Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Αριστερές παρατάξεις εκπαιδευτικών: Πάνω από 40% η άνοδος σε σχέση με το 2010. Τι ψήφισε η Φωκίδα

 Πηγή: vathikokkino.gr

Περισσότερο από 40% είναι η άνοδος του συνολικού ποσοστού των ψήφων που πήραν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της Αριστεράς στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, σε σχέση με το συνολικό ποσοστό του 2010, πρώτη χρονιά εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, το 2010 οι δυνάμεις που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν πάρει 15,3%, ενώ φέτος εκτοξεύτηκαν στο 25,5%. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η αύξηση των δυνάμεων των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων, που υποστηρίζονται...

Α. Νταβανέλος: «Ο λαός δεν συναινεί με αυτή τη πολιτική και επιβάλλεται στην Αριστερά να μη συναινέσει» -

Συνεντεύξεις: Ο Αντώνης Νταβανέλος απο τη πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μιλά στο Κόκκινο για το νέο μνημόνιο και τη πρόσφατη πρόταση Λοβέρδου «Οι Ευρωπαίοι με αυτή τη συμφωνία θέλουν να δεσμεύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα.
Δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση σε αυτή τη πολιτική και αυτό επιβάλλει στην Αριστερά μια συγκεκριμένη πολιτική γραμμή μη συναίνεσης» δήλωσε στο Κόκκινο ο Α. Νταβανέλος....

Μετά τον σεισμό έχουμε και την μπόρα

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται σήμερα το βράδυ να πλήξουν και την περιοχή μας. ¨
Ήδη έχει ξεκινήσει να βρέχει στην Ιτέα με την ένταση της βροχής μην είναι ισχυρή.
Η ένταση αναμένεται να δυναμώνει όσο περνάει η νύχτα και να φτάνει σε πολύ υψηλά ύψη βροχής, όπως δείχνουν και οι δορυφορικές εικόνες.
Έχει εκδοθεί αναγγελία έντονων καιρικών φαινομένων από την Ε.Μ.Υ.

Εντονη σεισμική δόνηση στον Κορινθιακό πολύ αισθητός στην Ιτέα (ανανεώνεται)

Μια σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ είχαμε πριν από λίγο στις7:13 το απόγευμα σήμερα με επίκεντρο 5,7 χιλιόμετρα Βόρεια του Αιγίου στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Αιγίου και Γλυφάδας Φωκίδας. Το εστιακό του βάθος ήταν στα 5 χιλιόμετρα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Φωκίδα.

ώρα 7:36
Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται με τρεις μέχρι στιγμής σεισμούς μικρής έντασης 2,3, 2,2 και2,2 βαθμών Ρίχτερ από τον ίδιο εστιακό χώρο. Μια μικρή δόνηση μεγέθους 2,2 έγινε και με επίκεντρο την περιοχή του Λευκαδιτίου


ώρα 10:50
Δεκατέσσερις μέχρι αυτήν την ώρα οι σεισμικές δονήσεις απο το επίκεντρο του σεισμού σε μεγέθη που δεν ξεπερνούν το 2,6 της κλίμακας Ρίχτερ.

Στο Αίγιο βρίσκεται προληπτικά κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με δύο οχήματα, ενώ αναμένεται κλιμάκιο της ΥΑΣ για να πραγματοποιήσει αυτοψίες όπου χρειαστεί.
Ελέγχονται ήδη τα δημοτικά κτίρια, χωρίς να έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές. Ρωγμές στην τοιχοποιία έχουν σημειωθεί σε αρκετά σπίτια, ενώ έχουν πέσει σοβάδες και έσπασαν τζαμαρίες σε λίγα καταστήματα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.