Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΧΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ “ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ”
Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΙΚΑΛΕΑ ΔΙΑΤΑΞΗ: “Ο ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ (Δηλαδή η Ελλάδα) ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ”!!!
Ο Συνταγματολογος Γεώργιος Κασιμάτης αναφωνεί με φρίκη: “ Ένας τέτοιος όρος δεν υπογράφεται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο”!!!
Μέσα από την νέα δανειακή σύμβαση που θα ζητήσουν ψήφο 180 Βουλευτών θα κάνουν να ισχύει και η πρώτη που δεν είχε κατατεθεί στην Βουλή.
Δείτε το βίντεο...

Ερωτήσεις στην Ευρωβουλή και στην Βουλή για τον σκανδαλώση δανεισμό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τις κρατικές τράπεζες

Σε προηγούμενο άρθρο σας είχαμε καταγγείλει το "συγκυβερμητικό άρμεγμα" των κρατικών τραπεζών από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Για το ίδιο θέμα καταθέτει ερωτήσεις η Δημοκρατική Συμμαχία μιας και όπως φαίνεται έμεινε έξω από την μοιρασιά.

Σκυλακάκης: Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προνομιακό υπερδανεισμό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προνομιακό υπερδανεισμό του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας από το τραπεζικό σύστημα, κατέθεσε σήμερα ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Το ερώτημα:
«Όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς τους, δημοσιεύματα στον Τύπο και επίσημη τοποθέτηση του ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών, τα δύο μεγαλύτερα κυβερνητικά ελληνικά κόμματα έχουν δανεισμό που ξεπερνά τα 230 εκ. ευρώ, με εγγύηση πιθανές μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις, που αφορούν περιόδους πολύ μετά τη λήξη της παρούσας κοινοβουλευτικής θητείας. Συγκεκριμένα για το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, έχουν κατατεθεί στις ελληνικές αρχές τραπεζικές συμβάσεις που ...

Περνάμε από μια μορφή καπιταλισμού σε μιαν άλλη, του Κονστάντσο Πρέβε

Κονστάντσο Πρέβε σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία.

Είμαστε σε φάση μετάβασης από μια μορφή του καπιταλισμού σε μια άλλη μορφή του, γενικότερη και παγκοσμιοποιημένη. Περνάμε στον απόλυτο καπιταλισμό. Η Ελλάδα είναι μόνο ένας αδύναμος κρίκος, το καλύτερο πειραματόζωο πριν από την Ιταλία και την Ισπανία. Αυτό τονίζει ο Ιταλός μαρξιστής φιλόσοφος

Σήμερα υπάρχει η προοπτική της εθνικής απελευθέρωσης, όπως έγινε στην περίοδο του Β' Παγκοσμίου, λέει ο ελληνομαθής Ιταλός φιλόσοφος Κονστάντσο Πρέβε Υπογραμμίζει ότι ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να αποδεχτεί το δημοψήφισμα και να ψηφίσει όχι, για να αντισταθεί σε μια Ευρώπη-τέρας. Τάσσεται υπέρ μιας ομοσπονδίας ...

Το Φλεβάρη ολοκληρώνεται η παράδοση των σχολικών βιβλίων... .

 

Η περιπέτεια με τα σχολικά βιβλία δεν έχει τέλος αλλά μακρά συνέχεια, η οποία πλέον δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους ώστε το μεγάλο αυτό φιάσκο να τινάξει, εν τέλει, στον αέρα όλη τη φετινή σχολική χρονιά.

 Στην τύχη του, το υπόλοιπο 30% των βιβλίων(EURO) Στις αρχές του νέου χρόνου, και για την ακρίβεια τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, εκτιμάται ότι θα έχουν φτάσει τα βιβλία σε όλα τα σχολεία, αρκεί ο ΟΕΔΒ (Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων) να προλάβει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου να ολοκληρώσει το έργο του, καθώς στο τέλος του χρόνου καταργείται. Δύσκολο λένε...

15η έκθεση ψωμιού στην Αμφίκλεια


19-21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Η γιορτή ψωμιού που έχει καθιερωθεί πλέον σαν θεσμός και πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια διοργανώνεται και φέτος για 15η χρονιά στην Αμφίκλεια. Στο πολιτιστικό κέντρο της περιοχής, από 19 έως και 21 Νοεμβρίου οι επισκέπτες μπορούν να δουν αλλά και να αγοράσουν ...

Έλεγχοι για παράνομη υλοτομία

Ένταση των προσπαθειών δασικών υπαλλήλων με συνεχείς ελέγχους και νυκτερινές περιπολίες, ειδικά στις περιοχές που παρατηρείται έντονη λαθροϋλοτόμηση, ζητεί με έγγραφό του ο γενικός διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Αντώνης Καλόγηρος, από τις Διευθύνσεις Δασών και τα Δασαρχεία.

Με αφορμή τον ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό καταγγελιών το τελευταίο διάστημα για αύξηση της λαθροϋλοτόμησης και της ...

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ.

Ο Ευθύμης Παπαδημητρίου

του ΕΥΘΥΜΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η κατάρρευση του Αμερικανικού χρηματιστικού συστήματος, που συνέβη το 2008, εξελίχθηκε σε μια οικονομική και πολιτική κρίση πλανητικών διαστάσεων.
Φυσικά είχαν προηγηθεί κι άλλες κρίσεις, που αποτελούν κανονική συνθήκη του καπιταλισμού που κυβερνάται από μια επιδημική σύγκρουση ανάμεσα στις καπιταλιστικές αγορές και τις δημοκρατικές πολιτικές, που επαληθεύτηκαν όταν τελείωσε η περίοδος της οικονομικής ανάπτυξης στα τέλη της δεκαετίας του 70. ...

17 RALLY SPRINT ΛΑΜΑ (ΑΣΦΑΛΤΙΝΟ) ειδικη διαδρομη ΤΙΘΟΡΕΑ-ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ

Σάββατο, 3 Δεκέμβριος στις 2:30 μ.μ. - 4 Δεκέμβριος στις 6:00 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 3-4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011--- ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΩ ΤΙΘΟΡΕΑΣ ΩΡΑ 14:30--- ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΙΘΟΡΕΑ ΩΡΑ 10:30--- ΑΠΟΝΟΜΗ ΚΥΠΕΛΛΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΩ ΤΙΘΟΡΕΑΣ!

Κρύφτηκε ο Κυριακόπουλος!

Κρύφτηκε ο Κυριακόπουλος!Ερήμην του προέδρου της S&B Οδυσσέα Κυριακόπουλου, που κατηγορείται για υποβάθμιση περιβάλλοντος και διάχυση βιομηχανικών αποβλήτων στη θαλάσσια περιοχή της Μήλου, συνεχίστηκε η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου.

  Ο βιομήχανος δεν τόλμησε ούτε αυτή τη φορά να παραστεί ενώπιον των δικαστών, δείχνοντας με τη στάση του, ότι δεν σέβεται την ελληνική Δικαιοσύνη. Αντίθετα, στο εδώλιο των κατηγορουμένων κάθισαν οι συγκατηγορούμενοί του, Γενικός Διευθυντής Ν.Ευρώπης Αθανάσιος Κεφάλας, Διευθυντής Παραγωγής περλίτη Εμμανουήλ Τσοντάκης και ο προϊστάμενος του εργοστασίου στο Τσιγκράδο Δούκας Ευσταθιάδης.
Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων εξελίχθηκε σε φιάσκο, προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και της έδρας του δικαστηρίου. Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση ενός υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας, ο οποίος ομολόγησε, ότι η S&B ρίχνει τον υπέρλεπτο περλίτη στη θάλασσα, διότι οι συνέπειες είναι μικρότερες, από τη χερσαία απόθεση, καθώς θα δημιουργούσε προβλήματα πνευμονοκονίασης!
Έκπληκτη η Εισαγγελέας ρώτησε τον εργαζόμενο της S&Β, αν είναι μάρτυρας υπεράσπισης της εταιρείας ή κατηγορίας!...