Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

35 εκατ. ευρώ είναι το χρέος της Περιφέρειας Στερεάς, το κράτος χορήγησε 7,5 εκατ. και αναζητούνται τα υπόλοιπα!

Η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας επιβεβαιώνει την απόσταση του από τα προβλήματα και τις ανησυχίες του λαού, αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας.
Ο λαός που ζει δύσκολα, πληρώνοντας πανάκριβα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που δημιούργησαν η πλουτοκρατία και το μεγάλο κεφάλαιο.
Δείτε την ανακοίνωση αναλυτικά...

Υπεραστικά ΚΤΕΛ: Μαθητικά δρομολόγια τέλος!

Την απόφαση αυτή έλαβε το υπεραστικό ΚΤΕΛ μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου. Η υπομονή που ζήτησε ο Περιφερειάρχης έχει εξαντληθεί δηλώνει ο πρόεδρος Δημήτρης Χαιρόπουλος και καλεί μαθητές και γονείς να δείξουν κατανόηση και την Δευτέρα να αναζητήσουν άλλο μεταφορικό μέσο για την επιστροφή στα θρανία μετά τις διακοπές του Πάσχα.
Ο κ. Χαιρόπουλος ενημερώνει πως το εισιτήριο για τα τακτικά ...

Μαζί με τα νερά της βροχής και τα μαυροζούμια , στο Ρέμα της Σκίτσας στην Ιτέα

Μαζί με τα νερά της βροχής βρέθηκε η κάλυψη  για να χυθούν και τα λύματα στο ρέμα στην Σκίτσα , ας δούμε τι θα κάνει τώρα η Αντιπεριφερειάρχης που είχε καλέσει σε σύσκεψη  τους υπεύθυνους που είχε αποκαλύψει το κλιμάκιο την προηγούμενη φορά.

Δείτε δελτίο τύπου του Υπουργείου ΠροΠο για τα χθεσινά λύματα στην Σκίτσα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Η Λιμενική Αρχή Ιτέας, ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, ότι στην περιοχή «ΑΠΟΛΑΥΣΗ-ΖΕΦΥΡΟΣ» Ιτέας, στην εκβολή του χειμάρρου «ΣΚΙΤΣΑ» υπήρχε ροή ...

75 θέματα στο ΔΣ του Δήμου Δελφών με πρώτο θέμα το Λαρνάκι την Δευτέρα

Παρακαλούμε όπως στις δύο (02) Μαΐου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00΄ προσέλθετε στο Δημαρχείο Δελφών (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών) στην πλατεία Κεχαγιά - Άμφισσα, σε δημόσια συνεδρίαση, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Συζήτηση – Διατύπωση γνώμης του Σώματος σε σχέση με την παραχώρηση έκτασης στη θέση «Λαρνάκι» Ιτέας από το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)...

Κανείς δεν μπορεί να γλιτώσει μόνος του

Tου Nικου Γ. Ξυδακη
Με τεντωμένα νεύρα, ακροποδητί, φτάσαμε στο Πάσχα, με άνοιξη που διστάζει να ξεμυτίσει, με κλίμα που περιγράφει τον μέσα καιρό, καιρό κρύο και θαμπό. Θα το θυμόμαστε κι αυτό το Πάσχα, αχνό, όπως αχνό θυμόμαστε το περασμένο, παραμονές του Μνημονίου, θα το θυμόμαστε μες στις προφητείες για τη χρονιά του '11, σκληρή χρονιά, για όσους ξεπέφτουν και δυστυχούν, για όλους όσοι αγωνιούν, για όλους όσοι μαζεύονται να πιουν ένα ούζο με νηστίσιμα και γυρνάνε την κουβέντα στον παρόντα ζόφο και μαυρίζουν.
Αλλά έχουν και οι προφητείες τις διαψεύσεις τους, έχουν και οι ζόφοι τα φώτα που τους διαλύουν. ...

Ομάδα Εικαστικής Θεραπείας (art therapy) στο Γαλαξίδι

Σύλλογος Γυναικών Γαλαξειδίου

Ομάδα Εικαστικής Θεραπείας (art therapy)

πρώτη συνάντηση:
Τρίτη 3 Μαΐου 2011, 4 μμ
στο "Παρθεναγωγείο"

συντονίστρια: Δέσποινα Παπαϊωάννου...

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ


Σας μεταφέρουμε δημοσίευμα που βρήκαμε στο διαδίκτυο του δημοσιογράφου Διονύση Κουκουράβα σχετικό με τον Δήμαρχο Δελφών, τις καταγγελίες του Στέλιου Σχοινά και την άσκηση ποινικής δίωξης απο τον εισαγγελέα της Άμφισσας.

Αν αποδειχθούν αληθείς οι κατηγορίες τότε τα πράγματα είναι πού σοβαρά.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ NEWSTIME – ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑ


Σε παραβάσεις εις βάρος του δημοσίου για προσωπικό όφελος και για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων έχει παραπέσει ο τέως Νομάρχης και νυν Δήμαρχος Άμφισσας κ. Νικόλαος Φουσέκης. Σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσε ο κ. Στυλιανός Ν. Σχοινάς , ο Δήμαρχος φαίνεται να είναι αναμεμειγμένος σε παραβάσεις του ποινικού κώδικα, πιο συγκεκριμένα :

Ο κ. Σχοινάς σε υπόμνημα που έστειλε στην εισαγγελεία της Αμφισσας μεταξύ άλλων αναφέρει ...

Μάχη για την επιστροφή των μετρητών

Παραβίαση του Συντάγματος καταγγέλλουν δύο Έλληνες πολίτες ζητώντας την απόσυρση της απαγόρευσης για τη χρήση μετρητών σε συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ.


Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν δύο Έλληνες πολίτες σχετικά με το νόμο, που υποχρεώνει τους πολίτες να συναλλάσσονται μέσω Τραπεζών με επιταγές ή πιστωτικές κάρτες, εφόσον η κάθε αγορά-πώληση ή παροχή υπηρεσιών είναι άνω των 3.000 ευρώ (και μετά το 2012 άνω των 1.500 ευρώ).
Πρόκειται για έναν δικηγόρο κάτοικο Αθήνας και μια κάτοικο Βρυξελλών, που υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι αντίθετη στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή ...

Με το ζόρι μια ιστιοδρομία στην Ιτέα

photo credits: Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης/facebook
Μοναχά μια κούρσα έγινε εχτές, 27 Απριλίου, στην Ιτέα στους αγώνες πρόκρισης την εθνικής ομάδας optimist.
Η μπουνάτσα και η βροχή από το πρωί ανάγκασε την επιτροπή αγώνα να δώσει αναβολή και να κρατήσει τους 94 ιστιοπλόους στην στεριά.
Με την παραμικρή υπόνοια για αέρα το μεσημέρι η επιτροπή κατέβασε την αναβολή και έστειλε τα σκάφη στη θάλασσα.
Τελικά κατάφεραν να ολοκληρώσουν μόνο μια κούρσα και με ασθενείς ανέμους. Οι δυσκολίες του καιρού εκτός από τους διοργανωτές ταλαιπώρησαν και τους μικρούς ιστιοπλόους.
Τα αποτελέσματα της 1ης μέρας έχουν ως εξής: ...

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ….

Σχεδόν 100 σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Στερεάς, βρίσκονται σε αναμονή της απόφασης για το κλείσιμο ή τη συγχώνευσή τους. Το αρμόδιο Υπουργείο παλινωδεί ανακαλώντας τις ...

Πανηγυράκι 2011: Το χάλασμα.