Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών σε Άμφισσα και Ιτέα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικώv (Ο.ΚΑ.ΝΑ.)
Άμφισσα 24/06/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα : Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών την Παρασκευή 26 Ιουνίου, το Κέντρο Πρόληψης ( σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ), η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας και η ΤΕΔΚ συνδιοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις ( την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιουνίου ) στην Άμφισσα και την Ιτέα.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την πρόληψη των εξαρτήσεων από ναρκωτικές ουσίες, νόμιμες και παράνομες, μέσα από δημιουργικές δράσεις οι οποίες απευθύνονται σε μικρούς και ... μεγάλους.
Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου μας θα είναι στη διάθεση του κοινού για την πληρέστερη ενημέρωση ως προς την πρόληψη της ουσιοεξάρτησης.

Ζωγραφική σε μπλουζάκια με θέμα την πρόληψη, κλόουν και παιδικά παραμύθια, κατασκευή καρτών, προσωποποίηση εννοιών, εφηβικό συγκρότημα ( Ηίρ Ηορ) προβολές ταινιών, υπαίθριο σκάκι καιενημέρωση είναι οι κύριες δράσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων.
Δείτε πατώντας επάνω στην φωτογραφία αναλυτικά τις εκδηλώσεις.

Αύξηση 20% της ανεργίας στη Στερεά Ελλάδα το Α' τρίμηνο του 2009

Σημαντική άνοδο, 20% παρουσίασε η ανεργία στη Στερεά Ελλάδα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της δειγματοληπτικής Έρευνας Εργατικού δυναμικού για το Α΄ τρίμηνο του 2009.
Κατά το Α΄ τρίμηνο του 2009, το ποσοστό ανεργίας (δηλαδή η αναλογία % των
ανέργων στο σύνολο του εργατικού δυναμικού, που είναι το άθροισμα απασχολουμένων και ανέργων) ανήλθε σε 9,3% ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008 ανερχόταν στο 8,3%
Η εξέλιξη της ανεργίας στη χώρα μας την τελευταία 10ετία, κατά το Α' τρίμηνο, αποτυπώνεται στον πίνακα που ακολουθεί:
Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας εμφανίζεται στην περιφέρεια του Νότιου Αιγαίου με 16,9% και ακολουθείται από την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας με 14,4% και την περιφέρεια των Ιόνιων νησιών με 14,1% ενώ το μικρότερο ποσοστό παρατηρείται στο Βόρειο Αιγαίο με 7%. Στον πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε και ... σε σύγκριση με πέρυσι τα δεδομένα της επίσημης ανεργίας.
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το ποσοστό ανεργίας κυμαίνεται κάπου στον Μ.Ο. με 10,7%, και εμφανίζεται ανεβασμένο σε σύγκριση με το 2008 που το ποσοστό ήταν 8,9%.
Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τα ποσοστά που ανακοινώθηκαν χθες για το πρώτο τρίμηνο του 2009 σημειώνει ότι η αύξηση της ανεργίας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφουν τα στοιχεία της ΕΣΥΕ.
Από lamianews

Μία θέση εργασίας στον Δήμο Καλλιέων


ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΦΟΡΟΙΣ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΕΩΝ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΦΕΚ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 241 4-6-2009
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 22650 62212
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ (από-έως) ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΕΑ *

Δείτε το ΦΕΚ 241 4-6-2009 στο Εθνικό Τυπογραφείο
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΕΩΝ Ιστοσελίδα
Τηλέφωνα: 22650-62212, 22650-62249