγους) να αποφεύγουν την ύφεση! Μπορούν όμως οι Οικονομίες της Δύσης να ανταγωνιστούν την Κίνα, όσο κι αν ισοπεδώσουν τα εργατικά δικαιώματα και μεροκάματα για να ρίξουν το Κόστος Παραγωγής των προϊόντων τους; Η εύκολη λύση είναι η μεταφορά παραγωγικών κλάδων στην ίδια την Κίνα! Γι αυτό και παρόλο που η Παγκόσμια Οικονομία είναι σε ύφεση, η Κινεζική είναι σε αναπτυξιακή τροχιά. Η διεργασία αυτή όμως έχει ως αποτέλεσμα να συρικνώνεται η πραγματική οικονομία των Χωρών της Δύσης! Και κυρίως να αυξάνεται η ανεργία και να χάνεται η αγοραστική δύναμη των πολιτών στα αναπτυγμένα Κράτη! Και τελικά να οδηγούμαστε σε ένα φαύλο κύκλο, χωρίς διέξοδο και χωρίς προοπτική απεγκλωβισμού από αυτόν! Και αν τελικά μπεί και η Κινεζική οικονομία σε ύφεση, τότε το μόνο που τους απομένει είναι το "παράδειγμα του Ιράκ", ως το μόνο "αναπτυξιακό" μοντέλο για να βγούν απο την Κρίση! Η συνταγή είναι δοκιμασμένη κατά το παρελθόν! Μόνο που η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται παρά μόνο ως τραγωδία ή φάρσα! Και είναι στο χέρι μας- όλων μας μαζί και του καθενός μας ξεχωριστά, να μην αφήσουμε να εξελιχθεί σαν Τραγωδία! Εμείς τουλάχιστον οι Έλληνες ξέρουμε καλά από "Τραγωδίες" και όχι μόνον επειδή εδώ γεννήθηκε ο Ευριπίδης και Σοφοκλής! Ας εμποδίσουμε λοιπόν την φαρσοκωμωδία του "Ευρωπαίου Κυβερνήτη" να μας οδηγήσει σε μια νέα και πιθανόν τελευταία, Ελληνική Τραγωδία!
Από konstantinosdavanelos.blogspot.com

Αλλοδαπός βρέθηκε νεκρός σε τροχόσπιτο στην Ιτέα


Νεκρός βρέθηκε, χθες το απόγευμα στις 6, ένας αλλοδαπός στο τροχόσπιτο όπου διέμενε στην Ιτέα Φωκίδας.

Τα αίτια του θανάτου του ερευνά η αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή για θάνατο εξαιτίας παθολογικών λόγων.

Περισσότερο… φως αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση
Από zougla.gr

Σχολή Ορειβασίας χειμερινού βουνού απο τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Άμφισσας

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας
ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ - ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ - ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2010
Η σχολή ορειβασίας χειµερινού βουνού έχει σκοπό να σας δώσει την απαραίτητη γνώση που χρειάζεται κάποιος ώστε να είναι ικανός να κινηθεί µε ασφάλεια στο ορεινό περιβάλλον το χειµώνα. Θα µάθουµε να χρησιμοποιούμε τον ορειβατικό εξοπλισμό και ρουχισμό, µετεωρολογία και προσανατολισμό,ποιοι είναι οι κίνδυνοι στο βουνό και πώς να τους αντιμετωπίζουμε. Από την πλευρά σας προετοιμαστείτε µε καλή φυσική κατάσταση και όρεξη για δράση και περιπέτεια στο βουνό.
Μαζί θα µάθουµε τον τρόπο κίνησης στο δύσκολο χειμερινό βουνό στοχεύοντας ... πάντα ψηλότερα!
Το καλοκαίρι έρχεται και η δοκιμασία της ανάβασης στο Mont BIanc την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, µας περιμένει για να αναμετρηθούμε ...

27-28/2 ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ:
Ανάβαση: απλή ορειβατική ανάβαση στον Γεροντόβραχο.
Μάθηµα: για τις τεχνικές του βηματισμού στο χιόνι µε χρήση µπατόν, πιολέ, (κραμπόν αν επιτρέπουν οι συνθήκες του χιονιού).
Θεωρία: προπόνηση και διατροφή, έννοια του ορισμού φυσική κατάσταση, προσανατολισμός, τακτικές ανάβασης στα βουνό, πρώτες βοήθειες, µεταφορά τραυματία.
Διαµονή: σε καταφύγιο.
28/2 διαµονή στην Άμφισσα.

1-5/3 ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ:
Ανάβαση: στην Αλογόραχη, την Σκούφια και τον Κόρακα.
Μαθήματα: πάνω στις τεχνικές του βηματισμού στο χιόνι µε χρήση µπατόν -πιολέ- κραµπόν, προσανατολισμός για τις τεχνικές πιολέ - κραµπόν, κίνηση σε σχοινοσυντροφιά, ασφάλειες και τρόποι ασφάλισης στο χιόνι, τακτικές ανάβασης στο βουνό.
Θεωρία: προσανατολισμός, µετεωρολία, κίνδυνοι στο βουνό και τακτικές ανάβασης στο βουνό, χιονοστιβάδες, διάσωση και πρώτες βοήθειες, µεταφορά τραυματία, προσανατολισμό.
Διαµονή: σε καταφύγιο.

5/3 δωµονή στην Άµφισσα.


6-7/3 ΓΚΙΩΝΑ:
Ανάβαση: διάσχιση του βουνού, ανάβαση από την χαράδρα της Ρεκκάς στην κορυφή και κατάβαση στην Καλλοσκοπή ή την Συκιά µέσα από το Λαζόρεµα (εναλλακτική λύση: ανάβαση και κατάβαση στα ίδια, για πρακτικούς λόγους).
Διαµονή: σε καταφύγιο, υπνόσακος απαραίτητος.
Οι Φωτογραφίες είναι από Εδώ

Γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο...

Φίλος αναγνώστης μας έστειλε το παρακάτω άρθρο:

Πέμπτη, 6 Αυγούστου του 2009. Τα μπάνια του λαού είναι στην κορύφωσή τους και η τρομολαγνεία για τη γρίπη των χοίρων καλά κρατεί. Όμως, ο τότε Πρωθύπουργός μας και οι γνωρίζοντες έχουν άλλες σκοτούρες. Περίεργες φήμες και σενάρια κυκλοφορούν στους τραπεζικούς και οικονομικούς κύκλους της χώρας.

Διαβάζουμε από το sofokleous10.gr της 7ης Αυγούστου 2009, Περίεργη σεναριολογία ΔΝΤ για... ελληνικό κανόνι:

"Αίσθηση έχει προκαλέσει στους τραπεζικούς και οικονομικούς κύκλους της χώρας η περίεργη ... σεναριολογία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που πρώτη φορά εμφανίζεται σε έκθεση του Οργανισμού, και αφορά το ενδεχόμενο πλήρους οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, κατά τα πρότυπα χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, που ήδη εφαρμόζουν προγράμματα «σωτηρίας» υπό την αιγίδα του Ταμείου."

και λίγο παρακάτω:

"Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η περίεργη σεναριολογία για τον κίνδυνο ενός «κραχ», αυτή τη φορά σε μια χώρα της Ευρωζώνης, δεν είναι καθόλου τυχαία. Οι διεθνείς οικονομικοί κύκλοι και οι ισχυρές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις περιμένουν την ελληνική κυβέρνηση… στη γωνία και με το πρώτο «στραβοπάτημα» εκτιμάται ότι θα επιχειρήσουν να οδηγήσουν τη χώρα στην ίδια κατεύθυνση που κινήθηκαν και οι ανατολικοευρωπαϊκές οικονομίες, που «σώθηκαν» με τη συνδρομή του ΔΝΤ."

Είναι δυνατόν; Ποιος ξέρει; Λίγοι πάντως το πρόσεξαν το ζήτημα εκείνες τις μέρες και ακόμα λιγότεροι το ανέλυσαν λίγο παραπάνω. Δείτε το θέμα της Ελευθεροτυπίας την Παρασκευή 7 Αυγούστου. ΔΝΤ: Στραβά αρμενίζετε (-1,7%)

Οι εξελίξεις είναι λίγο πολύ γνωστές. Σε λιγότερο από ένα μήνα ο Καραμανλής προκυρήσσει εκλογές, εκπλήσσοντας πολλούς ακόμα και στο ίδιο του το κόμμα. Ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι τους έκατσε το λαχείο και αρχίζουν να τάζουν ένα σωρό μπούρδες. Πριν καλά καλά το καταλάβουμε, από τις 5 Οκτώβρη είναι το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση κι "ο λαός στην εξουσία". Τα υπόλοιπα είναι απλώς ιστορία ζώσα.

Τι έλεγε όμως το ΔΝΤ τότε, που σε συνδυασμό με αυτά που ήξερε επιπλέον ο Καραμανλής, τον ανάγκασαν να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια; Ποιο ήταν το μέλλον που μας καθόρισε από τότε, σα χώρα και πολίτες και το οποίο με τόση χαρά πρόστρεξε να υλοποιήσει ο Παπανδρέου; Ολόκληρο το report του ΔΝΤ για την Ελλάδα, τον Αύγουστο του 2009 εδώ.

Το κείμενο είναι στα Αγγλικά και οι οικονομικοί δείκτες και αναλύσεις είναι δυσνόητα πράγματα και στην τελική ανούσια για τον μέσο πολίτη. Άμεσο ενδιαφέρον έχουν όμως 2 πίνακες της έκθεσης που αναφέρονται στα προτεινόμενα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και στις δομικές αλλαγές που απαιτούνται. Αυτά και φαίνονται παρακάτω:

Greece: Potential Fiscal Adjustment Measures
Revenue measures 1/
Personal Income Tax
• Cut nonstandard tax credits and deductions.
• Reduce income exemptions on capital gains of immovable property, profit from derivative and subsidies to young professionals.
• Tax the self-employed and the informal sector (with a moderate presumptive tax).
Corporate Income Tax
• Reduce special regimes for shipping operations and construction companies.
• Limit exempt income and nonstandard deductions.
• Tighten the liberal treatment of gains and loss valuation.
• Limit tax incentives to investment.
VAT
• Reduce the number of rates to at most two (from currently six).
• Limit the number of goods and services taxed at reduced rates.
• Cut nonstandard exemptions.
• Increase low VAT tax thresholds.
Property tax
• Narrow exemptions.
• Adopt market-based valuation to replace the notional “objective value”.
• Unify tax rates on residential and business buildings to limit opportunities for evasion.
Spending measures
Wage bill
• Reduce overstaffing by replacing only partially exits from the public sector.
• Contain wage rates.
• Simplify administrative procedures and establish one-stop shops for government services.
Defense
• Reduce defense spending towards OECD average.
Health
• Continue with the reform of the health sector, toward better management of public hospitals,
improved pricing and costing mechanisms and an effective primary healthcare system.
Pensions
• Further reform the pension system, which could include basing pensions on lifetime earnings rather than the last five years of earnings; lowering accrual rates; eliminating 13th and 14th payments; further restricting conditions for early retirement; and clamping down on contribution evasion.
1/ For more details, see Country report No. 08/147.

Greece: Structural Reform Needs
Public Administration
• Cut entities, reduce staffing, and limit political appointees
• Accelerate privatization of public enterprises
• Place greater trust in the public by publishing more information
Goods and Services Markets
• Cut administrative burdens and red tape
• Reform network industries by unbundling electricity and gas.
• Achieve an ambitious transposition of the EU Services Directive.
• Ensure adequate staffing and authority for the Competition Commission.
Labor Market
• Promote a social contract focused on employment growth through strong wage moderation
• Expand part-time work opportunities
• Reduce employment protection

Δε σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Εμένα πάλι γιατί μου θυμίζουν τα plan A, B, C και δεν ξέρω τι άλλο του Παπανδρέου;

Ένα είναι πάντως σίγουρο. Οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου & Co. δουλεύουν by the book.

Δελτίο Τύπου του Δήμαρχου Άμφισσας για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,
Το τετραήμερο των φετινών Καρναβαλικών εκδηλώσεων, που έχουν γίνει πια θεσμός για την πόλη μας, ανήκει στο παρελθόν.
Η μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων, οι πολλοί επισκέπτες που ήρθαν στην πόλη μας, η μεγάλη συμμετοχή του νεαρού και όχι μόνον, πληθυσμού της πόλη μας, πιστοποιούν ένα μεγάλο γεγονός.
Σαν Δήμαρχος αυτής της πόλης αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος και ευχαριστημένος από την συμμετοχή των συμπολιτών μας, για την ανάδειξη των εκδηλώσεων, του Κρυμμένου Θησαυρού, της Οδύσσειας, του Στοιχειού της ... Χάρμαινας, του Καρναβαλιού.
Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου, κατ’ αρχήν όλον αυτόν τον κόσμο που συμμετείχε αγόγγυστα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, παρά την επιβληθείσα λιτότητα, εμείς και φέτος είχαμε εκδηλώσεις και μάλιστα άριστα οργανωμένες.
Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα συνεργεία κατασκευών που εργάστηκαν για την κατασκευή του Στοιχειού, των αρμάτων και ότι άλλο χρειάστηκε.
Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους για την συμμετοχή τους στα δρώμενα.
Τέλος, προσωπικά να ευχαριστήσω επιχειρηματίες και καταστηματάρχες της πόλης μας, για τις δωρεάν προσφορές τους σε προϊόντα, υπηρεσίες, για το μεγάλο γλέντι που έγινε το βράδυ του Στοιχειού.
Τα Super Market «ΓΑΛΑΞΙΑΣ», «ΓΙΟΓΑΚΗΣ», «DIA»
Την κα Θεοδωροπούλου Έφη, Καφεκοπτείο «ΓΕΝΝΑΙΟΣ» για την προσφορά της σε ξηρούς καρπούς.
Την Επιχείρηση Ασημακόπουλου- Παπαθανάση και Σια για την προσφορά τους τόσο στα σουβλάκια και λουκάνικα όσο και για το ψήσιμο.
Τους Αρτοποιούς κ.κ. Αρβανιτά και Λύτρα για την προσφορά τους σε ψωμί.
Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη εάν ξέχασα κάποιους συμπολίτες μας που βοήθησαν με δωρεές στις εκδηλώσεις.
Ευχαριστώ στην συνέχεια όλους τους συμπολίτες μας, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, ακόμη και σαν θεατές, διότι έδωσαν με την παρουσία τους την καλύτερη .
Στην φωτογραφία που μας έστειλαν φίλοι, ο Δήμαρχος Άμφισσας στην νύχτα των στοιχειών με τα χρώματα που επέβαλε η νύχτα και το κέφι της βραδιάς.

Φωκικός, νίκη στους Νέους Επιβάτες

Μετά την μέτρια εμφάνιση και το 0-0 με τον Οδυσσέα Αναγέννησης εντός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική, ο Φωκικός έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι στους Νέους Επιβάτες, νικώντας 1-2, καταφέρνοντας να αποσπάσει ένα πολύ σημαντικό 3ποντο και να στείλει τους γηπεδούχους στο καναβάτσο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Φωκικός προηγήθηκε στο 6' με φάουλ που εκτέλεσε ο Σερπάνος, και η ομάδα του ΠΑΟΝΕ απάντησε με τον Τσουκάνη στο 16'. Στο β ημίχρονο ο Φωκικός ξανά με Σερπάνο κατάφερε να κάνει το 1-2, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα του ΠΑΟΝΕ. Ωστόσο, παρά τη νίκη του Φωκικού, πρέπει να αναφέρουμε πως η ομάδα αγωνίστηκε για μεγάλο διάστημα με 10 μετά την αποβολή του Φονσέκα, ενώ ο διαιτητής κ. Σκούπρας, ακύρωσε 2 γκολ της ομάδας μας ως οφσάιντ για τα οποία υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες.

Επόμενη αγωνιστική: ΦΩΚΙΚΟΣ - ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

H βαθμολογία του Β΄Ομίλου μετά την 22η αγωνιστική:...
1. Αναγέννηση Επανωμής 44
2. Εορδαϊκός 40
3. Βέροια 38
4. Αναγέννηση Γιαννιτσών 35
5. Μακεδονικός 34
6. Τρίκαλα 33
7. Πυρσός Γρεβενών 33
8. Φωκικος 30
9. Εθνικός Φιλιππιάδας 29
10. Νίκη Βόλου 25
11. Δόξα Κρανούλας 24
12. Βισαλτιακός 23
13. Κοζάνη 22
14. Οδυσσέας Αναγέννησης 20
15. ΠΑΟΝΕ 18
16. Θερμαϊκός 12
17. Καστοριά 4
Από facebook.com , η φωτογραφία από fokikos.gr/

Ξεκινάνε οι απεργίες των εργαζομένων για τα μέτρα της Κυβέρνησης

Σε τριήμερη απεργία, από την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι τελωνειακοί που διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδομάτων και του εισοδήματός τους.
Από την απεργία των τελωνειακών κινδυνεύει η αγορά να ξεμείνει από καύσιμα οπότε οι πολίτες θα πρέπει να φουλάρουν το ρεζερβουάρ τους.
Απεργία για όλη την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από την Τρίτη έως Παρασκευή εξήγγειλαν και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για τους εργαζόμενους στις... εξής υπηρεσίες: ΚΕΠΥΟ, Χημείο Κράτους, Λογιστήριο του Κράτους, κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας, Στατιστική Υπηρεσία, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ΟΔΔΥ και Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου νέα 24ωρη απεργία έχουν προγραμματίσει οι ιδιοκτήτες ταξί, ενώ στις 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η απεργία της ΓΣΕΕ στην οποία θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ.