Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Πανελλήνια Συνάντηση Χειμερινής Αναρρίχησης στα Βαρδούσια.

"Πρώτη Πανελλήνια συνάντηση Χειμερινής Αναρρίχησης.
Βαρδούσια 6 - 12 Μαρτίου 2010.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στα πλαίσια του εορτασμού
25 ετών από την ίδρυση του ΕΟΣ Άμφισσας.

Επίσημος καλεσμένος ο Σλοβένος αλπινιστής Marko Prezelj (http://mark.amebis.si)

Διοργάνωση: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας.

Πρόγραμμα:...

Σάββατο 6 Μαρτίου - Συνάντηση στο Καταφύγιο Βαρδουσίων (τηλ. 2265062195)
Κυριακή 7 Μαρτίου - Αναρρίχηση
Δευτέρα 8 Μαρτίου - Αναρρίχηση
Τρίτη 9 Μαρτίου - Αναρρίχηση
Τετάρτη 10 Μαρτίου - Αναρρίχηση. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ομιλία
του Marko Prezelj στην Άμφισσα
Πέμπτη 11 Μαρτίου - Ομιλία του Marko Prezelj στην Αθήνα

Σας περιμένουμε."

Στέλεχος της Ν.Δ, ανάμεσα στους ακροδεξιούς προσαχθέντες.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσε η παρουσία της Νομαρχιακής Συμβούλου Αθηνών της ΝΔ, Χριστίνας Σιδέρη, ανάμεσα στους 29 ακροδεξιούς προσαχθέντες του Αγίου Παντελεήμονα στις 24/02. Την προσαγωγή παρουσιάζει μάλιστα η ίδια αγανακτισμένη μέσα από την προσωπική της ιστοσελίδα και το κείμενο της που αναδημοσιεύει και το επίσημο site της «Χρυσής Αυγής».

Σε κάποιο σημείο του κειμένου στο οποίο περιγράφει τις στιγμές της προσαγωγής της αναφέρει: «[...] Πίνουμε καφεδάκι με φίλους, στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, σε παρακείμενη καφετέρια. Μερικά λεπτά αργότερα, λίγα ακόμα παιδιά από τη γειτονιά προστίθενται στην παρέα μας. Είναι φίλοι και μέρες πριν έχουν ζητήσει την παρουσία μας, στη διαμαρτυρία που διοργανώνουν οι κάτοικοι για τις απαράδεκτες συνθήκες της ζωής τους [...]».


Οι «φίλοι» όπως ... αναφέρει η κ. Σιδέρη στο κείμενο της αλλά και «τα παιδιά από τη γειτονιά» που προστέθηκαν στην παρέα τους και της είχαν ζητήσει την παρουσία της στη «συγκέντρωση διαμαρτυρίας» ήταν και οι 29 προσαχθέντες του Αγ. Παντελεήμωνα.

Ανάμεσα σε αυτούς αναγνωρίζονται σύμφωνα και με το site της «Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας» οι Ηλίας Λέντζος, Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της «Δημοκρατικής Αναγέννησης», Τάσος Χατζηπαράσχου από την Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας, Σάββας Χατζηπαρασκευάς, εκδότης της εφημερίδας «Στόχος» (ο οποίος τελικά συνελήφθη γιατί εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση), «κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμωνα και ηγετικά στελέχη από ανένταχτους Πατριώτες».

«Δεν μας προκαλεί εντύπωση καθώς ξέρουμε ότι η ΝΔ στο δήμο της Αθήνας συνεργάζεται με το ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή. ΛΑΟΣ και ΝΔ έχουν κοινό ψηφοδέλτιο στο πρόσωπο του Νικήτα Κακλαμάνη. Αυτή η συνεργασία επέβαλλε την πιο ρατσιστική πράξη που ακούει στο όνομα κλείσιμο της παιδικής χαράς, για να μη μπορούν τα παιδιά των μεταναστών και οι γυναίκες με τις μαντίλες να μπαίνουν στη παιδική χαρά. Κάνουν λόγο για πράξη εθνικής απελευθέρωσης ενώ πρόκειται για ένα ρατσιστικό έγκλημα», δήλωσε στο tvxs.gr, ο Πέτρος Κωνσταντίνου της κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Παράλληλα, τονίζει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά», σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 1991, όταν ο Καλαμπόκας στην Πάτρα, στέλεχος της ΝΔ, δολοφόνησε τον Νίκο Τεμπονέρα, όταν μαζί με τη συμμορία του επιτεθήκαν στην κατάληψη του σχολείου».

Στο tvxs.gr μίλησε και ο Θανάσης Κούρκουλας, μέλος της κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό», δηλώνοντας ότι «είναι γνωστό ότι και το ΛΑΟΣ έχει στηρίξει τον Κακλαμάνη στη δημαρχία αλλά και ότι υπάρχει μία ανοχή από την πλευρά της δημοτικής αρχής στις δραστηριότητες των φασιστών και των ακροδεξιών στον Άγιο Παντελεήμονα. Η παιδική χαρά είναι κλειστή όχι μόνο με απόφαση των φασιστών και των ακροδεξιών τραμπούκων της περιοχής, αλλά και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο αφού έκλεισε η παιδική χαρά, αποφάσισε ότι γίνεται μελέτη για την ανακατασκευή της, καλύπτοντας πλήρως αυτή την ενέργεια».

Ο κ. Κουρκούλας επισημαίνει ότι στη περιοχή «υπάρχουν δεσμοί παραγόντων της ΝΔ, παραγόντων του ΛΑΟΣ και ακροδεξιών του ευρύτερου χώρου, οι οποίοι επιβεβαιώνονται και από αυτή τη σύλληψη».

Σημειώνεται ότι ο Τάσος Χατζηπαράσχος παρουσιάζεται ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας αλλά και μέλος του ΔΗΚΚΙ, ωστόσο πηγές από το ΔΗΚΚΙ, υποστηρίζουν ότι εδώ και καιρό έχει απομακρυνθεί.


Από tvxs.gr

Γκρίνιες για τις μονοδρομήσεις και τις πεζοδρομήσεις στην Άμφισσα και η απάντηση του Δημάρχου

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
_____________

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,
Από την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 ξεκίνησε η εφαρμογή, της κατά πλειοψηφίαν, απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Άμφισσας που αφορά την νέα κυκλοφοριακή μελέτη. Η απόφαση αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα στην Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου μας και από τις δύο παρατάξεις που εκπροσωπούνται σ’ αυτήν. Όπως... αναφέρεται χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα πρακτικά, «υπάρχει αναγκαιότητα ύπαρξης νέας κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία θα λειτουργήσει πιλοτικά για έξι (6) μήνες». Κάτι που γίνεται από αυτήν την στιγμή.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16 Σεπτεμβρίου 2009 με παρουσία 15 Δημοτικών Συμβούλων (απόντες κ. Κάππος και κ. Παύλου) ψηφίστηκε από τους δεκατέσσερις (14) πλην της κας Αρμάου που διατύπωσε κάποιες ενδιαφέρουσες επιφυλάξεις και καταψήφισε την πρόταση.
Βρισκόμαστε τώρα, μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες «ανατροπές απόφασης» στα δρώμενα του Δήμου μας, όπου κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, υπό το βάρος της πίεσης κάποιων συντεχνιών της πόλης και των επερχόμενων τον Νοέμβρη, δημοτικών εκλογών, προς άγραν εκλογικής πελατείας, ανέκρουσαν πρύμναν. Η αντιπολίτευση, δια στόματος του επικεφαλής της κ. Κάππου, δήλωσε την πρόθεση της παράταξής του να φέρει ξανά το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή «ράβε- ξήλωνε», δηλώσεις χωρίς καμία σοβαρότητα, για μία απόφαση η οποία πάρθηκε λίγους μήνες πριν.
Η πρόταση δια την επ’ αόριστον αναστολή της κυκλοφοριακής μελέτης καταψηφίστηκε πάλι από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στον Δήμο της Άμφισσας τιμούμε όλους τους επαγγελματίες της πόλης, δηλώνουμε ότι έγιναν πάρα πολλές συζητήσεις με παραγωγικές τάξεις της πόλης μας και άλλους φορείς, πριν φέρουμε την μελέτη προς ψήφιση. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση παλαιών δημοτικών αρχών για την κυκλοφοριακή μελέτη στην πόλη. Μόνο που εμείς, είχαμε τα «κότσια» να την εφαρμόσουμε.
Είναι βέβαιο ότι ποτέ δεν θα έχουμε πλήρη στήριξη από όλους τους συμπολίτες μας για οποιοδήποτε ριζοσπαστικό μέτρο λαμβάνουμε. Είναι βέβαιο και τίθεται στην διάθεση του οποιοδήποτε καλοπροαίρετου συνομιλητή, ότι ο Εμπορικός Σύλλογος, έχει προσυπογράψει την κυκλοφοριακή μελέτη.
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής η έναρξη εφαρμογής της μελέτης ήταν να ξεκινήσει παραμονές Χριστουγέννων, και είχαν διανεμηθεί φυλλάδια από τον Δήμο, για τις ενδεικτικές ρυθμίσεις που προέβλεπε η μελέτη (άρα έχει ενημερωθεί ο πολίτης της Άμφισσας και κάθε ενδιαφερόμενος).
Μετά από παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου δόθηκε αναστολή ενός μηνός. Η έναρξη εφαρμογής της μελέτης ξεκίνησε επιτέλους πέντε (5) μήνες μετά την ημέρα ψήφισής της και θα εφαρμοστεί πιλοτικά τώρα για έξι (6) μήνες, ώστε τυχόν σφάλματα, να διορθωθούν.
Παράλληλα προχωράμε και την μελέτη ελεγχόμενης στάθμευσης για να βοηθήσουμε την αγορά. Γνωρίζουμε τα προβλήματα της αγοράς και προσπαθούμε να συνδράμουμε τον οποιοδήποτε καλοπροαίρετο επαγγελματία, αλλά τονίζουμε και πάλι ότι το μέτρο της κυκλοφοριακής μελέτης και η εφαρμογή της, όπως έχει τροποποιηθεί μέσα από διαδικασίες δημοτικού συμβουλίου, αγγίζουν ολόκληρο τον Δήμο, όλους τους συμπολίτες μας και όχι μόνο ορισμένους που θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί.
Δεν είμαστε από αυτούς που διεκδικούμε το αλάθητο, και δηλώνουμε, ότι αν υπάρξουν περιπτώσεις που θα πρέπει κάτι να διορθωθεί, θα το φέρουμε αμέσως σε Δημαρχιακή Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο.
Εξακολουθούμε να ψάχνουμε για αγορά οικοπέδου για δημιουργία πάρκινγκ στο κέντρο (ήδη έχουμε λειτουργήσει στην θητεία μας πέντε). Τα πάρκινγκ που λειτουργούν είναι: 1. έμπροσθεν του Λυκείου, 2. επί της οδού Νίκου Δεστερλή, 3. επί της οδού Αθανασοπούλου- απέναντι από το αρχαιολογικό μουσείο, 4. επί της Ευριπίδου- πίσω από το κτίριο της φιλαρμονικής στο κτίριο Κορδώνη και 5. μπροστά από τον Άγιο Νικόλαο.
Τέλος θα αναφέρουμε επιγραμματικά όλους τους φορείς της πόλης που συνυπέγραφαν το κείμενο στήριξης της νέας κυκλοφοριακής μελέτης.
1. Εμπορικός Σύλλογος
2. Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας
3. Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας
4. Σύλλογος «ΕΛΙΑ»
5. Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας
6. Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Φωκίδας
7. Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας «Οι Άγιοι Ανάργυροι»
8. Σύλλογος Γυναικών Φωκίδας
9. Γ.Α.Σ. Μάκαρος Άμφισσας
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας για όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, από την αντιπολίτευση.

Απαγορευση ηχογράφησης συνεδρίασης του Δήμου Αμφίκλειας

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Οφείλω να σας ενημερώσω ότι σήμερα, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφίκλειας, 40' μετά την έναρξή του, ο Δήμαρχος Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Ιωάννης Τσιτσιπής μου ζήτησε να σταματήσω να ηχογραφώ με το δημοσιογραφικό μου μαγνητόφωνο σημεία της Συνεδρίασης, διότι όπως διατύπωσε δεν έχω το δικαίωμα χωρίς προηγούμενη άδεια του Προέδρου και στο εξής να κρατώ χειρόγραφες σημειώσεις...
Σε ερώτησή μου προς τον Πρόεδρο του ΔΣ. Αμφίκλειας κ. Γεώργιο Κανήρο ενώπιον του Σώματος, σε ποιό σημείο του Κώδικα αναφέρεται αυτή η απαγόρευση, μου δήλωσε ότι "τον βρίσκω ανενημέρωτο".
Σε δεύτερή μου ερώτηση πώς έρχεται να εφαρμόσει κανονισμό τον οποίο δε γνωρίζει δεν έλαβα απάντηση, όπως δεν έλαβα απάντηση και σε ερώτησή μου σε ποιό σημείο του κανονισμού... αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος μπορεί να υποκαθιστά τον Πρόεδρο του Δημοτικου Συμβουλίου στην εφαρμογή του κανονισμού, όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Αξίζει να σημειώσω ότι εκδίδω την τοπική εφημερίδα "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ" τα τελευταία τρια χρόνια (Φύλλο 29), με ειδήσεις από τα χωριά του Παρνασσού. Η ταυτότητά μου είναι γνωστή στο Δήμο Αμφίκλειας (είναι η έδρα μου για όσους δεν το γνωρίζουν) και βρισκόμουν εκεί μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Αμφίκλειας, παριστάμενος και ηχογραφώντας για πολλοστή φορά συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου όχι μόνο στο Δήμο Αμφίκλειας αλλά σε όλους τους Δήμους του Παρνασσού.
Παρακαλώ πολύ να σχολιάσετε την περίπτωση και να μου μεταφέρετε την εμπειρία σας για το τι πραγματικά ισχύει, αν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο συμβάν και πώς αυτό εξελίχθηκε...

Με εκτίμηση...

Γιώργος Κόδρος

"ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ"
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ
Τηλ.: 22340 22002
Φαξ: 22340 29085

Το σχέδιο ήταν έτοιμο από την πρώτη στιγμή

Μια προφητική συνέντευξη

Κόντρα στο ρεύμα των ΜΜΕ που υμνούν
τη συγχώνευση Ολυμπιακής και Aegean, η Παραπολιτική επιμένει να θεωρεί την υπόθεση αυτή λιγάκι...βρωμερή.

Βρήκαμε λοιπόν μια συνέντευξη του Ανδρέα Βγενόπουλο στον RealFm (που αλλού;) και στο Νίκο Χατζηνικολάου, την 5η Μαρτίου του 2009 όταν η διαδικασία πώλησης της Ολυμπιακής ήταν έτοιμη να ολοκληρωθεί...

Σας παραθέτουμε μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα. Βρείτε το κουράγιο και διαβάστε τα προσεκτικά, ειδικά τα πιο έντονα γράμματα :...

Υπάρχει μια προσφορά από μία εταιρεία που λέγεται Chrysler η οποία όμως - από ό,τι τουλάχιστον διαβάζουμε - λέει ότι είναι subject to find, δηλαδή υπό την προϋπόθεση ότι θα βρουν τα χρήματα, άρα δεν φαίνεται ότι είναι μία οριστική πρόταση. Έχει κάποιο δρόμο έως ότου μπορέσουν να βρουν τα χρήματα. Και υπάρχει και μία πρόταση από την Aegean, η οποία, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι μια πολύ σοβαρή, αξιόλογη και αξιόπιστη εταιρεία, όπου αυτή τη στιγμή δίνει μια εναλλακτική λύση στην κυβέρνηση να εφαρμόσει τη δική της την πολιτική βούληση. Εάν η...

...κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα στις συνθήκες ανταγωνισμού που θα δημιουργηθούν στο μέλλον, τότε έχει μια εναλλακτική λύση να προχωρήσει και να συνεχίσει να υπάρχει το όνομα Ολυμπιακή, έστω κι αυτό θα είναι με συγχώνευση με την Aegean.

Εμείς αυτή τη συμφωνία που κάναμε με την κυβέρνηση την τηρήσαμε και έχουμε φτάσει πλέον μία μέρα πριν από την υπογραφή της συμφωνίας. Προφανώς, εφόσον η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει μαζί μας και να μη δημιουργηθεί ένα ιδιωτικό μονοπώλιο στον τομέα των αερομεταφορών, η συμφωνία αυτή θα υπογραφεί αύριο.

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάντως, είναι σαφές ότι θεωρείτε ότι τυχόν συγχώνευση της Ολυμπιακής στην Aegean δημιουργεί μονοπωλιακές συνθήκες κι επομένως μπορεί να οδηγήσει σε μία προβληματική κατάσταση.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κοιτάξτε, το δεύτερο σκέλος αυτού που λέτε δεν συμφωνώ και δεν μπορώ να το γνωρίζω πού θα οδηγήσει. Ότι δημιουργείται ένα ιδιωτικό μονοπώλιο νομίζω είναι αυτονόητο. Οι δύο εταιρείες μαζί πετάνε το 95% της κίνησης στις πτήσεις εσωτερικού.

Είναι μόνο οι δύο εταιρείες, η Aegean και η Ολυμπιακή, και μία – δυο μικρές εταιρείες οι οποίες μόλις έχουν ξεκινήσει. Άρα, επί της ουσίας για τις πτήσεις εσωτερικού δημιουργείται μια μονοπωλιακή κατάσταση. Δεν λέω απαραίτητα ότι είναι προβληματική. Αυτό θα εξαρτηθεί στην πράξη. Αν υπάρχει κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, θα είναι προβληματική, αν επικρατήσει μια λογική ότι μέσα από κάποια οικονομία κλίμακος μπορούμε να δώσουμε εξαιρετικές τιμές στον καταναλωτή, πιθανόν να μην είναι και προβληματική.

11 μήνες μετά, μπορούμε να ερμηνεύσουμε πολύ εύκολα αυτές τις ξεχασμένες τοποθετήσεις του Mr.Mig...

1. Εξαιρετικά λόγια για την Αegean

2. Προειδοποιήση στην κυβέρνηση Καραμανλή ότι θα γίνει ο κακός χαμός αν πουλήσει την Ολυμπιακή στην Aegean. Ο Βγενόπουλος θέλει να πει "αν δημιουργήσετε μονοπώλιο στο οποίο δεν θα συμμετάσχω, θα σας φάει το μαύρο φίδι.

3. Ναι μεν μονοπώλιο αλλά δεν ξέρεις καμιά φορά πως θα λειτουργήσει...

Είπατε τίποτα;

Από Παραπολιτική

O Γ.Σ. Ιτεας παίζει με την Μαλεσινα σε αγώνα Ανδρικής κατηγορίας


Το Σάββατο
27 Φεβρουαρίου 2010
Ώρα: 6:00 μ.μ. - 8:30 μ.μ.
στο κλειστό γήπεδο της Ιτέας
ο Γ.Σ. Ιτέας αντιμετωπίζει την Μαλεσίνα.

Πώς μας πούλησαν και μας αγόρασαν

του Γιώργου Δελαστίκ

Ανατριχιαστικός είναι ο μηχανισμός με τον οποίον συγκεκριμένοι τραπεζικοί κολοσσοί κερδοσκόπησαν εναντίον της χώρας μας, με αποτέλεσμα αυτοί μεν να κερδίσουν ποσά ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, η Ελλάδα δε να τεθεί υπό ξένη οικονομική κηδεμονία. Αξίζει να τον περιγράψουμε σε αδρές γραμμές. Το αποφασιστικό εργαλείο στο παιχνίδι που παίχτηκε εναντίον της Ελλάδας είναι ένα εντελώς πρόσφατο χρηματοπιστωτικό προϊόν που ονομάζεται CDS (από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων credit default swaps).

Πρόκειται για ασφάλιση κατά της περίπτωσης μη αποπληρωμής ενός χρέους. Μια τράπεζα π.χ. ... που αγοράζει ομόλογα ενός κράτους ασφαλίζει το ποσό που έδωσε σε μια άλλη τράπεζα, η οποία είναι υποχρεωμένη να της δώσει αυτή τα λεφτά της, αν το κράτος χρεοκοπήσει και βρεθεί σε αδυναμία να εξοφλήσει τα ομόλογά του όταν λήξουν ή να πληρώσει ενδιαμέσως τους τόκους.
Εννοείται ότι όσο πιο επισφαλής είναι η οικονομική κατάσταση μιας χώρας τόσο υψηλότερα ασφάλιστρα θα απαιτήσει η τράπεζα που ασφαλίζει το χρέος.
Το στοιχείο που σοκάρει είναι ότι τρεις και μόνο τραπεζικοί κολοσσοί, η γερμανική Ντόιτσε Μπανκ και οι αμερικανικές Γκόλντμαν Ζαξ και Τζ. Π. Μόργκαν ελέγχουν τον 75% (!) της παγκόσμιας αγοράς των CDS.

Πάμε τώρα στην περίπτωση της Ελλάδας. Περί τα μέσα Γενάρη, περίπου δέκα ημέρες πριν η χώρα μας αναζητήσει αγοραστές για το πενταετές ομόλογό της, η Ντόιτσε Μπανκ δημοσιοποιεί μια έκθεση - φωτιά για την ελληνική οικονομία, όπου αναφέρει πως πάμε χάλια και δεν αποκλείεται κατάρρευση.
Αμέσως μετά κινητοποιείται το τμήμα της CDS της Ντόιτσε Μπανκ. Ζητάει πολύ υψηλότερα ασφάλιστρα για το ελληνικό χρέος, αφού υποτίθεται ότι η χώρα μας βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, όπως λέει το τμήμα μελετών της... ίδιας τράπεζας!

Αφού το επιτόκιο των CDS για την Ελλάδα ανεβαίνει, περνάει αμέσως το μήνυμα παγκοσμίως στο χρηματοπιστωτικό σύστημα: τα διεθνή ΜΜΕ που δρουν ως «παπαγαλάκια» των κερδοσκόπων ουρλιάζουν ότι η ελληνική οικονομία παραπαίει, η ανενημέρωτη κοινή γνώμη τρομοκρατείται και οι επαΐοντες καταλαβαίνουν ότι στοχοποιήθηκε η Ελλάδα και οδεύει προς οικονομικό «γδάρσιμο».

Εν συνεχεία η ίδια η Ντόιτσε Μπανκ μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ αναλαμβάνουν να... πουλήσουν τα ελληνικά ομόλογα! Να τα προωθήσουν στους υποψήφιους αγοραστές! Ναι, αυτοί ακριβώς που συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση του κλίματος καταρράκωσης της ελληνικής οικονομίας για να διευκολυνθούν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις!

Δεν πρόκειται περί κακόγουστου αστείου. Μιλάμε εντελώς σοβαρά. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και πάμπολλες άλλες κυβερνήσεις, υποχρεώνεται αντικειμενικά να προστρέξει στις τράπεζες που ελέγχουν την αγορά CDS, παρ’ όλο που υπονομεύουν την Ελλάδα. Τους πληρώνει ουσιαστικά «προστασία», με τη χυδαία έννοια του όρου, ελπίζοντας να τις εξευμενίσει ώστε να την βοηθήσουν να δανειστεί με ανεκτά επιτόκια.

Η Ντόιτσε Μπανκ λοιπόν ως ανάδοχος τράπεζα μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ και άλλες, που παίζουν πολύ δευτερεύοντα ρόλο, καθορίζουν ουσιαστικά το επιτόκιο με το οποίο θα διαθέσει τα ομόλογά της η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει περιθώρια να μη συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους.
Εννοείται ότι η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ έχουν ενημερώσει τους πελάτες τους, οι οποίοι τρέχουν σαν τρελοί να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα με επιτόκιο 6,2%, γιατί φυσικά οι τράπεζες αυτές γνωρίζουν εκ των ένδον πως έχει στηθεί το παραμύθι της δήθεν επαπειλούμενης χρεοκοπίας.
Η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ εισπράττουν παχυλές προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ από τους πελάτες τους, ενώ αγοράζουν και οι ίδιες μεγάλες ποσότητες χρυσοφόρων ελληνικών ομολόγων.
Τώρα ετοιμάζουν τον επόμενο γύρο ελληνικού δανεισμού, στήνοντας σκηνικό για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη φυσικά...

ΤΩΡΑ ΤΡΕΜΟΥΝ
Τα κράτη, όμηροι των τραπεζών

ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΥΝ την Ελλάδα οι Γερμανοί. Εχουν όμως ταραχθεί ακόμη και αυτοί από την επίδειξη δύναμης των τραπεζών. «Η Κοινότητα θα έπρεπε να σκεφθεί πώς θα μπορέσει να αποξηράνει αυτόν τον βάλτο (των τραπεζών) που πιάνει ομήρους ολόκληρες χώρες» έγραψε σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Η «Μοντ» είναι εξοργισμένη: «Μόλις έναν χρόνο αφότου τα κράτη έσωσαν τις τράπεζες αφιερώνοντας κολοσσιαία ποσά και στις δύο όχθες του Ατλαντικού -25% του ΑΕΠ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- τα χρεωμένα κράτη πέφτουν θύματα επιθέσεων από τα ίδια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διέσωσαν. Αυτό είναι ένα από τα πικρά μαθήματα της ελληνικής κρίσης» ομολογεί η γαλλική εφημερίδα.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Το Έθνος, της 16ης Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ

Στον δεύτερο γύρο του Χειμωνιάτικου Πρωταθλήματος που διοργανώνει η Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν ως εξής:
Πήγασος Αγ. Κων/νου - Ιτέας «Ιππόκαμπος με Φτερά Αγγέλου»: 3.5 - 7.5
Σ.Ν.Ο.Λ - Αμφίκλεια: 2 - 7.5
Σ.Ο.Λ-Σ.Ο.Β. Εύβοιας: αναβλήθηκε (λόγω αδυναμίας προσέλευσης της ομάδας της Εύβοιας)
Η βαθμολογία:...
1. Σ.Ο.Λαμίας 2 βαθμοί (9 πόντοι)
2. Αμφίκλεια 2 βαθμοί (7.5 πόντοι)
3. Ιτέα 2 βαθμοί (7.5 πόντοι)
4. Σ.Ο.Β.Εύβοιας 2 βαθμοί (7 πόντοι)
5. Πήγασος* 0 βαθμοί (8.5 πόντοι)
6. Σ.Ν.Ο.Λαμίας* 0 βαθμοί (5 πόντοι)
*Σε δύο αγώνες
Από fthiotidasport