Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Cooper 24 ώρες 4x4: Το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα

Διεξάγεται σήμερα Σάββατο και την Κυριακή είναι η τελευταία ημέρα του αγώνα Cooper 24 Ώρες 4x4. Το πρωί από το Πασαλιμάνι ξεκίνησε ο αγώνας που έχει διάρκεια 24 Ωρών και θα καλύψει συνολικά 800 χιλιόμετρα. Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε το χρονοδιάγραμμα του αγώνα, αλλά σημεία παρακολούθησης της προσπάθειας των πληρωμάτων. Συγκεκριμένα, παρακάτω παραθέτουμε το σημείο, ενώ ακολουθεί η ημέρα και η ώρα διέλευσης των αυτοκινήτων.

1.Τεχνικός Έλεγχος: IKTEO Πήγασος, Λ.Φυλής 81 Καματερό / Τετάρτη 25 Νοέμβρη από τις 18:00 το απόγευμα.
2.Εκκίνηση - Πασαλιμάνι ο τεχνικός έλεγχος των πληρωμάτων από την επαρχεία και η εκκίνηση του αγώνα / Σάββατο 28 Νοέμβρη στις 10:00 με 12:00 το μεσημέρι

3.Μοσχοπόδι In: στο γενικό Νοσοκομείο Θηβών, στην ανατολική γωνία του τοίχου ξεκινά η πρώτη ειδική του αγώνα. / Σάββατο 28 Νοέμβρη στις 14:00 το μεσημέρι...

4.Μοσχοπόδι Πεδίο Βολής / Σάββατο 28 Νοέμβρη στις 14:30 το μεσημέρι

5.Μοσχοπόδι Out: στο δρόμο από Θήβα προς Νεοχωράκι, στη πρώτη δεξιά στροφή της ασφάλτου, ο αγώνας έρχεται από αριστερά από κακό χωματόδρομο. / Σάββατο 28 Νοέμβρη στις 14:30 το μεσημέρι.

6.Δίστομο: στο δρόμο από Δίστομο προς Στείρι, στον εκκλησάκι του Αγίου Μηνά, πάμε δεξιά στο δευτερεύοντα δρόμο. Συναντάμε τον αγώνα στα 250 μέτρα, όπου φεύγει χωματόδρομος δεξιά. Προσοχή τα αυτοκίνητα έρχονται αντίθετα με τη δική σας φορά. / Σάββατο 28 Νοέμβρη στις 18:00 το απόγευμα.

7.Ξεροβούνι: στο δρόμο από Δίστομο προς Δεσφίνα – Ιτέα, στα 1400 μέτρα από την ΕΚΟ, έρχεται δρόμος από αριστερά. Από εκεί έρχεται ο αγώνας. Στα 150 μέτρα πιο κάτω στην άσφαλτο, φεύγει χωματόδρομος δεξιά, τον οποίο ακολουθούν τα αγωνιστικά. / Σάββατο 28 Νοέμβρη στις 18:15 το απόγευμα

8.Ζεμενό: στο δρόμο Λιβαδειάς – Αράχωβας, στα 6,1 χιλιόμετρα από τη διασταύρωση του Διστόμου, σε χωματόδρομο στα αριστερά. Στα 200-300 μέτρα με τα πόδια υπάρχουν όμορφες φουρκέτες. / Σάββατο 28 Νοέμβρη στις 18:30 το απόγευμα

9.Αράχωβα: στο κεντρικό δρόμο της πόλης υπάρχει το ΣΕΧ. / Σάββατο 28 Νοέμβρη στις 19:00 το απόγευμα

10.Parnass: στο δρόμο Λιβαδειάς – Αράχωβας, στα 13,7 χιλιόμετρα από τρίτη είσοδο της Λιβαδειάς, στα 640 μέτρα από το Parnass, φεύγουν δρόμοι δεξιά σε πλάτωμα. Από τη διασταύρωση του Διστόμου, για όποιον έρχεται από Αράχωβα, το σημείο είναι στα 4,6 χιλιόμετρα. Η εκκίνηση της τέταρτης ειδικής. / Σάββατο 28 Νοέμβρη στις 19:45 το απόγευμα

11.Καρακόλιθος: στις ταβέρνες, στα 9,3 χιλιόμετρα από τη τρίτη είσοδο της Λιβαδειάς, στο δρόμο προς Αράχωβα, ακριβώς στο μνημείο, πάμε αριστερά στην άσφαλτο. Στα 950 μέτρα φεύγει χωματόδρομος δεξιά, τον οποίο ακολουθούν τα αγωνιστικά, τα οποία βγαίνουν από χωματόδρομο στα αριστερά, 120 μέτρα πριν. Πολύ θεαματικό σημείο με τα αυτοκίνητα να έρχονται από αντιπυρική και να φαίνονται για χιλιόμετρα. / Σάββατο 28 Νοέμβρη στις 20:15 το απόγευμα.

12.Λιβαδειά: στη γέφυρα στα 1,3 χιλιόμετρα μετά τη τρίτη είσοδο της Λιβαδειάς, στο δρόμο προς Αράχωβα, μπαίνουμε δεξιά και μετά τη γέφυρα πάλι δεξιά. Στα 1500 μέτρα τα αγωνιστικά έρχονται από χωματόδρομο στα δεξιά, διασχίζουν την άσφαλτο και συνεχίζουν στο χωματόδρομο, δίπλα στη μάντρα του σπιτιού. / Σάββατο 28 Νοέμβρη στις 20:30 το απόγευμα.

13.Άγιος Γεώργιος: στο δρόμο Θηβών – Λιβαδειάς, στα 13 χιλιόμετρα από την Αλίαρτο, πάμε αριστερά προς Άγιο Γεώργιο. Στα 2 χιλιόμετρα πάμε αριστερά προς Αγία Τριάδα. Στα 2,8 χιλιόμετρα στο Πόντζα, έρχεται χωματόδρομος από τα δεξιά από όπου έρχονται τα αγωνιστικά. Είναι το τέλος της μεγαλύτερης ειδικής του αγώνα. ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Περπατήστε 500 μέτρα καλύτερα. / Σάββατο 28 Νοέμβρη στις 21:00 το απόγευμα.

14.Olympus Plaza 2: Στο 66ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα η πρώτη ανασυγκρότηση του αγώνα. / Σάββατο 28 Νοέμβρη στις 23:15 το βράδυ, μέχρι και τις 02:00 το πρωλι της Κυριακής 29 Νοέμβρη

15.Πισσώνας: από Νέα Αρτάκη προς Πισσώνα. Στα 6,5 χιλιόμετρα έρχεται χωματόδρομος από δεξιά. Κομμάτι με αρκετή λάσπη. / Κυριακή 29 Νοέμβρη στις 01:15 το πρωί.

16.Μερκάτες: Από Χαλκίδα προς Προκόπι Μαντούδι. Στα 39 χιλιόμετρα από τη μεγάλη γέφυρα, στον Νέο Παγώντα πάμε δεξιά προς Παγώντα. Στα 5 χιλιόμετρα, στον Παγώντα πάμε προς Μερκάτες. Στα 5,5 χιλιόμετρα έρχεται από δεξιά χωματόδρομος από όπου έρχονται τα αγωνιστικά. Αφήνουμε αυτοκίνητο πριν τη διασταύρωση και περπατάμε λίγο. Όμορφο σημείο με συνεχείς στροφές. / Κυριακή 29 Νοέμβρη στις 03:00 το πρωί.

17.Παπάδες: Χαλκίδα, Μαντούδι, Αγία Άννα, Παπάδες, στα 84 χιλιόμετρα από Χαλκίδα. Μετά τη Jet Oil στα δεξιά έρχεται απλή διαδρομή. Μετά το χωρίο στα 2 χιλιόμετρα από τη Jet Oil, σε χωματόδρομο αριστερά με χαρακτηριστικό STOP ξεκινά η τελευταία, μεγαλύτερη ειδική του αγώνα. Με τα πόδια 500 μετρα και βλέπεις όμορφο κομμάτι. / Κυριακή 29 Νοέμβρη στις 5:30 το πρωί.

18.Άγιος: στα 36 χιλιόμετρα από τη μεγάλη γέφυρα στη Χαλκίδα, στις Ταβέρνες στον Αγιο, έρχεται χωματόδρομος από δεξιά. Εκεί τελειώνει ουσιαστικά το αγωνιστικό κομμάτι, με το flying της τελευταίας ειδικής. Στα λίγα μέτρα με τα πόδια όμορφο πατημένο κομμάτι. / Κυριακή 29 Νοέμβρη στις 8:25 το πρωί.

19.Olympus Plaza 3: Στο 66ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα η δεύτερη ανασυγκρότηση του αγώνα. / Κυριακή 29 Νοέμβρη στις 09:30 το πρωί.

20.Τερματισμός: στο Πασαλιμάνι στον Πειραιά. / Κυριακή 29 Νοέμβρη στις 12:00 το μεσημέρι.
Από rally.gr

Προσωρινή παύση κατασκευής αιολικού πάρκου στη Φλώρινα

Με προσωρινή διαταγή του ο πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κ. Μενουδάκος, αναστέλλει προσωρινά τα έργα για την κατασκευή αιολικού πάρκου στη θέση Τούμπα - Ανθοβούνι του όρους Βαρνούς της Φλώρινας.
Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι οικολογικές οργανώσεις Αρκτούρος, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών και ζητούν να ακυρωθούν τρεις αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που επιτρέπουν την κατασκευή του αιολικού πάρκου.
Στην αίτησή τους οι οικολογικές οργανώσεις ... υποστηρίζουν ότι οι 34 ανεμογεννήτριες πρόκειται να εγκατασταθούν σε προστατευόμενη περιοχή που σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ενταχθεί στη διεθνή σύμβαση Natura 2000.
Ακόμη αναφέρουν ότι τα έργα οδοποιίας του αιολικού πάρκου πρόκειται να γίνουν σε εθνικά προστατευόμενο πάρκο, ενώ οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου είναι παράνομοι, καθώς αναρμοδίως εγκρίθηκαν από το γ.γ. Περιφέρειας, καθώς έπρεπε να εγκριθούν με υπουργική απόφαση.
Επίσης, οι οικολογικές οργανώσεις αποδίδουν πλημμέλειες στις αποφάσεις του γ.γ. Περιφέρειας που τις καθιστούν μη νόμιμες, όπως ότι δεν εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις για την τοποθεσία, δεν εκτιμήθηκαν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις κ.λπ.
Από Καθημερινή

Ωραίο Σαββατοκύριακο;

Ηλιόλουστο φαίνεται να κυλίσει το Σαββατοκύριακο.
Και τώρα τι κάνουμε ;
Αυτό είναι για καλό ή για κακό;
Τι λέτε, να το χρησιμοποιήσουμε σαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια βόλτα με την οικογένεια; Να ξεσκάσουμε βρε αδελφέ για λίγο και να βρεθούμε κοντά στις ομορφιές της φύσης;
Αν θέλουμε πάλι, μπορούμε να ακολουθήσουμε το σύνθημα "εργασία και χαρά" και να ξεχυθούμε στους κάμπους και τα βουνά του τόπου μας, να ασχοληθούμε με την συλλογή του ελαιοκάρπου.
Δύσκολη η απόφαση, αν ήταν βροχερό το Σαββατοκύριακο θα την αράζαμε σπίτι χωρίς ... πρόβλημα, τώρα θα πρέπει να διαλέξουμε.
Κάθε χρόνο αυτή η απόφαση έχει την δυσκολία της, για τους περισσότερους που πια δεν ζούμε απο το αγροτικό επάγγελμα. Κάνουμε πλέον άλλες εργασίες και πρέπει στα Σαββατοκύριακα να ασχοληθούμε και με το κοπιαστικό μεροκάματο της συλλογής του καρπού.
Επειδή όμως ο μήνας έφτασε στις 28 και το μηνιάτικο κοντεύει να τελειώσει, μην το σκέφτεστε η απόφαση λήφθηκε, καλύτερα να αφήσουμε τις εκδρομές και τις βόλτες και να πάμε με όλη την οικογένεια να δούμε την φύση ...στα χωράφια με τις ελιές. Μαζί με την εκδρομή αυτή θα κάνουμε και την γυμναστικούλα μας, έτσι θα είμαστε διπλά κερδισμένοι.

Ποιός και γιατί πιέζει για το εμβόλιo; Απόλυτος διχασμός στους γιατρούς

Γράφει ο Γιώργος Σαρρής

Καλπάζει λοιπόν η γρίπη αφού εκατοντάδες χιλιάδες έχουν ήδη προσβληθεί και στην Ελλάδα. Βέβαια ανησυχία δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει,αφού όλοι πια έχουμε κάποιον από την παρέα η την οικογένεια, που ο ιός του έχει κάνει επίσκεψη, με πολύ ελαφριά πάντα συμπτώματα κατά πολύ μικρότερης έντασης από την κοινή γρίπη. Που είναι το παράξενο τώρα. Μα βέβαια στο βομβαρδισμό συμβουλών απο επίσημα χείλη μέσω των ΜΜΕ, για την αναγκαιότητα και το ακίνδυνο του εμβολίου. Κι αυτό γιατί είναι πια διαπιστωμένη η μεγάλη απροθυμία των Ελλήνων να κάνουν το εμβόλιο. Οχι βέβαια γιατί είναι ξεροκέφαλοι, αλλά γιατί απλούστατα αυτό τους .... συμβουλεύουν οι γιατροί τους! Προσωπικά ο γιατρός μου, ο παιδίατρος του μικρού μου γυιού,αλλά και όποιος άλλος γιατρός φίλου ξέρω κάνοντας μιά πρόχειρη έρευνα, δεν ειναι θετικός για το εμβόλιο. Ολοι οι γιατροί δηλαδή που έχουν την ευθύνη ατόμων με τους οποίους έχουν προσωπική επαφή και άρα νοιώθουν υπεύθυνοι, είναι αρνητικοί η στην καλύτερη επιφυλακτικοί και ζητουν πίστωση χρόνου. Κυττάξτε γύρω σας και θα το διαπιστώσετε. Γιατί όμως άραγε οι επίσημοι επιμένουν τόσο; Γιατί ειναι καλύτεροι και πιό υπέύθυνοι γιατροί ας πουμε; Δεν νομίζω. Ισα ισα που όποιος εκφέρει την γνώμη του θεωρητικά, χωρίς να έχει την ευθύνη προσωπικών ασθενών μπορεί να λέει ότι θέλει. Αρα μάλλον θα πρέπει να σκεφτούμε πως ασκούνται σοβαρές πιέσεις για να γίνουν αυτές οι δηλώσεις, όπως άλλωστε ομολόγησε και η τ.υπουργός υγείας της Φινλανδίας. Ας μην ξεχνάμε και την περίπτωση της Ουκρανίας που πέρασε στα ψιλά. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας που ειναι απο τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο απο τον Η1Ν1 , ΑΡΝΉΘΗΚΕ ΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΌ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΌ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ 830.000.000 ευρώ,λέγοντας. "Εγώ δεν εκβιάζομαι από κανεναν. Εχω το δικαίωμα του προέδρου. "Και άσκησε βέτο στην απόφαση για το εμβόλιο. Τι εννοεί ο ποιητής; Εκβιασμοί απο ποιόν, γιατί και πως; Ο Ουκρανός πρόεδρος έκρινε την γρίπη αυτή ως ανάξια για να την πληρώσει στην Αμερικάνικη φαρμ.εταιρεία 830,000,000 ευρώ και απο όσο βλέπω γύρω μου έχει δίκιο. Οι απανωτές γρίπες πτηνών,χοίρων,σκύλων ,γάτων καί άλλων συμπαθων τετράποδων μήπως είναι τελικά άλλος ένας τρόπος να αδειάσει η τσέπη μας υπέρ αναξιοπαθούντων κροίσων και εν μέσω κρίσης άλλος ένας φορέας φόβου για τις μάζες; Λέμε τώρα...
YΓ.Τό σκιτσάκι του Soter απο το skitso.gr
Από kafeneio-gr.blogspot.com