Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

14η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ «Πού πας, ξένε, στο αρχαίο δράμα"

Στην έννοια του «ξένου» όπως διαμορφώνεται μέσα από το αρχαίο δράμα και στον σύγχρονο μετανάστη είναι αφιερωμένο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 14ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαίου Δράματος με θέμα «Ξένος- Μέτοικος» στους Δελφούς, από 3 έως 11 Ιουλίου.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στο θέατρο «Φρύνιχος» με την όπερα- ορατόριο «Οιδίπους Τύραννος» του Ίγκορ Στραβίνσκι από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στην πρώτη της συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Στις 4 Ιουλίου ακολουθεί ... «Η γυναίκα της Ζάκυθος» του Δ. Σολωμού από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, σε σκηνοθεσία Χρ. Καλαβρούζου.

Οι «Τρωάδες», σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη (από το ΚΘΒΕ) και η «Άλκηστις» του Ευριπίδη , σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (από το Εθνικό) παρουσιάζονται στις 8 και 11 Ιουλίου αντίστοιχα.

Διήμερο διεθνές συμπόσιο με θέμα «Ξένος- Μέτοικος » και με επίκεντρο την αρχαιότητα, πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο στις 4 και 5 Ιουλίου.
Ακολουθεί η ημερίδα «Μεταναστευτικές πολιτικές : Προβλήματα και προοπτικές» στις 6 Ιουλίου.
Πενήντα νέοι καλλιτέχνες και φοιτητές δραματικών σχολών και τμημάτων θεατρικών σπουδών θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της 3ης Συνάντησης Νέων Δημιουργών.
Θεατρικά εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις, διαλέξεις και περφόρμανς νέων καλλιτεχνών θα γεμίσουν το πρόγραμμα της συνάντησης στο Συνεδριακό Κέντρο και τους υπαίθριους χώρους του από 6 έως 11 Ιουλίου.
Αφιέρωμα στον Χάινερ Μίλερ και στον Γιέρζι Γκροτόφσκι πραγματοποιείται στις 8 και 9 Ιουλίου.

14η Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, 3-11 Ιουλίου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών. Πληροφορίες στα τηλ. 210-3312.781 και 22650-82731. Εισιτήρια: 10-25 ευρώ
Από Βοιωτικά

Αιμοδοσία σήμερα στην Ιτέα

Αιμοδοσία

οργανώνει ο Συλλόγος Εθελοντών Αιμοδοτών Ιτέας

ο Πελεκάνος .

Η αιμοδοσία θα γίνει την
Κυριακή 14 Ιουνίου απο 9:00 ώς 14:00
στα γραφεία του Συλλόγου στην παραλία
(Λεωφόρος 28ης Σεπτεμβρίου 23)

Η Αιμοδοσία θα επαναληφθεί
την Τετάρτη 17-6-2009
το απόγευμα απο 18:00 έως 21;30

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων της Άμφισσας για το ΤΕΙ Άμφισσας


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συλλογικών Φορέων και Πολιτών
της Άμφισσας και της Φωκίδας
--------------------------
Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες τρία ολόκληρα χρόνια από την 21η Ιουνίου 2006, όταν οι συλλογικοί φορείς της Άμφισσας και της Φωκίδας, σ’ ένα αυθόρμητο ξέσπασμα αγωνίας για την πορεία του Τ.Ε.Ι. της πόλης μας, οργανώσαμε το γνωστό συλλαλητήριο με το οποίο οι συμπολίτες μας μαζικά, πέραν χρωμάτων και ιδεολογικών τοποθετήσεων, εξέφρασαν τη μεγάλη τους ανησυχία για το φλέγον αυτό ζήτημα.
Σήμερα, τρία χρόνια μετά, και αφού έχουμε βιώσει ... πολλές και διαφορετικές καταστάσεις (υποσχέσεις, ενέργειες, επαφές, διαμαρτυρίες κλπ) γύρω απ’ το θέμα αυτό, αντιμετωπίζουμε μια σειρά νέων προκλήσεων (και κινδύνων…), που σε γενικές γραμμές επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε:
Α) Σχετικά με το ημιτελές κτήριο. Η μελέτη που εκπόνησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας κατατέθηκε πριν ένα μήνα περίπου (μετά από αρκετή καθυστέρηση δηλαδή…) στο Τ.Ε.Ι. Λαμίας προς έγκριση και το Τ.Ε.Ι. Λαμίας με τη σειρά του την παρέδωσε στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων για να την ελέγξει. Το πρόβλημα όμως (πέραν της προφανούς μέχρι σήμερα καθυστέρησης…) είναι ότι αυτή η περίφημη μελέτη δεν ξέρουμε αν είναι άμεσα εφαρμόσιμη! Φτάνοντας τώρα στο τέλος (όπως εμείς ελπίζαμε…) της διαδικασίας, προέκυψε το ζήτημα ποιος θα επιβλέψει την εκτέλεση του έργου (ως διευθύνουσα υπηρεσία). Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας ή ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων; Το Τ.Ε.Ι. Λαμίας (όπως και τα περισσότερα Τ.Ε.Ι. άλλωστε) έχει καταρχήν νομική δέσμευση με τον Ο.Σ.Κ. να επιβλέπει αυτός όλα τα εκτελούμενα έργα του. Πρόσφατα (λίγο πριν το Πάσχα) ο Ο.Σ.Κ. έδωσε τη συγκατάθεσή του ειδικά για το έργο αυτό να αναλάβει την επίβλεψη η Νομαρχία μας. επιβλέψει ο Ο.Σ.Κ., η περιβόητη πιο πάνω μελέτη θα χρειαστεί και νέες προσαρμογές, γιατί ο Ο.Σ.Κ. έχει διαφορετικές διαδικασίες προκήρυξης των έργων από τις Νομαρχίες. Προκύπτει ασφαλώς το ερώτημα γιατί δε διευκρινίστηκε έγκαιρα από τους εμπλεκόμενους φορείς (επίσημα και αδιαμφισβήτητα) το ποιος θα επιβλέψει το έργο, ώστε ανάλογα να ετοιμαστεί και η μελέτη… Το βασικότερο όμως είναι να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα αυτό ώστε, είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, να προχωρήσει η ένταξη του έργου στο Ε.Σ.Π.Α. χωρίς νέες χρονοτριβές!
Β) Σχετικά με τη λειτουργία του Παρατήματος. Το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η δραματικά ελλιπής στελέχωση του νέου πλέον Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης. Απαιτείται άμεση πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, αφού στην ουσία υπηρετούν μόνο (2) μόνιμοι καθηγητές, όταν ο μικρότερος ανεκτός αριθμός για ένα τέτοιο Τμήμα Τ.Ε.Ι. είναι της τάξης των (12-15) μόνιμων καθηγητών. Μετά από συστηματικές ενέργειες και παρότρυνση των συλλόγων μας, η διεύθυνση του Παραρτήματος Άμφισσας του Τ.Ε.Ι. Λαμίας (Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης) απέστειλε προ δύο περίπου μηνών στη Διοίκηση του Τ.Ε.Ι. Λαμίας αναλυτικό αίτημα για την πλήρωση οκτώ (8) θέσεων μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού. Στο ζήτημα αυτό καθοριστικός είναι ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο Βουλευτής του νομού μας και Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Ιωάννης Μπούγας, πάντα σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ιδρύματος. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει απόλυτη ανάγκη για άμεση και πλήρη (ακόμη και κατ’ εξαίρεση…) ικανοποίηση του αιτήματος που έχει υποβάλει το Τμήμα, δεδομένης της απαράδεκτης αδικίας εις βάρος του Παραρτήματος (και ιδίως εις βάρος των φοιτητών αυτού!!), το οποίο μετά από (11) χρόνια λειτουργίας έχει αφεθεί με δύο μόνο μόνιμους καθηγητές (και άλλους δύο καθηγητές «εφαρμογών»), τη στιγμή που τα αντίστοιχα τμήματα της χώρας μας στελεχώνονται με δεκάδες μόνιμους καθηγητές και άλλους τόσους καθηγητές εφαρμογών, αλλά και εν όψει της αναπόφευκτης αξιολόγησης σε σύντομο χρόνο όλων των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων της χώρας μας…
Σημαντικό βήμα για την καλύτερη λειτουργία του Παραρτήματος, υπήρξε η αποχώρηση από το υφιστάμενο κτήριο της Αναπτυξιακής Φωκίδας και η παραχώρηση της πτέρυγας, που αυτή κάλυπτε, στο Τ.Ε.Ι. (συνδυασμός ενεργειών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Γιαγτζείου Κληροδοτήματος και ΕΟΜΜΕΧ). Έχουμε όμως την εντύπωση ότι στο θέμα αυτό οφείλει το Τ.Ε.Ι. Λαμίας να επιταχύνει άμεσα τις διαδικασίες και τις κινήσεις του, ώστε να αξιοποιηθεί ο επιπλέον χώρος από το Σεπτέμβρη κιόλας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
----------------------------------------------------------------------------------------
Επειδή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ πιεστικά, αλλά και επειδή οπωσδήποτε έχει φτάσει ο καιρός να γίνει μια δημόσια ανασκόπηση της κατάστασης, καλούμε τους συναρμόδιους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες {το Βουλευτή του νομού μας (και Υφυπουργό Ανάπτυξης), το Νομάρχη Φωκίδας, τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Λαμίας, τον Προϊστάμενο του Παραρτήματος Άμφισσας, ακόμη και τον Πρόεδρο του Ο.Σ.Κ. (που κατά ευτυχή συγκυρία είναι συμπατριώτης μας)} άμεσα να συναντηθούν και να πραγματοποιήσουν από κοινού (ώστε να δοθεί η πλήρης εικόνα…) μια συνέντευξη τύπου στην Άμφισσα, από την οποία ελπίζουμε να ενημερωθούμε αναλυτικά και υπεύθυνα για τα ανωτέρω καυτά ζητήματα.
Ειδικά για το ημιτελές νέο κτήριο, υπενθυμίζουμε τις κατηγορηματικές και επανειλημμένες δεσμεύσεις για ευόδωση του έργου, δεσμεύσεις που δε μπορούν να ερμηνεύονται με αόριστο χρονικό ορίζοντα, αλλά θα έχουν αξία μόνο αν συνοδευτούν το αμέσως επόμενο διάστημα από την ένταξη (επίσημη και όχι απλή πολιτική εξαγγελία) του έργου στο Ε.Σ.Π.Α. και ακολούθως τη δημοπράτησή του!
Τονίζουμε τέλος για ακόμη μια φορά στους συμπολίτες μας ότι η σύντομη αποπεράτωση του κτηρίου έχει ζωτική σημασία για την πόλη μας και για το Τ.Ε.Ι. μας, καθώς η ανέγερση της μόνιμης στέγης αποτελεί το πιο σημαντικό ανάχωμα (μεγάλη αξία έχει και η στελέχωση από μόνιμο διδακτικό προσωπικό και η φροντίδα της τοπικής κοινωνίας…) σε κάθε πιθανή σκέψη (και υπάρχουν αρκετές τέτοιες!) για κατάργηση ή μετεγκατάσταση των Παραρτημάτων τύπου Άμφισσας.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Άμφισσα, 15 Ιουνίου 2009
(Με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλογικών
Φορέων της Άμφισσας)
1) Εμπορικός Σύλλογος Άμφισσας
2) Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας
3) Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας
4) Σύλλογος «ΕΛΙΑ»
5) Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας
6) Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Φωκίδας
7) Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας «Οι Άγιοι Ανάργυροι»
8) Σύλλογος Γυναικών Φωκίδας
9) Δικηγορικός Σύλλογος Άμφισσας

Κολυμπήστε στα νερά της Αντίκυρας

Η Κοινότητα Αντίκυρας ενημερώνει τους κατοίκους της και τους επισκέπτες ότι, στις 15 Μαΐου 2009 έγινε δειγματοληψία νερού από τη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ισιδώρου. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έγιναν στις 28 Μαΐου από τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.» διαπιστευμένα από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης έδειξαν άριστη ποιότητα νερού και στις ειδικές αναλύσεις για κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους οι τιμές ήταν πολύ χαμηλότερες των ορίων.
Τις αναλύσεις, ... περισσότερες πληροφορίες και ανακοινώσεις θα βρείτε στον πίνακα της παραλίας ως και στα site. www.antikira.gr , www.eepf.gr & www.blueflag.οgr .
Η Κοινότητα Αντίκυρας βρίσκετε πάντα στο πλευρό των λουόμενων στις παραλίες της και προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Παρακαλούμε για τη προστασία των ακτών και τη διατήρηση της καθαριότητας της παραλίας. Καλό καλοκαίρι σ’ όλους.

Αυτοκτονία κρατουμένου στις φυλακές Μαλανδρίνου

Στις 3-6-2009 κρατούμενος αλβανικής καταγωγής έδωσε τέλος στη ζωή του στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου εξέτιε την ποινή του, ύστερα από απόρριψη της αίτησης του για άδεια. Ο Αλβανός κρατούμενος Ισμέτ Μποσλί βρέθηκε κρεμασμένος στις 4 τα ξημερώματα στο κελί του, όπου είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι επί εννέα χρόνια δεν πήρε άδεια, κατήγγειλε τις συνθήκες κράτησης και ζητούσε από την οικογένειά του να μη στενοχωρηθεί διότι πρόκειται για μία πράξη αυτοθυσίας για το καλό και των υπολοίπων κρατουμένων.
Ο Διευθυντής ... διαψεύδει τις καταγγελίες πως η αυτοκτονία κρατουμένου στις φυλακές Μαλανδρίνου οφείλεται στο ότι δεν είχε πάρει την άδεια που δικαιούνταν ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος. Μιλώντας στο STAR ο Κώστας Τσιαβίκος τονίζει πως ο συγκεκριμένος τρόφιμος δεν είχε καταθέσει ποτέ αίτημα για χορήγηση άδειας. Από Star
Δεν ξέρουμε αν έκανε αίτηση ή όχι , ο Διευθυντής γνωρίζει άλλωστε περισσότερα για τα έγγραφα της φυλακής και την πρωτοκόλληση τους.
Αυτό που δεν διαψεύστηκε όμως είναι ότι δεν είχε πάρει άδεια για 9 χρόνια.

Το ζαρκαδάκι της Γκιώνας

Δεκαοκτώ ημερών , δύο κιλά και τρακόσια γραμμάρια,
η κούπα του καφέ καταδεικνύει το μέγεθός του-φωτ Μαργαρίτα Αγιασματζή.

Βρέθηκε, νεογέννητο, από ορειβάτες στην Γκιώνα το μικρό θηλυκό ζαρκαδάκι, το θεώρησαν εγκαταλελειμμένο και, κατεβαίνοντας, το άφησαν στη φροντίδα ενός φιλόζωου κατοίκου στο χωριό Στρώμη Φωκίδας.

Η ΑΝΙΜΑ έμαθε την ύπαρξή του από κτηνίατρο της Ελευσίνας, όταν πια το ζωάκι βρισκόταν στο σπίτι της κόρης του ανθρώπου που ανέλαβε τη φροντίδα του. Η οικογένεια που το φιλοξένησε δήλωσε ... εξ αρχής ότι επιθυμεί το καλύτερο για το ζαρκαδάκι, να μεταφερθεί δηλαδή σε κατάλληλο χώρο με προοπτική την επανένταξή του. Ειδοποιήθηκε αμέσως η Διεύθυνση Εθνικών Δρυμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που, ενεργώντας άμεσα, υπέδειξε ως ιδανικό χώρο φιλοξενίας το κρατικό εκτροφείο της μονής Αγάθωνος. Έτσι, την περασμένη Τρίτη έγινε η μεταφορά της μικρής με υπηρεσιακό αυτοκίνητο και συνοδό τον Λεωνίδα Κότση, μέλος της ΑΝΙΜΑ και Ειδικό Δασικής Προστασίας.
Μαθαίνουμε ότι το ζαρκαδάκι προσαρμόζεται επιτυχώς στο νέο του χώρο, με τη φροντίδα των υπαλλήλων του εκτροφείου. Στις φωτ. που ακολουθούν, η μικρή με την οικογένεια που τη φρόντισε, με τον Λεωνίδα κατά τη μεταφορά και με τους νέους της αναδόχους στο εκτροφείο του Αγάθωνα.

Και μια έκκληση στους ορειβάτες: Μην παρεμβαίνετε όταν συναντάτε τέτοιο μωρό, εκτός κι αν είστε ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουροι ότι είναι πράγματι εγκαταλελειμμένο! Η μάνα μπορεί να το έχει αφήσει σε μια λόχμη για να πάει να βοσκήσει και θα γυρίσει το βράδυ να το θηλάσει.

Χρήματα απο την Περιφέρεια γαι αθλητικά έργα στην Φωκίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πιστώσεις 2009 για το κλείσιμο της Εκκρεμότητας του ‘’ΕΛΛΑΔΑ 2004” στη Φωκίδα
Διαθέσιμες πιστώσεις ύψους 833.000 Ευρώ για Αθλητικά έργα
στο Νομό Φωκίδας
Ανακοινώθηκαν από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά οι διαθέσιμες πιστώσεις του έτους 2009 για το αθλητικό Πρόγραμμα ‘’ΕΛΛΑΔΑ 2004” στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ύψους 13.155.667,70 Ευρώ.
Η ανακοίνωση έγινε με αφορμή την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Έργων του έτους 2009 των συμβασιοποιημένων αθλητικών έργων των οποίων εκκρεμεί η χρηματοδότηση στο πλαίσιο του «ΕΛΛΑΔΑ 2004» από τα έτη 2002-2003. Αφορά 106 αθλητικά έργα του Προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ 2004» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνολικού προϋπολογισμού 33,1 εκατ. Ευρώ.
Για την εκκρεμότητα του Προγράμματος ......«ΕΛΛΑΔΑ 2004» και την κάλυψή της από την Κυβέρνηση με Εθνικούς Πόρους ο κ. Σκλιάς δήλωσε:
«Έκλεισε μια ακόμη εκκρεμότητα του παρελθόντος. Με πιστώσεις στο έτος 2009 ολοκληρώνεται το σύνολο των υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος ‘’ΕΛΛΑΔΑ 2004” πριν το 2004, δυστυχώς χωρίς να εξασφαλιστούν οι αντίστοιχοι πόροι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κυβέρνηση καλείται σήμερα το έτος 2009 να καλύψει δαπάνες αθλητικών έργων που ξεκίνησαν τα έτη 2002 και 2003 και δημοπρατήθηκαν χωρίς να προβλεφθούν οι αντίστοιχες πιστώσεις δημιουργώντας μια τεράστια αλυσίδα ημιτελών αθλητικών έργων σε όλη την επικράτεια.
Σήμερα αυτά τα αθλητικά έργα εντάσσονται στο πρόγραμμα Δημοσίων Έργων του 2009 και εξασφαλίζεται η ολοκλήρωσή τους. Με αυτόν τον τρόπο ακόμη μια δέσμευση γίνεται πράξη και το δικαίωμα των νέων μας για άθληση και ποιότητα ζωής γίνεται πραγματικότητα. Τα αθλητικά έργα αποτελούν προσφορά στη νεολαία και στην κοινωνία...»
Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται αναλυτικά οι πιστώσεις του έτους 2009 για τα αθλητικά έργα του ΕΛΛΑΔΑ 2004 στο Νομό Φωκίδας:
ΕΤΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΡΓΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΟΥ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ 2009 - ΣΥΝΟΛΟ
2003 27 ΕΠΙΧ/ΣΗ Δ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 408.554,60 €
2002 47 ΕΠΙΧ/ΣΗ Δ. ΔΕΣΦΙΝΑΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΦΙΝΑΣ 167.762,92 €
2003 59 ΕΠΙΧ/ΣΗ Δ. ΕΥΠΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙς ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ-ΜΑΓΟΥΛΗΣ-ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ 146.735,14 €
2002 3 ΕΠΙΧ/ΣΗ Δ. ΙΤΕΑΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ 58.694,06 €
2003 38 ΕΠΙΧ/ΣΗ Δ. ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ Δ.Δ. ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ 33.313,30 €
2002 49 ΕΠΙΧ/ΣΗ Δ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 16.061,63 €
2003 29 ΕΠΙΧ/ΣΗ Δ. ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ/ΒΟΛΕΥ ΣΤΟ Δ.Δ. ΠΕΝΤΑΓΙΩΝ 1.930,00 €
ΣΥΝΟΛΟ 833.051,65 €

Τροχαίο στο Λιδωρίκι

Νεκροί ανασύρθηκαν από χαράδρα οι δύο οικοδόμοι τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από χθες το μεσημέρι.

Το μοιραίο συνέβη όταν οι δύο άνδρες, ο ένας 63χρονών κάτοικος Ευπαλίου και ο άλλος 34χρονών αλβανικής υπηκοότητας, επέστρεφαν από οικοδομικές εργασίες που πραγματοποίησαν σε χωρίο του Δήμου Βαρδουσίων. Τότε το αυτοκίνητό τους για άγνωστη αιτία ξέφυγε από την πορεία και έπεσε σε χαράδρα μεταξύ των χωριών Πενταγιού και Κροκυλίου.

Οι συγγενείς των δύο ανδρών επανειλημμένα προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί τους, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Αυτό τους ανησύχησε και ειδοποίησαν την αστυνομία. Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Λιδωρικίου μαζί με δυνάμεις της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν ... τις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων. Έπειτα από πολύωρες και επίπονες προσπάθειες εντόπισαν το αυτοκίνητο να βρίσκεται διαλυμένο στο βάθος μιας χαράδρας. Αμέσως ενημερώθηκε η ΕΜΑΚ που εδρεύει στη Λαμία. Στο σημείο έφθασε κλιμάκιο της υπηρεσίας, το οποίο και ανέσυρε τις σωρούς των δύο άτυχων ανδρών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών για να διενεργηθεί νεκροψία νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια των θανάτων.

Η κηδεία του 63χρονου θα γίνει στο Ευπάλιο αύριο, ενώ η σορός του 34χρονου Αλβανού, που ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, μεταφέρθηκε στην Αλβανία όπου θα γίνει η κηδεία του. Από Λεπάντο