Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Δραματική μείωση του προυπολογισμού του Νοσοκομείου της Άμφισσας


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Ο Νομός Φωκίδας με πληθυσμό 30.000 κατοίκους εξυπηρετείται από το μοναδικό Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας και στην Π.Φ.Υ. τα 2 ΚΥ Ιτέας και Λιδωρικίου. Το Νοσοκομείο Άμφισσας απέχει από Λαμία, Λειβαδιά, Πάτρα πάνω από μία ώρα με ένα ιδιαίτερα δύσκολο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο. Σε όλο το νομό Φωκίδας δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι ιατροί ειδικοτήτων όπως επίσης δεν υπάρχει κανένα συμβεβλημένο ιατρείο ή εργαστήριο μικροβιολογικό ή ακτινολογικό κ.ο.κ. Όλο το βάρος πέφτει στο Νοσοκομείο Άμφισσας όπου σε όλες τις κλινικές του υπηρετούν το πολύ ένας έως δύο ιατροί μετά την αποχώρηση πολλών λόγω συνταξιοδότησης. Οι ελάχιστοι ιατροί που υπηρετούν προσπαθούν να καλύψουν όλες τις εφημερίες, όλο το μήνα, 365 μέρες το χρόνο, ...

Νέος σεισμός στην Ιτέα

Νέες σεισμικές δονήσεις σημειώνονται σήμερα το βράδυ στην Ιτέα. Η μεγαλύτερη από αυτές έγινε στις 20:35 , είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και συνοδεύτηκε από βουή .
Το εστιακό βάθος είναι και πάλι πολύ κοντά στην επιφάνεια. Οι άλλες δύο δονήσεις έχουν μέγεθος γύρο στους 2 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.
Οι κάτοικοι δεν έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα μιας και έχουμε συχνές επισκέψεις σεισμικών ακολουθιών τις τελευταίες μέρες.