Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΕΣΦΑ.

Aπό τον ΔΕΣΦΑ [Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου] μαθαίνουμε, ότι αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής του Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης «Μαυρομμάτι-Θίσβη». Πράγματι, ο ΔΕΣΦΑ ανέθεσε την κατασκευή του έργου αυτού στην Ιταλική Εταιρία IMPRESA GHIZZIONI SPA, προϋπολογισμού 6.900.000 ευρώ αποτελούμενο από ένα αγωγό διαστάσεων 20΄΄ και μήκους 25 χιλιομέτρων για την αποκλειστική τροφοδοσία του εργοστασίου ιδιωτικής ηλεκτροπαραγωγής μονάδας Θίσβης, ισχύος 422 μεγαβάτ.
Αυτά συμβαίνουν στην ενδοχώρα παρότι οι Δήμοι Θεσπιών και Θίσβης, στις ... περιφέρειες των οποίων θα περάσει ο αγωγός αυτός, έχουν αρνηθεί την χρησιμότητά του για τους Δημότες τους και έχουν λάβει αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων αντίθετες με την κατασκευή του.

Επίσης ο ΔΕΣΦΑ μας πληροφορεί οτι «ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» κλπ Είναι άραγε αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, της υγείας των κατοίκων και της ποιότητας των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων του της περιοχής Θίσβης-Θεσπιών ο «εμπλουτισμός» τους με μονοξείδιο του άνθρακα, οξείδια του αζώτου, διοξείδιο του θείου, τοξίνες και άλλους ρύπους;

Ότι «Το έργο «εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις» για την τροφοδότηση με Φυσικό Αέριο της ευρύτερης περιοχής και ότι οι αρχικοί καταναλωτές βρίσκονται στην ΒΙΠΕ Θίσβης», ότι με απόφαση του Νομάρχη «ΘΑ» καθοριστούν οι αξίες των θιγόμενων ιδιοκτησιών, ότι καθορίζεται Ζώνη Ειδικής Δουλείας 4 μέτρων εκατέρωθεν του αγωγού στην οποία ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΚΣΚΑΦΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 0,50 Μ., ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΟΡΥΞΗ ΦΡΕΑΤΙΩΝ Η ΤΑΦΡΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΟΥΤΕ Η ΦΥΤΕΥΣΗ ΔΕΝΔΡΩΝ.

Ότι δημιουργείται Ζώνη Εργασίας για την τοποθέτηση του αγωγού πλάτους 16-20 μέτρων εκατέρωθεν του αγωγού. Ακόμα, ο ΔΕΣΦΑ περιγράφει τις υποχρεώσεις του αναδόχου εργολάβου μεταξύ των οποίων και η υποχρέωση «ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΗΣ πριν από την είσοδο των μηχανημάτων στις ιδιωτικές εκτάσεις» και, τέλος, ευχαριστεί προκαταβολικά τους πολίτες για την συνεργασία τους για την ανάπτυξη του Εθνικού Δικτύου Φυσικού Αερίου.
Κατόπιν όλων αυτών οι ιθαγενείς χορεύουν περίχαροι υποκλίνονται και αντευχαριστούν τους επενδυτές για τις χάντρες που «ΘΑ» τους δώσουν.

Μια απορία: Αφού όπως λέει o ΔΕΣΦΑ, μας δίνει την δυνατότητα να επωφεληθούμε από «ΈΝΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΌ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΥΣΙΜΟ» γιατί δεν το παρέχει κατά προτεραιότητα και απευθείας στους καταναλωτές για να φτιάξουν τον καφέ οι καφετζήδες, για να μαγειρέψουν οι νοικοκυρές, για να ζεσταθούν τα σπίτια και τα σχολεία τον χειμώνα αλλά το παρέχει στην ιδιωτική ηλεκτροπαραγωγική μονάδα Θίσβης για να το μετατρέψει σε ηλεκτρικό ρεύμα που στη συνέχεια θα πουληθεί πανάκριβα στους ίδιους καταναλωτές μέσα από τις ιδιοκτησίες των οποίων θα το περάσει θέλουνε δεν θέλουνε;
Από thespiaka.blogspot.com

Η Αριστερά ο μεγάλος νικητής των γερμανικών εκλογών



Μπάλλη Κ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: ΑΥΓΗ 01/09/2009

Μέχρι το πρωί της Κυριακής ήταν αδύνατον να εντοπίσει κανείς στο Βερολίνο έστω και ένα ψήγμα προεκλογικού κλίματος. Τέσσερις εβδομάδες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές και παρά τις προσπάθειες των κομμάτων να προκαλέσουν μια κάποια πόλωση, με τα σκανδαλάκια που αποκαλύπτουν το ένα για το άλλο, το εκλογικό σώμα παρακολουθούσε βουβό και -επιφανειακά τουλάχιστον- αδιάφορο τις προεκλογικές εκστρατείες της Μέρκελ (CDU) και του Στάινμαϊερ (SPD), ενώ έδινε ελάχιστα περισσότερη σημασία στα λόγια των Φιλελεύθερων, των Πράσινων και της Αριστεράς. Όλα έδειχναν ότι οι εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου θα ήταν οι πιο βαρετές από ενοποιήσεως της Γερμανίας....

Όλα αυτά μέχρι το απόγευμα της Κυριακής - μετά το κλίμα άλλαξε. Το άλλαξαν τα αποτελέσματα των τριών τοπικών βουλευτικών εκλογών στα ... κρατίδια του Ζάαρ, της Θουριγγίας και της Σαξονίας και των δημοτικών στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.

Είκοσι εκατομμύρια Γερμανοί ψήφισαν την Κυριακή για τα τοπικά κοινοβούλια και τα δημαρχεία στο μεγαλύτερο κρατίδιο της χώρας και η ψήφος τους κλόνισε τις βεβαιότητες και έκανε αίφνης ενδιαφέρον το πολιτικό παιχνίδι στο Βερολίνο. Παντού οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ έχασαν έδαφος, στο Ζάαρ και τη Θουριγγία μάλιστα σε διψήφιο ποσοστό, παντού τα υπόλοιπα κόμματα πήραν την ανιούσα. Κι επειδή οι τοπικές εκλογές δεν είναι δημοσκόπηση, τώρα όλα τα ενδεχόμενα για τη συγκρότηση του επόμενου κυβερνητικού σχηματισμού στο Βερολίνο είναι ανοιχτά: από τη διατήρηση του μεγάλου συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών μέχρι την εξωτική «Τζαμάικα» (Χριστιανοδημοκράτες, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι) ή το ζόρικο «διπλό κοκκινοπράσινο» (Σοσιαλδημοκράτες, Αριστερά και Πράσινοι).

Από 2% στο 21% η Αριστερά στο Ζάαρ!

Στο Ζάαρ μεγάλος νικητής των εκλογών -με παράλληλη εντυπωσιακή αύξηση της εκλογικής συμμετοχής- αναδείχθηκε η Αριστερά του Όσκαρ Λαφοντέν. Ξεπέρασε το 20% -για την ακρίβεια, έπιασε 21,3%- από 2% που είχε πάρει πέντε χρόνια νωρίτερα το τότε PDS χωρίς τον Λαφοντέν που θεωρείται «άρχων» του Ζάαρ. Τώρα η Αριστερά διεκδικεί να μπει στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σοσιαλδημοκράτη Χάικο Μάας (πήρε 24,5%) και με τη συνεργασία των Πράσινων (5,9%). Τα δέκα χρόνια της απόλυτης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των Χριστιανοδημοκρατών έληξαν άδοξα με το 34,5% που έλαβαν προχθές, ενώ δεν τους βγαίνουν τα κουκιά ούτε για να κάνουν κυβέρνηση με τους Φιλελεύθερους που εκτοξεύτηκαν στο 9,2%. "Η ενίσχυση του κόμματος της Αριστεράς είναι μήνυμα για τις επερχόμενες γενικές εκλογές. Πιστεύω ότι τώρα οι Σοσιαλδημοκράτες θα πρέπει να επανεξετάσουν την πάγια θέση τους, στην οποία τους έχουν στριμώξει συντηρητικοί και κίτρινος τύπος: Ότι δεν συνεργάζονται σε παγγερμανικό επίπεδο με το κόμμα της Αριστεράς" δήλωσε ο Όσκαρ Λαφοντέν που είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος το βράδυ της Κυριακής.

Και στη Θουριγγία οι Χριστιανοδημοκράτες έχασαν την απόλυτη πλειοψηφία, πέφτοντας στο 31,2%. Εδώ μάλιστα μπορεί να εκλεγεί ο πρώτος πρωθυπουργός από το κόμμα της Αριστεράς, καθώς ο Μπόντο Ράμελο ενίσχυσε τις δυνάμεις του κόμματός του στο 27,4% και έχει δηλώσει ότι θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση με -μικρότερο- εταίρο τους Σοσιαλδημοκράτες (18,5%) και τη συνεργασία των Πράσινων (6,2%) που για πρώτη φορά μπήκαν στη Βουλή της Θουριγγίας....

Η Σαξονία είναι το μόνο κρατίδιο στο οποίο διασώθηκε η δεξιά -και μπορεί να κάνει κυβέρνηση με τους Φιλελεύθερους (10,2%)-, καθώς οι Χριστιανοδημοκράτες έπεσαν μόνο στο 40,2%. Εκεί και η Αριστερά είδε το ποσοστό της να μειώνεται στο 20,6%, ενώ το SPD κατάφερε να βελτιωθεί ελαφρώς το ξεφτιλισμένο ποσοστό του των προηγούμενων εκλογών στο -αμελητέο για μεγάλο λαϊκό κόμμα- 10,4%.

"SILVER WHISPER" Ένα εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Ιτέας


Στοιχεία Πλοίου:

Τύπος Πλοίου: Passenger
Έτος ναυπήγησης: 2001
Μήκος x Πλάτος: 188 m X 26 m
Απόβαρο (DWT): 2980 t
Ταχύτητα πραγματική (Μέγιστη / Μέση): 16.5 / 14.7 knots
Σημαία: Bahamas [BS]

Καθορίστηκαν οι όμιλοι στην Δ΄ Εθνική. Σήμερα η κλήρωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προχώρησε σήμερα στη συγκρότηση των ομίλων του πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2009-2010, του οποίου η έναρξη ορίστηκε στις 20-9-2009 . Η κλήρωση για τους ομίλους 1-4 θα διενεργηθεί σήμερα (3-9-2009) και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο «Βέρμιο» στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας, για τους ομίλους 5-9 στις εγκαταστάσεις του Γκολφ Γλυφάδας την Παρασκευή 4-9-2009 και ώρα 14:00, ενώ η κλήρωση για τον 10ο όμιλο (Κρήτη) διενεργήθηκε χθες (2-9-2009) στο Ρέθυμνο. Αναλυτικά τα σωματεία που θα ... συμμετάσχουν στον 4ο όμιλο του πρωταθλήματος:

4ος όμιλος

1.Αγρότης Λιανοκλαδίου
2.Απόλλων Λάρισας
3.Αστήρ Ιτέας
4.Ατρόμητος Σπερχειάδας
5.Διμηνίου Ιάσων-Κεραυνός
6.Εθνικός Βράχος Κασρακίου
7.Ελασσόνα
8.Καρδίτσας Α.Ο.
9.Λαμία
10.Μετέωρα Καλαμπάκας
11.Μουζάκι
12.Πύρασος
13.Πυργετός
14.Βελούχι
15.Τύρναβος 2005

Δεκτή έγινε τελικά η πρόταση του Απόλλωνα Ευπαλίου να τοποθετηθεί στον 5ο όμιλο που έχει πια 18 ομάδες. Αντίθετα στο κενό έπεσαν οι εκκλήσεις Μετεώρων και Καστρακίου να τοποθετηθούν στον 3ο.
Η συγκρότηση του 4ου ομίλου με 15 μόνο ομάδες θα έχει σαν αποτέλεσμα μια ομάδα κάθε αγωνιστική να έχει ρεπό αλλά και τον υποβιβασμό λιγότερων ομάδων σε σχέση με τις 7 ομάδες που υποβιβάστηκαν πέρυσι απο αυτόν τον όμιλο.
Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει το βράδυ στη Νάουσα και την ομάδα του Τυρνάβου θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρός της κος Βασ. Μπρέζας.

Στα τελευταία φιλικά

Καρδίτσα-Καστράκι 6-2
Μουζάκι-Απόλλων 1-0
Λαμία-Διμήνι 2-1
Στυλίδα-Σπερχειάδα 2-4
Βελούχι-Μακρακώμη 1-1
Αρχάνι-Λιανοκλάδι 0-3
Ιτέα-Κηφισός Κ.Τιθορέας 5-0

Ένα καινούργιο μπλογκ για τον Φωκικό

Ξεκίνησε την λειτουργία του ένα καινούργιο μπλογκ για τον Φωκικό το fokikara.blogspot.com
Ευχόμαστε καλή δύναμη στους διαχειριστές του και καλή τύχη στην ομάδα του Φωκικού.
Δείτε την κεντρική του είδηση:
*Αποκλειστική* συνέντευξη του Θάνου Στεργίου

Ο ταλαντούχος πιτσιρικάς από την Στυλίδα που πέρυσι αγωνιζόταν στην Αγ. Παρασκευή Αθηνών φέτος βρίσκεται στην ομάδα του Φωκικού. Μιλάει μόνο στο fokikara.blogspot.com για τους λόγους που προτίμησε να έρθει στην Άμφισσα, για το νέο προπονητή, τους φετινούς στόχους και ζητάει από τον κόσμο του Φωκικού να αγκαλιάσει την ομάδα.

Τον καλωσορίζουμε στο σύλλογο και ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλά παιχνίδια!!!


Καταρχάς πως προέκυψε για σένα η ομάδα του Φωκικού;
H αλήθεια είναι πως έψαχνα να βρω μία ομάδα να παίξω ώστε να δείξω τις πραγματικές μου δυνατότητες. Αν και είχα προτάσεις από ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας και από Κύπρο προτίμησα να έρθω στο Φωκικό για να πάρω χρόνο συμμετοχής, μιας και για μένα αυτό είναι το σημαντικότερο την παρούσα χρονική στιγμή. Θέλω να πιστεύω πως η φετινή χρονιά θα ......είναι πολύ καλή για εμένα.

Τι να περιμένουμε φέτος από την ομάδα, μάχη για παραμονή ή και κάτι παραπάνω;
Καταρχάς δεν είμαι υπεύθυνος να οριοθετήσω τους στόχους της ομάδας. Έχουν αλλάξει σχεδόν όλοι οι παίκτες και έχει δημιουργηθεί εκ νέου η ομάδα με έναν καινούργιο προπονητή. Πιστεύω ότι ήρθαν καλύτεροι παίκτες φέτος και σιγά-σιγά θα το δείτε και στο γήπεδο μόλις δεθεί η ομάδα. Το ιδανικό είναι να σωθεί γρήγορα μιας και το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Στην πορεία αναλόγως θα επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας, ώστε η ομάδα να ικανοποιήσει το όραμα που έχει η διοίκηση. Ωστόσο, θεωρώ ότι ομάδες σαν τον Φωκικό με τόσο υγιές σωματείο πάντα προοδεύουν και κάνουν το κάτι παραπάνω.

Η ευκαιρία που δόθηκε πέρσι στον Θ. Καραγκούνη για μεταγραφή του στον ατρόμητο, ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για να έρθεις στην Άμφισσα;
Σίγουρα ναι, όταν ένας παίκτης μεταπηδά από ομάδα Γ’ εθνικής σε ομάδα super league δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Σε αυτό βεβαίως συμβάλλει εκτός από το ταλέντο του παίκτη και τις ικανότητες του και η ομάδα που τον βοηθά μέσα από σκληρή δουλειά και τον αναδεικνύει.

Βάσει των ομάδων που έχεις παίξει ως τώρα, βλέπεις πως οι προπονητές εμπιστεύονται εύκολα τους νέους παίκτες;
Συνήθως στην Ελλάδα οι προπονητές εμπιστεύονται έτοιμους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα. Όσον αφορά το επίπεδο Γ’ εθνικής, ο νομός για τους νέους βοηθα πολύ και μπορεί έναν νέος να δείξει το ταλέντο του, να ξεχωρίσει και να κάνει μεταγραφή. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως είναι στην φιλοσοφία του κάθε προπονητή.

Πώς βλέπεις το γεγονός ότι ο Φωκικός φέτος έχει ένα «βαρύ» ποδοσφαιρικό όνομα στη θέση του προπονητή;
Σίγουρα πολύ θετικά, γιατί η εμπειρία του προπονητή μας είναι πολύ μεγάλη, αφού έχει αγωνιστεί σε κορυφαίες ομάδες. Τέτοια ονόματα επηρεάζουν θετικά καταστάσεις που προκύπτουν κατά την διάρκεια της χρονιάς και επίσης δίνουν άλλο κύρος στην ομάδα. Όσον αναφορά εμάς τους παίχτες μπορεί να μας καταλάβει μιας και είναι νέος σε ηλικία και δεν έχει χρονιά που σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Έχει περάσει από την θέση μας και μπορεί να μπει στην ψυχολογία του καθενός, ώστε να μας βγάλει τον καλό μας εαυτό για την πρόοδο της ομάδας.

Ποιο είναι το ίνδαλμα σου;
Δεν έχω κάποιο παίκτη ως ίνδαλμα, αλλά ποδοσφαιριστές όπως ο Ρονάλντο και ο Κακά που είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι για το ταλέντο τους δεν μπορούν να με αφήσουν ασυγκίνητο. Όπως όλοι, έτσι και εγώ τους θαυμάζω.

Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους του Φωκικού
Επειδή η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη και αρκετά ανταγωνιστική αυτό που θέλω να πω στον φίλαθλο κόσμο του Φωκικού είναι να αγκαλιάσει την ομάδα. Να μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε τους στοχους μας και να δείξει την υποστήριξη του τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια.

ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΚΑΥΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ...

"Η κυβέρνηση Καραμανλή, κατέρρευσε
υπό το βάρος της αδιέξοδης πολιτικής της.
Η χώρα οδηγείται σε εκλογές υπό τη πίεση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν νωπή λαϊκή εντολή για ένα από τα δύο κόμματα, προκειμένου να εφαρμοστεί ένα ακόμη πιο σκληρό και επώδυνο πρόγραμμα αντιλαϊκών μέτρων.
Η κοινωνική συναίνεση, όμως, σε αυτή την πολιτική έχει προ πολλού τελειώσει.
Η κοινωνία ζητάει μια πραγματική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή με συνέχιση της ίδιας πολιτικής.
Γιατί απάντηση στην κρίση δεν είναι η πολιτική της ΝΔ που τα έδωσε όλα στους βιομήχανους και στους τραπεζίτες, αφήνοντας τη κοινωνία να ......βυθίζεται στην εργασιακή ανασφάλεια και στη φτώχεια.

Δεν είναι όμως ούτε η πολιτική που εξαγγέλλεται από το ΠΑΣΟΚ, που υπόσχεται ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν χωρίς τομές και ρήξεις με το οικονομικό κατεστημένο.
Η μόνη απάντηση στη κρίση είναι ένα προοδευτικό πρόγραμμα που θα οικοδομήσει μια ασπίδα αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, είναι δύναμη ελπίδας, ανανέωσης και αποτελεσματικών αγώνων, που θα είναι ισχυρή και παρούσα στις εξελίξεις.
Καλούμε τον κόσμο της αριστεράς και της οικολογίας, τους προοδευτικούς πολίτες, να αγωνιστούμε όλοι μαζί, στη πρώτη γραμμή, για να αποτρέψουμε τα σχέδια της συντηρητικής οπισθοδρόμησης και να εγγυηθούμε θετική διέξοδο από τη κρίση, με ισχυρή τη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές".

Ακολουθει η δηλωση της Αλεκας...

"Είναι γεγονός, είναι αλήθεια, ότι η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, που γίνεται με ευθύνη βεβαίως της κυβέρνησης, γίνεται ακριβώς λόγω της οξυμένης οικονομικής κρίσης. Η πλουτοκρατία του τόπου, οι επιχειρηματίες και βεβαίως και τα δύο κόμματά τους, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκουν από αυτές τις εκλογές, ο καθένας για λογαριασμό του, να βγει μια ισχυρή κυβέρνηση, μια κυβέρνηση ικανή να δώσει διέξοδο, όχι στο λαό, αλλά στην απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου. Μια κυβέρνηση ικανή να πάρει καινούργια, πιο βάρβαρα, πιο άγρια μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, σε βάρος του εργαζόμενου λαού.

Πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια και η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη είναι μια καλή ευκαιρία. Ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να πάρουν μέτρα υπέρ του λαού, δεν θέλουν, δεν μπορούν, και με αυτή την έννοια η μόνη ελπίδα που έχει ο λαός είναι να τους χαλάσει τα σχέδια, να καταδικάσει και τους δυο, να τους αποδυναμώσει και να φέρει το λαό, το λαϊκό κίνημα ένα βήμα μπροστά, σε θέση επίθεσης για να αντιμετωπίσει τη νέα λαίλαπα που έρχεται.

Για να γίνει δυνατός, ο λαός μία βασική προϋπόθεση είναι να βγει από τις εκλογές δυνατό το ΚΚΕ - αδύνατοι και οι δυο τους. Δεν είναι σε θέση, δεν μπορούν, δεν θέλουν να δώσουν λύση στα προβλήματα, γιατί πριν απ’ όλα εφαρμόζουν, όπως γίνεται και σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, την ίδια στρατηγική, την ίδια επιλογή, που είναι απολύτως ενταγμένη στη λογική του μεγάλου κεφαλαίου, του ελληνικού και του ευρωπαϊκού. Και επομένως, ναι, είναι καλή ευκαιρία η κάλπη να δώσει κάτι καινούργιο, που δεν το έδωσαν οι ευρωεκλογές».

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ...ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ...ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ;;;
Από ΠρέζαΤιΒι