Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Πανυγηράκι συναίνεσης

Πέρασαν ελάχιστα εικοσιτετράωρα από την μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ κατά την οποία χιλιάδες διαδηλωτές έξω από την βουλή φώναζαν κάτω οι κλέφτες, ή και ακόμα πιο τραβηγμένα συνθήματα, προς τα κόμματα που με την πολιτική τους χρεοκόπησαν την χώρα.
Σήμερα σε μια κακοστημένη παράσταση, σε ένα πανηγυράκι συναίνεσης αυτοί οι κλέφτες εμφανίστηκαν ...για να μας σώσουν και πάλι.
Πως θα μας σώσουν άραγε;
Θα δώσουν πίσω αυτά που κλέψανε απο τα ασφαλιστικά ταμεία με τα δομημένα ομόλογα; θα ... ζητήσουν μήπως πίσω αυτά που χάρισαν στις τράπεζες και μας οδηγούν στην χρεοκοπία;
θα αποκαλύψουν ποιοί υπουργοί τους πήραν μίζες και θα ζητήσουν απο τις εταιρίες τα επιπλέον χρήματα που αναγκάστηκε να πληρώσει το Ελληνικό δημόσιο;
Οχι δεν θα κάνουν τίποτε απο αυτά, αλλά αντίθετα αποφάσισαν να δώσουν απ ευθείας τα αποθεματικά των ταμείων στις τράπεζες, αποφάσισαν να δώσουν επιπλέον χρήματα απο αυτά που θα δανειστούμε στις τράπεζες, ενώ για μας επιφύλαξαν την σύνταξη ...μετά θάνατο μαζί με την μείωση της δημοκρατίας την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την μείωση του αριθμού των βουλευτών.
Χρειαζόταν πολύ απλά να συνεννοηθούν, για να μην τους χαλάσει η χώνεψη ...των κλεμμένων, πρέπει να σταματήσουν την φασαρία μεταξύ τους και να προσπαθήσουν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα να πληρώσουμε πάλι εμείς τον λογαριασμό.
Τα κόμματα όμως αυτά έχουν απαξιωθεί και έχουν απομείνει πλέον μόνο ένας μηχανισμός της γαλάζιας , της πράσινης και της μαύρης μαφίας που ρήμαζε τον τόπο τα προηγούμενα χρόνια.
Δεν έχουν καμία νομιμοποίηση να μας σώσουν, αν θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να παραιτηθούν και να δωρίσουν την περιουσία τους στο κράτος.


Διαβάστε τι δήλωσε η αριστερά για το συμβούλιο της συναίνεσης.
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Σύσκεψη-παρωδία χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών από τη στιγμή απουσίαζαν τα κόμματα της Αριστεράς. Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε από την ανανεωτική πτέρυγα, τόνισε με νόημα ότι αυτές οι «εσπευσμένες αιτιάσεις διαψεύστηκαν από την ίδια τη ζωή».
"Θα ήταν κορυφαίο διχαστικό ,πολιτικό λάθος να επιχειρηθεί αυτή η λαθροχειρία και μία συνάντηση τριών πολιτικών αρχηγών να υποκαταστήσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών", είπε ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σημειώνοντας πως "δεν μπορεί να υπάρχουν αναφορές για οικουμενική συναίνεση και συνεννόηση όταν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη στα μέτρα που παίρνονται".
"Σήμερα",πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ , "οι εκπρόσωποι της κρίσης του συστήματος μαζεύτηκαν για να δώσουν λύσεις όταν το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ανακυκλώσουν την κρίση αυτή, προσπαθώντας να εμφανίσουν το παλιό ως κάτι καινούργιο ,αλλά τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι ήδη φθαρμένα".

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχθηκε από την Ανανεωτική Πτέρυγα επεσήμανε πως η έκβαση της συνάντησης κατέδειξε την πλήρη ορθότητα της απόφασης "να μην μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο της προκάτ ενότητας".
Είπε ότι η Αριστερά δεν περιθωριοποιείται και πρόσθεσε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ "έχουν ήδη λάβει τα μέτρα τους", επειδή κάποιοι ενδεχομένως να επιχειρήσουν να του αποδώσουν ευθύνες που δεν έχει. Προέβλεψε ότι θα υπάρξουν προβοκάτσιες και κάλεσε τους δημοκρατικούς πολίτες να είναι σε εγρήγορση.
Επανέλαβε την πεποίθησή του, ότι η μόνη ελπίδα σωτηρίας από την οικονομική κρίση είναι η απεμπλοκή από το μηχανισμό στήριξης Ε.Ε. - ΔΝΤ και η συγκρότηση ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου στο οποίο "έχουν θέση όλες οι δυνάμεις που επιθυμούν να αποκρούσουν την λαίλαπα που επέφεραν τα οικονομικά μέτρα".
Σε αυτό το πλαίσιο, όταν ερωτήθηκε σχετικά με το αν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με το ΚΚΕ,τόνισε πως η επιδίωξη κοινής δράσης παραμένει, αλλά διευκρίνισε πως "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού ούτε θέλει να εκθέτει την ηγεσία του ΚΚΕ μπαίνοντας σε μία σύγκριση ποιός είναι περισσότερο αγωνιστής από τον άλλο".

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με μία ανακοίνωση - «κάλεσμα» στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ απαντά το πολιτικό γραφείο του κόμματος στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Στο μονόδρομο της λιτότητας και των μέτρων, το κομμουνιστικό κόμμα απαντά με μονόδρομο μαζικής και οργανωμένης δράσης και "κοινωνικοποίησης" των μονοπωλίων. "Να περάσουν στα χέρια αυτών, που πραγματικά παράγουν, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Το ΚΚΕ θεωρεί τις τελευταίες εξελίξεις ως επιβεβαίωση της θέσης του, ότι η κρίση δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά πρόκειται για βαθιά οικονομική κρίση του καπιταλισμού. "Την κρίση δεν την προκάλεσαν τα σκάνδαλα, η κρατική κακοδιαχείριση και οι σπατάλες, όπως ισχυρίζονται οι ηγεσίες των διαφόρων αστικών κομμάτων και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, που βρίσκονται στην υπηρεσία των μονοπωλιακών ομίλων", υποστηρίζει το ΚΚΕ

Χαρακτηρίζει ψέματα και υποκρισία τα περί χρεοκοπίας του Δημοσίου.
"Το ΚΚΕ έλεγε στο λαό προεκλογικά ότι έρχεται εναντίον του θύελλα και επιβεβαιώθηκε. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, γιατί το ΚΚΕ τους έλεγε αυτό που με βεβαιότητα θα ερχόταν, ενώ τα άλλα κόμματα όχι, παρότι το γνώριζαν", σημειώνει το πολιτικό γραφείο και καλεί τους εργαζόμενους να μη νομιμοποιήσουν την κυβερνητική πολιτική.
Όσον αφορά στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις για την μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος, το ΚΚΕ το χαρακτηρίζει "σάπιο" και αναφέρει ότι οι αλλαγές στον αριθμό των βουλευτών και στο εκλογικό σύστημα, η δημιουργία άλλων αστικών κομμάτων και οι προσπάθειες για την υλοποίηση "εθνικής ομοψυχίας", θα είναι "εξελίξεις σε ακόμα πιο αντιδραστική πορεία".
Το ΚΚΕ γνωστοποίησε ότι θα αναπτύξει την πρότασή του για διέξοδο από την κρίση, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 15 Μαΐου στο Πεδίον του Άρεως. Δίνοντας μία γεύση, το πολιτικό γραφείο κάνει λόγο για "πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό, με εργατικό - λαϊκό έλεγχο" και "κοινωνικοποίηση των τομέων στρατηγικής σημασίας, με τη δημιουργία του παραγωγικού συνεταιρισμού για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες".

Μουσικό Πάρτυ στην Ιτέα

Ο Μουσικός σύλλογος

"Roadhouse Blues Club"

διοργανώνει

Μουσικό Πάρτυ

Το Σάββατο, 15 Μαΐου 2010

στις 10:00 μ.μ.

στο Καφέ Μπαρ

ΘΑΛΑΣΣΑ

στην Ιτέα
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Οι καταστηματάρχες της Ιτέας κλείνουν τα καταστήματά τους για τον Καλλικράτη

ΙΤΕΑ 10 ΜΑΪΟΥ 2010

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΞΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΤΕΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ –ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες, συνάδελφοι, επαγγελματίες καταστηματάρχες,

Η απόφαση-πρόκληση του σχεδίου Καλλικράτης, που τέθηκε προς διαβούλευση και προτείνει αυθαίρετα τον διαμελισμό της Φωκίδας στα δύο, υπονομεύει τα θεμέλια της Δημοκρατίας.
Μιας Δημοκρατίας η οποία εκφράζεται με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, την βούληση... του κοινωνικού συνόλου και την λαϊκή απαίτηση για συνένωση των Δήμων ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ, ΔΕΛΦΩΝ, ΔΕΣΦΙΝΑΣ & ΙΤΕΑΣ.
Ο Εμπορικός & Εξαγωγικός Σύλλογος Ιτέας και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών - Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων συμπαραστεκόμενοι άμεσα στην λαϊκή θέληση για συνένωση των 4 Δήμων & διαμαρτυρόμενοι για τη μη αποδοχή μέχρι τώρα της βούλησης των τοπικών κοινωνιών, καλούν τα μέλη τους σε κλείσιμο των καταστημάτων σε ΙΤΕΑ - ΚΙΡΡΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2010.
Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί ενωμένοι για ένα καλύτερο αύριο και ας αναλάβει καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ .

Όλοι μαζί κλείνουμε τα καταστήματά μας την ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2010

N.O. Ιτέας πρωταθλητής Α2


Δελτίο Τύπου


Θέμα: Β’ Φάση Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών

Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαΐου 2010, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας διεξήχθη η τελική φάση του Πρωταθλήματος Α2 Γυναικών, με τη συμμετοχή των ομάδων ΠΑΟΚ, Ν.Ο. ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ν.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ και Ν.Ο.ΙΤΕΑΣ. Η ομάδα του Ν.Ο.ΙΤΕΑΣ μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι νίκησε στον «τελικό» την ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσ/κης και κατέκτησε πανάξια την άνοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών.
Τα αποτελέσματα συγκεντρωτικά είναι:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΙΤΕΑΣ
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

1η αγωνιστική Σάββατο 8/5/10
ΩΡΑ:20:30 ΝΟ ΙΤΕΑΣ 11 – 7 ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΩΡΑ:21:30 ΠΑΟΚ 14 - 6 ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ


2η αγωνιστική Κυριακή 9/5/10
ΩΡΑ:09:30 ΠΑΟΚ 8 - 4 ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΩΡΑ:10:30 ΝΟ ΙΤΕΑΣ 14 - 6 ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ


3η αγωνιστική Κυριακή 9/5/10
ΩΡΑ:16:30 ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 7 - 6 ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΩΡΑ:17:30 ΠΑΟΚ 7 - 10 ΝΟ ΙΤΕΑΣ

Πρέπει να σημειωθεί η έντονη παρουσία των φιλάθλων (κυρίως στο ντέρμπι με την ομάδα του ΠΑΟΚ), η οποία έδωσε ιδιαίτερη ώθηση στην προσπάθεια των αθλητριών μας. Επίσης ευχαριστούμε θερμά όλους όσους επώνυμα ή ανώνυμα βοήθησαν οικονομικά τον Όμιλο στην πορεία του προς το Πρωτάθλημα.

Την απονομή του Κυπέλλου και των μεταλλείων στις αθλήτριες του Ν.Ο.ΙΤΕΑΣ έκανε ο Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) και Δήμαρχος Ιτέας κ.Αριστείδης Παπαλάϊος



Συγχαρητήρια στον Προπονητή μας κ. Κώστα Σακκαλή, το βοηθό του κ. Κώστα Λαλλά και τις αθλήτριες:



ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Ναταλία
ΚΑΣΤΡΙΤΗ Γεωργία
ΚΑΡΥΜΠΑΛΗ Ιωάννα
ΚΟΥΦΑΛΗ Χριστίνα
ΚΑΝΤΖΟΥ Κελίνα
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία-Γεωργία
ΠΑΡΑΤΣΟΚΑ Δροσούλα
ΜΑΚΡΗ Φλώρα
ΣΟΦΙΟΥ Φραγκίσκη –Ιωάννα
ΚΕΧΡΑ Αφροδίτη
ΜΠΑΡΤΣΩΤΑ Κων/να (αρχηγός)
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Σωτηρία
ΜΕΓΚΟΥ Παγωνίτσα



Με τιμή

Για το Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΑΡΕΑΣ ΕΥΗ ΤΣΩΝΟΥ
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και σχόλια ΕΔΩ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΑΓΏΝΩΝ ΜΑΣ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΘΩΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η 5η Μαϊου θα μείνει στην ιστορία, αφ’ ενός ως η μέρα μιας απ’ τις μεγαλύτερες και πιο οργισμένες απεργιακές διαδηλώσεις της Μεταπολίτευσης, και, αφ’ετέρου, ως η μέρα που ο εμπρησμός μιας τράπεζας κόστισε τη ζωή τριών αθώων ανθρώπων.
Βρεθήκαμε στη διαδήλωση της 5ης Μαϊου και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να φύγει το ΔΝΤ και να αποσυρθούν τα αντικοινωνικά μέτρα της κυβέρνσης. Όμως δεν έχουμε και δεν θέλουμε να έχουμε καμία απολύτως σχέση με τους αυτουργούς αυτής της δολοφονικής ενέργειας. Και για όσους έχουν στοιχειώδεις γνώσεις, ούτε αυτοί θέλουν να έχουν σχέση με το μαζικό και οργανωμένο κίνημα, το οποίο πολλές φορές ...έχει πέσει θύμα της φυσικής βίας και εξουσιομανίας τους.
Όχι στο όνομά μας!
Γνωρίζουμε καλά ότι η κυβέρνηση, οι υποστηρικτές της (από τα ΜΜΕ ως την ακροδεξιά), καθώς και ανερχόμενοι επιχειρηματίες-Σωτήρες, όπως ο ιδιοκτήτης της τράπεζας, σκέφτονται πιο ψυχρά από εμάς: αυτό αποδεικνύουν οι δηλώσεις τους, με τις οποίες προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν τους 250.000 διαδηλωτές ως περίπου συναυτουργούς.
Γνωρίζουμε ότι η διεύθυνση της τράπεζας φέρει ευθύνες για το θάνατο των τριών εργαζομένων, τόσο γιατί τους υποχρέωσε να δουλεύουν την ημέρα της απεργίας, όσο και γιατί δεν φρόντισε, όπως καταγγέλλουν συνάδελφοί τους, για τα στοιχειώδη μέτρα πυρασφάλειας.
Γνωρίζουμε ότι η δολοφονική ενέργεια που κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων, θα χρησιμοποιηθεί για να νομιμοποιηθούν μέσα στην κοινωνία τα πιο αντικοινωνικά μέτρα που λήφθηκαν ποτέ από ελληνική κυβέρνηση μετά το 1974.
Τίποτα, όμως, απ’όλα τα παραπάνω δεν αρκεί για να μετριάσει τη θλίψη μας για την απώλεια και την οργή μας για τη δολοφονική ενέργεια εναντίον των τριών εργαζόμενων. Δεν μπορεί να υπάρξει μια καλύτερη κοινωνία, ούτε με τυφλές εγκληματικές ενέργειες, ούτε αν αυτοί που αγωνίζονται δεν έχουν χώρο και χρόνο να πενθούν στο όνομα του αγώνα.
Την Τρίτη 11 Μαϊου, στις 7μμ, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των πρωτοβάθμιων σωμματείων. Συγκεντρωνόμαστε στο σημείο της δολοφονίας για να διαμαρτυρηθούμε για το χαμό των τριών συμπολιτών μας. Ας είμαστε όλες και όλοι εκεί μ’ένα κερί, με ένα πλακάτ ή ένα πανώ ή απλώς με τη θλίψη και το θυμό μας. Στη συνέχεια πορευόμαστε προς την Βουλή. Ο αγώνας συνεχίζεται!

Πρωτοβουλία bloggers «Όχι στο όνομα των αγώνων μας – Όχι στο όνομά μας»

Δημοσκόπηση -σοκ για την Κατοχική Κυβέρνηση ΔΝΤ- ΠΑΣΟΚ- ΛάΟΣ

Παρά την ενορχηστρωμένη προσπάθεια παραπλάνησης από τα ΜΜΕ και τους μηχανισμούς προπαγάνδας της Κατοχικής Κυβέρνησης, όλο και πιο λίγοι πιστεύουν στα παραμύθια και στους "μονοδρόμους".
Η πλήρης δυσαρμονία μεταξύ Βουλής και Ελλήνων πολιτών, αλλά και το Συνταγματικό Πραξικόπημα, δείχνουν κάθε μέρα πως το καθεστώς που ζούμε είναι μια μορφή Δικτατορίας με Κοινοβουλευτικό μανδύα...
Τη λύση στο αδιέξοδο θα φέρει η ίδια η πραγματικότητα.
Όμως δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε: Ο κίνδυνος για πλήρη... εκτροπή είναι ορατός και ήδη προπαγανδίζεται από τους κονδυλοφόρους μιας νεο-φασιστικής ιδεολογίας όπως ο Φον Τέλλογλου, ο Γ.Παπαχρήστος των Νέων, ο πανταχού παρών Alexis Παπαχελάς, ο... φιλόσοφος Χρήστος Γιανναράς κ.α. Όνειρο τους να δουν το Βγενόπουλο πρωθυπουργό (!!!)
Ο "εχθρός λαός" προς το παρών όμως δεν υπακούει...

Απόσπασμα από την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο TVXS:
Στους αντίποδες του πακέτου κυβέρνησης-τρόικας-ΔΝΤ βρίσκονται οι προτάσεις των πολιτών για την αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας της Vprc για το Tvxs . Σε συντριπτικό ποσοστό , ανάλογο με αυτό όσων εναντιώνονται στα μέτρα και παρουσιάστηκε χθες, οι ερωτηθέντες ζητούν αναδιαπραγμάτευση του χρέους, μείωση εξοπλισμών σε συνεννόηση με την Τουρκία, φορολόγηση εκκλησίας καθώς και ποινικοποίηση της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα και της φοροδιαφυγής.

Στον παραπάνω πίνακα η πιο ριζοσπαστική από την αναδιαπραγμάτευση του χρέους(υπέρ το 55%) πρόταση για στάση πληρωμών συγκεντρώνει τις προτιμήσεις περίπου του 1/3 των ερωτηθέντων. Δείγμα της ριζοσπαστικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της κακής δημόσιας εικόνας του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα, είναι το ποσοστό 48% των ερωτηθέντων που συμφωνεί με την κρατικοποίηση μεγάλων τραπεζών, ενώ αντίθετο είναι το 32% . Με την έκδοση λαικού ομολόγου συμφωνεί το 47% και με την δραστική μείωση των εξοπλισμών το 64%. Αυτό το τελευταίο ποσοστό αυξάνεται στο 72% αν υπάρξει διμερής συμφωνία με την Τουρκία, όπως προκύπτει από τον πίνακα που ακολουθεί.


Ο προηγούμενος πίνακας θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «Τι δεν κάνει η κυβέρνηση» καθώς ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά πολιτών που ζητούν φορολόγηση της εκκλησίας(87%) καθώς και ποινικοποίηση της μεγάλης φοροδιαφυγής(88%) και της διαφθοράς(88%).

Εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα σε ερώτηση για τις επιπτώσεις του ευρώ στην ελληνική οικονομία, με το 55% να πιστεύει ότι επαιξε αρνητικό ρόλο και μόνο το 29% θετικό.

Ο «ευρωζωνοσκεπτικισμός» είναι εμφανής και στην ερώτηση για την οικιοθελή αποχώρηση από το ευρώ, με την οποία «μάλλον συμφωνεί» το 25%. Το 63% έχει αντίθετη γνώμη, αλλά η ισχυρή μειοψηφία του 25% δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για πολιτικές αμφοσβήτησης του ενιαίου νομίσματος και εξόδου από την ευρωζώνη.



Η υπόλοιπη έρευνα στο tvxs
Από Ημερολόγιο ενός πατέρα

Παραδοσιακές καλλιέργειες στην Καλοσκοπή

Πως να οργανώσω και να καλλιεργήσω τον κήπο μου με φυσικό τρόπο;

• Θα βάλω φυτώριο ή θ’ αγοράσω φυτά;

• Θα χρησιμοποιήσω ντόπιους σπόρους (ποικιλίες) ή υβρίδια; Ποιούς σπόρους χρησιμοποιώ και πως;

• Θα οργώσω; Θα ραντίσω τ’ αγριόχορτα; Μου χρειάζονται τα ζιζάνια – αγριόχορτα;

• Συγκαλλιέργεια με βότανα; Τι κάνει ο κατιφές με την ντομάτα;

• Πως τα φυτά μου θα αντιμετωπίσουν τις αρρώστιες;

• Τί είναι ωφέλημα και τί βλαβερά έντομα; Τί είναι οι μύκητες;

• Υπάρχουν φυσικά εντομοαπωθητικά για να μην δηλητηριάζω τη γη και στην συνέχεια το νερό;

• Θα ενισχύσω το χώμα με λίπασμα. Τί είναι η κομπόστα (compost) και πως γίνεται;

• Γιατί τους Κουκουβιστιανούς τους λέγαν «πατακάδες»;

• Ποιές καλλιέργειες ευδοκιμούν περισσότερο στη Κουκουβίστα;

• Το αμπέλι και μερικά φυσικά μυστικά του.

Αυτά κι άλλα πολλά θα συζητηθούν με τους φίλους του «ΗΛΕΣΙΟΝ» το Kυριακή 23 Μαΐου στις 7.00 το απόγευμα στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Καλοσκοπής, με μιά μικρή εισαγωγή και πολύ κουβέντα.

Όσοι πιστοί ... προσέλθητε!