Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος Δημοτικής Κοινότητας Δελφών του Δήμου Δελφών έτους 2011

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΛΦΩΝ


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
Από το 5ο της 26ης  Απριλίου 2011 πρακτικό συνεδριάσεως του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Δελφών

ΘΕΜΑ 1ο: «Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος Δημοτικής Κοινότητας Δελφών του Δήμου Δελφών έτους 2011»
            Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα αυτό ύστερα από την διαπίστωση απαρτίας κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και είπε ότι εν όψει της κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Δελφών  2011, θα πρέπει να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για τα έργα που θα εκτελεστούν στο Δημ. Διαμέρισμά μας, κατά το έτος 2011.
            Αφού λάβουμε υπόψη μας την αριθ. ...

Αυτοψία στο χείμαρρο «Σκίτσα»

Σήμερα, στις 29/04/2011 κλιμάκιο ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας αποτελούμενο από τους νόμιμους εκπροσώπους, πραγματοποίησε αυτοψία στο χείμαρρο «Σκίτσα» από τη γέφυρα της Ε.Ο. Αμφισσας – Λαμίας (θέση Προοδευτική) ως τις εκβολές του, στην περιοχή «Απόλαυση – Ζέφυρος» στην Ιτέα, σε διαφορετικές θέσεις.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκαν παραβάσεις των κανόνων υγιεινής σε σοβαρό βαθμό (δυσοσμία, αλλαγή χρώματος, φυσαλίδες, μεγάλες ποσότητες στερεών αποβλήτων ...

Απεργία στις φυλακές του Δομοκού

Απεργούν στις 2 και 5 Μαΐου  οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών του Δομοκού.
Μετά από 4 χρόνια λειτουργίας του καταστήματος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σωφρονιστικοί είναι πολλά και παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις τους με στελέχη του υπουργείου δικαιοσύνης, παραμένουν άλυτα.
Η έλλειψη προσωπικού, ο αυξημένος αριθμός κρατουμένων, 50 άτομα κοιμούνται στο έδαφος, η έλλειψη ...

Νησάκια και ύφαλοι μεταξύ Γαλαξιδίου και Ιτέας

Εγκρίθηκε  κονδύλι από την Περιφέρεια για την πραγματοποίηση μελέτης για την κατασκευή τεχνητού υφάλου στην περιοχή μεταξύ Ιτέας και Γαλαξιδίου.
Η συγκεκριμένη περιοχή έχει πάνω από δέκα φυσικά νησάκια και φυσικούς υφάλους .
Τι θα εξυπηρετήσει η δημιουργία ακόμα ενός τεχνητού υφάλου ;
Από τα ελάχιστα χρήματα που έμειναν στην Περιφερειακή ενότητα Φωκίδας αυτό ...

Παναγιώτης Καργάκος – Alone (Συνέντευξη)

Alone 98Writer ή διοργανωτής;
Ο Παναγιώτης Καργάκος (Alone) μιλάει για το graffiti στη συνέχεια του πρώτου μέρους  της συνέντευξης για το Enter The Street Culture Festival στο Allou Fun Park.
Λίγο σκαλωμένος που δίνει τη συνέντευξη, δεν του πολυαρέσει η προβολή, μιλάει γι’ αυτό που αγαπάει περισσότερο. Τον ευχαριστούμε που μας ανοίγει τις πόρτες σε κάτι που για τους «εκτός» του χώρου είναι ανεξερεύνητο…

Πότε ξεκίνησες να βάφεις;

Το 1998!

Υπήρξε κάποια αφορμή ή απλά είχες μέσα σου το «μικρόβιο»;
Είδα κάποιους μεγαλύτερους μου που έβαφαν, μου άρεσε, έπεισα και άλλους φίλους μου και ξεκίνησα. Το περίεργο είναι ότι μέχρι πριν δε ζωγράφιζα.

Ποιες είναι οι επιρροές σου;
Επιρροή μπορεί να είναι οτιδήποτε σε περιβάλει. ...

"ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ" από την κίνηση ΑΝΤΙΛΑΛΟΣ στην Τιθορέα...

Η κίνηση «Αντίλαλος» σας προσκαλεί το Σάββατο 30 Απριλίου του 2011 και ώρα 18:00 στη τοποθεσία ¨Πλατανάκος¨ στην Τιθορέα για να παρακολουθήσετε την ποιητική βραδιά «Παράξενη Πρωτομαγιά».
 

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ ΤΟΥ 1979


125


74


Δείτε ένα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ απ' την Ομάδα Θέμελη που περιγράφει  την βύθιση του Καλίου στην τότε δημιουργούμενη λίμνη του Μόρνου.

Δείτε τις σωστικές ανασκαφές της Καλλίπολης και την μάχη με τον χρόνο μέχρι την τελική βύθιση του αρχαιολογικού χώρου στα νερά της Λίμνης...

Οι δημόσιες επενδύσεις της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άμφισσα, 29 Απριλίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) του έτους 2011.
Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε και το πρόγραμμα σχολικής στέγης του Ο.Σ.Κ. για το 2011.
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της πολιτικής για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) για το έτος 2011, επιδιώκεται η ολοκλήρωση των ενταγμένων (συνεχιζόμενων) έργων, η κάλυψη όλων των ανεξόφλητων υποχρεώσεων συμπεριλαμβανομένων και των τοκοχρεολυσίων από τη λήψη δανείων καθώς και η ...

ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ¨ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ! Σκληρές δηλώσεις Κοκμοτού-Καραχάλιου για το βίο & πολιτεία των πρώην Δήμων

Του  Παύλου Δωριάδη

Αμαρτωλές και ανήθικες ήταν πάρα πολλές αναθέσεις έργων που έκαναν στη διάρκεια της θητείας τους οι προηγούμενες δημοτικές αρχές των 4 Δήμων της Δωρίδας.

Τις βαριές αυτές καταγγελίες έκαναν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δωρίδας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας Θανάσης Κοκμοτός και Δημήτρης Καραχάλιος, που συμμετείχαν στα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια , ο πρώτος στο Δήμο Λιδωρικίου(διετέλεσε και Αντιδήμαρχος αλλά παραιτήθηκε) και ο δεύτερος στο Δήμο Τολοφώνας.

Σκόρπιζαν ανύπαρκτα χρήματα , τόνισαν , μέχρι τις τελευταίες ημέρες της θητείας τους, με αποτέλεσμα σήμερα ο Δήμος να έχει περιορισμένες δυνατότητες για έναν αξιόλογο ...

Λαχειοφόρος αγορά για ενίσχυση των ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΩΝ 2011

Ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών ακόμη περιμένει τα 4.500 € από τον τ. Δήμο Άμφισσας (νυν Δήμο Δελφών) για τα περσινά ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ…
Έτσι, μιας κι οι εποχές είναι δύσκολες, πρέπει, κατ’ αρχάς, να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις.
Γι’ αυτό αποφασίσαμε την πραγματοποίηση λαχειοφόρου αγοράς το καθαρό ποσό της οποίας θα διατεθεί για τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2011.
Καθένας μπορεί, προσφέροντας ένα μικρό ποσό, να αγοράσει λαχνούς ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια του Συλλόγου. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό,...

Απαράδεκτη η μαύρη εργασία στο Χιονοδρομικό Παρνασσού - Ερώτηση του Βουλευτή Μ.Γιαννάκη στη Βουλή...

Για τους ανασφάλιστους εργαζόμενους στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, σύμφωνα με καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς που πραγματοποίησε έλεγχο, κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης προς την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κα Λούκα Κατσέλη.
Στην ερώτησή του ο Μιχάλης Γιαννάκης τονίζει ότι «Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις της Υπουργού για πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, τα κρούσματα της μαύρης εργασίας ακόμα και σε φορείς του Δημοσίου, πολλαπλασιάζονται».
Επιπλέον ανέφερε ότι: «υπό την Δαμόκλειο Σπάθη της ανεργίας, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι του ΧΚ ...