Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

15 χιλιάδες απλήρωτοι εκπαιδευτικοί

15000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 350EURO ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ...ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ!!!

Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ

Σε αδιεξοδο βρίσκονται περισσότεροι από 15.000 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα κανονικά ωρολόγια προγράμματα των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας, στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη των Λυκείων, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από 4 έως 6 μήνες. Η χαριστική βολή; Ενώ είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο, αυτές τις μέρες το ΥΠΕΠΘ τούς χορηγεί τα εκκαθαριστικά για την Εφορία έτσι ώστε να φορολογηθούν για χρήματα που δεν έχουν πάρει! Τη σχολική χρονιά 2009-10 προσελήφθησαν στη δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση περίπου 10.000 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί για να στελεχώσουν τα κανονικά ωρολόγια προγράμματα των σχολείων, 800 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ξένων Γλωσσών για το ......Ολοήμερο Δημοτικό και άλλοι περίπου 4.500 για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) των λυκείων.

Η συντριπτική πλειονότητα των παραπάνω εκπαιδευτικών έχει υπογράψει συμβάσεις με μισθούς της τάξης των 350 ευρώ τον μήνα, ενώ για ένα μικρότερο τμήμα (ωρομίσθιοι ΠΔΣ)
η μηνιαία αμοιβή δεν ξεπερνά τα 200 ευρώ!

Το ΥΠΕΠΘ, εκμεταλλευόμενο τον υψηλό βαθμό ανεργίας των νέων πτυχιούχων καθηγητικών πανεπιστημιακών σχολών και έχοντας στα συρτάρια του 165.000 αιτήσεις για πρόσληψη, έχει γεμίσει τα σχολεία όλης της χώρας με 15.000 εκπαιδευτικούς με μισθούς - φιλοδώρημα τους οποίους, μάλιστα, παίρνουν με καθυστέρηση μηνών. Ουσιαστικά καλεί αυτούς τους εκπαιδευτικούς να εξαγοράσουν με τη δωρεάν- στην ουσία - εργασία τους την ελπίδα μιας προϋπηρεσίας, που ύστερα από 5-6 χρόνια ενδέχεται να τους οδηγήσει σε μόνιμο διορισμό.

Πρόκειται για φαινόμενα εργασιακού μεσαίωνα, στην καρδιά της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς πάνω από το 15% των εκπαιδευτικών απασχολείται ήδη με καθεστώς ελαστικής εργασίας (ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές). Ακόμη πιο δραματικά γίνονται τα πράγματα στον τομέα αυτό τη νέα σχολική χρονιά 2009-10, καθώς στους προγραμματισμούς του ΥΠΕΠΘ είναι να διαμορφώσει μια σχέση ανάμεσα στις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και στις προσωρινές 1:4!

Με τέτοιες συνθήκες ο Σπηλιωτοπουλος και ο Μπαμπινιωτης θα προσπαθήσουν να κάνουν την μεταρρύθμιση στην παιδεία;;;
Με απλήρωτους εργαζόμενους..οι οποίοι θα πληρώνονται όποτε αυτό γίνει-με μισθούς της πείνας;;
Πως θα ζήσουν όλοι αυτοί με 350euro/μηνα;;;
Ούτε για τα καθημερινά τους έξοδα και για τις μετακινήσεις τους δεν φτάνουν...
Έτσι θα καταπολεμήσετε την ανεργία...;;;Με την δημιουργία στρατιών από ημιαπασχολουμενους οι οποίοι θα είναι σε χειρότερη μοίρα ακόμη και από τους ίδιους του άνεργους;;;
Ξεφτιλα...
απο ΠΡΕΖΑ ΤV