Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας για τα νέα διόδια

Η αύξηση των διοδίων δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη Βοιωτία

H αύξηση των διοδίων στην Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας και η τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων σε όλους τις εξόδους δημιουργεί μείζον πρόβλημα στους κατοίκους της Βοιωτίας και των όμορων νομών.
Η πραξικοπηματική εγκατάσταση των νέων σταθμών έγινε από την ιδιωτική εταιρεία ΝΕΑ ΟΔΟ, στην οποία έχουν παραχωρηθεί με αποικιακή σύμβαση δημόσιοι δρόμοι που έχουν χρυσοπληρώσει οι πολίτες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι κάτοικοι των ήδη υποβαθμισμένων περιοχών μας θα ... επιβαρύνονται με μια ακόμη δαπάνη. Για όσους χρησιμοποιούν την Ε.Ο. πηγαίνοντας στις εργασίες τους, η επιβάρυνση θα είναι δυσβάσταχτη καθώς δεν υπάρχουν παράδρομοι.
Επιπλέον πρόβλημα δημιουργείται στη Βοιωτία αφού λόγω της αύξησης των διοδίων η κίνηση των οχημάτων έχει αυξηθεί δραματικά στους οδικούς άξονες του νομού. Ιδιαίτερα στον άξονα Θήβα- Λιβαδειά -όρια νομού με Φθιώτιδα, οι κίνδυνοι, η ταλαιπωρία και τα προβλήματα στους οικισμούς έχουν πολλαπλασιαστεί σε μια περίοδο που η κυκλοφορία των αγροτικών μηχανημάτων είναι πολύ αυξημένη.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την παραχώρηση των δημόσιων εθνικών δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της ΒΑ Αττικής και της Φθιώτιδας
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας και τις Κυβερνήσεις που προηγήθηκαν για την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου του νομού Βοιωτίας. Είναι απαράδεκτο μετά από 4 Κοινοτικά πακέτα στήριξης (3 ΚΠΣ και ΜΟΠ) να μην έχουν βελτιωθεί οι βασικοί άξονες του νομού, να μην υπάρχουν παράδρομοι για την κίνηση των αγροτικών οχημάτων, να μην έχουν κατασκευαστεί παρακαμπτήριοι των οικισμών. Είναι γνωστό ότι και με τα τελευταία πακέτα στήριξης αντί για τους βασικούς οδικούς άξονες του νομού, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση συγκέντρωσε όλους τους πόρους για την εξυπηρέτηση του ομίλου Στασινόπουλου στην Θίσβη.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν οι αποικιακές συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν οι νέοι σταθμοί διοδίων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να κατασκευασθούν άμεσα όλοι οι παράδρομοι και τα αναγκαία έργα υποδομής για ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.

Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας
11/10/2009
Από Βοιωτικά

Συνάντηση Καστελλιωτών στην Αθήνα

Ο Προοδευτικός Σύλλογος 'Τα Καστέλλια' διοργανώνει νέα συνάντηση των Καστελλιωτών και των φίλων του χωριού

Στις 11 Νοεμβρίου θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί δεν θα κοιμηθούμε!

Ο Προοδευτικός Σύλλογος "Τα Καστέλλια" διοργανώνει νέα συνάντηση των Καστελλιωτών και των φίλων του χωριού στο ουζερί Πόρτο Κάγιο στο ουζερί Πόρτο Κάγιο (Γαρυττού 112, Αγία ... Παρασκευή) κοντά στο σταθμό του μετρό στο Χαλάνδρι.

Θα σας περιμένουμε λοιπόν στις 9 το βράδυ, με σπετζοφάι, μελιτζάνα με φέτα, κολοκυθοκεφτέδες, χοιρινό κρασάτο και άλλες νοστιμιές. Το κρασί είναι δωρεάν, οπότε μην έρθετε με αυτοκίνητο!

Πληροφορίες: 210 6390806/ 6003352, portoka@hol.gr
Από kastellia.gr

Ήττα με 5-1 για τον Αστέρα Ιτέας

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 11’ με το γκολ του Τσίκα, ο Πύρασος βρήκε το σθένος να ανατρέψει τα δεδομένα και να επικρατήσει με 5-1 του Αστέρα Ιτέας. Στο 25’ ισοφάρισε ο Αρσένος σε 1-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κίτσος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του νομού Μαγνησίας. Στο 55’ το αυτογκόλ του Καλύβα διεύρυνε το προβάδισμα των γηπεδούχων, για να έρθει ο Πετρίδης και με δύο γκολ στο 70’ και στο 90’ να διαμορφώσει το τελικό 5-1. Διαιτητής του αγώνα ήταν η ... Κιγιτζή (ΣΔ Λάρισας)
ΠΥΡΑΣΟΣ: Σφήκας (36’ Μήκους), Γράμμος, Νούσιας (65’ Αποστολίδης), Σπύρου, Ντάγκας, Στεφανής, Αρσένος, Ζάγκας (46’ Μπαντζάνης), Κίτσος, Πετρίδης, Κωνσταντάκος.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Μαστρογιάννης, Σκεπαρνιάς, Βάσος, Μαρτιναίος, Μπαϊρακτάρης, Καλύβας, Τσώνης, Καρδαράς Κ., Τσίκας, Λέκκας, Χρηστόπουλος (79’ Καρδαράς Α.).
Από periferiako.com

Συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Άμφισσα για τα αποτελέσματα των εκλογών


Την Τετάρτη 14-10-2009 στις 19:30 στο κτίριο του ΤΕΙ της Άμφισσας ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας οργανώνει συζήτηση για να γίνει εκτίμηση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών και να καθορίσει τους άξονες δράσης του, για την επόμενη περίοδο.
Από syrizafokidas.blogspot.com

Πανελλήνιο συνέδριο εθελοντών αιμοδοτών στην Άμφισσα


3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΝΕΑ

Ο Σύλλογός Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας οι Άγιοι Ανάργυροι και η επιτροπή νέων αιμοδοτών, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και συνδιοργανωτή την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών στην Άμφισσα στις 19-21 Μαρτίου του 2010.

Για το αρχαίο μονοπάτι Κίρρας Δελφών

Με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών την Δευτέρα στις 12-10-2009 και του γεγονότος οτι ένα απο τα θέματα είναι το
"Αποδοχή πίστωσης ποσού 13.000,00€ της προγραμματικής κατανομής του 45% του Αναπτυξιακού Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ έτους 2009, για την εκπόνηση μίας (1) τεχνικής μελέτης με τίτλο: «Μελέτη ανάπλασης και ανάδειξης του παλαιού μονοπατιού από Αγ.Βαρβάρα έως τα όρια Τ.Δ.Κίρρας του Δήμου Ιτέας»."
Μας στείλανε το παρακάτω σχόλιο......
Το Δ.Σ Δήμου Δελφών σε συνεδρίαση την Δευτέρα επαναφέρει το θέμα του αρχαίου μονοπατιού Κίρρας-Δελφών για εκπόνηση 2 μελετών με τίτλο παλιό μονοπάτι .

Τι μελέτες να γίνουν τι θέλουν να καλύψουν επιμένουν στον αποχαρακτηρισμό το αρχαίο σε παλιό.

Η πιο κάτω καταγγελία μας τα λέει όλα .
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ – ΚΙΡΡΑΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007.
Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την επέμβαση του Δασαρχείου Άμφισσας πάνω στο ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 από κρόκι μέχρι Δελφούς το οποίο το έκαναν επικίνδυνο διότι χτύπησαν τις παλιές λείες πέτρες και τις έκαναν αιχμηρές κατέστρεψαν τα παλιά σκαλοπάτια με πρόχειρα αιχμηρά αναχώματα προκαλώντας την οργή των ορειβατών και περισσότερο των τουριστών,και όλα αυτά για δικαιολόγηση χρημάτων.
Διαμαρτυρόμαστε για τον ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ στο αρχαίο μονοπάτι Κίρρας-Δελφών από ΑΡΧΑΙΟ σε ΠΑΛΙΟ μονοπάτι Δελφών –Κίρρας.
Διαμαρτυρόμαστε για την κακοποίηση και την παραχάραξη του αρχαίου μονοπατιού Κίρρας-Δελφών μονοπάτι με ιστορία 3000 χρόνων για δικαιολόγηση χρημάτων και εξυπηρέτηση συμφερόντων. Η κανονική χάραξη φαίνεται στον επίσημο χάρτη που κυκλοφόρησε πέντε χρόνια πριν μαζί με την ανάδειξη και την σήμανση του μονοπατιού, ο χάρτης έχει γίνει με υψηλή ανάλυση και δίνει γεωγραφικές συντεταγμένες,ιστορικα και φωτογραφίες. Τον έχουν.( Η Αρχαιολογική υπηρεσία, το Υπουργείο πολιτισμού , το πολιτιστικό κέντρο Δελφών, οι ορειβατικοί Σύλλογοι της χώρας, ο Δήμος Δελφών, βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιτέας , τα ξενοδοχεία της περιοχής , η περιβαλλοντική εκπαίδευση Άμφισσας και με αυτόν περπατούν τα σχολεία,και οι τουρίστες).
Με επιστολές έχουμε ενημερώσει τους πιο πάνω για τον ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ, ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ χωρίς μέχρι τώρα απάντηση
Τί εξυπηρετούσε λοιπόν η παρέμβαση ! Γιατί δεν δημοσίευσαν περιβαλλοντολογικούς όρους ! ποιος είναι ο εργολάβος ! 303.000 ε από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα τα διαχειρίστηκε
ένα άτομο με διπλή ιδιότητα .
Εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για την διάνοιξη δρόμου με μπουλντόζα πάνω στο αρχαίο μονοπάτι στο τμήμα από δρόμο κάτω από Βούζα μέχρι κανάλι Μόρνου κατάστρεψαν, η παράχωσαν τα Αρχαία σκαλοπάτια γκρέμισαν τον θόλο στο Βυζαντινό εικονοστάσι της Αγίας Παρασκευής. Έκαναν παρέκκλιση του αρχαίου μονοπατιού Κιρρας-Δελφών και επιχειρούν να κάνουν δρόμο μέσα από την προϊστορική Ακρόπολη της αρχαίας Κρίσσας μέχρι την δραγασά μέσα από αρχαίους τάφους και την Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου χωρίς καμία δημοσίευση περιβαλλοντολογικών όρων, ευτυχώς οι παρεμβάσεις φαίνονται στις φωτογραφίες πάνω στον χάρτη αδιάψευστα στοιχεία. Διαμαρτυρόμαστε και διατηρούμε κάθε νόμιμο δικαίωμα για την χρησιμοποίηση του χάρτη ιδιοκτησίας του Συλλόγου με τον οποίον έκαναν τις παρεμβάσεις στο Αρχαίο μονοπάτι ΚΙΡΡΑΣ-ΔΕΛΦΩΝ και την μετονομασία σε Δελφών-Κίρρας παραχαράζοντας την Ιστορία. Ύψωσαν στον ιερό χώρο τεράστιες διαφημιστικές πινακίδες ``Δασαρχείο Άμφισσας μονοπάτι Δελφών¬-Κίρρας`` επισκιάζοντας την ήπια σήμανση του αρχαίου μονοπατιού . Διαμαρτυρόμαστε επίσης για τις τεράστιες διαφημιστικές πινακίδες με διπλές κολώνες ``Δασαρχείο Άμφισσας κτλ. ``που έχουν στηθεί μέσα στον ελαιώνα μη αρμοδιότητας του Δασαρχείου αλλοιώνοντας έτσι τον χαρακτήρα του Δελφικού τοπίου και πολιτιστικής κληρονομιάς μας .Το μονοπάτι δεν χρειαζόταν καμία παρέμβαση και αντίστοιχη δαπάνη χρημάτων
ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η Νομαρχιακή Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Νίκου Αγγελλόπουλου

Ο Νίκος Αγγελόπουλος έφυγε τις πρώτες 'ωρες του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου 2009 μέσα στον ύπνο του.
Ο απροσδόκητος θάνατός του, από ανακοπή καρδιάς, στέρησε ξαφνικά το κόμμα του το ΚΚΕ από ένα δραστήριο και τίμιο αγωνιστή.
Στέρησε όμως και το Χρισσό και τη Φωκίδα γενικότερα απο ένα αγωνιστή που δεν παρέδιδε τα όπλα.
Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένειά του και στο ΚΚΕ.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας
Από syrizafokidas.blogspot.com