Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τα θέματα στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας

 Μακρυά από τους πολίτες,  μακρυά από τον τόπο μας, μακρυά από τις παρατάξεις και τους εκλεγμένους Περιφερειακούς συμβούλους συνεδριάζει για πρώτη φορά την Τρίτη η επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.
Τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας έκρυψαν σε μια κλειστή επιτροπή την συζήτηση των Περιβαλλοντικών θεμάτων, περιγελώντας την πλειοψηφία των κατοίκων της Στερεάς μαζί με τον θεσμό που ανέλαβαν να υπηρετήσουν.
Δύο θέματα σχετικά με την Φωκίδα και τον Δήμο Δωρίδας που έχουν προκαλέσει την αντίθεση των κατοίκων της περιοχής είναι στην πρώτη συνεδρίαση. Να δούμε τι θα κάνει ο Δήμαρχος Δωρίδας που είχε ζητήσει σαφή εικόνα απο τις υπηρεσίες για το ποια αιολικά προγραμματίζονται. Δείτε την ανακοίνωση:...

Βίντεο απ΄το Πρωτάθλημα Ακριβείας 2010 Αλεξιπτώτου πλαγιάς στην Αμφισσα

Με καθυστέρηση 6 μηνών -  άξιζε όμως η αναμονή  ;-)     - παρουσιάζουμε ένα ακόμα όμορφο βίντεο απ ' τους αγώνες του Πρωταθλήματος Ακριβείας 2010 που διοργάνωσε η Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ.
Για να το δείτε πατήστε ...

Αντιδρούν οι έμποροι στην αγορά αγαθών με «πλαστικό χρήμα»

Οι τραπεζίτες δεν θέλουν να έχουμε χρήματα στην τσέπη μας, τα θέλουν όλα στην δική τους.
Διαβάστε τι λένε οι έμποροι για την υπόθεση αυτή.

Αντίθετη δηλώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) στον περιορισμό αγοράς αγαθών με κάρτες και επιταγές και ζητεί την αναστολή της διάταξης τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου και τον επανασχεδιασμό της επάνω στη βάση διαφορετικών χρηματικών ορίων, ανάλογα με την αξία των προϊόντων και των υπηρεσιών, αλλά και σε συνδυασμό με τη χρήση της έξυπνης κάρτας αγορών.

«Το νέο καθεστώς στις συναλλαγές και στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών με επιταγές ή πιστωτικές κάρτες από 1η Απριλίου 2011 δεν είναι "πρωταπριλιάτικο αστείο"» ...

Πασχαλινές ευχές από την Αντιπεριφερειάρχη Γαζή




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Αυτές τις Άγιες μέρες η σκέψη μας προσανατολίζεται στο διαχρονικό μήνυμα
της Ανάστασης ,που είναι η προσφορά και η αγάπη.
Η μεγάλη αυτή Χριστιανική γιορτή με τα ανθρωπιστικά της μηνύματα, ας μας γεμίσει με πίστη και αποφασιστικότητα στην κοινή μας προσδοκία για ένα καλλίτερο αύριο.
Η πορεία προς την Σταύρωση είναι πάντα ...

Βαριά ήττα για τον Φωκικό (Φωκικός-Κρανούλα 1-3)



Με σκορ 1-3 ο Φωκικός έχασε μέσα στην έδρα του, σε μια από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις.
Τους 3 βαθμούς της νίκης μπόρεσε να πάρει η κατα τα άλλα αδιάφορη Δόξα Κρανούλας, μεσα στην Άμφισσα από τον Φωκικό, με σκορ 1-3.
Οι γηπεδούχοι σε ένα απο τα χειρότερα φετινά τους παιχνίδια, δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν ...

ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας ανακοινώνει την διοργάνωση Σχολής Αναρρίχησης Βράχου για Αρχαρίους η οποία θα διεξαχθεί την άνοιξή του 2011 και πιο συγκεκριμένα :

 7-8/5: γνωριμία με την αναρρίχηση και τα αναρριχητικά υλικά. Κίνηση στον βράχο. Top rope αναρρίχηση και τεχνικές ασφάλισης. Θεωρία πάνω στα σχοινιά, κόμπους, εξοπλισμός και την φιλοσοφία της αναρρίχησης.
 14-15/5: κίνηση στον βράχο, εξοικείωση με τα αναρριχητικά υλικά και κόμπους. Κίνηση στον...

Εκδήλωση σήμερα για το αρχαίο θέατρο των Δελφών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας,
ο Δήμος Δελφών , η Ι΄Εφορεία Δελφών και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ οργανώνουν εκδήλωση που θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, την Πέμπτη
31 Μαρτίου και ώρα 7μ.μ. με το παρακάτω πρόγραμμα:
ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Παναγιώτα Γαζή, Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας :
«Η χαρά και η ευθύνη για την ανάδειξη ενός μεγάλου μνημείου»....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Ε.Ο.Σ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΜΑΙΟΥ 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Ε.Ο.Σ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΜΑΙΟΥ 2011

1. 27/03/2011 ημέρα Κυριακή , Παρνασσός , Κορύκειο Άνδρο-Δελφοί Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 , ώρες πορείας 4 , βαθμός δυσκολίας διαδρομής εύκολη.
2. 03/04/2011 ημέρα Κυριακή , Γκιώνα , Κριθαριές , Χιονιάς – Γλογκερά – Λιανοκλάδι , ώρες πορείας 5 , βαθμός δυσκολίας διαδρομής μέτρια.
3. 10/04/2011 ημέρα Κυριακή , Γκιώνα , κορυφή Πυραμίδα 2.510 μ , ώρες πορείας 7 , βαθμός δυσκολίας διαδρομής μέτρια....