Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ανοίγει ο δρόμος μπροστά απο το γηροκομείο στην Ιτέα

Ανοίγει ο δρόμος μπροστά στο Γηροκομείο της Ιτέας μέχρι τα αγγλικά της Βούλγαρη.
Το νέο σχέδιο πόλεως έστω και αργά άρχισε να δίνει ελπίδες μεγαλύτερης ανάπτυξης στην πόλη μας ακόμα και αν επικρατεί αυτη η άσχημη οικονομικά περίοδος.

Βίντεο από τα επεισόδια μέσα στο Χαλκιοπούλειο. Μεγάλες οι ευθύνες διοργανωτών και αστυνομίας. Τους έβαλαν στο γήπεδο για να σκοτωθούν!

PostHeaderIcon Αποκλειστικές φωτογραφίες μέσα από το Χαλκιοπούλειο
Νεώτερα από το μέτωπο του "πολέμου". Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των τραυματιών είναι και έξη αστυνομικοί, όλοι ευτυχώς ελαφρά.
Οπαδοί του ΠΑΟΚ που έχουν συλληφθεί μεταφέρθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας από τους αστυνομικούς, ενώ τώρα συγκεντρώνονται οπαδοί του ΠΑΟΚ έξω από την αστυνομία και απαιτούν να αφήσουν ελεύθερους τους συλληφθέντες για να φύγουν.
Σχετικά με την προηγούμενη ανάρτηση για τους οπαδούς που συγκεντρώνονται στο κέντρο της ... πόλης, είναι ευτυχώς μόνο οπαδοί της ΑΕΚ οι οποίοι ίσως από φόβο συγκεντρώνονται όλοι μαζί κοντά στο σύνδεσμο οπαδών της ΑΕΚ και στις γύρω εκεί καφετέριες χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πολλοί απ' αυτούς είναι χτυπημένοι αλλά όλοι τους ελαφρά.
Σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες οπαδοί του ΠΑΟΚ, το μεσημέρι λεηλάτησαν το S/M Μαρινόπουλος στα όρια τη πόλης, αλλά δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.
Οι φωτογραφίες είναι την ώρα των καταστροφών στο Χαλκιοπούλειο [...]

video

το βίντεο είναι από το Star Κεντρικής Ελλάδας
Οι ειδήσεις αυτές προέρχονται από το lamianews στο οποίο μπορείτε να βρείτε περισσότερα άρθρα για το θέμα και φωτογραφίες

"Κόλαση" στη Λαμία. Κάηκε το κέντρο της πόλης από χούλιγκανς που προσκυναν σώβρακα και φανέλες

Ερμαιο, στα χέρια των χούλιγκανς, παραδόθηκε το κέντρο της πόλης της Λαμίας. Χωρίς τη στοιχειώδη αστυνόμευση και ενώ από χθες το βράδυ σημειώθηκαν αψιμαχίες μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ που βρίσκονται στην πόλη για το Final Four του Κυπέλλου Χάντμπολ, εν τούτοις σήμερα σημειώθηκαν πρωτοφανή επεισόδια με καμιά εικοσαριά περίπου αστυνομικούς να είναι θεατές στις μολότωφ που έπεφταν εκατέρωθεν.
Πως ξεκίνησαν τα πρωτοφανή για την πόλη της Λαμίας επεισόδια [...]


Στις 6:45 περίπου τα ξημερώματα, 50 περίπου οπαδοί του ΠΑΟΚ, έσπασαν και έκαψαν με μολότωφ τα γραφεία του συνδέσμου της ΑΕΚ στη Λαμία, που βρίσκονται στην οδό Καραϊσκάκη, κοντά στην πλατεία Λαού.
Από τα τζάμια τραυματίστηκαν 3 οπαδοί του ΠΑΟΚ ελαφρά, που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της πόλης.
Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, οι οπαδοί της ΑΕΚ συγκεντρώθηκαν στα στενά της πλατείας Λαού και επιτέθηκαν με μολότωφ στους οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Λαού. Μέσα σε λίγη ώρα η πλατεία θύμιζε κόλαση.
Ο Άρης Βελουχιώτης,το άγαλμά του που έχει στηθεί στην πλατεία, τέτοια κόλαση και φωτιά ίσως να μην είδε ούτε στα βουνά όταν πολεμούσε.
Αποτέλεσμα, όλων αυτών ήταν να πάρει φωτιά ένα περίπτερο το οποίο, ευτυχώς σώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν επενέβησαν με πυροσβεστήρες επαγγελματίες της περιοχής.
Στις συμπλοκές που έγινα τραυματίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες 6 άτομα, μάλλον από μαχαίρι και τα οποία μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Λαμίας.
Η αστυνόμευση εξακολουθεί να είναι ελλιπής παρ' όλο που μεταφέρθηκαν κάποιοι αστυνομικοί από το τμήμα του Αγίου Κωνσταντίνου.

Στις 6:45 περίπου τα ξημερώματα, 50 περίπου οπαδοί του ΠΑΟΚ, έσπασαν και έκαψαν με μολότωφ τα γραφεία του συνδέσμου της ΑΕΚ στη Λαμία, που βρίσκονται στην οδό Καραϊσκάκη, κοντά στην πλατεία Λαού.

Από τα τζάμια τραυματίστηκαν 3 οπαδοί του ΠΑΟΚ ελαφρά, που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της πόλης. Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, οι οπαδοί της ΑΕΚ συγκεντρώθηκαν στα στενά της πλατείας Λαού και επιτέθηκαν με μολότωφ στους οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Λαού. Μέσα σε λίγη ώρα η πλατεία θύμιζε κόλαση.

Ο Άρης Βελουχιώτης,το άγαλμά του που έχει στηθεί στην πλατεία, τέτοια κόλαση και φωτιά ίσως να μην είδε ούτε στα βουνά όταν πολεμούσε.

Αποτέλεσμα, όλων αυτών ήταν να πάρει φωτιά ένα περίπτερο το οποίο, ευτυχώς σώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν επενέβησαν με πυροσβεστήρες επαγγελματίες της περιοχής.

Στις συμπλοκές που έγινα τραυματίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες 6 άτομα, μάλλον από μαχαίρι και τα οποία μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Η αστυνόμευση εξακολουθεί να είναι ελλιπής παρ' όλο που μεταφέρθηκαν κάποιοι αστυνομικοί από το τμήμα του Αγίου Κωνσταντίνου.

Από lamianews
Χαμός στο Χαλκιοπούλειο. Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες
29.5.10 | Επεξεργασία ανάρτησης
Τελικά, αφού δεν αποφάσισαν να αναβάλλουν τους αγώνες ας αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους.
Μέσα το γήπεδο μαίνεται ο "πόλεμος" μεταξύ των οπαδών. Πετάνε καθίσματα που ξήλωσαν και πυροτεχνήματα μεταξύ τους. Ο "πόλεμος" συνεχίζεται και έξω από το κλειστό. Αστυνομικοί κυνηγιούνται από τους χούλιγκανς, πετάνε μολότωφ εναντίον τους και οπαδοί -1500 περίπου- των δυο ομάδων κυνηγιούνται μεταξύ τους γύρω από το κλειστό με ρόπαλα και μερικοί κρατούν μαχαίρια. Η κατάσταση είναι ανεξέλεκτη. Είναι απορίας άξιο γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανείς [...]
Κατέστρεψαν τα κλειστό της πόλης. Επικράτησε η σύνεση και αναβλήθηκαν οι αγώνες επιτέλους!!!
29.5.10 | Επεξεργασία ανάρτησης
Δεν έχει μείνει κανένας πλέον μέσα στο κλειστό της Λαμίας αφού οι οπαδοί των δυο ομάδων κατέστρεψαν σχεδόν τα πάντα με ανυπολόγιστες τις ζημιές του Χαλκιοπούλειου Κλειστού της Λαμίας.
Έξω από το κλειστό γυμναστήριο, εδώ και λίγη ώρα έκαναν την εμφάνισή τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διαχώρισαν τους οπαδούς των δυο ομάδων που συμπλέκονταν.
Ήδη η κατάσταση βαίνει προς εκτόνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει και συλλήψεις, ενώ υπάρχουν και τραυματίες. Δεν γνωρίζουμε αν είναι μόνο από την πλευρά των οπαδών ή και των αστυνομικών.
Οι οπαδοί της ΑΕΚ απωθήθηκαν και περικυκλώθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο των εγκαταστάσεων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και περιμένουν τα λεωφορεία να τους "φορτώσουν" για να τους στείλουν από εκεί που ήρθαν.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που τους μάζεψαν από την απέναντι πλευρά και περιμένουν κι' αυτοί με τη σειρά του να φορτωθούν για να επιστρέψουν σπίτια τους.

Σε λίγο φωτογραφίες και βίντεο από τα επεισόδια στο κλειστό [...]
Οπαδοί των δυο ομάδων συγκεντρώνονται στο κέντρο της πόλης και πάλι
29.5.10 | Επεξεργασία ανάρτησης
Ξανά στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Λαού, έκαναν την εμφάνισή τους και πάλι οπαδοί των δυο ομάδων. Οι καταστηματάρχες είναι τρομοκρατημένοι. Βρίσκονται μέσα στα καταστήματά τους κλειδωμένοι και αμπαρωμένοι και προετοιμάζονται για τα χειρότερα.
Οπαδοί της ΑΕΚ χτυπημένοι με αίματα στα κεφάλια τους συνοδευόμενοι από μικρή αστυνομική δύναμη, κατευθύνονται προς τα γραφεία του συνδέσμου της ΑΕΚ, στην οδό Καραϊσκάκη που έχει καεί από οπαδούς τους ΠΑΟ

ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΚΟΡΚΟΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΧΘΕΣ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ VIDEO ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ;;;

Οι δύο απανωτοί κρότοι, οι κραυγές πανικού, τα σπαρακτικά επιφωνήματα. Και η φράση -επίλογος στο βίντεο-ντοκουμέντο: «Το χτύπησαν... Ρε Φάνη, το χτύπησαν».
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η καταγραφή μιας αδιάψευστης μαρτυρίας. Εικόνα και ήχος... Εικόνα σκοτεινή, που όμως δίνει το περίγραμμα της εγκληματικής συμπεριφοράς, ακόμη κι αν η στιγμή του πυροβολισμού δεν φαίνεται αλλά ακούγεται, και ήχος ξεκάθαρος -δηλωτικός της τραγικής κατάληξης...
Και η προβολή της, σχεδόν 18 μήνες μετά, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, να «θρυμματίζει» τον ισχυρισμό ότι ο δράστης του εγκλήματος και ο φερόμενος ως απλός συνεργός του, ειδικοί φρουροί και οι δύο, αποχώρησαν από το σημείο χωρίς να έχουν αντιληφθεί το 15χρονο κορμί που ψυχορραγούσε στον δρόμο. Χωρίς να δουν αυτό που αντίκρισε από το μπαλκόνι του σπιτιού της,... στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας, η γυναίκα που τραβούσε το βίντεο, το οποίο είναι σήμερα στοιχείο της δικογραφίας.
Χθες το βίντεο, συνολικής διάρκειας 46 δευτερολέπτων, ένα απόσπασμα του οποίου έπαιξε στην προηγούμενη συνεδρίαση, προβλήθηκε ολόκληρο.
Και η ερώτηση που υπέβαλε στον μάρτυρα, πραγματογνώμονα, Γιάννη Ραυτογιάννη, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ήταν εύλογη:

«Η κ. Βαλιάντζα, που τραβούσε το βίντεο από τον δεύτερο όροφο, έβλεπε και σχολίαζε ό,τι έβλεπε στον φίλο της που ήταν στο σπίτι. Και οι αστυνομικοί αποχωρώντας δεν άκουσαν τις φωνές, τα ουρλιαχτά του κόσμου;».
Μάρτυρας: «Οι φωνές έχουν διάχυση στον χώρο».
Συνήγορος: «Ρωτήθηκαν, όπως ειπώθηκε εδώ, από έναν διμοιρίτη "τι έγινε;" και δεν είπαν τίποτα».
Μάρτυρας: «Είχαν πλήρη ευθύνη να ενημερώσουν αμέσως. Ο αστυνομικός σε κάθε ενέργεια στην οποία εμπλέκεται πρέπει να ενημερώνει αμέσως την υπηρεσία του».

Η μαραθώνια όπως έχει εξελιχθεί μαρτυρία του κ. Ραυτογιάννη παραλίγο να μη συνεχιστεί χθες καθώς, ο πραγματογνώμονας, τον οποίο ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Επαμ. Κορκονέα, χαρακτήρισε «ηθικό αυτουργό ψευδορκιών», ζήτησε τη διακοπή της εξέτασής του γιατί «αν και έχω καθαρή τη συνείδησή μου, αισθάνομαι απειλούμενος».
Ο μάρτυρας παρέμεινε έπειτα από προσωπική έκκληση της προέδρου της έδρας του ΜΟΔ Αμφισσας, Αντζελίτας Παπαβασιλείου, η οποία μάλιστα νωρίτερα είχε αναφερθεί στο 18μηνο, το οποίο συμπληρώνεται χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δίκη.
Η κ. Παπαβασιλείου, απευθυνόμενη στον μάρτυρα, του επισήμανε ότι «δεν έχει ανακύψει το παραμικρό για την ηθική σας υπόσταση».
Οσο για την αναφορά της προέδρου στο 18μηνο, αυτή έγινε κατά τη διάρκεια «διαξιφισμού» της με τον Αλέξη Κούγια, τον οποίο, την ώρα που ανέπτυσσε ένστασή του, η πρόεδρος «παρατήρησε» ότι «λέτε το ζητούμενο μετά από μισή ώρα».
Ο λόγος της ένστασης Κούγια, που κατά την ανάπτυξή της προκάλεσε τη «δυσφορία» της προέδρου και την «αντιπαράθεσή» της με τον συνήγορο, με αποτέλεσμα να ενταθούν οι τόνοι -κι ανάμεσα σε πολιτική αγωγή και υπεράσπιση- ήταν η προβολή από την πολιτική αγωγή τρισδιάστατου βίντεο αναπαράστασης της σκηνής του εγκλήματος και της εξέλιξης των πραγμάτων (προσομοίωση αυτοψίας).

Η Ζωή Κωνσταντόπουλου είχε καταστήσει σαφές στο δικαστήριο ότι η «αναπαράσταση» γίνεται με βάση το υλικό της δικογραφίας και όπου υπάρχουν κενά υπάρχει υποθετική υιοθέτηση και ότι με χωροταξική ακρίβεια απεικονίζεται η σκηνή του εγκλήματος με λεπτομέρεια στον χρόνο της διαδρομής των κατηγορουμένων. «Δεν εισφέρεται ως βιντεοσκόπηση του εγκλήματος και δεν αναπαριστά όλες τις παραμέτρους», τόνισε η συνήγορος.
Απ' την πλευρά του όμως ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε «να απαγορευθεί η χρήση του συγκεκριμένου "οιονεί" αποδεικτικού μέσου, γιατί είναι επιλογή και μόνον της πολιτικής αγωγής. Δεν ανταποκρίνεται σε τίποτε, είναι υποκειμενικό δημιούργημα».
«Βάσει ποίων προϋποθέσεων κατασκευάστηκε; Ποια είναι η θέση του βάλλοντος, του θύματος, πού έγινε ο εποστρακισμός, ποια είναι η κλίση των σωμάτων; Ο,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι με εντελώς λανθασμένες προϋποθέσεις. Να γίνουν ανάλογες αναπαραστάσεις που να απεικονίζουν και τη θέση του κατηγορουμένου», κατέληξε ο συνήγορος του Επαμ. Κορκονέα.
Τελικά το δικαστήριο δεν επέτρεψε την προβολή του βίντεο, αν και όταν υποβλήθηκε η ένσταση Κούγια (καθώς νωρίτερα απουσίαζε από τη συνεδρίαση) είχε ήδη «παίξει» ένα μεγάλο μέρος του.
Στο μεταξύ η «Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στη συγκάλυψη της κρατικής δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου», με αφορμή την επικείμενη αποφυλάκιση λόγω 18μήνου των κατηγορουμένων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για «πρόκληση που δεν θα μείνει αναπάντητη», καταγγέλλοντας «όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς για τα μέχρι τώρα γεγονότα στην Αμφισσα».

ΑΙΣΧΟΣ:ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΟΙ ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ ΚΑΙ ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΣ,ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΧΘΕΣ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ VIDEO ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ Ο ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΟΝ 15ΧΡΟΝΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ...ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ!!!

Περιοριστικούς όρους στους δύο ειδικούς φρουρούς, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, καθώς, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, θα αφεθούν ελεύθεροι την Κυριακή 6 Ιουνίου.
Κατόπιν σχετικής εισήγησης του εισαγγελέα, το δικαστήριο επέβαλε και στους δύο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση εξόδου από την πόλη της Άμφισσας, διαμονή σε δηλωθείσα διεύθυνση στην πόλη της Άμφισσας και εμφάνιση πρωί και βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.
Οι δύο κατηγορούμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση του δικαστηρίου, καθώς είχαν ζητήσει να μην τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.
Από Πρέζα τιβι

Αναστολή εργασιών στο "Μελίσσι" και άλλα νέα από τον Ελικώνα

Προσωρινή αναστολή εργασιών στο “Μελίσσι”

Προσωρινή αναστολή εργασιών στο αιολικό πάρκο, στη θέση “Μελίσσι”, αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από σχετική αίτηση και προσφυγή του δήμου Θίσβης. Να, λοιπόν, που υπάρχουν και καλά νέα. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι γνωστό αν και πότε θα εκδικαστεί η κύρια αίτηση αναστολής εργασιών. Επίσης, στη συζήτηση της ΜΠΕ του αιολικού πάρκου, στη θέση “Καλντερίμι”, τόσο το δημοτικό συμβούλιο Θίσβης (23/4), όσο και το νομαρχιακό συμβούλιο Βοιωτίας (26/4) έδωσαν αρνητική γνωμοδότηση.
Νέες αιτήσεις
Τα παραπάνω, βέβαια, δεν σημαίνουν και αντιστροφή της κατάστασης. Αντίθετα, κάτω από τη ... σκέπη των ρυθμίσεων του νέου νόμου, πλέον, για τις ΑΠΕ η όρεξη μεγαλώνει. Αυτό το αποδεικνύουν και οι νέες αιτήσεις που κατατέθηκαν τους τελευταίους μήνες στη ΡΑΕ.

Δείτε εδώ πίνακα με τις νέες αιτήσεις για το νομό Βοιωτίας.

Και, επίσης, μια εκτίμηση για το ουσιαστικό περιεχόμενο των αλλαγών που φέρνει ο καινούργιος νόμος για τις ΑΠΕ.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στην Παλιοβούνα

Έχουμε ενημερώσει για τη σημαντική καθυστέρηση (από το Δεκέμβρη) της διεύθυνσης δασών ν. Βοιωτίας να υιοθετήσει την αρνητική γνωμοδότηση του δασαρχείου Λιβαδειάς, για την επέκταση του υφιστάμενου αιολικού πάρκου της Αγίας Άννας – Κορώνειας, στη θέση “Τούμπα”, στην Παλιοβούνα. Πριν λίγες μέρες, πληροφορηθήκαμε ότι ο νέος προϊστάμενος της διεύθυνσης δασών κ. Γρίβας, επέστρεψε τη γνωμοδότηση στο δασαρχείο, ζητώντας πρόσθετες εξηγήσεις. Είναι φως φανάρι ότι βρισκόμαστε σε μπροστά σε μια προσπάθεια πίεσης προς το δασαρχείο, ώστε να αλλάξει τη στάση του. Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι του δασαρχείου δεν θα θυσιάσουν την επαγγελματική και προσωπική τους αξιοπρέπεια για να εξυπηρετηθούν κάποια οικονομικά συμφέροντα.

Ο δήμος Κορώνειας ξεπουλάει

Αντίθετα με το δασαρχείο, ο δήμος Κορώνειας δεν έχει τέτοιες αναστολές. Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πριν λίγες μέρες, η συνδιοίκηση Νταλιάνη – Βαρελά οδήγησε σε απόφαση να ανοίξει η διαδικασία ενοικίασης δημοτικής έκτασης στα χειμαδιά, στην εταιρεία ΓΚΑΜΕΣΑ Ενεργειακή. Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο, στη θέση “Αρβανικός”, έχει χωροθετηθεί σε έκταση, που κατά το 1/3 της είναι δημοτική. Η απόφαση πάρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες (παλιά μου τέχνη … κόσκινο). Αναφέρθηκε ότι το τίμημα θα είναι 18.000 ευρώ το χρόνο, για 150 στρέμματα. Η σχετική γνωμοδότηση του δασαρχείου (5708/3-12-2008) κάνει λόγο για 1.010,81 στρέμματα δημοτικής έκτασης (από τα 3.525,996, συνολικά).

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί αυτή η διαφορά. Έχει αλλάξει κάτι; Και το δεύτερο: ακόμα κι αν δεχτούμε την εκδοχή των 150 στρεμμάτων, αυτό σημαίνει ότι το τίμημα ανέρχεται σε 10 ευρώ το μήνα, ανά στρέμμα. Φοβάμαι ότι οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν περισσότερα για το δικαίωμα βόσκησης. Το ποσό αυτό παρουσιάστηκε σαν αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων του δημοτικού συμβούλου κ. Βαρελά. Ο ίδιος πρόκειται να εκτελέσει εργολαβία στο συγκεκριμένο έργο, ενώ έχει αναλάβει και την κατασκευή του δρόμου Σταυρός – μονή Οσίου Σεραφείμ, που είναι η “ανταποδοτική” εισφορά της ΓΚΑΜΕΣΑ. Η διαφωνία μας, φυσικά, δεν είναι στο θέμα του αντιτίμου, αλλά στην ίδια την κατασκευή της εγκατάστασης. Ωστόσο, έχει μια αξία να επισημαίνουμε και τον κατήφορο που έχει πάρει ο δήμος Κορώνειας.

Για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση, το νομαρχιακό συμβούλιο και το δημοτικό συμβούλιο Κορώνειας είχαν γνωμοδοτήσει θετικά και το δημοτικό συμβούλιο Θίσβης αρνητικά. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν έχει εκδώσει απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.
Από symparataxi.blogspot.com