Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Η συνέντευξη του Τσιάμη Απόστολου υποψίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Μ. Διανέλλη για το ραδιόφωνικό σταθμό " στο κόκκινο 105,5

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στον κ.Τσιάμη, πολύ καλή παρουσία.
    Ανέδειξε πολλά από τα προβλήματα του τοπού στο λίγο χρόνο που του δόθηκε.
    Γενικά η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη Φωκίδα τον τελευταίο καιρό δίνει νέα πνοή, νέα ελπίδα σε μια περιοχή που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδος, μα παρόλα αυτά είναι εγκαταλελειμένη από την κεντρική εξουσία κι από τους ντόπιους κομματάρχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΚΑΛΟΠ?ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την αισιοδοξία του ότι «στις 5 του Οκτώβρη ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι πιο ισχυρός, πιο αποτελεσματικός, πιο ώριμος και δυνατός και πάντα στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα...

    ... Ο κ. Τσίπρας είπε ότι την επομένη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών σε κάθε κοινωνικό μέτωπο, μεγάλο ή μικρό και με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, όπως είπε, ενώ κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι αρνούνται να συζητήσουν επί προγραμματικών θεμάτων και περιορίζονται «σε ένα θέατρο εντυπώσεων και αναζητούν την χαμένη τους δυναμική σε αντιπαραθέσεις χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο».

    Αναφερόμενος στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Καραμανλής βρίσκεται σε πραγματικά δύσκολη θέση, καθώς βρίσκει μπροστά του όλα τα αδιέξοδα που προκάλεσε στον τόπο η διακυβέρνηση του και επανέλαβε την πρόβλεψή του ότι «την Κυριακή μιλάει ο ελληνικός λαός, που είναι έτοιμος να ανταποδώσει στη κυβέρνηση της ΝΔ μια βαριά, μια συντριπτική ήττα. Μια βαριά ήττα η οποία της αξίζει απολύτως».

    Για την πολιτική και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν ανοίγει τα χαρτιά του, έκανε λόγο για «ασθενική αντιπολίτευση» , αλλά και για την «μεγάλη ευκολία με την οποία ο κ. Παπανδρέου τις τελευταίες μέρες, διένυσε την απόσταση από το σοσιαλισμό στη βαρβαρότητα, πριν ακόμα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου. Φανταστείτε τι έχει να γίνει μετά».

    Γι αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας στις 4 Οκτωβρίου, το ζήτημα δεν είναι να αλλάξει το κόμμα που θα κυβερνήσει. Το ζήτημα είναι να αλλάξει η πολιτική που θα μας κυβερνά και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο μια ισχυρή αριστερά, ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τις διεθνείς εξελίξεις, τόσο στο πεδίο της οικονομίας όσο και των γεωπολιτικών ισορροπιών, σημειώνοντας ότι και η αναμενόμενη κυβερνητική εναλλαγή στη χώρα μας, δε πρόκειται να μας κάνει να νιώσουμε περισσότερο ασφαλείς. Αφού δεν πρόκειται να αλλάξει η στρατηγική υποτέλειας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη περιοχή.

    Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρώτα απ΄όλα η έξοδος από την κρίση απαιτεί στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων, απαιτεί πολιτική για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, απαιτεί αναδιανομή του πλούτου, απαιτεί στρατηγική για σταθερή και μόνιμη εργασία.

    Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «στις 4 Οκτωβρίου ψηφίζουμε για να είναι ακόμα πιο ισχυρή στη βουλή και στους αγώνες η φωνή των άνεργων που μένουν στο έλεος των απολύσεων, των εργαζόμενων που διεκδικούνε να ζουν από τη δουλειά τους, των νέων που διεκδικούν να μπορούν να κοιτάνε το μέλλον τους με περηφάνια και αξιοπρέπεια».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη των στόχων του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η ενότητα της αριστεράς είναι σήμερα μια ιδέα ώριμη στον κόσμο και την κοινωνία. Και όποιος πορεύεται χωριστά, δεν έχει τίποτα να κερδίσει και έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι σε αυτές τις εκλογές, η ψήφος στον Συνασπισμό ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι μια ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή