Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Όλοι εκεί με μαύρα ρούχα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταστροφική φωτιά την Παρασκευή στο Σύνταγμα

Σε κοινή δράση με αφορμή την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική καλούνται οι bloggers και όλοι οι ενεργοί πολίτες την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Απαραίτητη ενδυμασία για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα μαύρα ρούχα.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η πρόσκληση κάνει το γύρω του Διαδικτύου μέσω blogs και e-mails, αλλά η κινητοποίηση διευρύνεται και με sms.

Όπως συνέβη και στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, όταν εκατοντάδες σιωπηλοί διαδηλωτές με μαύρα ρούχα είχαν κατακλύσει την ... πλατεία Συντάγματος, έτσι και φέτος προγραμματίζεται μια αντίστοιχη διαμαρτυρία, αποδεικνύοντας το Διαδίκτυο, εκτός των άλλων, είναι και μέσο συντονισμού και διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τους ανώνυμους συντάκτες της πρόσκλησης, την Παρασκευή «θα κατατεθούν στο προεδρείο της Βουλής καμένα δέντρα σαν απάντηση της φύσης και των ενεργών πολιτών στις πολιτικές που τα έκαψαν» και θα απαιτηθεί να κηρύσσονται αυτόματα αναδασωτέα όλα τα καμένα των τελευταίων δέκα ετών.

Παράλληλα, οι χρήστες του Διαδικτύου απαιτούν να καταδικάζονται για κακουργήματα οι ιδιοκτήτες, οι εργολάβοι και οι υπεύθυνοι που έδωσαν άδεια σε οποιοδήποτε κτίσμα ανεγέρθηκε σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις.
Από http://symparataxi.blogspot.com/2009/08/blog-post_25.html

Κι άλλος νεκρός μέσα σέ ένα μήνα στην ΛΑΡΚΟ

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε σε καμίνι του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ σήμερα Τετάρτη (26/8) το μεσημέρι.
Το τραγικό γεγονός δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο στη Λάρκο. Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων .
Μετά το θανατηφόρο ατύχημα, η αστυνομία της Φθιώτιδας συνέλαβε εφτά στελέχη του εργοστασίου. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδας, ταξίαρχο ... Δημήτρη Πατίτσα, οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης, κρατούνται στον αστυνομικό σταθμό της Λάρυμνας. Παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία σχηματισμού δικογραφίας σε βάρος τους.

Aναλυτικά
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας 25χρονος εργάτης τραυματίσθηκε θανάσιμα μετά από την έκρηξη στο καμίνι με αριθμό 5, ενώ άλλοι τέσσερις έχουν τραυματισθεί.
Οι δύο από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ με σοβαρά εγκαύματα, ενώ ελαφρείς τραυματισμούς έχουν υποστεί οι υπόλοιποι δυο. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, στο συγκεκριμένο καζάνι είχε διαπιστωθεί βλάβη εδώ και μια εβδομάδα. Όλο αυτό το διάστημα το μετάλλευμα παρέμεινε μέσα στο καζάνι, όπου αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες. Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι μια ομάδα εργαζομένων πήγε στο συγκεκριμένο καζάνι για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ώστε να το αδειάσουν. Πριν καν αρχίσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, το καζάνι τρύπησε και η πυρακτωμένη λάβα έπεσε πάνω στους εργαζόμενους.
Η πυροσβεστική έχει σπεύσει στο σημείο με τέσσερα οχήματα όπου οι πυροσβέστες ρίχνουν ειδικό αφρό, ενώ οι εργαζόμενοι προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκρηξη μέσα σε ένα μήνα, αφού στις 3 Αυγούστου είχε σκοτωθεί άλλος ένας εργαζόμενος με παρόμοιο τρόπο.

Ένα ωραίο πλοίο στο λιμάνι της Ιτέας


SEADREAM 2


Στοιχεία Πλοίου:

Τύπος Πλοίου: Passenger
Έτος ναυπήγησης: 1985
Μήκος x Πλάτος: 104 m X 78 m
Απόβαρο (DWT): 450 t
Ταχύτητα πραγματική (Μέγιστη / Μέση): 14.2 / 13.5 knots
Σημαία: Bahamas [BS]

Στοιχεία απο το
syros-observer.aegean.gr

48 μέρες απεργίας πείνας. Πορεία αλληλεγγύης

"Οκτώ μήνες μετά ο Θοδωρής Ηλιόπουλος κινδυνεύει να γίνει το δεύτερο θύμα του Δεκέμβρη μετά τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Κι αυτή τη φορά οι ευθύνες του κράτους, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες.Αυτό που ζητάει ο Θοδ. Ηλιόπουλος, διακινδυνεύοντας την ίδια του τη ζωή, είναι να εκδικαστεί η υπόθεσή του. Και διακηρύσσει την αθωότητά του, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Αυτό που ζητάμε εμείς ως κραυγή αγωνίας από την ... κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Δένδια είναι να εξεταστεί άμεσα, να εκδικαστεί άμεσα το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας Θοδ. Ηλιόπουλου."
Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μετα την επίσκεψη του σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» στον κρατούμενο απεργό πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδ. Δρίτσα, Θαν. Λεβέντη και τα μέλη της επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μαρματάκη και Όλγα Στέφου, συναντήθηκε με τη Διοίκηση του νοσοκομείου και τον θεράποντα ιατρό του Θοδ. Ηλιόπουλου, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για την κατάσταση της υγείας του. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΝ και οι βουλευτές έκαναν σύντομη επίσκεψη στον θάλαμο του Θοδ. Ηλιόπουλου και συζήτησαν μαζί του.

Αύριο Πέμπτη 26 Αυγούστου πορεία αλληλεγγύης (Προπύλαια ώρα 19.00)