Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Πρωτοβουλία για τα Αυτοδιοικητικά στην Φωκίδα κάνει εκδήλωση την Κυριακή στην Ιτέα


Μια νέα πρωτοβουλία ξεκινάει στην Φωκίδα.

Κάνουμε μια προσπάθεια για την δημιουργία "Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στ. Ελλάδας και Εύβοιας" και θέλουμε να μπορέσουν να λειτουργήσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες σε όσες περισσότερες πόλεις της Στ. Ελλάδας και Εύβοιας εάν αυτό είναι δυνατό και εφικτό.

Είμαστε πολίτες που βρεθήκαμε μαζί το προηγούμενο διάστημα, σε κινήσεις πολιτών που δημιουργήθηκαν για την προστασία του Κορινθιακού, σε εργατικές κινητοποιήσεις, σε ... κινήσεις για την υπεράσπιση των βουνών μας, σε προσπάθειες αντίστασης στον «Καλλικράτη», σε πολιτιστικούς Συλλόγους.

Βρεθήκαμε μαζί παρόλο που πιθανότατα πολλοί από εμάς ψηφίζουν διαφορετικά κόμματα, αυτό συνέβη γιατί ξέρουμε ότι αν θέλουμε να έχουμε αποτελέσματα πρέπει να ενωθούμε με κοινούς στόχους.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο και για την τοπική Αυτοδιοίκηση. Όλοι γνωρίζουν ότι σε ολόκληρη της Ευρώπη ξεκινάει μια προσπάθεια από τους οικονομικά ισχυρούς με πρόθεση να φορτώσουν την οικονομική κρίση στους εργαζόμενους, δυστυχώς με πρώτη χώρα εφαρμογής αυτού του σχεδίου την Ελλάδα.

Στα πλαίσια αυτών των μέτρων έχουμε και την μείωση της Δημοκρατίας, με την κυβέρνηση να παραχωρεί την διακυβέρνηση σε διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς που αδιαφορούν για το συμφέρον των κατοίκων και ενδιαφέρονται μόνο για κέρδη.
Αν στην κεντρική πολιτική σκηνή έχουμε την Τρόικα, στην Αυτοδιοίκηση έχουμε τον «Καλλικράτη» με τον οποίο καταργείται ουσιαστικά η τοπική αυτοδιοίκηση και αντικαθίσταται από την τοπική διοίκηση και τους ιδιώτες.

Πολλές φορές νιώσαμε στο παρελθόν την άρνηση και την έλλειψη πληροφόρησης για όσα συνέβαιναν στον τόπο μας τόσο από την Νομαρχιακή όσο και τις Δημοτικές αρχές.

Αποφασίζουμε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε οι λύσεις να πέσουν
από τον ουρανό, ή να αφήσουμε κάποιους άλλους να αποφασίσουν για μας, αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε ανεξάρτητα από κομματικές απόψεις σε μια νέα προσπάθεια στην αυτοδιοίκηση με τον ίδιο τρόπο που παρεμβαίνουμε και στις άλλες εκδηλώσεις της ζωής μας.

Ξεκινήσαμε την προσπάθεια σε όλη την Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια μετά από συνεννόηση με άλλες κινήσεις πολιτών από τους γύρω νομούς.

Σας καλούμε να συμμετέχετε κι εσείς σε αυτήν την προσπάθεια και να εκθέσετε τις απόψεις σας για να δούμε αν θα μπορέσουμε να βρούμε μια κοινή συνισταμένη συνεννόησης και κοινής δράσης.

Τον τόπο δεν μπορούν να τον αλλάξουν ούτε οι Δήμαρχοι ούτε οι
περιφερειάρχες όσο καλές προθέσεις κι αν έχουν.

Οι πόλεις αλλάζουν από τους ενεργούς δημότες που είναι παρόντες,
δραστηριοποιούνται και αλλάξουν την ροή των γεγονότων. Ήρθε η ώρα της πράξης , της πολιτικής δράσης , της αντίστασης και της δημιουργίας


Σας περιμένουμε την Κυριακή 20 Ιουνίου στο Παλαιό Δημαρχείο της Ιτέας στις 11:00

Βανδώρος Χρήστος

Καλύβας Ηλίας

Καράμαλης Γιώργος

Καλοθανάσης Ανδρέας

Κόλλιας Γιώργος

Μέγκου Παναγούλα

Παπαδημητρίου Ευθύμης.

Τσιάμης Αποστόλης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ στην ΦΩΚΙΔΑ

Ο Ασημάκης Ασημακόπουλος Δήμαρχος Άμφισσας και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ιτέας Γιώργος Δρακάκης αυτοπροτάθηκαν και διεκδικούν το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης τον Νοέμβρη για τον δήμο διευρυμένο δήμο Δελφών. Μέσω άλλων προτάθηκε ο πρώην νομάρχης... Απόστολος Καραχάλιος. Ο Χρήστος Πρεσβύτης και ο κ. Καρβέλας αυτοπροτάθηκαν για τον Δήμο Δωρίδος.
Μέσω άλλων προτάθηκε και ο Γιώργος Καπετσώνης πολιτικός μηχανικός που ασχολείται με τα κοινά χρόνια. Η νομαρχιακή επιτροπή της Φωκίδας συνεδρίασε χθες για την πρώτη αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να μην δώσουν πρόκριμα σε κανέναν υποψήφιο πριν τις οριστικές αποφάσεις από τα κεντρικά του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες στον Δήμο Δελφών ετοιμάζεται να κατέβει και ανεξάρτητος συνδυασμός με εκπροσώπηση από όλα τα κόμματα.
Από lamiastar.gr

Aσθενοφόρο για τον Δήμο Δελφων

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ο Δήμος Δελφών παρέλαβε σήμερα ένα ασθενοφόρο όχημα για την κάλυψη των όποιων αναγκών προκύψουν σε θέματα διακομιδής περιστατικών.
Το ασθενοφόρο είναι προσφορά του ΕΚΑΒ Λαμίας προς τον Δήμο Δελφών και γι' αυτό ευχαριστούμε θερμά ... τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ Λαμίας για την χορηγία τους. Το πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο τύπου WV τίθεται από σήμερα στη διάθεση του Δήμου, ενώ η πρώτη του υπηρεσία ασφαλείας θα είναι στον Ποδηλατικό Γύρο Δελφών 2010 που θα διεξαχθεί αυτό το διήμερο, 19-20 Ιουνίου 2010.

O Πλούτος του Αριστοφάνη απο το Δημοτικό Κίρρας

Η απάντηση του Δ.Σ. του Ορειβατικού Συλλόγου της Άμφισσας σε επιστολή εργαζομένων της S&B


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
στην από 27/5/2010 επιστολή των εργαζομένων της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και σε όσους την υπέγραψαν.

Α. Είναι εύλογο να προσπαθεί ο κάθε εργαζόμενος να διατηρήσει την εργασία του. Ο τρόπος όμως που επιλέγει να διαμαρτυρηθεί και να προασπίσει τη θέση του κρίνεται, ως δόκιμος ή μη. Κάποιοι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους οργανωμένα και αγωνιστικά, απευθύνοντας τις διαμαρτυρίες τους αρμοδίως προς τους εργοδότες τους και την πολιτεία. Κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι όμως, επιδιώκουν να διατηρήσουν τη δουλειά τους, με κάθε θυσία της αξιοπρέπειας τους, παραβλέποντας καταχρήσεις και παρανομίες ακόμη και σε βάρος δικών τους δικαιωμάτων. Έτσι οι εν λόγω εργαζόμενοι στην εταιρεία S&B Βιομηχανικά Ορυκτά , επέλεξαν ως τρόπο διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, την συλλογή υπογραφών από συμπολίτες μας. Εκμεταλλευόμενοι οι πρωτεργάτες αυτής της κίνησης, την οικονομική κρίση, στοχοποιούν ...απαράδεκτα ως υπεύθυνους, των επαπειλούμενων απολύσεων στην Εταιρεία, την Διοίκηση του Ορειβατικού Συλλόγου Άμφισσας και όχι αυτούς που είναι πραγματικά υπεύθυνοι (βλ. οι ίδιοι οι εργοδότες τους λόγω έλλειψης σχεδιασμού και οι βουλευτές μας μαζί με την πολιτεία που δεν έδωσαν καμία άλλη προοπτική ανάπτυξης στον τόπο μας, παρεκτός της μεταλλευτικής).
Καταλαβαίνουμε από το ύφος της επιστολής ότι, οι συντάξαντες και υπογράψαντες αυτή, θεωρούν τον υπό απόλυση εργαζόμενο, ως άνθρωπο που βουλιάζει, και δικαιολογούν την προσπάθεια αυτού να γλιτώσει ακόμη και με ηθικές και υπαρξιακές εκπτώσεις. Πράγματι είναι συγκλονιστικά τα ερωτήματα και τα διλλήματα που γεννιούνται σε μια οριακή ανθρώπινη κατάσταση.
Όμως, τι σημαίνει «να γλιτώσει»; Τι άνθρωπος θα είναι ο «σωσμένος», όταν γύρω του θα σωριάζονται πτώματα; Η ατομική επιβίωση, θεμιτή και ενστικτώδης, θα είναι αρκετή για να γλιτώσει αυτόν και σαν ολόκληρο άνθρωπο, δηλαδή άνθρωπο κοινωνικό, έλλογο και ηθικό; Πόσα δικαιώματα μπορεί να εκχωρήσει ευρισκόμενος σε ανάγκη; Για πόσο καιρό; Με ποιο χρονικό ορίζοντα; Και πώς γνωρίζει ο «γλιτωμένος» ότι δεν θα έρθει η σειρά του να βουλιάξει; Το πιθανότερο είναι σε καιρό κρίσης θα βουλιάξουν πολλοί, θα επιπλεύσουν λίγοι.
Β. Στο προκείμενο. Ο ΟΣΑ, στον οποίο απευθύνεται η επιστολή, δραστηριοποιείται 25 χρόνια στην περιοχή της Φωκίδας. Βασική αρχή του καταστατικού του είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Με τις κατά καιρούς προσφυγές του στο ΣτΕ ζητά από την δικαιοσύνη να εξετάσει και να παρέμβει όπου φαίνεται ότι γίνεται παράβαση περιβαλλοντικών όρων.
Έτσι συνέβει και στην περίπτωση του κοιτάσματος στη θέση «Βλαχοθανάση Α7», καθόσον η επιφανειακή εξόρυξη βωξίτη, που επιχειρείται στη θέση αυτή της Γκιώνας, είναι παράνομη. Τι λογικότερο, σε μια δημοκρατική κοινωνία, από τον έλεγχο της δικαστικής αρχής για ένα τόσο σημαντικό θέμα; Η προστασία του περιβάλλοντος, όσο κι αν κάποιους τους ενοχλεί, είναι πλέον επιταγή όλων των πολιτών παγκοσμίως, ως αναγκαία προϋπόθεση επιβίωσης, και όσο αφορά την περίπτωση της Φωκίδας είναι επιπλέον και αναγκαία προϋπόθεση ανάπτυξης.
Γ. Κύριοι, συντάξαντες και συλλέξαντες τις υπογραφές διαμαρτυρίας, ξεγελάσατε συμπολίτες μας, στους οποίους απευθυνθήκατε για την λήψη της υπογραφής τους, οδυρόμενοι μπρος στον καθένα από αυτούς ξεχωριστά και εκμεταλλευόμενοι την συναισθηματική φόρτιση και υπαρξιακή αγωνία, που προφανώς τους δημιουργούν οι επίκαιρες οικονομικές συνθήκες. Επιδιώξατε να εξασφαλίσετε την σύμπραξή τους σε μια διαμαρτυρία παραλλαγμένη κατά το συμφέρον σας, διανθισμένη με ανακρίβειες και λασπολογίες εις βάρος μας. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις (όπως μας καταγγέλθηκε) υφαρπάζατε την υπογραφή τους χωρίς καν να επιδεικνύετε το κείμενο της επιστολής, γιατί σ’ αυτήν χαρακτηρίζατε την S&B Βιομηχανικά Ορυκτά ως Εταιρεία σας και λασπολογούσατε σε βάρος του ΟΣΑ. Με αυτόν τον τρόπο, αποκρύβοντας την επιστολή, πείσατε αυτούς προφορικά για τον «δίκαιο» αγώνα σας;!!
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΣ:
1ον. Το γεγονός ότι έχει ήδη αφαιρεθεί η βλάστηση και η φυτική γη στον «Βλαχοθανάση», όπως επισημαίνετε, δεν αποτελεί καμιά δικαιολογία για να καταστραφεί όλη η περιοχή—εξάλλου η αποψύλωση αυτή διαπράχθηκε με την καταστρατήγηση διατάξεων που απαγορεύουν τις επιφανειακές εξορύξεις σε κοιτάσματα εντός της ευαίσθητης και προστατευόμενης και από το ευρωπαϊκό δίκαιο περιβαλλοντικής ζώνης NATURA 2000 και με αδειοδότηση που χορηγήθηκε από τον τέως υφυπουργό Ανάπτυξης Ιωάννη Μπούγα και εγκρίθηκε από τη Νομαρχία.
Η υποβαλλόμενη από μας στο ΣτΕ Αίτηση Ακύρωσης της ως άνω παράνομης αδειοδότησης, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΒΩΞΙΤΗ ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΣΤΙΣ ΕΝΝΕΑ(9) ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
Όμως αντί αυτού, εμμένει στην εύκολη και επικερδέστερη λύση του «Βλαχοθανάση», και εκβιάζει με ενδιάμεσους εσάς, για να έχει άλλοθι για τις ούτως ή άλλως επερχόμενες απολύσεις, προγραμματισμένες ήδη, για δικούς της οικονομοτεχνικούς λόγους.
2ον. Όσο για τις «παροχές που απολαμβάνει» δήθεν ο Σύλλογος από δικά σας λεφτά, όπως αναφέρετε στην επιστολή σας, και τις όποιες χορηγίες, για τις οποίες μας ζητάτε ως αντάλλαγμα να συναινέσουμε σε περιβαλλοντική καταστροφή, σας γνωρίζουμε ότι:
• Το γραφείο που στεγάζεται ο Σύλλογος έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Άμφισσας με την με αριθμό 182/2003 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους μπορείτε να πληροφορηθείτε ζητώντας να διαβάσετε τα Πρακτικά των Δημοτικών Συμβουλίων 144/2000 και 182/2003.
• Το καταφύγιο Βαρδουσίων ανήκει στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης και το διαχειρίζεται η ίδια.
• Χορηγίες δεν έχει λάβει ο Σύλλογος. Η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση 2009 στα Βαρδούσια πραγματοποιήθηκε χάριν της εθελοντικής εργασίας και προσφοράς των μελών μας. Έξοδα για την Πανελλήνια ανέλαβε η Νομαρχία για την προβολή του νομού μας και πληρώθηκαν αυτά, βάσει τιμολογίων, στους ίδιους τους επαγγελματίες, που εξέδωσαν τα τιμολόγια, με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Τα αναρριχητικά πεδία είναι έργο της Νομαρχίας Φωκίδας και η όποια εμπλοκή του ΟΣΑ είναι μόνο εθελοντική. Απευθυνθείτε για ενημέρωση στην Νομαρχία.

• Τα αιτηθέντα – ή καλύτερα απαιτηθέντα – από μας μονοπάτια κ.ά, προσφέρονται για την διευκόλυνση ορειβατών και περιπατητών στα πλαίσια σχεδιασμού και προώθησης του ορεινού τουρισμού. Ο ορεινός τουρισμός είναι μια νέα μορφή ανάπτυξης, σε παγκόσμιο επίπεδο, με συνακόλουθο ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίας. Για την Φωκίδα θα είναι σωτήρια περίπτωση, καθόσον στερείται ο τόπος μας, λόγω της μονοπωλιακής δραστηριότητας των μεταλλευτικών εταιριών, οποιασδήποτε άλλης οικονομικής ανάπτυξης.
Τις παραπάνω αλήθειες, πολλοί από σας, τους υπογράφοντες την επιστολή, τις γνωρίζεται. Παρ’ όλα αυτά δεν διστάσατε να δυσφημίσετε τον ΟΣΑ, δηλώνοντας έτσι για άλλη μια φορά πίστη και υποταγή στην «εταιρεία σας», προκειμένου να μην είστε από εκείνους που θα χάσουν τη δουλειά τους. Κάποιοι άλλοι πιθανόν να μην γνωρίζετε, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Δήμο, την Νομαρχία ή στο γραφείο του Συλλόγου για να ενημερωθείτε λεπτομερώς.
3ον. Κανενός πολίτη τα χρήματα δεν καταχράται ο Σύλλογος, και δεν ζούμε εις βάρος σας. Ζούμε από την δουλεία του ο καθένας μας, με τον ίδιο κόπο και την ίδια αγωνία που βιώνετε καθημερινά όλοι. Παράγουμε όπως παράγετε, και επίσης προσφέρουμε στον τόπο μας. «Βολεμένοι» δεν νιώθουμε, αγωνιζόμαστε την κάθε μέρα, θέλουμε να πιστεύουμε με αξιοπρέπεια, για την επιβίωσή μας, για τις δουλειές μας, τις οικογένειές μας. Και επιπλέον, αγωνιζόμαστε με τόλμη για την ευρύτερη προστασία και ανάπτυξη του τόπου μας. Πιστεύουμε ότι σε τόπο που πάσχει δεν μπορεί να υπάρξει ατομική ευημερία.
Οι επιδιώξεις μας δεν είναι εμμονή, όπως μας κατηγορείτε. Είναι βλέμμα ανησυχίας στο μέλλον. Οι μελλοντικές γενιές δικαιούνται να τους παραδώσουμε το ελάχιστο εναπομένον φυσικό περιβάλλον απείραχτο. Δεν επιτρέπεται η δική μας γενιά να επιβιώσει σε βάρος των παιδιών μας, κατασπαταλώντας όλους τους φυσικούς πόρους, καταστρέφοντας ταυτόχρονα δάση, αλπικά λιβάδια, φαράγγια, ρέματα, βιότοπους, γενικότερα φύση και τοπίο, που κληρονομήθηκε δια μέσου των αιώνων, σ’ αυτή εδώ την ευλογημένη περιοχή, η οποία έχει σκοπίμως εγκαταλειφθεί, για να λεηλατείται απρόσκοπτα από τις μεταλλευτικές εταιρείες.
4ον. Όσο για την «Εταιρεία σας», όπως αποκαλείτε στην επιστολή σας την S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, υπέρ της οποίας συνηγορείτε, την υποτιμάτε και χάνετε την αξιοπρέπειά σας, όταν μεσολαβείτε για λογαριασμό της, σαν να πρόκειται η επιφανειακή εξόρυξη να είναι μια απλή σκανδαλιά εκ μέρους της, που πρέπει να της επιτραπεί για τελευταία φορά (Ποιος αλήθεια το εγγυάται αυτό;)
Οι εταιρείες αυτού του μεγέθους στηρίζουν το κύρος τους σε έγκαιρο σχεδιασμό, μελέτες και οργάνωση πάνω σε σύγχρονους παγκόσμιους σχεδιασμούς και δεν οδηγούνται, όπως εν προκειμένω θέλουν να σας πείσουν, δήθεν σε σημείο μηδέν, για να αρχίσουν να τρέχουν εκ των υστέρων να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους σε παράδοση βωξίτη, δημιουργώντας μάλιστα κοινωνικά προβλήματα.
Κανένας από μας δεν επιδιώκει να χάσετε την δουλειά σας, και κανείς λογικός άνθρωπος δεν επιθυμεί να σταματήσει η μεταλλευτική δραστηριότητα, αρκεί ο τρόπος με τον οποίο οι μεταλλευτικές εταιρείες εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο του τόπου μας, να μην παραβιάζει τις κοινά πλέον αποδεκτές αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης, και φυσικά να λειτουργούν στα πλαίσια του νόμου.
Δ. Επιτέλους, θα έπρεπε προ πολλού να έχουν τεθεί όρια στις μεταλλευτικές εταιρείες, και πρωτίστως τα όρια θα έπρεπε να έχουν τεθεί από όλους εσάς υπογράφοντες και μη υπογράφοντες, που ζείτε σ’ αυτόν τον τόπο και θέλετε εδώ να ζήσουν και τα παιδιά σας. Αντί γι’ αυτό, οι περισσότεροι από σας παρακολουθείτε γύρω σας, σιωπηλά και φοβισμένα, την καταστροφή και την συνεχή υποβάθμιση.
Το ζήτημα είναι και βαθειά πολιτικό και θα έπρεπε πολιτεία, πολιτικά κόμματα και τοπική ηγεσία να έχουν προτάσεις, θέση σοβαρή και ενεργητική και όχι να ασκούν μόνο διαχειριστική πολιτική, η οποία θα έπρεπε να προκαλεί σε όλους μας ανεξαιρέτως οργή και αγανάκτηση.
Η τοπική ηγεσία είναι εκείνη που πρέπει άμεσα να ασχοληθεί και να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σ’ ένα ζήτημα, που επηρεάζει καθοριστικά την προοπτική του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες. Πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε τις εκχωρήσεις της και τις ένοχες σιωπές της. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να ασχοληθεί με το πρόβλημα.
Τέλος θέλουμε να θυμίσουμε σε όλους εσάς, που βάλετε εναντίον μας, ότι ο ΟΣΑ δεν είναι επαγγελματικό ή εργατικό ή εργοδοτικό σωματείο, για να απευθύνεται η επιστολή σας προς εμάς. Είμαστε Σύλλογος που έχει ταχθεί στην προστασία του περιβάλλοντος και ενεργούμε με τόλμη πιστοί στις καταστατικές αρχές μας.
Θα σεβαστούμε την απόφαση της δικαιοσύνης και το ίδιο καλείστε να κάνετε κι εσείς.


Υ.Γ. : Η από 27-05-2010 επιστολή , που απευθύνεται προς τον ΟΣΑ , θα έπρεπε να έχει κοινοποιηθεί στο Γραφείο του Συλλόγου μαζί με τις συνοδεύουσες αυτή υπογραφές . Την περιμένουμε.



Το Δ. Σ.

Η ΝΔ υποδέχεται τον Σαμαρά στην Φωκίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφτεί τη Παρασκευή

18 Ιουνίου τη πόλη της Άμφισσας για την έναρξη του 8ου τακτικού συνεδρίου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. που θα γίνει στο κλειστό γήπεδο της πόλης.

Η Τ.Ο. της Ιτέας καλεί όλα τα μελή της, τη ...Παρασκευή 18 Ιουνίου

και ώρα 19:30 στο κλειστό γήπεδο της Άμφισσας «ΧΡ. ΚΑΜΠΕΡΑΚΗΣ» στην ομιλία του Πρόεδρου μας και στο χαιρετισμό που θ’ απευθύνει στην έναρξη του 8ου τακτικού συνεδρίου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.



Τ.Ο. ΙΤΕΑΣ

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ Ιτέας Κίρρας για τον Καλλικράτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ-ΤΡΙΤΑΙΑΣ
Συμπατριώτες , Συμπατριώτισσες
Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας, την Ελλάδα στην οποία η Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Γ.Α.Παπανδρέου δίνει μάχη για την επιβίωση της Χώρας.
Την χρεωκοπημένη Χώρα μας που παρέδωσε η Κυβέρνηση της Ν.Δ.-Καραμανλή πρέπει πάση ...θυσία να πάρει το δρόμο της ανάτασης και ανάπτυξης.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγκασμένη εκ των πραγμάτων να συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ προσπαθεί να διασώσει την Χώρα αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος. Με ειλικρίνεια με ευθύτητα και σοβαρότητα ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε την σκληρότητα των μέτρων αλλά ταυτόχρονα διατυμπάνισε την ευθύνη απέναντι στο λαό.
Πρόσφατα ψηφίστηκε το σχέδιο ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ που διαφοροποιεί και αλλάζει ριζικά την μορφή της Αυτοδιοίκησης. Το υφιστάμενο για πολλά χρόνια διοικητικό σύστημα είναι γνωστό ότι λειτούργησε σαν «βιομηχανία» διαφθοράς, ελλειμμάτων, αυταρχισμού, αλαζονείας και επαγγελματισμού.
Εμείς σαν Τοπική Οργάνωση έγκαιρα και υπεύθυνα, χωρίς έπαρση , φανατισμό ,υπερβολή διατυπώσαμε τις απόψεις μας, προς το συμφέρον του Δήμου Ιτέας και των Δημοτών μας.
Επισημάναμε τις μωροφιλοδοξίες και τις αυτονομήσεις προσώπων που δήθεν εκπροσωπούσαν το ΠΑΣΟΚ. Η προσωπική τους απομόνωση και αυτονόμηση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει απομόνωση και αυτονόμηση της Ιτέας. Στο νέο Δήμο Δελφών με έδρα την Άμφισσα η Ιτιά μας μπορεί και πρέπει να έχει, και να είστε βέβαιοι ότι θα έχει το δικό της ρόλο, αλλά και τη δική της δημιουργική-αναπτυξιακή πορεία.
Είναι θέμα θεσμών αλλά κυρίως προσώπων η επιτυχία της νέας μεταρρύθμισης, προς όφελος του Νέου Δήμου και των Δημοτών. Εμείς μέσα από τις καταστατικές μας διαδικασίες, αλλά και με συντεταγμένη πορεία θα προτείνουμε και θα στηρίξουμε εκείνα τα πρόσωπα, που και θέλουν αλλά κυρίως που μπορούν να συγκροτήσουν μια ομάδα συνεργασίας, αποφασιστικότητας-αποτελεσματικότητας στα πλαίσια του Νέου Δήμου.
Συμπατριώτες , Συμπατριώτισσες,
Σας καλούμε να απομονώσετε όλες αυτές τις φωνές πού με περίσσιο φανατισμό αμφισβητούν και προσπαθούν να λοιδορήσουν θεσμούς και πρόσωπα. Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ο «δημιουργικός» τους δημοτικός ρόλος τελείωσε, και ας αναζητήσουν αλλού ρόλους προκειμένου να επιδείξουν τα προσόντα τους και τις δυνατότητες τους. Δεν μπορούν, και δεν θα καλύψουν με εντεταλμένους «διαμαρτυρόμενους» την πλήρη αποτυχία τους στα πεπραγμένα του Δήμου.
Όψιμα θυμήθηκαν να στηρίξουν δημιουργία Δήμου Ιτέας , όταν είχαν ήδη υπογράψει την ληξιαρχική πράξη θανάτου του Δήμου με το σχέδιο 4 δήμων και έθεταν με την πρόταση Παυλόπουλου την Ιτέα στον Δήμο Άμφισσας. Αυτοί απεμπόλησαν τα συμφέροντα μας τιμώντας μάλιστα το «ευεργέτη» τους υπουργό Παυλόπουλο.
Τελειώνοντας διαβεβαιώνουμε και πάλι ότι είμαστε μαζί σας, για τις επερχόμενες εκλογές και όχι μόνο.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ
Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Ιτέας-Κιρρας-Τριταίας

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ Από τον Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας Κίρρας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ


ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΕΝΑΣ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ .
ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ , ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ , ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ...

ΙΤΕΑ – ΑΡΤΟΤΙΝΑ - ΣΚΑΣΜΕΝΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ - ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ --ΑΘ .ΔΙΑΚΟΣ—ΙΤΕΑ .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 Ιουνίου 2010 αναχώρηση από Ιτέα για Αρτοτίνα
με το Κ.Τ.Ε.Λ διανυκτέρευση στην Αρτοτίνα .

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 Ιουνίου 2010 ορειβατικό περπάτημα Αρτοτίνα σκασμένη
Στρούγκα –μονοπάτι Αρτοτίνα καταφύγιο Βαρδουσίων ώρες πορείας 8 .
Β.Δ 2 . Διανυκτέρευση καταφύγιο Βαρδουσίων .

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 Ιουνίου 2010 κατάβαση από καταφύγιο -Αθ. Διάκο .
Επιστροφή στην Ιτέα με το πούλμαν του Συλλόγου .

Περισσότερες πληροφορίες κάθε βράδυ στο Σύλλογο μετά τις 8 μ.μ .
Τηλ. 2265032100 .6945703548 . 6972445201


ΑΠΟ ΤΟ Δ. Σ

-----------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ
ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ , ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ
ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ .

Σακίδιο 40 έως 60 λίτρων ,αδιάβροχες αρβύλες , κάλτσες μάλλινες , αδιάβροχη μπέρτα ,γάντια αδιάβροχα , σκούφος , γυαλιά ηλίου , φαρμακείο ,Φακός σπίρτα αδιάβροχα , ξηροί καρποί , σοκολάτα , σουγιάς , σφυρίχτρα .
Οι φωτογραφίες είναι από την ανάβαση του Συλλόγου στην κορυφή Κόρακα στα Βαρδούσια

Σε ύφεση η φωτιά στα Άσπρα σπίτια Βοιωτίας



Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας γύρω στις 16:50 το απόγευμα.Από την πρώτη κιόλας στιγμή βρέθηκαν στο σημείο της πυρκαγιάς 50 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ολόκληρο το πεζοπόρο τμήμα της 7ης ΕΜΑΚ από την Λαμία. Η πυρκαγιά έκαψε θαμνώδη έκταση και ευτυχώς δεν απειλησε κατοικημένη περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια κατάσβεσης βοήθησαν και δύο αεροπλάνα.