Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΕΣΦΑ.

Aπό τον ΔΕΣΦΑ [Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου] μαθαίνουμε, ότι αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής του Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης «Μαυρομμάτι-Θίσβη». Πράγματι, ο ΔΕΣΦΑ ανέθεσε την κατασκευή του έργου αυτού στην Ιταλική Εταιρία IMPRESA GHIZZIONI SPA, προϋπολογισμού 6.900.000 ευρώ αποτελούμενο από ένα αγωγό διαστάσεων 20΄΄ και μήκους 25 χιλιομέτρων για την αποκλειστική τροφοδοσία του εργοστασίου ιδιωτικής ηλεκτροπαραγωγής μονάδας Θίσβης, ισχύος 422 μεγαβάτ.
Αυτά συμβαίνουν στην ενδοχώρα παρότι οι Δήμοι Θεσπιών και Θίσβης, στις ... περιφέρειες των οποίων θα περάσει ο αγωγός αυτός, έχουν αρνηθεί την χρησιμότητά του για τους Δημότες τους και έχουν λάβει αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων αντίθετες με την κατασκευή του.

Επίσης ο ΔΕΣΦΑ μας πληροφορεί οτι «ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» κλπ Είναι άραγε αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, της υγείας των κατοίκων και της ποιότητας των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων του της περιοχής Θίσβης-Θεσπιών ο «εμπλουτισμός» τους με μονοξείδιο του άνθρακα, οξείδια του αζώτου, διοξείδιο του θείου, τοξίνες και άλλους ρύπους;

Ότι «Το έργο «εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις» για την τροφοδότηση με Φυσικό Αέριο της ευρύτερης περιοχής και ότι οι αρχικοί καταναλωτές βρίσκονται στην ΒΙΠΕ Θίσβης», ότι με απόφαση του Νομάρχη «ΘΑ» καθοριστούν οι αξίες των θιγόμενων ιδιοκτησιών, ότι καθορίζεται Ζώνη Ειδικής Δουλείας 4 μέτρων εκατέρωθεν του αγωγού στην οποία ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΚΣΚΑΦΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 0,50 Μ., ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΟΡΥΞΗ ΦΡΕΑΤΙΩΝ Η ΤΑΦΡΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΟΥΤΕ Η ΦΥΤΕΥΣΗ ΔΕΝΔΡΩΝ.

Ότι δημιουργείται Ζώνη Εργασίας για την τοποθέτηση του αγωγού πλάτους 16-20 μέτρων εκατέρωθεν του αγωγού. Ακόμα, ο ΔΕΣΦΑ περιγράφει τις υποχρεώσεις του αναδόχου εργολάβου μεταξύ των οποίων και η υποχρέωση «ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΗΣ πριν από την είσοδο των μηχανημάτων στις ιδιωτικές εκτάσεις» και, τέλος, ευχαριστεί προκαταβολικά τους πολίτες για την συνεργασία τους για την ανάπτυξη του Εθνικού Δικτύου Φυσικού Αερίου.
Κατόπιν όλων αυτών οι ιθαγενείς χορεύουν περίχαροι υποκλίνονται και αντευχαριστούν τους επενδυτές για τις χάντρες που «ΘΑ» τους δώσουν.

Μια απορία: Αφού όπως λέει o ΔΕΣΦΑ, μας δίνει την δυνατότητα να επωφεληθούμε από «ΈΝΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΌ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΥΣΙΜΟ» γιατί δεν το παρέχει κατά προτεραιότητα και απευθείας στους καταναλωτές για να φτιάξουν τον καφέ οι καφετζήδες, για να μαγειρέψουν οι νοικοκυρές, για να ζεσταθούν τα σπίτια και τα σχολεία τον χειμώνα αλλά το παρέχει στην ιδιωτική ηλεκτροπαραγωγική μονάδα Θίσβης για να το μετατρέψει σε ηλεκτρικό ρεύμα που στη συνέχεια θα πουληθεί πανάκριβα στους ίδιους καταναλωτές μέσα από τις ιδιοκτησίες των οποίων θα το περάσει θέλουνε δεν θέλουνε;
Από thespiaka.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου