Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Δύο ανακοινώσεις της Λαικής συσπείρωσης για το Λαρνάκι και το γηροκομείο Άμφισσας


  Λαμία,5/12/2011.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών στις 11-11-2011 και μετά από σχετικό αίτημα με συλλογή υπογραφών από πολίτες του Δήμου, συζητήθηκε το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  της εταιρίας S&B για την συνέχιση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων δυτικά της Ιτέας (Λαρνάκι – Κεφαλή – Καμιώτισσα).
Δόθηκε η δυνατότητα στους Φορείς που αντιδρούν, να παρουσιάσουν στοιχεία που στηρίζουν τις θέσεις τους περί σειράς παραβιάσεων της Ελληνικής νομοθεσίας και σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις στο...

Στην πρώτη θέση ο Αστέρας Ιτέας με ένα αγώνα λιγότερο

Με νίκη 5-1 επί του Ολυμπιακού Κίρρας ο Αστέρας Ιτέας βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς.  
Τα γκολ του αγώνα για την ομάδα μας πέτυχαν οι: Βέλιος (13΄), Ελμακλής (38΄) με πέναλτι, Βάσος (40΄), Τοπούζι (43΄) με πέναλτι, Πολυζωίδης (61΄), ενώ για την Κίρρα μείωσε ο Μάνιος (81΄). Οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες η κάθε μία.
Τους ίδιους βαθμούς αλλά με ένα αγώνα περισσότερο έχει ο Ανδρούτσος Γραβιάς
που πέτυχε εκτός έδρας με 1 - 3 επί του ισχυρού Απόλλωνα Ευπαλίου και διατηρείται ....

Αυτό το γράφημα του επιτοκίου του ελληνικού ομολόγου 1 έτους κάνει το γύρο του κόσμου αυτή τη στιγμή

XRIMANEWS.GR
Το γύρο του κόσμου κάνει το γράφημα του επιτοκίου των ελληνικών ομολόγων 1 έτους με αναλυτές να σχολιάζουν πως δεν έχουν δει κάτι παρόμοιο ποτέ στη ζωή τους. Όταν ο Παπανδρέου ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ελλάδας το επιτόκιο των ομολόγων 1 έτους βρισκόταν στο 2,52%, δηλαδή η Ελλάδα δανειζόταν απ' τις αγορές με κόστος 2,52% για δώδεκα μήνες.
Σήμερα, περίπου δύο χρόνια αργότερα η πολιτική Παπανδρέου ήταν τόσο επιτυχημένη που το επιτόκιο αυξήθηκε στο 343%!!! ποσοστό το οποίο επαγγελματίες αναλυτές και traders ορκίζονται πως δεν έχουν ξαναδεί ποτέ σε αναπτυμένη χώρα....

Χριστούγεννα στους Δελφούς με τον Αστερίξ

50 χρόνια Αστερίξ - Ο Γαλάτης ήρωας στους Δελφούς

Το αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών φιλοξενεί από την 7η Δεκεμβρίου έως και τις 30 Ιανουαρίου 2012, την περιοδική έκθεση “50 χρόνια Αστερίξ” που έχει διοργανώσει το αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τη ΜΑΜΟΥΘ Κόμιξ, με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του Αστερίξ. Το Μουσείο Δελφών είναι το πέμπτο στη σειρά μουσείο, στο οποίο παρουσιάζεται η ...

Ανοιχτή επιστολή Στέλιου Σχοινά στη εφημερίδα “Η Ώρα της Φωκίδας”


Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια,, στις 12 Φεβρουαρίου 2008, απεύθυνα, μέσω της εφημερίδας «Η Ώρα της  Φωκίδας»  ανοιχτή επιστολή, προς τον τότε Νομάρχη Φωκίδας και νυν Δήμαρχο του Καλλικρατικού Δήμου Δελφών, κ. Νικόλαο Φουσέκη, με τίτλο:
 «ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ, ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ»
Από την Ώρα της Φωκίδας του Σαββατοκύριακου

Λυπάμαι που ο πολύ μεγάλος χρόνος των τεσσάρων ετών δεν στάθηκε αρκετός για να αναληφθούν οι ευθύνες και να αποκατασταθεί το δημόσιο περί δικαίου αίσθημα.
Από τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, για περισσότερες από πέντε φορές, αποφάνθηκαν ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ για τα όρια του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, επιβεβαιώνοντας,  για πολλοστή φορά, την απόλυτη αλήθεια των επισημάνσεών μου.
Αντί να αναληφθούν δημόσια οι ευθύνες, όπως το μέγεθος της δημόσιας θέσης επιβάλλει και να αποκατασταθεί η αλήθεια και αυτοί που την υποστήριξαν, βγήκαν στα ραδιόφωνα διάφοροι συνεργάτες του κ. Δημάρχου, προεξοφλώντας την δικαστική δικαίωσή του, η οποία θα αποτελέσει συνέχεια της αθώωσης των δασικών από το Εφετείο Λαμίας.
Οι δασικοί, σύμφωνα με πληροφορίες μας,αθωώθηκαν κατά κύριο λόγο διότι αποδείχθηκε, κατά την ακροαματική διαδικασία, ότι τα οικόπεδα όλων και στο μέγεθος ...

Δελτίο Τύπου Νέας Δημοκρατίας Λιδορικίου

 Η Νέα Δημοκρατία Λιδορικίου μας έστειλε Δελτίο Τύπου. Ξέχασε όμως ότι τώρα είναι πλέον κυβέρνηση και οι περικοπές για το Λιδορίκι τόσο οι σημερινές που εφαρμόζει η κυβέρνηση όσο και οι αυριανές τις οποίες ψηφίζει αυτές τις ημέρες στην Βουλή στον προϋπολογισμό είναι και δικές της αποφάσεις.
Πολύ γρήγορα ξεχνάνε κάποιοι τι ψηφίζουν και ποιός είναι κυβέρνηση. 
Όλοι οι κυβερνητικοί ακολουθούν πλέον τον δρόμο της Παπαθανάση που πρώτα ψηφίζει τις περικοπές και μετά κάνει ερωτήσεις ...γιατί γίνανε περικοπές  στην Φωκίδα.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜ.Τ.Ο. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λιδωρίκι. Πρωτεύουσα του Δήμου Δωρίδος.
Η μόνη πρωτεύουσα Καλλικρατικού Δήμου σε όλη την Ελλάδα που συστηματικά υποβαθμίζεται.
Χτες ήταν η περικοπή των δρομολογίων του ΚΤΕΛ. Σήμερα το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Αύριο η απομάκρυνση του...

ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΠ’ ΤΟ ΛΙΔΟΡΙΚΙ


image

Είκοσι έξι προέδροι Τ.Σ. από τις Δημοτικές Ενότητες Λιδωρικίου και
Βαρδουσίων απαιτούν
ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ
ΛΙΔΩΡΙΚΙ
-Θα εκδοθεί ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Δωρίδας με το οποίο θα απαιτείται
να μην απομακρυνθούν τα Ειρηνοδικεία σε Λιδωρίκι, Ευπάλιο και Τολοφώνα



Για αποδυνάμωση και απογύμνωση της Δωρίδας κάνουν λόγο όλοι οι πρόεδροι των Δ.Ε. Λιδωρικίου και Βαρδουσίων που ...

Δεν φτάνουν τα χρήματα για τον Παραδοσιακό Ελαιώνα και η Γαζή ζητά αύξηση των κονδυλίων.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                            Άμφισσα, 2 Δεκεμβρίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη διεύρυνση του «Προγράμματος Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας του Μέτρου 2.1.4. με την επιπλέον χορήγηση 2.000.000€ ώστε να καλυφθούν όλοι οι δικαιούχοι ζητά με έγγραφό της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη, τον Υφυπουργό κ. Γ. Δριβελέγκα και τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτ. Πόρων & Υποδομών κ. Ε. Διβάρη η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Π. Γαζή.
            Συγκεκριμένα στο έγγραφό της αναφέρει:

Κε Υπουργέ,...