Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Η συνέντευξη του Τσιάμη Απόστολου υποψίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Μ. Διανέλλη για το ραδιόφωνικό σταθμό " στο κόκκινο 105,5

Λίγα λόγια για τα stage την κύρια εργασία των νέων στην Φωκίδα

Τι καιρό θα κάνει στις εκλογές για να έρθουν οι ετεροδημότες για την ψήφο;

MANTEΨΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ..ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΑ.. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ...ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΕΥ..ΔΙΔΑΣΚΆΛΟΥ !!
Το να μαντέψετε αν αύριο θα κάνει κρύο η..λιακάδα η θα ρίχνει ..χιόνι , δεν θα είναι και τόσο δύσκολο , πλέον , με τα παρακάτω "σημάδια" που ιδιαίτερα ..εκτιμώνται στον τόπο μας . Το δύσκολο είναι , στις μέρες μας , να βρεθούν - και ιδίως στις πόλεις - τα "σημάδια" : πλιά , κουκότια , λύκοι , μπακακάκια , σκλιά , κρούνις , γμάρια , κλπ . Το πρόβλημα είναι , δηλαδή , να μαντέψτε πρώτα , που μπορούν να βρεθούν όλα τα παραπάνω , κι' ύστερα τον ..καιρό !

Πάντως γιά να σας βοηθήσουμε , σημειώνουμε τι , από αιώνες , κοιτάνε οι Δωριείς και κανονίζουν αν την άλλη μέρα θα 'χει...αλέτρι η......πρέφα !

Θα 'χουμι αύριου χ'μώνα :

"΄Άμα σκούζ'νι τα πλιά ", " Άμα οι κρούνις πιτάνι χαμπλά κι πιρπατάνι καταής ", " 'αμα του βόιδ' τ'νάζι του πουδάρ' τ' ", " Άμα γκαρίζ' του..γμαρ' ", " Άμα τα πράτα τ'νάζουντι στιγνά η ρεύουντι όταν πάνι του βράδ' να μπούνι στου..μαντρί ", " Άμα τα γρούνια γκουρλίζ'νι ", " Άμα ουρλιάζουντι τα σκ'λιά " , " Άμα σκούζ'νι οι λύκοι " , " Άμα είνι καλός ου κιρός κι..λαλήσ' η κόκουτους του ..βράδ' " .

Τ'ν αλλ' μέρα θα βρέξ' :

" Άμα τ'νάζιτι η κότα " , " Άμα σκουζ'νι οι κίσσις ", " Άμα τα γίδια κ'βαριάζουντι " , " Άμα η γάτα νιαουρίζ' κατ 'τουν Νουτιά ", " Άμα βγαίν' νι τα μπακακάκια απ' του ..νιρό ", " Άμα..ζιματάει ου ήλιους ..".

Θα καμ' καλό κιρό :

" Άμα είνι χ'μώνας κι λαλήσ' η κόκουτους του..βράδ' ", " Άμα η γάτα , τ'νάζιτι κι νιαουρίζ' κατ' ν .. Ανατουλή ".

Καλό σας βράδυ........Κ.-
Το έγραψε ο Κώστας Καψάλης

Ενίσχυση της Αριστεράς σε Γερμανία-Πορτογαλία

Άρωμα εκλογών τις τελευταίες μέρες στην Ευρώπη. Οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα είναι την επόμενη Κυριακή ενώ εχθές ολοκληρώθηκαν σε Γερμανία και Πορτογαλία
Ενίσχυση της Αριστεράς σε Γερμανία-Πορτογαλία

Εκλογές εχθές σε Γερμανία και Πορτογαλία

Η ριζοσπαστική Αριστερά σε όλη την Ευρώπη, δίνει μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών προς.... μία ειρηνική και δίκαιη κοινωνία, βασισμένη στην ποικιλομορφία των δεδομένων, των ιστοριών μας και στις κοινές αξίες μας. Στην Γερμανία, η Αριστερά (με τον πρόεδρο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Λόταρ Μπίσκι) και στην Πορτoγαλία το Αριστερό Μπλοκ, ανέβασαν εντυπωσιακά τα ποσοστά τους, στέλνοντας ενθαρρυντικά μηνύματα για την ενδυνάμωση της Ευρ. Αριστεράς . Παρακάτω, τα αποτελέσματα των εκλογών σε Γερμανία και Πορτογαλία


1. Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών 2009 στη Γερμανία

(σε παρένθεση τα αποτελέσματα του 2005)



Συμμετοχή 70,8% (77,7%)

Άκυρα 1,5% (1,3%)

Χριστιανοδημοκράτες (CDU+CSU) 27,3% (27,8%)+ 6,5% (7,4%)= 33,8% (35,2%)

Σοσιαλδημοκράτες (SPD) 23,1% (34,2%)

Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) 14,6% (9,8%)

Κόμμα Αριστεράς (Die Linke) 11,9% (8,7%)

Πράσινοι 10,7% (8,1%)

Πειρατές 2,0% (–)

Ακροδεξιά (NPD+REP) 1,9% (2,1%)

Λοιποί 2,0% (1,9%)



2. Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών 2009 στην Πορτογαλία

(σε παρένθεση τα αποτελέσματα του 2005)



Συμμετοχή 60,60% (65,03%)

Λευκά + Άκυρα 3,06% (2,93%)

Σοσιαλιστικό κόμμα (PS) 36,56% (45,05%)

Σοσιαλδημοκράτες (PSD, κεντροδεξιά) 29,09% (28,70%)

Λαϊκό κόμμα (CDS/PP, λαϊκιστική δεξιά) 10,46% (7,26%)

Μπλόκο της Αριστεράς (Bloco de Esquerda) 9,85% (6,38%)

Κ.Κ.Πορτογαλίας+Πράσινοι (CDU: PCP+PEV) 7,88% (7,56%)

Κ.Κ.Πορτογάλων Εργατών (PCTP/MRPP, μαοϊκοί) 0,93% (0,84%)

Λοιποί 5,23% (4,21%)
Από ΣΥΡΙΖΑ

Ταλαιπωρούν χιλιάδες πολίτες στη Λιβαδειά για την επίσκεψη Καραμανλή

Ακόμα και λίγα 24ωρα πριν την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου η Ν.Δ. συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες αυτή τη φορά όχι με τις κυβερνητικές επιλογές αλλά για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη Λιβαδειά.

Για την προγραμματισμένη ομιλία του κ. Καραμανλή στη Βοιωτία ήδη από χθες το απόγευμα έχει κλείσει ο κεντρικός δρόμος της Λιβαδειάς η οδός Αθηνών όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση σήμερα στις 7:30 το βράδυ. Έκλεισαν δηλαδή τον δρόμο 24 ώρες!!! νωρίτερα για να κατασκευάσουν την εξέδρα στην οποία θα ανέβει ο πρωθυπουργός. Και πιο συγκεκριμένα ένα μικρό σε μήκος κομμάτι του δρόμου μπροστά στο ... Πανεπιστήμιο που όμως κόβει την πόλη στα δύο. Από χθες μέσα σε λίγα λεπτά, μονόδρομοι έγιναν διπλής κυκλοφορίας, η στάθμευση έγινε απαγορευτική στους γύρω δρόμους και σε γενικές γραμμές τόσοι οι ντόπιοι όσο και οι διερχόμενοι υφίστανται μια άνευ λόγου ταλαιπωρία. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι εφόσον το τμήμα του δρόμου που θα χρησιμοποιηθεί είναι μικρό γιατί δεν επελέγη ένα άλλο σημείο της Λιβαδειάς για την ομιλία. Σίγουρα οι εντυπώσεις σε μια κρίσιμη προεκλογική περίοδο παίζουν ρόλο καλό όμως θα είναι να λαμβάνονται υπόψη και οι ανάγκες των πολιτών οι οποίοι έχουν δικαίωμα στην εύκολη πρόσβαση.
Από www.tabloid.gr

Πυρκαγιά στην Σπηλιά Δήμου Τολοφώνα