Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Λυσάξανε με τις δημοσκοπήσεις

Σε αυτές τις εκλογές το πόσα τηλέφωνα έχουν πάρει οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι άλλο πράγμα.
Έχουν βάλει κάτω τα τηλέφωνα της Φωκίδας και δεν υπάρχει οικογένεια που να μην την έχουν πάρει μία τουλάχιστον φορά για δημοσκόπηση.
Στην αρχή ρωτούσαν για να μάθουν με ποιο πρόσωπο θα μας κορόιδευαν καλύτερα, ώστε να δώσουν τα κόμματα εξουσίας τα χρίσματα στους υποψηφίους Δημάρχους.
Τα πρόσωπα  δεν τους ενδιέφεραν ποτέ ιδιαίτερα, αρκεί να μπορούν να πουλούν το "προϊόν τους" με τον ποιο εύκολο και αποδοτικό τρόπο. Θέλουν να μάθουν τις αδυναμίες μας έτσι ώστε να τις χρησιμοποιήσουν μετά εναντίον μας.
Τώρα έχουν φαγωθεί με τις Περιφερειακές εκλογές. Τηλέφωνα επι τηλεφώνων για να ...

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ από τους " Πολίτες στο Προσκήνιο"

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο στα προγράμματα που αναφέρονται στην αυτοδιοίκηση κάνουν την εμφάνιση τους οι 2 αυτές λέξεις. Συμμετοχικός προϋπολογισμός. Με αρκετή καθυστέρηση οι Έλληνες πολίτες ξαναανακαλύπτουμε την αξία της συμμετοχής στα κοινά όχι μόνο δια μέσου της αντιπροσώπευσης αλλά και δια μέσου μορφών άμεσης δημοκρατίας.
Δυστυχώς τα φαινόμενα αδιαφάνειας, ρεμούλας, μικροπολιτικής, κομματοκρατίας, έχουν για τα καλά θρονιαστεί στους Δήμους. Αποδείχτηκε πως δεν αρκεί η παρουσία η η καταγγελία της όποιας αντιπολίτευσης, για να σταματήσουν τέτοιες πρακτικές. Αντίθετα. Η αντιπολίτευση συνήθως εξαντλεί τα περιθώρια δράσης της διαχειριζόμενη την κακοδιοίκηση με μοναδικό σκοπό να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη και να συνεχίσει με μικροδιαφορές και μικροδιορθώσεις στο «ίδιο έργο θεατές». Η όπως λέει και ο Λαμπεντούζα στον Γατόπαρδο « να αλλάξουν όλα προκειμένου να μένουν όλα ίδια».
Ο συμμετοχικός προϋπολογισμός σαν αντίληψη και ενέργεια, έχει τη ρίζα του στην ...

Συνταγές απο την Ελαία Φωκίδος

Συνταγές απο την Ελαία Φωκίδος.
Στην πολύ ζωντανή ιστοσελίδα του Συλλόγου της Ελαίας Φωκίδας μπορείτε να βρείτε συνταγές για να φτιάξετε ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ,
ΡΑΚΟΜΕΛΟ !!!!!!Σαλτσα Ντομάτας από όπου και η φωτογραφία, αλλά και πολλά άλλα .
Αν θέλετε στείλτε και εσείς τις συνταγές σας, ή δοκιμάστε τι μας προτείνουν οι φίλοι μας απο την Ελαία.
Μόνο τον Μαμαλάκη και τον Μάστερ ΣΕΦ θα έχουμε;
υπάρχουν και δικοί μας άνθρωποι.
http://www.elea-fokidos.gr/forum/viewforum.php?f=23

Συνάντηση για την προστασία της Γκιώνας με τις κινήσεις πολιτών της Φωκίδας

Την Παρασκευή 29/10, στο πλαίσιο περιοδείας στο νομό Φωκίδας, η υποψήφια περιφερειάρχισσα Δέσποινα Σπανούδη, συναντήθηκε στο Λιδωρίκι με μέλη των Ενεργών Πολιτών Λιδωρικίου και της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας. Μαζί της ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Α.Τσιάμης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη κινήσεων πολιτών Σοφία Κλώσσα, Τάσος Αφέντης, Θύμιος Σκαρίμπας, Γιώργος Σκόκας.

Αφού συζήτησαν για τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη μεταλλευτική δραστηριότητα ...