Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Πανυγηράκι συναίνεσης

Πέρασαν ελάχιστα εικοσιτετράωρα από την μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ κατά την οποία χιλιάδες διαδηλωτές έξω από την βουλή φώναζαν κάτω οι κλέφτες, ή και ακόμα πιο τραβηγμένα συνθήματα, προς τα κόμματα που με την πολιτική τους χρεοκόπησαν την χώρα.
Σήμερα σε μια κακοστημένη παράσταση, σε ένα πανηγυράκι συναίνεσης αυτοί οι κλέφτες εμφανίστηκαν ...για να μας σώσουν και πάλι.
Πως θα μας σώσουν άραγε;
Θα δώσουν πίσω αυτά που κλέψανε απο τα ασφαλιστικά ταμεία με τα δομημένα ομόλογα; θα ... ζητήσουν μήπως πίσω αυτά που χάρισαν στις τράπεζες και μας οδηγούν στην χρεοκοπία;
θα αποκαλύψουν ποιοί υπουργοί τους πήραν μίζες και θα ζητήσουν απο τις εταιρίες τα επιπλέον χρήματα που αναγκάστηκε να πληρώσει το Ελληνικό δημόσιο;
Οχι δεν θα κάνουν τίποτε απο αυτά, αλλά αντίθετα αποφάσισαν να δώσουν απ ευθείας τα αποθεματικά των ταμείων στις τράπεζες, αποφάσισαν να δώσουν επιπλέον χρήματα απο αυτά που θα δανειστούμε στις τράπεζες, ενώ για μας επιφύλαξαν την σύνταξη ...μετά θάνατο μαζί με την μείωση της δημοκρατίας την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την μείωση του αριθμού των βουλευτών.
Χρειαζόταν πολύ απλά να συνεννοηθούν, για να μην τους χαλάσει η χώνεψη ...των κλεμμένων, πρέπει να σταματήσουν την φασαρία μεταξύ τους και να προσπαθήσουν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα να πληρώσουμε πάλι εμείς τον λογαριασμό.
Τα κόμματα όμως αυτά έχουν απαξιωθεί και έχουν απομείνει πλέον μόνο ένας μηχανισμός της γαλάζιας , της πράσινης και της μαύρης μαφίας που ρήμαζε τον τόπο τα προηγούμενα χρόνια.
Δεν έχουν καμία νομιμοποίηση να μας σώσουν, αν θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να παραιτηθούν και να δωρίσουν την περιουσία τους στο κράτος.


Διαβάστε τι δήλωσε η αριστερά για το συμβούλιο της συναίνεσης.
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Σύσκεψη-παρωδία χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών από τη στιγμή απουσίαζαν τα κόμματα της Αριστεράς. Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε από την ανανεωτική πτέρυγα, τόνισε με νόημα ότι αυτές οι «εσπευσμένες αιτιάσεις διαψεύστηκαν από την ίδια τη ζωή».
"Θα ήταν κορυφαίο διχαστικό ,πολιτικό λάθος να επιχειρηθεί αυτή η λαθροχειρία και μία συνάντηση τριών πολιτικών αρχηγών να υποκαταστήσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών", είπε ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σημειώνοντας πως "δεν μπορεί να υπάρχουν αναφορές για οικουμενική συναίνεση και συνεννόηση όταν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη στα μέτρα που παίρνονται".
"Σήμερα",πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ , "οι εκπρόσωποι της κρίσης του συστήματος μαζεύτηκαν για να δώσουν λύσεις όταν το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ανακυκλώσουν την κρίση αυτή, προσπαθώντας να εμφανίσουν το παλιό ως κάτι καινούργιο ,αλλά τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι ήδη φθαρμένα".

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχθηκε από την Ανανεωτική Πτέρυγα επεσήμανε πως η έκβαση της συνάντησης κατέδειξε την πλήρη ορθότητα της απόφασης "να μην μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο της προκάτ ενότητας".
Είπε ότι η Αριστερά δεν περιθωριοποιείται και πρόσθεσε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ "έχουν ήδη λάβει τα μέτρα τους", επειδή κάποιοι ενδεχομένως να επιχειρήσουν να του αποδώσουν ευθύνες που δεν έχει. Προέβλεψε ότι θα υπάρξουν προβοκάτσιες και κάλεσε τους δημοκρατικούς πολίτες να είναι σε εγρήγορση.
Επανέλαβε την πεποίθησή του, ότι η μόνη ελπίδα σωτηρίας από την οικονομική κρίση είναι η απεμπλοκή από το μηχανισμό στήριξης Ε.Ε. - ΔΝΤ και η συγκρότηση ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου στο οποίο "έχουν θέση όλες οι δυνάμεις που επιθυμούν να αποκρούσουν την λαίλαπα που επέφεραν τα οικονομικά μέτρα".
Σε αυτό το πλαίσιο, όταν ερωτήθηκε σχετικά με το αν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με το ΚΚΕ,τόνισε πως η επιδίωξη κοινής δράσης παραμένει, αλλά διευκρίνισε πως "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού ούτε θέλει να εκθέτει την ηγεσία του ΚΚΕ μπαίνοντας σε μία σύγκριση ποιός είναι περισσότερο αγωνιστής από τον άλλο".

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με μία ανακοίνωση - «κάλεσμα» στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ απαντά το πολιτικό γραφείο του κόμματος στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Στο μονόδρομο της λιτότητας και των μέτρων, το κομμουνιστικό κόμμα απαντά με μονόδρομο μαζικής και οργανωμένης δράσης και "κοινωνικοποίησης" των μονοπωλίων. "Να περάσουν στα χέρια αυτών, που πραγματικά παράγουν, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Το ΚΚΕ θεωρεί τις τελευταίες εξελίξεις ως επιβεβαίωση της θέσης του, ότι η κρίση δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά πρόκειται για βαθιά οικονομική κρίση του καπιταλισμού. "Την κρίση δεν την προκάλεσαν τα σκάνδαλα, η κρατική κακοδιαχείριση και οι σπατάλες, όπως ισχυρίζονται οι ηγεσίες των διαφόρων αστικών κομμάτων και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, που βρίσκονται στην υπηρεσία των μονοπωλιακών ομίλων", υποστηρίζει το ΚΚΕ

Χαρακτηρίζει ψέματα και υποκρισία τα περί χρεοκοπίας του Δημοσίου.
"Το ΚΚΕ έλεγε στο λαό προεκλογικά ότι έρχεται εναντίον του θύελλα και επιβεβαιώθηκε. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, γιατί το ΚΚΕ τους έλεγε αυτό που με βεβαιότητα θα ερχόταν, ενώ τα άλλα κόμματα όχι, παρότι το γνώριζαν", σημειώνει το πολιτικό γραφείο και καλεί τους εργαζόμενους να μη νομιμοποιήσουν την κυβερνητική πολιτική.
Όσον αφορά στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις για την μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος, το ΚΚΕ το χαρακτηρίζει "σάπιο" και αναφέρει ότι οι αλλαγές στον αριθμό των βουλευτών και στο εκλογικό σύστημα, η δημιουργία άλλων αστικών κομμάτων και οι προσπάθειες για την υλοποίηση "εθνικής ομοψυχίας", θα είναι "εξελίξεις σε ακόμα πιο αντιδραστική πορεία".
Το ΚΚΕ γνωστοποίησε ότι θα αναπτύξει την πρότασή του για διέξοδο από την κρίση, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 15 Μαΐου στο Πεδίον του Άρεως. Δίνοντας μία γεύση, το πολιτικό γραφείο κάνει λόγο για "πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό, με εργατικό - λαϊκό έλεγχο" και "κοινωνικοποίηση των τομέων στρατηγικής σημασίας, με τη δημιουργία του παραγωγικού συνεταιρισμού για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες".

2 σχόλια:

  1. Ηταν προσκληση του Προεδρου της Δημοκρατιας,επρεπε να ΠΑΝΕ !!!
    Να πουνε την γνωμη τους,αλλά εχουν αλλη γραμμη πλευσης,ας την ακολουθησουν,η Ελλαδα μπορει να παει μπροστα και θα παει,και χωρις την αριστερα.
    Τοτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε μας ρε Τοτέ που ήτανε πρόσκληση του Προέδρου.
    Η πρόταση αυτή ήταν του Γιωργάκη που ήθελε να εμφανίσει συναίνεση στα μέτρα που παίρνει, και των οικονομικά ισχυρών που τα επιβάλλουν.

    Όσο για το πόσο μπροστά θα πάει η Ελλάδα θα το δεις και μόνος σου, πηγαίνει μπροστά με φόρα στον γκρεμό.
    Τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσαν οδηγούν την χώρα σε χρεοκοπία, ενω ταυτόχρονα διασώζουν τις τράπεζες ανταλλάσσοντας τα ομόλογα με χρήματα του ΔΝΤ και των κρατών της ΕΕ.

    Αυτοί που κατάστρεψαν την χώρα, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να την πάνε μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή