Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Νεα ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Φωκίδας

 Fvto exeisminima.gr
Την αναίρεση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας - Θρησκευμάτων και δια Βίου ΜάΘΗΣΗς για κατάργηση της παράλληλης διδασκαλίας της β’ ξένης γλώσσας στην Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση ζητά με νέα ανακοινωσή της η ΕΛΜΕ Φωκίδας.
όπως αναφέρει το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών αν περάσει το μέτρο οι επιπτώσεις σε μαθητές και εκπαιδευτικούς θα είναι πολύπλευρες με τελικό θύμα την ίδια τη διαδικασία της εκμάθησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Φωκίδας...

Η Αφροδίτη του Μνημονίου λέει ότι κερδίζουμε χρόνο ενώ η αλήθεια είναι ότι χάνουμε χρόνο.(Βίντεο)


Αυτοί που αποτύχαν όπως περιμέναμε και ήταν φανερό σε όλους απο την αρχή με το μνημόνιο 1, τώρα με το μνημόνιο 2 ξεπουλάνε τελειωτικά την χώρα και τις ζωές μας στους τοκογλύφους και τους τραπεζίτες. 
Με αυτά τα μέτρα πηγαίνουμε στον πάτο και όχι προς την επιφάνεια.
 Χρόνο κερδίζουμε όταν αντριστρέφουμε μια κατάσταση ή όταν την ισορροπούμε  και όχι όταν μπαίνουμε στην κρίση χωρίς γυρισμό.
Δεν έχουνε δε, ούτε ένα επιχείρημα να πουν και γι αυτό μόνο κάτι μισόλογα  για κέρδισμα χρόνου αναφέρουν, χωρίς να εξηγούν πως με αυτόν τον χρόνο θα αλλάξουν τα πράγματα,  την στιγμή που όλη η Ελληνική κοινωνία το βλέπει ότι έτσι γίνονται χειρότερα.
Δεν έχετε σχέδιο διάσωσης κυρία Βουλευτής, ακολουθείτε το σχέδιο των δανειστών για ξεπούλημα κοψοχρονιάς και γι αυτό όσοι ψηφίζετε αυτά τα μέτρα θα είστε για πάντα στιγματισμένοι.
Διαβάστε το ρεπορτάζ του Λεπάντο και δείτε βίντεο...

Επεσε ανεμοπτεριστής στην Γκιώνα

Επεσε ανεμοπτεριστής στην Γκιώνα
Επιχείρηση οργανώθηκε από την Άμφισσα με επικεφαλής το διοικητή της Πυροσβεστικής, που μεταβαίνουν στο σημείο, ενώ ο φίλος του θα προσπαθήσει να τους κατευθύνει

Στην ορεινή περιοχή πάνω από την Αγία Τριάδα, στη Γκιώνα ψάχνουν οι άνδρες της πυροσβεστικής να βρουν τον ανεμοπτεριστή ...

«Οι χώρες της Ε.Ε. θα πρέπει να στηρίξουν τις τράπεζές»... γι αυτό τραβάμε αυτά που τραβάμε άλλωστε

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες σε κεφάλαια των τραπεζών τους, στις περιπτώσεις που αυτές αποτύχουν να περάσουν τις ασκήσεις αντοχής (stress tests) και δεν μπορέσουν να προσελκύσουν χρήματα από ιδιώτες επενδυτές.
Αυτό προβλέπεται σε έγγραφο, το οποίο θα κληθούν να εγκρίνουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. στο συμβούλιο Ecofin την ερχόμενη Τρίτη, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερ σε δημοσίευμά του. Τα αποτελέσματα των stress tests - διεξάγονται από τον περασμένο Μάρτιο σε 91 ευρωπαϊκές τράπεζες - αναμένεται να ...

Χρήματα για συνέχιση και ολοκλήρωση της μελέτης έργου του Μόρνου


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Άμφισσα 8 Ιουλίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Σ.Α.Ε 0813 εγκρίθηκε πίστωση
190,914,06 € για την συνέχιση και ολοκλήρωση της μελέτης «Τοπογραφικές
Εργασίες Αναδασμού Αγροκτήματος ...

ΜΕ 28 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ


Στην προκήρυξη 28 νέων θέσεων εργασίας
με οκτάμηνες συμβάσεις προχώρησε  πρόσφατα ο Δήμος Δωρίδας. Πρόκειται γιασυμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου,  ορισμένου χρόνου ενώ οι υποψήφιοι θα  τοποθετηθούν       , σύμφωνα με τις ανάγκες του Δήμου Δωρίδος και των συνενουμένων Δήμων Βαρδουσίων, Ευπαλίου, Λιδωρικίου και Τολοφώνος.
Να σημειώσουμε πως η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 22 Ιουλίου 2011.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Δωρίδος κ. Γιώργο Καπεντζώνη οι θέσεις αυτές θα καλύψουν βασικές ...

Η κοινωφελή Δ.Ε.Τ.Π.Α.Δ.Α.Α. διοργανώνει το 2ο ΔΙΑΘΛΟ ΑΡΑΧΟΒΑΣ

Ημερομηνία διεξαγωγής : Κυριακή 17 Ιουλίου 2011.
Τόπος διεξαγωγής αγώνα: Αράχοβα (Αφετηρία)  -Λιβάδι Παρνασσού ( Τερματισμός)
Ώρα εκκίνησης : 09:00 π.μ.
Όροι  συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν άνδρες και γυναίκες από 18 ετών  και άνω, οι οποίοι μπορούν να πάρουν μέρος ομαδικά ,δηλαδή θα είναι ζευγάρι. Ο ποδηλάτης θα κάνει την εκκίνηση,στην πρώτη ζώνη αλλαγής θα συνεχίσει ο δρομέας και στην δεύτερη ζώνη αλλαγής θα έχει μεταφερθεί ο ποδηλάτης με το αυτοκίνητο του και θα κάνει το τρίτο και τελευταίο μέρος του αγώνα μέχρι τον ...

Από την Αντίκυρα τα δίχτυα βρέθηκαν στην Ιτέα


Η κρίση χτυπά και την πόρτα των ψαράδων του Κόλπου της Αντίκυρας, καθώς οι ψαριές κάθε χρόνο μειώνονται , αλλά η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη, σύμφωνα με τους ψαράδες, αφού εκτός από την κρίση έχουν να αντιμετωπίσουν και τις κλοπές των διχτυών τους.
Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που ...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΣΑΤΟ

Στα μονοπάτια της Λευτεριάς- Στα χνάρια του Άρη!

Διαβάστε τον λόγο του Άρη, έχει καμιά ομοιότητα με το σήμερα;

"Κάποτε, λοιπόν, η χώρα μας ήτανε δοξασμένη, μα αργότερα την υποδούλωσαν κι έχασε την παλιά της αυτή δόξα. Μα ύστερα από κάμποσα χρόνια η χώρα μας σηκώθηκε στο πόδι κι ύστερα από σκληρούς αγώνες ενάντια στη σκλαβιά, πάλι, λευτερώθηκε....Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία... Η αιτία αυτού βρίσκεται στο γεγονός, ότι η αντίδραση σκεφτόταν μόνο πώς να εκμεταλλευτεί, να βασανίσει και να ξεζουμίσει το λαό...Σ' αυτή την κατάσταση βρεθήκαμε, όταν ξέσπασε η πολεμική λαίλαπα και η σύγκρουση μεταξύ των ...