Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Ο Μπούγας θα εποπτεύσει την αγορά καυσίμων

Το πετρέλαιο έχει πέσει από τα 140 δολάρια κάτω από τα 40 αλλά η τιμή της Βενζίνης και του πετρελαίου μειώθηκε ελάχιστα. Δύο διυλιστήρια και ένα κύκλωμα ολόκληρο υπάρχουν στην Ελλάδα που τα βρίσκουν όλοι μεταξύ τους και η κυβέρνηση παίζει τον ρόλο του κομπάρσου που δήθεν προσπαθεί να τους ελέγξει.
Από δω και μπρος όμως, έχουμε άνθρωπο να πούμε τον πόνο μας, ο Υπουργός του Νομού μας θα πάρει μέτρα για την εποπτεία της αγοράς, αν δεν τα καταφέρει να προσέξει γιατί ο προηγούμενος υπουργός έγινε ρεζίλι, που δεν μπόρεσε, ή δεν τον συνέφερε να ελέγξει την αγορά των καυσίμων.
Διαβάζουμε από την ιστοσελίδα του Υπουργού...
Τα μέτρα της κυβέρνησης για την εποπτεία της αγοράς καυσίμων επεσήμανε στη Βουλή ο Υφυπ. Ανάπτυξης κ. Ι. Μπούγας
24/02/2009
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2009
Θέμα: Τα μέτρα της κυβέρνησης για την εποπτεία της αγοράς καυσίμων επεσήμανε στη Βουλή ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διασφαλίσει τη λειτουργία της αγοράς υγρών καυσίμων υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών ολόκληρης της χώρας, αντιμετωπίζοντας μεθοδικά και αποφασιστικά φαινόμενα καταχρήσεως της αγοράς, νοθείας ή αισχροκέρδειας, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Μπούγας, επεσήμανε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης, ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έχει υιοθετήσει μία σειρά στοχευμένων μέτρων για την εύρυθμη και διαφανή λειτουργία της αγοράς πετρελαιοειδών, όπως η γνωστοποίηση του εκάστοτε ισχύοντος ανταλλάγματος τήρησης αποθεμάτων ασφαλείας, η αναγραφή όλων των εκπτώσεων στα τιμολόγια των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και η τιμολόγηση των πωλήσεων καυσίμων των εταιριών διυλίσεως προς ανεξάρτητα πρατήρια με ορθολογικό τρόπο.

Επιπλέον, τόνισε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει προχωρήσει σε ανοιχτό διαγωνισμό, ο οποίος βρίσκεται στη φάση αξιολόγησης των προσφορών, με αντικείμενο τη μελέτη κοστολογικής διερεύνησης της αγοράς πετρελαιοειδών στη χώρα μας, προκειμένου να προσδιοριστεί ακριβώς το κόστος του κάθε σταδίου της εφοδιαστικής αλυσίδας και η συμβολή του στη διαμόρφωση της τελικής τιμής.

Τέλος, ο κ. Μπούγας υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης τυχόν στρεβλώσεων στη λειτουργία της αγοράς καυσίμων, εκσυγχρονίστηκε το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, γίνονται αυξημένοι έλεγχοι από τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ), ενεργοποιείται η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς, ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρόσφατα επέβαλε πρόστιμα 50 περίπου εκατ. ευρώ σε εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών για εναρμονισμένες πρακτικές στην αγορά καυσίμων.

Νίκη του Αστέρα Ιτέας με 3-0 επι του Κεχαγιά Προσηλίου


Με εύκολο τρόπο επιβλήθηκε ο Αστέρας Ιτέας στον Κεχαγια Προσηλίου παίζοντας σε ρυθμό ρελαντί.
Στην αρχή ο Αστέρας μπήκε με δύναμη στο γήπεδο και πάλεψε μέχρι που μπήκε στο 25’ το πρώτο γκολ από τον Σαχινίδη. Στην συνέχεια ο ... Κεχαγιάς ισορρόπησε το παιχνίδι και το παιχνίδι γινόταν περισσότερο στο κέντρο του γηπέδου χωρίς να απειληθούν οι δύο εστίες μέχρι να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας έλεγξε το παιχνίδι και είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, είχε δοκάρι και έβαλε ακόμα δύο γκολ στο 72’ ο Νταλαπέρας και το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Σαχινίδης λίγο πριν από το τέλος της συνάντησης .
Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο και η νίκη του Αστέρα άνετη παρόλο που δεν χρειάστηκε να πιάσει μεγάλη απόδοση.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Καρανάσιος, Σκεπαρνιάς, Γουβαλάρης, Πέττας, Ταρτσακλής, Ζούρκος, Βαλτογιάννης, Ξαγοράρης (54’ Πιπινίκας), Νταλαπέρας, Γιαννακόπουλος (70’ Καρδαράς), Σαχινίδης (91’ Βάσος)
ΚΕΧΑΓΙΑΣ: Τσίμας, Μπούρλης, Αλεξίου, Σνιγκούρ, Ιωάννου, Γκίνης (60’ Γογογσόπουλος), Ταλάντης (54’ Ηλιόπουλος), Καλύβας, Καλλέργης Α., Καλλέργης Ε., Μπρουγιαννάκης (83’ Παπακωνσταντίνου)

Υ.Γ.Το μόνο που μας δυσαρέστησε ήταν τα δύο τρία άτομα στην εξέδρα που βρίζανε από την αρχή του αγώνα έως το τέλος. αν νομίζουν οτι έτσι βοηθούν την ομάδα της Ιτέας κάνουν λάθος, εκνευρίζουν τον διαιτητή και τον μετατρέπουν σε αντίπαλό μας. Το ίδιο κάνουν σε κάθε ματς και έχουμε αρνητική διαιτησία ακόμα και στην έδρα μας.
Δεν είμαστε κακέκτυπα των αθηναϊκών ομάδων ούτε και θέλουμε να γίνουμε, ο αθλητισμός πρέπει πρέπει να λειτουργεί για να μας αναπτύσει σαν προσωπικότητες .

Χιόνια στην Άμφισσα

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και σήμερα με αρκετά χιόνια στα ορεινά του νομού. Εμείς θα αναρτήσουμε δύο φωτογραφίες από τον προχθεσινό χιονιά και πως έπιασε τα ορεινά της ... Άμφισσας έτσι όπως μας τα έστειλαν κάποιοι φίλοι της ιστοσελίδας. Στην Ιτιά είναι πιο δύσκολο να δούμε χιόνια στα κεραμίδια οπότε ας χαρούμε τις εικόνες από την Άμφισσα. Τα χιόνια βέβαια έχουν λιώσει απο τα γύρω χωριά Αγ. Ευθυμία και Δεσφίνα ας μείνουν όμως οι φωτογραφίες σαν ενθύμιο του φετινού χειμώνα.