Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Παραιτήθηκε ο Στρος Καν απο το ΔΝΤ και τον άφησαν ελεύθερο οι Αμερικάνοι


Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο Στρος-Καν


Με καταβολή εγγύησης 1 εκατ. δολαρίων, με αυστηρά μέτρα επιτήρησης και κατ οίκον περιορισμό, δέχθηκε το δικαστήριο να αφεθεί ελεύθερος ο Ντομινίκ Στρος-Καν.
Νωρίτερα,το Σώμα των ενόρκων απήγγειλε επίσημα το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην ...

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ¨ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ καθηλώνουν τη Δωρίδα σε υπανάπτυξη


Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Ανοιχτές πληγές οι υποδομές της Δωρίδας που δεν λένε να κλείσουν για πολλά χρόνια, ώστε να οδηγηθεί η περιοχή στην ανάπτυξη.

Και σαν μη φτάνει αυτό οι υπεύθυνοι πολιτικοί του Νομού με τις ανακοινώσεις τους είναι σαν να προκαλούν την νοημοσύνη αλλά και τα νεύρα των Δωριέων.

Οι διάφοροι πολιτευτές και παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας ξέχασαν φαίνεται ότι κυβερνούσαν πρόσφατα τον τόπο για μια πενταετία , βγαίνουν σιγά-σιγά απ΄ το καβούκι τους και το περιθώριο, ζητώντας τα ...

Eκλογές με σκοπό την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής από την λέσχη μηχανοκίνητου αθλητισμού Φωκίδας


Ανακοίνωση:
Η νεοσυσταθείσα λέσχη ΛΕ.Μ.Α.ΦΩ (Λέσχη μηχανοκίνητου αθλητισμού Φωκίδας) μετά την επιτυχημένη πρώτη συνέλευση της , ανακοινώνει ότι το Σάββατο 21 Μαΐου (21/05/2011) και μεταξύ , 16:00μμ έως 21:00μμ θα διενεργήσει εκλογές με σκοπό την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής .
Οι εκλογές θα διενεργηθούν στο κτήριο του Δήμου Δελφών στην Άμφισσα στην αίθουσα συνεδριάσεων. Παρακαλούνται όλα τα εγγεγραμμένα μέλη αλλά και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ..

Eκδρομή στα ΖΑΧΩΡΟΧΩΡΙΑ από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ ΤΡΙΤΑΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ ΤΡΙΤΑΙΑΣ

Αγαπητά μας Μέλη,
Κοντά σας πάλι για σας ενημερώσουμε για τις επόμενες εκδηλώσεις μας.
1. Στις 10.05.2011 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη μας στην ΕΣΤΙΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στο Γαλαξίδι (παιδιά Ελληνόπουλα με νοητική στέρηση.). Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά και συγκεντρώθηκαν πάρα πολλά τρόφιμα αλλά και αρκετά Χρήματα τα οποία και παραδόθηκαν για να σταλούν και οι σχετικές αποδείξεις. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ τόσο για την ...

Σαν την πλατεία Ταχρίρ η πλατεία της Μαδρίτης

Χιλιάδες διαδηλωτές οργισμένοι για την οικονομική κρίση της Ισπανίας και την εκτίναξη στο ποσοστό ανεργίας αψήφησαν την απαγόρευση από τις αρχές της Μαδρίτης και προχώρησαν σε μαζικές διαδηλώσεις ενόψει των τοπικών εκλογών το Σαββατοκύριακο. Οι διαδηλωτές έχουν στρατοπεδεύσει στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης Puerta del Sol όπως ‘έκαναν και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα, από το ...

Όχι στην καταστροφή της Οίτης από Όμιλο Φίλων του Δάσους




Το μέλλον του Εθνικού Δρυμού και ολόκληρης της Οίτης δεν συνάδει με καταστροφικές δραστηριότητες βαριάς βιομηχανίας, όπως είναι οι μεταλλευτικές και εξορυκτικές δραστηριότητες.

Ο εθνικός δρυμός και η ευρύτερη περιοχή του μπορούν να αναπτύξουν ήπιες παραγωγικές δραστηριότητες που θα σέβονται το περιβάλλον και τον κόσμο θα κρατήσουν στον τόπο τους.

Τα μεταλλεία στην περιοχή θα είναι μια καταστροφική επιλογή χωρίς επιστροφή. Οι εξορυκτικές δραστηριότητες στην Οίτη θα αποκλείσουν...

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ» ΤΟΥ Α/Τ ΒΕΛΟΣ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ)


Από τον Αντώνη Κακαρά απο την Γραβιά που συμμετείχε στο κίνημα του Ναυτικού

Με την ευκαιρία των ημερών μνήμης αντίστασης των στρατιωτικών κατά της χούντας γράφεται τούτη η επιστολή. Επιτρέψτε μου οι εν ενεργεία σήμερα, να εκφράσω με τι στοιχεία θα ’θελα του λόγου μου, να είχα υπηρετήσει ως στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων. Μια απάντηση στο ερώτημα δηλαδή, πώς βλέπω τώρα μετά τόσα χρόνια και τόσα συμβάντα στον τόπο μας, ότι θα ‘πρεπε να είναι ένας στρατιωτικός για να εκτελεί σωστά το καθήκον του. Η χώρα μας θαρρώ πως έχει ...

Χιόνια στον Παρνασσό!!


Βροχές στην Αράχωβα και χιόνια στον Παρνασσό. 

Αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία στην Φτερόλακα(2080m) δεν ξεπερνά τους 1.0°C 

http://ntefi.blogspot.com

Προετοιμασίες για Δημοπρασία της Μαρίνας της Ιτέας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Άμφισσα 19 Μαίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Ιτέας έγινε συνάντηση της αντιπεριφερειάρχου Φωκίδας κας Γαζή, υπηρεσιακών παραγόντων και συνεργατών της με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου ...

Και νέα κοινοβουλευτική ερώτηση για τη Θίσβη απο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΚΕ
Προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

18/05/20111

ΘΕΜΑ: Για το λιμάνι της Θίσβης

Από το 1988, με δύο αποφάσεις της τότε Υπουργού Πολιτισμού, Μελίνας Μερκούρη, διαπιστωνόταν η ύπαρξη ενάλιων αρχαιοτήτων και απαγορευόταν οποιαδήποτε παρέμβαση στον όρμο Νούσα στη Θίσβη Βοιωτίας. Στο πέρασμα του χρόνου, οι αποφάσεις αυτές αγνοήθηκαν, κατασκευάστηκε κρηπίδωμα με εκατοντάδες χιλιάδες τόνους μπετόν και έγιναν επιχώσεις, για τις λιμενικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί σήμερα η Σωληνουργεία Κορίνθου.


Είκοσι χρόνια μετά, το 2008 και όταν οι τοπικές αντιδράσεις για την λειτουργία της ΒΙΠΕ ...

Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών

Οι φοιτητικές εκλογές φέτος έγιναν πιο αργά απο κάθε άλλη χρονιά στα μέσα Μαΐου, ενώ οι φοιτητές ετοιμάζονται για την εξεταστική.
Δεν είχε προηγηθεί καμμιά ανοική διαδικασία κινήματος, μιας και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν έχουν κατατεθεί ώστε να διαβαστούν οι πραγματικές προτάσεις.
Τα αποτελέσματά τους αποτελούν πάντα αντικείμενο πολιτικού σχολιασμού, έτσι και εμείς δεν θα χάσουμε την αφορμή.
Σε αυτές τις εκλογές φέτος φαίνεται οτι η παράταξη του ΠΑΣΟΚ ήταν ο μεγάλος ...