Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Η άποψη των κατοίκων της Κερατέας για το γιαούρτωμα


Με μια ανακοίνωση που παραποιεί βάναυσα τα πραγματικά γεγονότα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, επιχειρεί να δικαιολογήσει και πάλι την απίστευτη εμμονή από την οποία διακατέχεται τον τελευταίο καιρό, για την υποτιθέμενη μαγική πλέον ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ, να βρίσκεται πίσω από κάθε λαϊκή αντίδραση προς το πρόσωπό του. Μια εμμονή που αγγίζει πλέον τα όρια της ψευδαίσθησης και χειρότερα ακόμη, της συνειδητής απόδρασης και αποστροφής από την σκληρή πραγματικότητα, που θέλει τον συγκεκριμένο πολιτικό να αποτελεί πλέον κόκκινο πανί για κάθε πολίτη αυτής της χώρας.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας για τα χθεσινά …

Κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια στην κατάργηση και την υποβάθμιση των σχολείων της Φωκίδας


Η παρέμβαση σήμερα στο Γραφείο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φωκίδας από Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων στα πλαίσια των αποφάσεων τους .

Το ψήφισμα  του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων Πολυδρόσου για την κατάργηση του κατελημένου ήδη Γυμνασίου

και ένα κείμενο για τις δρομολογούμενες αλλαγές στην Παιδεία είναι η σημερινή μας παρουσίαση για το θέμα των κινητοποιήσεων σχετικά με την ...

"Αληθινό Θράσος" η ταινία της Κυριακής στην Άμφισσα

Αληθινό Θράσος   την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, στις  21.00

TRUE GRIT

των Τζόελ και Ίθαν Κοέν
με τους Τζεφ Μπρίτζες, Ματ Ντέιμον, Τζος Μπρόλιν, Χέιλι Στάινφελντ

Υπόθεση:
Οι ιδιοφυείς αδελφοί Τζόελ και Ίθαν Κοέν, αποδομούν όπως εκείνοι και μόνο εκείνοι ξέρουν μια πρωτότυπη ιστορία αυτοδικίας, με στόχο να φωτίσουν την ψυχοσύνθεση της πρωταγωνίστριας, μιας δεκατετράχρονης εκδικήτριας που βλέπει μπροστά στα μάτια της να δολοφονείται ο πατέρας της για μερικά δολάρια, από τους υποτακτικούς τους στο κτήμα ενώ αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια της και να αποδώσει δικαιοσύνη... Φτάνει, λοιπόν, στο Αρκάνσας με σκοπό να ...

Τι συμβαίνει κύριε Κατσαρέ; Ανανεώνει την σύμβαση στο Λαρνάκι το Λιμενικό Ταμείο;

Δελτίο Τύπου των Πολιτών στο Προσκήνιο


Τι συμβαίνει κύριε Κατσαρέ;

Ανανεώνει την σύμβαση στο Λαρνάκι το Λιμενικό Ταμείο;

Πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας εισηγήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Λιμενικής επιτροπής χθες το απόγευμα, εκτός ημερήσιας διάταξης να ψηφιστεί 10ετής ανανέωση!!! της σύμβασης παραχώρησης και εκμετάλλευσης της περιοχής Λαρνάκι Ιτέας σε μεταλλευτική εταιρεία. Μάλιστα το ...

Ανοίγει ο δρόμος για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη

Με 10 ψήφους υπέρ και πέντε αποχές (Κίνα, Ρωσία, Γερμανία, Βραζιλία και Ινδία) το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε το βράδυ της Πέμπτης την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, καθώς επίσης και τη λήψη «όλων των απαραίτητων μέτρων» για την προστασία των Λίβυων πολιτών, γεγονός που μεταφράζεται ως «πράσινο φως» για προσφυγή στη στρατιωτική ισχύ εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι.

Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ανοίγει το δρόμο για αεροπορικά χτυπήματα κατά των κυβερνητικών δυνάμεων με στόχο "την προστασία των αμάχων και τη επιβολή κατάπαυσης του πυρός", ωστόσο όπως διευκρινίζεται, δεν τίθεται ζήτημα στρατιωτικής κατοχής. Στην απόφαση προβλέπεται επίσης μια ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού, ...

Εκδήλωση στην Αντίκυρα στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας

Ο Εξωραϊστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Αντίκυρας
στα πλαίσια « της Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας»
σας προσκαλεί στη αίθουσα του,
το Σάββατο 19 αρτίου 2011 στις 6.30 το απόγευμα
σε εκδήλωση με θέμα:
«Αναζητώντας τη γυναίκα μέσα από τις τραγωδίες του Σοφοκλή».

Παρουσιάζει ο ιστορικός και φιλόλογος κος Λευτέρης Παπακώστας
Με εκτίμηση το Δ.Σ.


Κυρία Μπιρμπίλη, το πήρατε το μήνυμα; ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Λένε ότι είμαστε “μια ισχνή μειοψηφία”… Αυτή είναι η απάντησή μας!


P3130104
P3130114
Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους απο την εγκατάσταση μεταλλείων χρυσού.

Η ετυμηγορία των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι πλέον σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Τα τριτοκοσμικού τύπου επιφανειακά μεταλλεία και τα χημικά εργοστάσια είναι ανεπιθύμητα σε αυτόν τον παράδεισο.

Aυτό που έγινε την Κυριακή 13 Μαρτίου στην Ιερισσό δεν μπορούσε να το προβλέψει κανείς, ούτε οι ίδιοι οι διοργανωτές.
Το πραγματικό μέγεθος της συγκέντρωσης αποκαλύφθηκε όταν άρχισε να ξεδιπλώνεται η πορεία προς το λιμάνι και το καινούριο φυλάκιο. 
Ένα ατελείωτο ποτάμι κόσμου, τέτοιο που όταν η αρχή ...