Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από ΒΒΒ- σε ΒΒ+

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch λόγω των μεγάλων χρεών που «καθιστούν τη χώρα ευάλωτη σε σοκ», την πρόκληση μίας πολύχρονης δημοσιονομικής προσαρμογής και τις αμφιβολίες για οικονομική ανάκαμψη εντός του χρόνου.

Συγκεκριμένα, ο Οίκος υποβάθμισε τη σύσταση του για τα ελληνικά μακροπρόθεσμα ομόλογα σε «ΒΒ+» από «ΒΒΒ-» , θέτοντας τα ουσιαστικά στην κατηγορία "junk" ("σκουπίδια"). Επίσης υποβάθμισε σε «Β» από «F2» τη σύσταση για τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα.

Μάλιστα η προοπτική παραμένει "αρνητική", κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα ...

Εγκατέλειψε τη χώρα ο πρόεδρος της Τυνησίας

Εγκατέλειψε τη χώρα ο πρόεδρος της Τυνησίας Ζίν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία κρίση χωρίς προηγούμενο, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ο πρόεδρος της βουλής ανέλαβε προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου της χώρας.

Σύγχυση προκαλεί το γεγονός ότι και ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Μοχάμεντ Γανούσι ανακοίνωσε ότι εκτελεί προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου, ενώ υποσχέθηκε ότι θα σεβαστεί το σύνταγμα και θα επαναφέρει  τη σταθερότητα.
http://www.naftemporiki.gr

Οι πολίτες δεν υπακούουν

του Γιώργου Δελαστίκ
Μια σημαντικότατη πολιτική και κοινωνική πτυχή είχε η χθεσινή καθολική απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας - λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός, τρόλεϊ, τραμ. Δεν αναφερόμαστε στην κατά 100% επιτυχία της, αλλά σε κάτι άλλο: στο ότι πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι τα δικαστήρια την έκριναν παράνομη. Χιλιάδες εργαζόμενοι αψήφισαν αδίστακτα αυτήν τη φορά μια δικαστική απόφαση που αφορούσε τον αγώνα που κάνουν για να αποκρούσουν ή να περιορίσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου να λεηλατήσει τα εισοδήματά τους.
Δεδομένου μάλιστα ότι οι διοικήσεις των συνδικάτων αυτού του κλάδου πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ -άρα αποκλείεται εξ ορισμού αυτή η αγνόηση της δικαστικής ...

Εκπαιδευτικοί του παρελθόντος, που σημάδεψαν την ψυχή των μαθητών τους, τιμώνται στους τόπους όπου δίδαξαν

Στην αγαπημένη μου Καλή Δασκάλα  Μαρίκα Τούντα
Του Νικου Βατοπουλου

Θα υπήρξαν και άλλες δασκάλες σαν τη Ζωή Διαούρτα, αλλά σε εκείνη θέλω να αναφερθώ. Δεν την είχα γνωρίσει. Και, ατυχώς, δεν είχα γνώση της παρουσίας της έως πρόσφατα που πληροφορήθηκα ότι την τιμούν στο χωριό όπου δίδαξε κοντά 40 χρόνια. Είναι εκείνη όμως που με παρακινεί, χρόνια μετά τον θάνατό της, να γράψω δυο λόγια για τους αγαπημένους δασκάλους. Και η αγωνία της δεν ήταν «να καλυφθεί η ύλη», αλλά «να ανοίξει το μυαλό» και «να αεριστεί η καρδιά».

Είναι ένας πολλά οφειλόμενος φόρος τιμής για μία ειδική, ξεχασμένη και εν πολλοίς ...

Δύο μεταγραφές ο Φωκικός

Διπλό μεταγραφικό μπαμ για το Φωκικό.
Η ομάδα της Άμφισσας ανακοίνωσε την απόκτηση του επιθετικού Δημοσθένη Τζέκου από την Αναγέννηση Καρδίτσας και του επιθετικού χαφ Ανδρέα Τσεκούρα με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό Βόλου.
Ο Φωκικός βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Θανάση Σερπάνο και Δήμο Σπυριδάκη για την επιστροφή τους στην ομάδα.
http://lamiastar.gr

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΜΟΡΝΟΥ

Καμία ενημέρωση δεν έχει η Δημοτική Αρχή Αγράφων για το Αιολικό Πάρκο, ενώ και στην Φωκίδα δεν είχε αναφερθεί καμία γνωμοδότηση Αυτοδιοικητικού οργάνου για το υδροηλεκτρικό έργο.

Άγνοια για το Αιολικό στα Άγραφα και για την άδεια κατασκευής Αιολικού Πάρκου στα Άγραφα, που σύμφωνα με πληροφορίες ενέκρινε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Ο Δημήτρης Τάτσης δηλώνει άγνοια και συμπληρώνει, ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα έπρεπε να προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά της η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου επικρίνει το σχετικό Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης, που φορτώνει την ...

Πρόγραμμα προβολών βραβευμένων ταινιών στη Λιβαδειά

H Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λιβαδειάς,
η Α.Μ.Κ.Ε. ΠΟΛΙΣ, και η Σχολική Βιβλιοθήκη 1ου ΓΕΛ Λιβαδειάς
σε συνεργασία με το ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ  12o ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ www.independent.gr
δ ι ο ρ γ α ν ώ ν ο υ ν
Πρόγραμμα προβολών βραβευμένων ταινιών στη Λιβαδειά
Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς ανοίγοντας τις πόρτες της σε νέους κινηματογραφικούς δημιουργούς, φιλοξενεί τις προβολές με τις βραβευμένες ταινίες του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας.
Στις 14 & 21 Ιανουαρίου 2011 και 4 &11 Φεβρουαρίου 2011, θα προβληθούν οι ταινίες που διακρίθηκαν από το ελληνικό τμήμα της διοργάνωσης, σε ένα πλαίσιο προώθησης νέων σκηνοθετικών δημιουργιών...

14 ΓΕΝΑΡΗ - ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΠΑME, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
14 ΓΕΝΑΡΗ – ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Kαταγγέλλουμε τη σύλληψη του Δημάρχου Στυλίδας, που έγινε με απόφαση της κυβέρνησης η οποία εκτελεί εντολές της εταιρίας που ληστεύει το λαό με τα διόδια στην περιοχή.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει το λαό για να μη σηκώσει κεφάλι, για να μην παλέψει οργανωμένα για την κατάργηση των διοδίων.
Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι ...

Η πίτα του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας Κίρρας στα Μετέωρα



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ
ΙΤΕΑΣ – ΚΙΡΡΑΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εύχεται στα μέλη του τους αθλητές του και τους φίλους Ορειβάτες Χρόνια Πολλά και
Ευτυχισμένος και δημιουργικός ο Νέος Χρόνος .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...

Συνέλαβαν στέλεχος του Συνασπισμού για "Πυρήνες της φωτιάς" κατά λάθος....

 Σε μια τρομοκρατική επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού επιτέθηκαν και συνέλαβαν πριν μερικές ώρες το στέλεχος του Συνασπισμού Δημοσθένη Παπαδάτο- Αναγνωστόπουλο ως ύποπτο για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς κατά λάθος! Όπως καταγγέλει ο ίδιος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής στον Βύρωνα, περιοχή στην οποία διαμένει. Στη συνέχεια τον έβαλαν σε ένα αμάξι και χωρίς να ...