Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ο Στουπής διεκδικεί η Λαμία να ξαναγίνει το επίκεντρο του ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ


 Αλιβέρι   02   / 07 / 2012

ΠΡΟΣ
κ. ΚΛΕΑΡΧΟ ΠΕΡΓΑΝΤΑ , Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
ΜΠΕΤΣΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού

          Αγαπητοί κύριοι,

         Ο λόγος που σας απευθύνω αυτή την επιστολή είναι ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για οριστικοποίηση ένα σοβαρό γεγονός – παγκόσμιας εμβέλειας -  σημαντικό για την πατρίδα μας,  που δυστυχώς έως σήμερα δεν έτυχε της ανάλογης προσοχής από τους διοικούντες. Σας...

Πρεμιέρα στους Δελφούς για τον "επιθεωρητή" του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης


ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΥΝΙΧΟΣ
ΙΟΥΛΙΟΣ 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ

Το κλασσικό αριστούργημα του Ρώσου συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ «Ο Επιθεωρητής» παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης συνεχίζοντας τη δραστηριότητα του.
Πρόκειται για ένα κορυφαίο έργο, με ...

Τσίπρας: Να εξασφαλιστεί το κεκτημένο της Συνόδου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας

Να διασφαλιστεί ρητά ότι θα ισχύσει και για την Ελλάδα το κεκτημένο της Συνοδού Κορυφής στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ζήτησε από την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.
Άσκησε σκληρή κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας πως η εξαίρεση της Ελλάδας από τις δημοσιονομικές ευχέρειες που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Παρασκευής υπονομεύει την ισοτιμία της συμμετοχής της στην Ευρωζώνη.
Τελος, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση παραιτήθηκε στην Ευρώπη «πριν καλά καλά αναλάβει τα καθήκοντα της στην Ελλάδα»...

Αποκαταστάσεις δρόμων σε Φιλοθέη και Στρώμη από την Περιφέρεια Στερεάς.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ:  Δημοπρατήθηκε το έργο «Αποκατάσταση τμημάτων δρόμου της Παλαιάς Ε.Ο. Άμφισσας – Φράγμα Μόρνου – Ευπάλιο στο ύψος της Φιλοθέης»
Δημοπρατήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας το έργο «Αποκατάσταση τμημάτων δρόμου της Παλαιάς Ε.Ο. Άμφισσας – Φράγμα Μόρνου – Ευπάλιο στο ύψος της Φιλοθέης» ....

Η Ευρωτράπεζα παίρνει τώρα τη σκυτάλη


 

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης έπειτα από παλινωδίες 2,5 ετών έκαναν την Παρασκευή ένα πελώριο βήμα για την εκτόνωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, αλλά και της κρίσης δημόσιου χρέους. Τώρα οι αποφάσεις θα πρέπει να γίνουν λειτουργικές, ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, το οποίο αναλαμβάνει το Eurogroup, αρχής γενομένης από την επόμενη συνεδρίαση στις 9 Ιουλίου.

Ταυτόχρονα όλα τα μάτια στρέφονται πλέον στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη στη Φραγκφούρτη, όπου εκτός από τη αναμενόμενη περαιτέρω μείωση του βασικού επιτοκίου, στις Βρυξέλλες ελπίζουν και σε άλλες κινήσεις, που θα συμπληρώνουν τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και θα στέλνουν σαφέστατο μήνυμα στις αγορές.

Οι αποφάσεις της Παρασκευής ήταν καταιγιστικές όσο και απρόσμενες. Καταιγιστικές διότι δίνουν απαντήσεις σε βασικά προβλήματα της Ευρωζώνης με πρώτο και σημαντικότερο την αποσύνδεση της χρηματοπιστωτικής κρίσης από την κρίση δημόσιου χρέους. Τώρα θα ...

Στην Ευρώπη σώζουν τα κράτη απο τα χρέη των τραπεζών στην Ελλάδα το ξεπουλάνε

Η λίστα των αποκρατικοποιήσεων

Σε σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή των κ. Γ. Στουρνάρα, Κ. Χατζηδάκη και Χρ. Σταϊκούρα συζητήθηκε, όπως ανέφερε ρεπορτάζ της πρωινής εκπομπής του Μέγκα, το πλάνο για τις άμεσες αποκρατικοποιήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Ο Εδουάρδο Γαλεάνο είναι ο δημιουργός του έργου: «Οι ανοιχτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής», το οποίο θεωρείται το ευαγγέλιο των καταπιεσμένων λατινοαμερικανών. 
Σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυγερόπουλο και στην ερώτηση: «Στην Αργεντινή έγινε ένα οικονομικό πείραμα από το Δ.Ν.Τ. και την παγκόσμια οικονομική εξουσία, το οποίο απέτυχε.
 Τί πιστεύετε για τις οικονομικές κρίσεις που ζει η Λατινική Αμερική και όλος ο κόσμος;» είχε απαντήσει: «Υπάρχει ένα παγκόσμιο σύστημα εξουσίας, που όταν εγώ ήμουν μικρός το έλεγαν καπιταλισμό, ενώ τώρα το αποκαλούν οικονομία της Αγοράς. Έχει επίσης κι άλλα καλλιτεχνικά ονόματα. Αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι κοινωνικοποιεί τις απώλειες και ιδιωτικοποιεί τα κέρδη. Έτσι λοιπόν αυτό το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας κάθε λίγο καιρό, κάθε λίγα χρόνια, επιβάλλει νέες λιτότητες, σφίγγοντας τις βίδες για να αποτελειώσει με όλα όσα αντιτίθενται στο βασικό νόμο του συστήματος: Ιδιωτικοποίηση των κερδών και κοινωνικοποίηση των ζημιών». Το ίδιο ακριβώς ζούμε σήμερα στην Ελλάδα. Οι τράπεζες την εποχή των «παχιών αγελάδων» – που τώρα οι ίδιες και τα παπαγαλάκια τους καταγγέλλουν ως εποχή της «ψεύτικης ευμάρειας»- έβγαλαν ένα σκασμό κέρδη δανείζοντας με 19% και 25% χρήματα που οι ίδιες είχαν αποκτήσει πληρώνοντας τόκο 1%. Εκείνη η εποχή είχε μεγάλη διάρκεια και φυσικά τα κέρδη των τραπεζών ήταν τεράστια. Τα κέρδη εκείνα όμως ήταν ιδιωτικά....