Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Μαγαδασκάρη 2


H Κινηματογραφική λέσχη Άμφισσας
έχει προγραμματίσει δύο προβολές
την Κυριακή στις 6μμ και στις 9μμ
στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας
με την ταινία Μαγαδασκάρη 2.
Διαβάστε λίγα λόγια
για την ταινία
δείτε και
το τρέιλερ της ταινίας.


Το αεροπλάνο είναι στη Μαδαγασκάρη, απ' όπου τα συμπαθέστατα ζωάκια προσπαθούν τώρα να φύγουν ώστε να επιστρέψουν στην "πατρίδα" τους, τη Νέα Υόρκη. Είναι έτοιμο προς απογείωση (όσο έτοιμο μπορεί να είναι ένα αεροπλάνο που έχουν επισκευάσει... πιγκουΐνοι) και έπειτα από λίγα μίλια πτήσης, προσγειώνεται ή μάλλον συντρίβεται με συνοπτικές διαδικασίες, στη μέση του πουθενά... δηλαδή της Αφρικής. Εκεί, καθένας από τους πρωταγωνιστές, ο Άλεξ το συμπαθέστατο λιοντάρι, ο κολλητός τους ο Μάρτι η ζέβρα, ο Μέλμαν η απολαυστική καμηλοπάρδαλη και η αγαπημένη του ιπποποταμίνα Γκλόρια μαζί με τον απίστευτο βασιλιά Τζουλιάν και τους τρομερούς πιγκουίνους, βρίσκει όλο και κάποιον δικό του, αλλά και πάλι μπορεί η Αφρική να συγκριθεί με το "σπίτι" τους στη Νέα Υόρκη;

Αν και με συγκεχυμένα και προβλέψιμα αναμασημένα ηθικά διδάγματα γύρω από τις αξίες της οικογένειας και της φιλίας, η Μαδαγασκάρη 2 ξεπερνά σίγουρα κατά πολύ την πρώτη version της ταινίας, καθώς είναι πιο δροσερή, πιο πνευματώδης και πιο απολαυστική.
Σ΄αυτό βέβαια συμβάλλουν -στη μη μεταγλωττισμένη έκδοση- οι εκπληκτικές φωνές του Μπεν Στίλερ στο ρόλο του Λιονταριού και του Ντέιβιντ Σουίμερ (του Ρος από τα φιλαράκια) στο ρόλο της καμηλοπάρδαλης

Κτίζουν παραθεριστικό κέντρο μέσα στο Δελφικό Τοπίο

Απο το Lamia news
Με την ανοχή και τη βοήθεια του νομάρχη Φωκίδας και του δημάρχου Δελφών!!!
Με παραπλανητικό τοπογραφικό διάγραμμα του νομάρχη Φωκίδας Ν. Φουσέκη, που είναι πολιτικός μηχανικός, μια ολόκληρη περιοχή 20.000 τ.μ. που βρίσκεται μέσα στην οριοθετημένη ζώνη του Δελφικού Τοπίου και ανήκε στην κόρη του δημάρχου Δελφών κ. Καλτσή, οικοδομείται από μεγάλη παραθεριστική μονάδα και μάλιστα, κατόπιν γνωμοδότησης του ΕΟΤ, εντάχθηκε στον νέο αναπτυξιακό νόμο για τις ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων!
Τη φοβερή αυτή καταγγελία έκανε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας και μέλος της Επιτροπής Πολεοδομίας του ΤΕΕ κ. Σχοινάς και ήδη ετέθη το θέμα στη Βουλή κατόπιν ερώτησης που υπέβαλαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού 24 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Να σημειώσουμε ότι η έκταση αποκτήθηκε από την κόρη του δημάρχου Δελφών με τη μέθοδο του αποχαρακτηρισμού και της χρησικτησίας και επειδή υπήρχαν αμφιβολίες για τη νομιμότητα της μεταβίβασης παρενέβη ο Εισαγγελέας και η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια. Ήδη για τον λόγο αυτόν στον δήμαρχο Δελφών έχει απαγορευθεί η ... έξοδος από τη χώρα!

Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας σεβόμενοι τον θεσμικό τους ρόλο και υπερασπιζόμενοι την ισονομία ζήτησαν δύο φορές να συζητηθεί το θέμα της παράνομης ανέγερσης οικισμού εντός του Δελφικού Τοπίου στο νομαρχιακό Συμβούλιο Φωκίδας. Την πρώτη στις 11/2/2008, όπου ο Νομάρχης Φωκίδας Ν. Φουσέκης αποχώρησε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο λέγοντας ότι δεν έχει να δώσει λόγο σε κανέναν και απείλησε ότι θα υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Τη δεύτερη, στις 8/10/2008, ο νομάρχης όχι μόνο τροποποίησε αυθαίρετα το θέμα της ημερήσιας διάταξης που έθεσε η αντιπολίτευση, αλλά χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, απαγόρευσε να συζητηθεί στο νομαρχιακό συμβούλιο ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα για την περιοχή.
Κατόπιν αυτών οι βουλευτές ρωτάνε τους αρμόδιους υπουργούς γιατί ολιγωρούν να προστατεύσουν το Δελφικό Τοπίο, γιατί δεν ελέγχουν τα πρόσωπα και τους μηχανισμούς που διενεργούν την παρανομία και γιατί δεν δίνουν εντολή στις υπηρεσίες να κατεδαφίσουν τα παράνομα κτίσματα πριν ολοκληρωθεί το έγκλημα κατά του αρχαιολογικού χώρου.
Πηγή Εφημ. Το Παρόν

Ένα βίντεο δώρο απο το Iteanet σε αυτούς που αγωνίζονται για τον Κορινθιακό και το Δελτίο Τύπου της Αλκυων


Απο Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον
Κορινθιακός: Θάλασσα με ενιαία Χωροταξία και Διοίκηση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού κόλπου «Η ΑΛΚΥΩΝ» , συνεχίζει τον αγώνα για την σωτηρία του Κορινθιακού κόλπου με μεγαλύτερη ένταση και με κάθε μέσο. Κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση της θάλασσάς μας χειροτερεύει κινδυνεύοντας να φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή.

Η Ομοσπονδία ξεκίνησε δικαστικό αγώνα ενάντια σε αυτούς που με μοναδικό σκοπό τον άκρατο πλουτισμό -και ενάντια στην αξιοπρέπειά μας– δηλητηριάζουν τον αέρα και τη θάλασσά μας, μετατρέποντάς την σε χαβούζα απόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων, κόκκινης λάσπης και, τελευταία, χρησιμοποιώντας τα νερά της για ... ψύξη των εγκαταστάσεων ρυπογόνων εργοστασίων.

Η Ομοσπονδία μας έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αιτήσεις ακύρωσης κατά των περιβαλλοντικών όρων και λοιπών αποφάσεων σχετικών με τη λειτουργία του εργοστασίου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. και των Σταθμών Ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο ισχύος 334 MW και 412 MW στον κόλπο της Αντίκυρας (συμφερόντων του Ομίλου Μυτηλιναίου και της ENDESSA), οι οποίες θα εκδικαστούν το Μάρτιο και το Μάιο του 2009.

Νοιώθοντας ευθύνη για τις επόμενες γενιές, θα παλέψουμε για να παραδώσουμε έναν Κορινθιακό καθαρό και πρότυπο ανάπτυξης για το μέλλον, με δεσπόζουσα αρχή την ισόρροπη σχέση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και την αειφορία .

Παρεμβαίνουμε δυναμικά προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και συνεργαζόμαστε με τους φορείς και τις κινήσεις πολιτών του Κορινθιακού κόλπου. ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΜΕ ότι ο αγώνας μας θα δοθεί εντός και εκτός Ελλάδας μέχρι να δικαιωθούμε.

Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες να συνεργαστούν στενά και αποφασιστικά. Οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομαρχίες – Δήμοι - Κοινότητες, οφείλουν να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων των πολιτών.

- Όχι στην δημιουργία κέντρου παραγωγής ενέργειας στις βόρειες ακτές του Κορινθιακού Κόλπου (Αντίκυρα και Θίσβη Βοιωτίας ).

- Να σταματήσει άμεσα η ρίψη των αποβλήτων (κόκκινη λάσπη) της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, στον Κορινθιακό Κόλπο .

- Να προχωρήσουν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την σταδιακή απορρύπανση του κόλπου από την κόκκινη λάσπη και την ορθολογική διαχείρισή της

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ

Επίδομα θέρμανσης για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ


Η διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι το επίδομα θέρμανσης θα συμπεριλαμβάνεται στη σύνταξη του Μαρτίου που θα λάβουν οι συνταξιούχοι του Οργανισμού.

Για τους συνταξιούχους του νομού Φωκίδας το επίδομα θέρμανσης ανέρχεται σε 150 ευρώ.