Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Υπέγραψε ο Δήμας στον Φωκικο Άμφισσας

Και με τη... βούλα παίκτης του Φωκικού είναι από την Πέμπτη ο Γιώργος Δήμας, όπως ακριβώς είχε γράψει την Τετάρτη η mikriliga.com. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής συναντήθηκε με τη διοίκηση του συλλόγου και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Επαφή και με τον Ηλία Τζιόκα. (2/7/2009)

Ο Δήμας παίζει ως μεσοαμυντικός και πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν στο πρόσφατο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, έχοντας αρκετές συμμετοχές και ως βασικός. Στο μεταξύ, πηγές της ιστοσελίδας μας αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι της ομάδας της Άμφισσας είχαν μια πρώτη επαφή και με τον τέως άσο του Πυρσού Γρεβενών Ηλία Τζιόκα, με τον οποίο θα συζητήσουν εκ νέου τις επόμενες μέρες για ενδεχόμενη συνεργασία.
Από mikriliga

Ας αποχαιρετήσουμε τον Ελικώνα.

Επειδή οι εργολάβοι δεν έχουν σκοπό να περιμένουν εσαεί τις αντιδράσεις των θεσμικών μας εκπροσώπων, άρχισαν δυναμικά τις εργασίες κατασκευής της γραμμής μεταφοράς, υπερυψηλής τάσης, για τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από το μελλοντικό εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στην Θίσβη (ΘΗΣ Θίσβης).
Όπως γνωρίζετε, η νέα αυτή γραμμή μεταφοράς ξεκινά από ... το εργοστάσιο στο Κακόσι, ανηφορίζει καταστρέφοντας το αναδασωμένο λόφο του Πευκιά, προχωρά, δίπλα από τα Κούκουρα, ενώ συνεχίζει καταστρέφοντας, ολοκληρωτικά πιά, το βελανιδόδασος της Στριγανιάς στην Κορώνεια ενώ τέλος καταλήγει στον υποσταθμό της Πέτρας.
Εργάτες, που δουλευουν ολημερίς, μπουλντόζες, εκσκαφείς, γερανοί, μπετονιέρες και λοιπά σύμβολα της σύγχρονης «ανάπτυξης» μας έχουν ήδη εγκατασταθεί στον πολύπαθο Ελικώνα και ξεσκίζουν την καρδιά του. Μάλιστα, τα συνεργεία της εργολήπτριας εταιρείας έχουν μοιραστεί, τα μισά δουλεύουν από την Θίσβη και τα άλλα μισά από την Πέτρα.
Όπως άλλωστε δήλωσε ένας εργοδηγός «το έργο πρέπει να τρέξει οπωσδήποτε, όχι γιατί φοβόμαστε κάποιες αντιδράσεις αλλά γιατί φοβόμαστε το χειμώνα». Φαίνεται ότι κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί.
Η καταστροφή θυμίζει στους παλαιότερους, τις πυρκαγιές, που κατάκαιγαν τον Ελικώνα τις μαύρες ημέρες της γερμανικής κατοχής. Λέτε να υπάρχουν ομοιότητες;
Ας πάρουμε λοιπόν τις φωτογραφικές μας μηχανές και ας αποθανατίσουμε, τις τελευταίες στιγμές του κεντρικού Ελικώνα, όσο ακόμη προλαβαίνουμε, να τις έχουμε, να τις δείχνουμε στα παιδιά μας, γιατί άλλο δεν θα έχουμε να δείξουμε.
Επίσης, να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τους επώνυμους πολιτικούς μας ηγέτες που συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε να γίνει επιτέλους και κυριολεκτικά ο Ελικώνας, «εργοτάξιο ανάπτυξης». Είναι πολλοί αυτοί, υπουργοί, βουλευτές, νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, υπηρεσιακοί παράγοντες, μην αδικήσουμε κανέναν.
Αλήθεια,κ. Δήμαρχε πραγματικά πιστεύεις, ότι η εκδήλωση, που έγινε, δεν έγινε, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει; Τρίτη 12 η ώρα το πρωί, στα Κούκουρα, χωρίς κινητοποίηση, χωρίς διαφήμιση, χωρίς σχέδιο, με μία αφισέτα μόλις την προηγούμενη ημέρα, υπήρχε έστω μία ελάχιστη περίπτωση να πετύχει;
Τέλος, στο ρητορικό ερώτημα αν οι ίδιοι οι πολίτες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τον Ελικώνα, η απάντηση είναι, ίσως, αν δεν ήταν Βοιωτοί. Εδώ μας δηλητηριάζουν το νερό, μας φέρνουν τα σκουπίδια της Αθήνας και δεν τους πλακώνουμε με τις πέτρες, με τον Ελικώνα θα ασχοληθούμε; Αυτά, και σε άλλα με υγεία;

Ομάδα πολιτών Κορώνειας
Απο Συμπαράταξη Βοιωτών

Αρχίζει σήμερα το Συμπόσιο αρχαίου δράματος στους Δελφούς

Ανοίγει τις πύλες του το ΕυρωπαΪκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στους συνέδρους του Συμπορίου Αρχαίου Δράματος 2009.

Η ετήσια καθιερωμένη συνάντηση των Δελφών που προσφέρει στους συμμετέχοντες μία βαθειά δημιουργική μελέτη πάνω στο αρχαίο δράμα και τις προεκτάσεις του.
Το πλήρες πρόγραμμα του Συμποσίου σας δίνεται παρακάτω.

www.delphi.gr/viewshoparticle.aspx

ΓΚΙΩΝΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΜΑΙΟΣ 2009

Nα υποθέσω ότι οι χιλιάδες "ρουβίτσες" που μαζεύτηκαν στο Καλλιμάρμαρο για το ...περιβάλλον θα αγωνιστούν για να σταματήσει η καταστροφή της Γκιώνας;
Να υποθέσω πως η αγωνίστρια κατά των κλιματικών αλλαγών Μαριάννα Βαρδινογιάννη θα συγκλονιστεί από όσα έχει κάνει η οικογενειακή της επιχείρηση (ΕΛΜΙΝ) στη Γκιώνα;
Να υποθέσω ότι ο Τσε (αλλιώς Sakis) θα κάνει συναυλία διαμαρτυρίας;
Να υποθέσω ότι θα πάρει θέση το -πως το λένε; - Εθνικό Συμβούλιο Νεότητας;
Ή μήπως να προσγειωθώ στην πραγματικότητα, όπου η υποκρισία περισσεύει;

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΜΑΙΟΣ 2009
Επιφανειακή εξόρυξη της S&B στη θέση “Αη-Βασίλης”.

Το μεγάλο βάθος της τρύπας δυστυχώς δεν φαίνεται στη φωτογραφία. Αυτό είναι το μεταλλείο που είχε δημιουργήσει τα προβλήματα με τις ρωγμές στα σπίτα του Αποστολιά, που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.



Kάτω: θέση “Βραΐλα”, ενεργή ... εκμετάλλευση της ΕΛΜΙΝ.


Μεταλλείο της S&B στη θέση “Λυρίτσα”.


Παρατημένο εδώ και αρκετό καιρό, αλλά λέγεται ότι η εταιρεία σκοπεύει να το συνεχίσει.
Άρθρο του Κώστα Στοφόρου με αναδημοσίευση φωτογραφιών από antigold greece

Δυνατό και φέτος το Φεστιβάλ Ποτιδάνειας

Ένα τριήμερο γεμάτο μουσική και θέατρο, έχουν προγραμματίσει για φέτος οι Ποτιδάνειοι. Με γενικό τίτλο “Εκδηλώσεις στον Πολιτισμό του βουνού και του Δάσους” απ’ το όμορφο χωρίο της Ορεινής Δωρίδας θα περάσουν μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής αλλά και μια αξιόλογη θεατρική παράσταση.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στο ανοικτό θεατράκι του χωριού, θα εμφανιστούν οι Θάνος Μικρούτσικος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου, τρεις καλλιτέχνες που υπηρετούν το έντεχνο ελληνικό τραγούδι.
Το Σάββατο 8 Αυγούστου θα ... “ανέβει” το θεατρικό: “Δεν πληρώνω δεν πληρώνω! Οι «Ρομπέν των Super Markets». Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Πάνος Σκουρολιάκος, Μαριάννα Τουμασάτου, Ηρώ Λούπη, Νίκος Ορφανός, Περικλής Αλμπάνης και Δημήτρης Λιακόπουλος.

Η αυλαία του φεστιβάλ θα πέσει την Κυριακή 9 Αυγούστου με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και Ζίνα Αρβανιτίδη.

Για άλλη μια χρονιά, οι άνθρωποι του Συλλόγου του χωριού, μας εκπλήσσουν ευχάριστα με τις επιλογές τους αλλά και τα “δυνατά” ονόματα που φέρνουν, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη.

Ανακοίνωση της Νομαρχίας Φωκίδας για τον αγροτικό εξηλεκτρισμό.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχία για το πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού που θα συνεχιστεί και προκειμένου η αρμόδια υπηρεσία της Ν.Α.Φ. να προχωρήσει στην κατάρτιση Συμπληρωματικού Προγράμματος, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων της Νομαρχίας προκειμένου να ενημερωθούν και να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της Νομαρχίας Φωκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Προχωρά η εφαρμογή του 1ου βασικού Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, αντιλαμβανόμενη πλήρως την ανάγκη εκσυγχρονισμού των αγροτοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, προχώρησε στην ......έγκριση του 1ου Βασικού Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού για το Νομό Φωκίδας, το οποίο καταρτίστηκε από τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού χρηματοδοτείται από πιστώσεις που προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ 2009) της Νομαρχίας.
Αναλυτικότερα, για το πρόγραμμα προϋπολογισμού 88.320 ευρώ, εγκρίθηκαν συνολικά 10 αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και περιλαμβάνει αιτήσεις παραγωγών, οι οποίες έχουν υποβληθεί κατά τα παρελθόντα έτη.
Η Νομαρχία Φωκίδας συμμετέχει στο πρόγραμμα με το ποσό των 35.713,55 ευρώ, η ΔΕΗ με 31.750,74ευρώ και η ίδια συμμετοχή των αγροτών ανέρχεται σε 20.857,71 ευρώ.
Εντωμεταξύ να σημειωθεί ότι με απόφαση του Νομάρχη Φωκίδας κ. Νικόλαου Φουσέκη το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και προκειμένου η αρμόδια υπηρεσία της Ν.Α.Φ. να προχωρήσει στην κατάρτιση Συμπληρωματικού Προγράμματος Αγροτικού εξηλεκτρισμού, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων της Νομαρχίας προκειμένου να ενημερωθούν και να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Ο αγροτικός εξηλεκτρισμός αφορά στην ηλεκτροδότηση ή την επέκταση του ηλεκτρικού δικτύου με σκοπό να βελτιωθεί η βιωσιμότητα των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο λύση σε εκατοντάδες αγροτών, κυρίως των κτηνοτρόφων, οι οποίοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν γεννήτριες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση του Φωκικού


Ο ΤΑΠ Φωκικός

σας καλεί στην Δημοτική βραδιά

με τους Λούλα Παππα & Β. Αγραφιώτη
Κλαρίνο Κ. Μπάος

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας

την Παρασκευή 3 Ιουλίου

Ψητά αρνιά χορός ελεύθερος

είσοδος 10 ευρώ

Γιορτή κοντοσουβλιού στην Δεσφίνα

Το Σάββατο 4 Ιουλίου
κάνει γιορτή Κοντοσουβλιού

ο Δήμος Δεσφίνας.


Η Γιορτή θα γίνει


στον χώρο

των αθλητικών εγκαταστάσεων


Για κρατήσεις θέσεων

στο τηλέφωνο 6972508414


(Δείτε το Δημοτικό συγκρότημα πατώντας επάνω στην αφίσα)