Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων για τις ακτές της Ιτέας

Σας παρουσιάζουμε τα χειρότερα αποτελέσματα των μετρήσεων που καταγράφηκαν για την κάθε ακτή της Ιτέας ξεχωριστά για το έτος 2008.
Στα αποτελέσματα αναγράφεται και η ημερομηνία της δειγματοληψίας.
Συνολικά δείχνουν ότι εκτός από λίγες περιοχές , εμφανίζεται καθ όλη την διάρκειά του έτους να μην υπάρχουν ρύποι καταγεγραμμένοι και να υπάρχει μια μεγάλη αύξηση των κολοβακτηριδίων ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Μετά από αυτούς τους μήνες ξανά τα αποτελέσματα εμφανίζονται χωρίς προβλήματα.
Τα κολοβακτηρίδια σχετίζονται άμεσα με τις αποχετεύσεις και την κατάληξή τους στην θάλασσα Δεν ξέρουμε αν αυτό οφείλεται σε κάποιους που χρησιμοποιούν ακόμα τους παλιούς τρόπους διαχείρισης των αποχετεύσεων ή σε κακή λειτουργία του Βιολογικού της Ιτέας. Άλλοι πιο αρμόδιοι θα πρέπει να ......δώσουν απαντήσεις και να διορθώσουν το πρόβλημα.
Ακόμα όμως και τα ποσοστά αυτά που καταγράφονται φαίνεται να είναι σε μικρότερο ποσοστό από αυτό που χρειάζεται για να χορηγηθεί η γαλάζια σημαία. Το ίδιο δείχνουν και οι περυσινές έρευνες του ΠΑΚΟΕ
Δείτε τα αποτελέσματα:

ΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΤΗΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΤΗΣ AKTI VRACHAKIA
CAMPING ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΤΗΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΤΗΣ APOLAFSI - PLAZ AGALI
ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΤΗΣ EVAGELLISTRIA
ΞΕΝΙΑ ΙΤΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΚΡΟ
ΞΕΝΙΑ ΙΤΕΑΣ ΔΕΞΙΟ ΑΚΡΟ ΑΚΤΗΣ
HOTEL KALAFATI KALAFATI
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΡΡΑΣ, ΚΕΝΤΡΟ KIRRA - PLATEIA
ΑΚΤΗ,ΕΝΑΝΤΙ ΟΙΚΙΑΣ ΣΚΡΟΥΠΗ KIRRA - OIKIA SKROUPI
ΕΝΑΝΤΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ KIRRA - EKKLISIA AGIOS IOANNIS
ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΤΗΣ MAIAMI
ΝΟΤΙΑ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟΥ TROKANTERO - AGYROVOLIO
ΠΛΑΖ ΑΓΚΑΛΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΤΗΣ TROKANTERO

Από τα παραπάνω και από το γεγονός ότι όλες οι παραλίες της Αντίκυρας πήρανε Γαλάζια σημαία δείχνει ότι το πρόβλημα σχετίζεται με τις υποδομές της ξηράς.
Τα χαρτάκια που γράφουν να μην αφοδεύει ο κόσμος στους χώρους των αποδυτηρίων δεν μπορούν να καλύψουν την ανάγκη για τουαλέτες. Οι κάδοι που δεν αδειάζουν ποτέ και οι ελλείψεις υποδομών είναι η αιτία που δεν αποκτούμε Γαλάζια Σημαία.
Χρειαζόμαστε περισσότερες υποδομές για να χαρούμε την θάλασσα και να αναπτυχθεί περισσότερο ο τόπος μας, οι υπεύθυνοι καλύτερα να παραιτηθούν και να πάνε σπίτια τους.

Αλ. Αλαβάνος: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει το 10%

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ξεπεράσει το 10%, για να εκλεγεί τρίτος βουλευτής, δηλώνει ο Αλέκος Αλαβάνος στο Βήμα της Κυριακής.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται με δηκτικό χιούμορ στους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, οι οποίοι, όπως λέει, «βρίσκονται στις ηγετικές θέσεις που έχουν σήμερα χάρη στις ικανότητές τους». «Μια ιδέα ίσως είναι να δανεισθούμε ένα μέλος από τις δύο οικογένειες προκειμένου να δουλέψουμε και εμείς με ένα μοντέλο αρχηγοκεντρικό που από πολλούς θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένο στην Ελλάδα», προσθέτει.

Θεωρεί ότι τα περί «σοσιαλισμού ή βαρβαρότητας», όπως και τα περίφημα «παπαγαλάκια», αποτελούν «συνέχεια της κουλτούρας περί διαφθοράς» και «αναδυκνύει την αδυναμία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να έχουν πραγματική αντιπαράθεση».

Αναφερόμενος στα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου .... παραδέχεται ότι «κόσισαν εκλογικά», αλλά δεν μετανιώνει γι αυτό.

Ο κ. Αλαβάνος τάσσεται υπέρ της συνεργασίας, σε κεντρικό επίπεδο με τους Οικολόγους-Πράσινους. «Για τη δημοσκοπική τους άνοδο, νομίζω ότι εκφράζει δύο στοιχεία: την απογοήτευση από το σημερινό πολιτικό σκηνικό και τη σημασία στο περιβάλλον. Κανένα από τα δύο αυτά στοιχεία δεν είναι αρνητικά. Προέρχονται από έναν κοινωνικό χώρο με τον οποίο επιδιώκει να επικοινωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Να τραβήξουμε μπροστά» «να κλείσουμε τα αυτιά στις δημοσκοπήσεις» «να θυμηθούμε πως πυροδοτούσαμε την κοινωνία με τα εκπαιδευτικά ή τα περιβαλλοντικά θέματα», «να αφυπνίσουμε τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ» «να δείξουμε πίστη στο εγχείρημα», είναι τα κεντρικά μηνύματα που στέλνει με συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

Πρόσληψη στον Δήμο Ιτέας

ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΦΟΡΟΙΣ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΘΕΣΕΙΣ:1
ΦΟΡΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΤΕΑΣ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΦΕΚ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ170 13-4-2009
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2265032598
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ (από-έως)19-5-2009 8-6-2009

Δείτε το ΦΕΚ 170 13-4-2009 στο Εθνικό Τυπογραφείο

Η εκδήλωση στο Πολυτεχνείο για την Γκιώνα


Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο την Παρασκευή στην Αθήνα για την Σωτηρία της Γκιώνας και για την ενίσχυση του Στέφανου Κόλλια συμμετείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας.
Στην παρέμβαση του το μέλος της ... τριμελούς Γραμματείας μας, Αποστόλης Τσιάμης ανέφερε ότι στην εκδήλωση συμμετέχει όχι σαν μια ευκαιρία φιλανθρωπίας αλλά σαν μια πράξη αλληλεγγύης απέναντι σε όσους αγωνίζονται και δέχονται τις επιθέσεις για την πολιτική, περιβαλλοντική και συνδικαλιστική τους δράση.
Οι επιθέσεις που δέχθηκαν η Κούνεβα και ο Στέφανος Κόλλιας έχουν έναν κοινό παρανομαστή, το φόντο της οικονομικής κρίσης και την επιχείρηση επιβολής σε όλη την κοινωνία των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών. Σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται ένα πλατύ μέτωπο ενότητας στην δράση με όσους θέλουν να αγωνιστούν για τέτοιου είδους θέματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας ήταν δυστυχώς το μόνο κόμμα της Φωκίδας που συμμετείχε στην συγκέντρωση της Καλοσκοπής αλλά ο κόσμος πλέον δεν ακολουθεί τις αποφάσεις των κομμάτων , μια σειρά από οργανώσεις πολιτών έχουν πάρει θέση βάζοντας στο περιθώριο την εταιρεία και την παντοδυναμία της στον χώρο των ιδεών και του τρόπου ανάπτυξης που πρέπει να έχει ο τόπος.
Από ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας