Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Η εκδήλωση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Άμφισσα

Μπροστά σε μεγάλο ακροατήριο εργαζομένων και συνταξιούχων του ΟΤΕ, αλλά και άλλων εργαζομένων της περιοχής, έγινε η εκδήλωση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Άμφισσα με κεντρικό ομιλητή τον οικονομικό αναλυτή – αρθρογράφο στην εφημερίδα « ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» κ. Δ. ΚΑΖΑΚΗ.
Έγιναν ερωτήσεις και ειπώθηκαν απόψεις απο το κοινό σε σχέση με την οικονομική κρίση αλλά και τον τρόπο διεξόδου που πρέπει να προτείνουν οι εργαζόμενοι.
Σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η συζήτηση αυτή ήταν η μοναδική που έχουμε παρακολουθήσει στην οποία συμμετείχαν στην συζήτηση απλός κόσμος δίπλα σε γνωστά στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους .
Τέτοιες συζητήσεις χρειάζεται να ξανα οργανωθούν το επόμενο διάστημα.
Δείτε βίντεο απο αυτήν την εκδήλωση:...

"Έχασα την ακοή μου απο κρότου λάμψης", βίντεο των επεισοδίων

Άλλο ένα «μεμονωμένο περιστατικό», άλλο ένα θύμα των μεθόδων απώθησης των διαδηλωτών, καταγγέλλει τον τραυματισμό του από τις αστυνομικές δυνάμεις. Στις 6 Μαϊου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα έξω από τη Βουλή, όπως και στη διαδηλώτρια Μαρία Κασόλα, η χειροβομβίδα κρότου λάμψης έσκασε λίγα εκατοστά από το κεφάλι του, όμως, αυτή τη φορά, το θύμα υπέστη μόνιμο πρόβλημα στο δεξί αυτί.
Ο 45χρονος δάσκαλος, Παναγιώτης Σάμιος, βρισκόταν μαζί με συναδέλφους του μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», ενώ η συγκέντρωση πλησίαζε προς το τέλος. Μπροστά από τη Βουλή οι διμοιρίες άρχισαν την επίθεση. «Ξαφνικά ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος, ενώ εκρήξεις ακουγόντουσαν από το βάθος. Δεν μπορούσα να τρέξω, ήθελα ... να βοηθήσω τον συνάδελφό μου, ο οποίος είχε έρθει μαζί με την κόρη του», δηλώνει στο tvxs.gr ο κ. Σάμιος.

(Δείτε πως χτυπούν αναίτια τα ΜΑΤ, οι σύγχρονοι γενίτσαροι του λαού μας και εκείνη την ημέρα).

«Έξω από το ξενοδοχείο ήταν μία διμοιρία, η οποία χτυπούσε μία ομάδα διαδηλωτών. Γύρισα το κεφάλι μου προς τις διμοιρίες, οι οποίες απωθούσαν τον κόσμο χτυπώντας και ρίχνοντας ότι είχαν. Ξαφνικά μία κρότου λάμψης έσκασε εκατοστά από το αυτί μου και έπεσα κάτω. Τα δακρυγόνα συνέχιζαν να πέφτουν, σερνόμουν, ενώ οι διμοιρίες έδερναν τον κόσμο. Ύστερα από λίγη ώρα κατάφερα να σηκωθώ και κατευθύνθηκα με έντονους πόνους προς το αυτοκίνητό μου».

Όπως λέει ο κ. Σάμιος στο tvxs.gr, οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι από το ωστικό κύμα είχε καταστραφεί τελείως το δεξί του αυτί, ενώ το αριστερό έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό. «Από το δεξί δεν ακούω τίποτα, ενώ στο αριστερό έχω μεγάλο ποσοστό βαρηκοϊας. Δεν αντέχω τους οξείς ήχους», σημειώνει. «Στο Ιπποκράτειο μου είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο, δεν μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση».

Σήμερα ο 45χρονος δάσκαλος προσπαθεί να μαζέψει όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά για τον σοβαρό και μόνιμο τραυματισμό του. Όπως είπε στο tvxs.gr θέλει να κινηθεί νομικά εναντίον της Αστυνομίας, ωστόσο δεν μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος που απαιτείται. «Μακάρι να βρεθούν μέσω της ομοσπονδίας κάποιοι δικηγόροι για να μας στηρίξουν».

«Πρέπει να τους σταματήσουμε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Έβλεπα κόσμο να τον μαζεύουν από το σορό και να τον ξυλοκοπούν. Ένα παιδί που ήταν πεσμένο του φώναζαν, βρίζοντας τον, να σηκωθεί και μόλις έκανε δύο βήματα, τον χτυπούσαν και τον ξαναέριχναν κάτω, και πάλι από την αρχή», δηλώνει αγανακτισμένος.

«Η έκρηξη της χειροβομβίδας μου πήρε μόνο την ακοή. Δεν μπορούν να μου πάρουν με τίποτε την ψυχή και το μυαλό μου. Πιστός στις ιδέες μου και σ’ αυτά που διδάσκω στα παιδιά μου, θα συνεχίσω να είμαι στις πρώτες γραμμές του αγώνα που δίνει εδώ και χρόνια ο λαός μας για Ψωμί-Παιδεία- Ελευθερία, Δε φοβόμαστε τις προβοκάτσιες, τη βία και την καταστολή. Μετά τις 5 και τις 6 Μάη ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Αυτοί έχουν κάθε λόγο να τρέμουν την οργή μας», αναφέρει στη καταγγελία του ο Παναγιώτης Σάμιος.

Τον τραυματισμό του Παναγιώτη Σαμίου και την «επίδειξη δύναμης της αστυνομίας» καταγγέλλει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αιγαλέου. «Εκατοντάδες άνθρωποι χτυπήθηκαν, ψεκάστηκαν, ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη μανία των ανδρών των ΜΑΤ. Ανάμεσα σε αυτούς που τραυματίστηκαν ήταν και ο συνάδελφός, Παναγιώτης Σάμιος, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου μας, ο οποίος χτυπήθηκε στο κεφάλι από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Αποτέλεσμα της έκρηξης είναι ο συνάδελφος να έχει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας. Καταδικάζουμε την επίθεση και τον τραυματισμό του συναδέλφου μας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, ζητώντας παράλληλα από το Δ.Σ της ΔΟΕ να καταδικάσει και να καταγγείλει την επίθεση και τον τραυματισμό του κ. Σαμίου, αλλά και να παρθούν όλα τα μέτρα περιφρούρησης των απεργών (νομική βοήθεια, καταγγελία και μηνύσεις στο Υπουργείο «Προστασίας» κλπ).

Διαβάστε επίσης:

«Τραυματίστηκα όταν, ενώ διαδήλωνα, χειροβομβίδα κρότου λάμψης με βρήκε στο κεφάλι»

«Μέχρι και οι γιατροί ένιωσαν δυσφορία εξαιτίας των χημικών που είχα πάνω μου»


Από tvxs.gr

Φωτογραφία από το COSTA ALLEGRA που δεν μπόρεσε να δέσει λόγω μεγέθους στον μόλο της Ιτέας και αποβίβασε με λάντζες χθες τους τουρίστες.

...
Από marinetraffic.com

Προς αντιπαράθεση στα ανοιχτά της Γάζας, δείτε ζωντανά σε βίντεο την αποστολή, στο Ιτεανετ

turksih_ship_gaza_forthoferτου Γαβριήλ Χαρίτου -

Ενώ τα περισσότερα από τα πλοία που συμμετέχουν στο ναυτικό κονβόϊ με ανθρωπιστική βοήθεια, με κύριο διοργανωτή την τουρκική μη κυβερνητική οργάνωση IHH - Insani Yardim Vakfi (Βακουφικό Ίδρυμα Ανθρωπιστικιής Βοήθειας) απέπλευσαν σήμερα το πρωί από το λιμάνι της Αττάλειας, μαίνεται ο επικοινωνιακός πόλεμος ανάμεσα στους διοργανωτές του κονβόϊ και της ισραηλινής πλευράς.
Οι τούρκοι διοργανωτές του κονβόϊ εγκατέστησαν πάνω στο πλοίο 'Mavi Marmara' , το μεγαλύτερο από τα πλοία που συμμετέχουν, φορητές βιντεοκάμερες συνδεδεμένες με το διαδίκτυο, μέσω των οποίων κάθε χρήστης έχει τη ...δυνατότητα να δει σε απ'ευθείας μετάδοση την διαδρομή προς τις ακτές της Γάζας. Στο ίδιο πλοίο βρίσκονται πολλοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι μεταδίδουν τις ανταποκρίσεις τους.

Δείτε σε απ' ευθείας μετάδοση τη διαδρομή του ανθρωπιστικού κονβόϊ πατώντας εδώ

Watch live streaming video from insaniyardim at livestream.com



Τρία ισραηλινά πλοία έχουν πλησιάσει και οι επιβάτες έχουν φορέσει σωσίβια.
Δείτε που βρίσκεται το πλοίο "ελεύθερη μεσόγειος" αυτήν την στιγμή http://www.marinetraffic.com/ais/gr/default.aspx?zoom=10&mmsi=239219000¢erx=33.56715¢ery=33.33582

Η ισραηλινή επικοινωνιακή αντεπίθεση

Από την άλλη, η ισραηλινή πλευρά εδώ και μέρες προετοιμάζεται εντατικά να αντιμετωπίσει την έλευση του κονβόϊ , όχι μόνο θέτοντας το ισραηλινό ναυτικό σε ετοιμότητα προκειμένου να μην επιτρέψουν στο κονβόϊ να φτάσει στις ακτές της Γάζας, αλλά και περνώντας σε 'επικοινωνιακή αντεπίθεση' σε αυτό που χαρακτηρίζουν τα ισραηλινά ΜΜΕ ως 'λαϊκίστικη τουρκική προβοκάτσια'.

Την Τετάρτη (26/5) ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προειδοποιήσει τα πλοία του κονβόϊ να μην συνεχίσουν την πορεία τους προς τη Γάζα και σε περίπτωση που δεν υπακούσουν, τότε θα προβούν σε εν πλω κατάληψή τους, θα τα οδηγήσουν στις ισραηλινές ακτές και θα απελαθούν όλοι οι επιβαίνοντες. Όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρεται , ο εκπρόσωπος τύπου του στρατού δήλωσε ότι θα ελεγχθεί το περιεχόμενό του για λόγους ασφαλείας προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πράγματι πρόκειται περί ανθρωπιστικής βοήθειας και μετέπειτα θα μεταφερθεί οδικώς στη Λωρίδα της Γάζας για να διανεμηθεί στους κατοίκους της. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον στρατό ανακοινώθηκε ότι "στο κονβόϊ λέμε όχι, στην ανθρωπιστική βοήθεια λέμε ναι".

Παράλληλα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την ίδια μέρα (26/5) ο υπαρχηγός του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού Μοσέ Λέβι, έδωσε στοιχεία αναφορικά στην εισροή εμπορευμάτων και ανθρωπιστικού υλικού στη Λωρίδα της Γάζας από το φυλάκιο Έρεζ, στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι καθημερινά περνούν περίπου 100 οχήματα με εμπορεύματα από το Έρεζ προς τη Γάζα και ότι κατά τους τελευταίους μήνες πέρασαν 1200 τόνοι φάρμακα και ιατρικό υλικό, 155 τόνοι τροφίμων, 2900 τόνοι προϊόντων ένδυσης και υπόδησης και περίπου 17 εκατομμύρια λίτρα βενζίνης.

Η οικογένεια του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, ο οποίος τελεί σε ομηρία της Χαμάς στη Γάζα εδώ και 4 χρόνια, μέσω του δικηγόρου της ζήτησε χθες (27/5) από το κίνημα Free Gaza (που και αυτό συμμετέχει στο ναυτικό κονβόϊ) να παραδώσει γράμμα των γονιών του ως επίσης τρόφιμα και ρούχα προς τον γιο τους, που πιστεύεται ότι ακόμα είναι ζωντανός. Οι γονείς του Γκιλάντ Σαλίτ δήλωσαν μάλιστα ότι προτίθενται να εργαστούν για να φτάσουν τελικά στις ακτές της Γάζας τα πλοία του κονβόϊ σε περίπτωση που θα δωθούν τα πακέτα που ετοίμασαν για τον γιο τους. Το κίνημα Free Gaza , δια της νομικής του συμβούλου, αρνήθηκε το αίτημα της οικόγένειας Σαλίτ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα ισραηλινά ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι το ναυτικό αυτό κονβόϊ έχει αποκλειστικά πολιτικό και όχι αμιγώς ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

Η στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Εκπρόσωπος του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών, σε χθεσινή συνέντεύξή του στην ισραηλινή τηλεόραση (27/5), εξήρε τη στάση της κυπριακής κυβέρνησης η οποία , κατά τα λεγόμενά του, "έδειξε την ωριμότητά της, μη θέλοντας να παίξει και αυτή σε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι της Τουρκίας".

Από κυπριακής πλευράς, η υπουργός Συγκοινωνιών της Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή δήλωσε σήμερα στο ΡΙΚ ότι η Κυπριακή κυβέρνηση απαγόρευσε τον απόπλου των σκαφών του κονβόϊ από κυπριακά λιμάνια εξηγώντας ότι "σε αυτή τη χρονική συγκυρία, με τα πολλά προβλήματα και τις απειλές που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία, δεν θα έπρεπε να εμπλακεί η Κύπρος. Οι θέσεις, μας, είπε, έγιναν κατανοητές από όλους", διαψεύδοντας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο πρεσβευτής της Κύπρου στο Ισραήλ κλήθηκε στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών και του έγιναν διαβήματα.

Η απόφαση, είπε, ήταν της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι είναι δεδομένη η υποστήριξη της Κύπρου στον Παλαιστινιακό λαό και διευκρίνισε ότι ουδέποτε η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε από τη Λευκωσία την αποστολή βοήθειας.

Παράλληλα, και ενώ η 5νθήμερη ισραηλινή στρατιωτική άσκηση "Σημείο Εκκίνησης 4" διανύει σήμερα την τελευταία της μέρα, βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη από την περασμένη Τρίτη (25/5) η κοινή ελληνοϊσραηλινή αεροπορική στρατιωτική άσκηση "Μίνωας 2010", η οποία χαρακτηρίζεται από έλληνες πολιτικούς αναλυτές ως "στρατιωτική άσκηση ειδικού πολιτικού βάρους"

Όλα τα πλοία που συμμετέχουν στο κονβόϊ αναμένεται να συναντηθούν αργά το απόγευμα σήμερα Παρασκευή (28/5), στην ανοιχτή θάλσσα, νοτίως της Κύπρου.

Πηγές:

1. εφημερίδα Ιεντιότ Αχαρονότ
2. εφημερίδα Φιλελεύθερος
3. ιστοσελίδα της τουρκικής ανθρωπιστικής ΜΚΟ IHH Insani Yardim Vakfi - Βακουφικό ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας
4. ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Αναλύσεων


Από theinsider.gr

Οι Μανάδες (προδημοσίευση)

Σύναξη ζωντανών
…..Και ήρθεν ο χωροφύλακας και μου λέει, Αργυρούλα, έλα χαρώτο ν’ αρμέξεις τη γελάδα, θα σκάσουν τα μαστάρια της, τάισέ την κιόλας, θα μας μείνει.
Δεν έρχομαι, του λέω, αφού δε μ’ αφήνεις να πααίνω στο φεγγίτη.
Έλα Αργυρούλα και θα το κανονίσουμε κι αυτό, και πήγα που λες και τάγισα τη γελάδα τους, την άρμεξα κι ανακουφίστηκε, που ήτονε ξετρελαμένη η κακομοίρα, αφότου εσφάξανε το δαμάλι της εμπρός της οι άχρηστοι, είδεν το και όρμισε να τους εφάει, όλα τα έβλεπα, γιατί ήμουνα και γω σε μια γωνιά, δε μ’ είχανε πάρει χαμπάρι σαν ... ετρύπωσα μέσα και εσπάραζα, γιατί τ’ αγαπούσα το ζωντανό και δεν ήθελα να το χαλάσουνε.
Μα πώς η γελάδα σ’ άφηνε εσένα κι όχι άλλους.
Μ’ είχε δει που ‘κλαιγα και γω μαζί της και κατάλαβε.
Σώπα βρε Αργυρό, θα μας πεις τώρα, πως καταλαβαίνουν τα ζώα.
Έλα Παναγία μου, καλά εσύ πού γεννήθηκες, τα ζωντανά δεν νογάνε καλέ, αφού μιλάνε κιόλας, αρκεί να ξεύρεις να τους μιλάς κι εσύ, να σου ειπώ και τούτο να πιστέψεις, είχα μια γάτα που μίλαγε με ποιον νομίζεις εσύ, μ’ ένα βάτραχο, νιαρ η γάτα κουάξ ο βάτραχος και τα λέγανε με τις ώρες[1], αφού τους ήκουσε κι ο προκομμένος της Καριωτίνας με τ’ όνομα, θα λες τώρα πως δε μιλάνε τα ζώα έ, θα το λες πάλι, εμένα μ’ είχε μάθει ο κύρης μου να τους μιλάω, Αργυρούλα, μου ‘λεγεν, άμα δεν τ’ αγαπάς τα ζωντανά δεν ημπορείς, ούτε να τους μιλάς, ούτε να τα καταλαβαίνεις, έτσι άρμεξα την αγελάδα και της έδωκα κι έφαγε και μ’ αφήκεν ο χωροφύλακας να πααίνω φαΐ και στον πατέρα μου απ’ το φεγγίτη.
Μόνο πρόσεξε μωρή, μου ‘λεγεν, μη σε πάρει χαμπάρι ο άλλος εχαθήκαμεν κι οι διό μας κακομοίρα, ήτονε καλός αυτός και κακός ο άλλος, εκείνος είχε σακατέψει στο ξύλο τον πατέρα μου και τον έκλεισε μέσα, ο ίδιος έδερνε και τον αδερφό μου μπροστά στη μάννα μας, να φανερώσει εκείνη πού κρύβονταν ο κύρης μας, όπως έκαμνε η γελάδα σαν έσφαζαν το δαμάλι της, έτσι έκαμνε κι η μάννα μας, σαν έδερναν το Μιχάλη μας, αμ τι νομίζεις εσύ μανάδες κι οι δυο, τα παιδιά τους υποφέρανε, το ίδιο πονούσανε….
Άκου και τούτονά να δεις άπιστη που ‘σαι, τότενες ξέφυγε κι η γουρούνα μας και μπήκε πάλι στο σταθμό και δεν έβγαινε, ήρθεν ο ίδιος ο Χωροφύλακας, Αργυρό τρέχα, Γιατί δεν τους λες μπασκίνες Αργυρό, Δε μ’ αρέσει η λέξη τούτηνά, εξάλλου ο Ζαχαρής ήτονε καλός χωροφύλακας, αυτόν εστείλανε να με φωνάξει για τη γουρούνα που άφριζε, έδειχνε και τα δόντια της και τριγύρναγε μέσα έξω τα γραφεία γρυλίζοντας, είχαντε χεστεί όλοι τους.
Θ’ αφήκεις τον πατέρα μου, του λέω, αλλιώτικα δεν έρχομαι, Αργυρό, μου κάνει ετούτος, δεν ημπορώ ν’ αφήκω ελεύθερο τον πατέρα σου, είναι μίασμα.
Μίασμα είσαι εσύ και όλο σου το σινάφι, του κάμνω και του πατάω μια κλωτσά στο καλάμι, τον σακάτεψα, και της γουρούνας θα ειπώ ν’ αρχίσει να τρώει τα χαρτιά σας, να σε μάθω εγώ να βρίζεις τον κύρη μου, τέλος πάντων κατάλαβα πως δεν ημπορούσα να βγάλω έξω τον πατέρα μου έτσι, πεινούσανε και τα γουρουνάκια, επήγα της σφύριξα.
Έλα Μαριγούλα μου, της εφώναξα, γιατί έτσι λέγανε και τη γυναίκα του άλλου του χωροφύλακα, εκείνος ήτονε μπασκίνας σταυρωτής και η γυναίκα του ακόμα χειρότερη, έβγαλα λοιπόν κι εγώ την γουρούνα μας Μαριγούλα, αλλά μεταξύ μας την εφώναζα Ρουσσώ, γιατί παρεξηγιότανε με τ’ άλλο όνομα, ήξερε φαίνεται πως έτσι εκαλούσανε και την άλλη τη σκρόφα του μπασκίνα, ως εμπήκα όμως στο τμήμα να τηνε πάρω, επήγα και μια βόλτα μαζί της από το υπόγειο, να δει και τον πατέρα μου, κανένας δεν είχε μείνει μέσα να φυλάγει τα όπλα και τους κρατούμενους, όλοι τους είχοντε εξαφανιστεί κατουρημένοι, κατάλαβες να φοβούνται μια γουρούνα!


Από τον πατριώτη μας από τη Γραβιά kakaras.wordpress.com

Παράξενο φαινόμενο στον ουρανό της Άμφισσας


Την περασμένη Παρασκευή ένα σπάνιο φαινόμενο εμφανίστηκε στον ουρανό της Άμφισσας.
Όπως μας το περιέγραψε ο αναγνώστης μας και όπως φαίνεται στην φωτογραφία που μας έστειλε, ήταν ένα ουράνιο τόξο μόνο που ήταν σε ευθεία γραμμή επάνω στον ουρανό.
Ενώ δηλαδή είχε όλα τα χρώματα του ουρανίου ... τόξου δεν είχε το σχήμα του.
Πιθανότατα κάποιοι υδρατμοί από αεροπλάνο να εξηγούν ένα τέτοιο φαινόμενο, για να μην πούμε και εμείς πως κάποιοι μας ψεκάζουν από τον ουρανό.
Η ημέρα πάντως ήταν ηλιόλουστη και κανένα σύννεφο δεν υπήρχε στην περιοχή που να δικαιολογεί την ύπαρξη βροχής, ή ουράνιου τόξου.
Αν ξέρει κάποιος αναγνώστης περισσότερα ας μας πει αυτός.

Η νικήτρια Lena στην Eurovision και το Satellite