Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Στα γρήγορα σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Στη διερεύνηση του ενδιαφέροντος ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων σχετικά με την απόκτηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των τριών κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος.
Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας στο ΥΠΟΙΚ.
Πρόκειται για τις τράπεζες Κύπρου, Λαϊκή και Ελληνική που συνολικά διαθέτουν περισσότερα από 300 καταστήματα στη χώρα μας και απασχολούν 5.000 άτομα.
Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι η συμφωνία του Eurogroup διαφυλάσσει πλήρως τους καταθέτες των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και υπογράμμισε ότι δεν επιβαρύνεται η διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η συμφωνία διαφυλάσσει πλήρως τους καταθέτες των υποκαταστημάτων που βρίσκονται στην Ελλάδα, διασφαλίζει το ελληνικό δημόσιο συμφέρον και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και δεν επιβαρύνει τη διαχείριση του ελληνικού χρέους».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδος ξεκίνησε ήδη τις συζητήσεις με ελληνικές εμπορικές τράπεζες. προκειμένου να κλείσει η σχετική συμφωνία εάν είναι δυνατόν μέχρι την Τρίτη το πρωί....

Στο πνεύμα καρνάβαλου η βόμβα του Ριζάι, απελευθερώθηκαν οι όμηροι.



Και εκεί που μας έλεγαν ότι έχει πάρει ουσίες ο φυλακισμένος , εκεί που μας φόβιζαν ότι είναι έτοιμος για την τελική λύση, εκεί που έβλεπαν αμάξια συνενόχων να κινούνται ύποπτα στην περιοχή, αποδείχθηκε ψεύτικη η βόμβα του Ριζάι.
Τεράστια νίκη με ...θρίαμβο του διαπραγματευτή της αστυνομίας, των δυνάμεων των ΕΚΑΜ, και με την πολύ καλή συνεργασία υπουργείου δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη
  Το φετεινό στοιχειό της Άμφισσας δεν κατάφερε να προκαλέσει τόσο φόβο, οπότε καλό είναι να εντάξουμε ένα δρώμενο με τρατζιστοράκι στο επόμενο στοιχειό του χρόνου που θα παρουσιάζει αυτήν την μάχη του καλού με το κακό.
Πάντως ευτυχώς που έληξαν όλα καλά και μπορούμε να κάνουμε χιούμορ σήμερα  γιατί σε αντίθετη περίπτωση η τοπική κοινωνία θα ζούσε ένα δράμα.

Η μπλόφα του Ριζάι: Εμφάνιζε τρανζίστορ για εκρηκτικό μηχανισμό

Με ένα μικρό τρανζίστορ, τυλιγμένο με μονωτική ταινία, καλώδια και μπαταρία, προσπάθησε ο Αλκέτ Ριζάι να ξεγελάσει τις αρχές, επι 24 ώρες, με την απειλή οτι δήθεν ...

Επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών από 6 χώρες στο 1ο 12/θέσιο Δημοτικό σχολείο Ιτέας στα πλαίσια του προγράμματος Comenius

Στο 1ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολειό Ιτέας πραγματοποιήθηκε από τις 10-15 Μαρτίου 2013 η τρίτη επιμορφωτική συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius “ Healthy me, healthy you, healthy us”. Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν 19 εκπαιδευτικοί από 6 χώρες και 20 μαθητές από Πολωνία και Τουρκία...