Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Αστέρας Ιτέας, πρωτάθλημα τέλος.

Πρόωρο τέλος έλαβε από ό, τι φαίνεται η παρουσία του Αστέρα Ιτέας στο φετινό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.
Η ομάδα του νομού Φωκίδας δεν μπόρεσε να κατεβάσει ενδεκάδα στο σημερινό παιχνίδι με την Ελασσόνα.
Ήταν η τρίτη φορά που ο Αστέρας δεν κατέβηκε να αγωνιστεί (μετά τα εκτός έδρας με Τύρναβο και Πυργετό) και αποβάλλεται οριστικά από το πρωτάθλημα έχοντας συγκεντρώσει δύο βαθμούς.
Αποτελεί μάλλον τυπική διαδικασία η σχετική ανακοίνωση από την ΕΠΟ, που θα αποβάλλει για τη φετινή σεζόν τον Αστέρα Ιτέας.

Επιχείρηση κατάργησης της Δημοκρατίας, απο το ΠΑΣΟΚ, όλοι στο μπουντρούμι.

Στην φωτογραφία βλέπετε τον αστυνομικό που πήρε την βόμβα μολότοφ και πήγε και την έβαλε σε τσάντα που φόρτωσαν σε φοιτητή που είχε κατέβει με την πυτζάμα του να πετάξει τα σκουπίδια.
Αυτοί οι άνθρωποι συνέλαβαν πάνω από 800 άτομα και φόρτωσαν με κατηγορίες καμιά εκατοστή από αυτούς.
Στον ανακριτή είπε ότι συνέλαβε τον φοιτητή με μολότοφ και μόνο μετά την αποκάλυψη ύπαρξης βίντεο πήρε πίσω την κατάθεσή του.
Σε αυτούς που δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να καταστρέψουν μια ανθρώπινη ζωή, στηρίζεται η σοσιαλιστική κυβέρνηση. Επιπλέον τους έδωσε άδεια, (ή εντολή), να ορμάνε με τις μηχανές επάνω στα μπλοκ των διαδηλωτών με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς.
Δεν υπήρξα ποτέ επαγγελματίας ευαίσθητος, δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και το αποδέχθηκαν όλοι , υπάρχει διαφορά ενός ευαίσθητου, από έναν αναίσθητου κατ επάγγελμα πολιτικού.
Η στάση της αστυνομίας και η ασυλία που της δίνουν, φέρνει αγανάκτηση στην κοινωνία, αποτελεί την αιτία που οδήγησε στην εξέγερση της νεολαία τον περασμένο Δεκέμβρη και αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν κατάλαβε τίποτα από αυτό και προσανατολίζεται στις ίδιες λύσεις με την ΝΔ.
Τον αστυνομικό δεν τον ανέλαβε εισαγγελέας αλλά οι συνάδελφοί του, θα κάνουν λέει ΕΔΕ.
Υπάρχει όριο στην γελοιοποίηση της δικαιοσύνης κύριε Χρυσοχοϊδη.
Δείτε όλες τις φωτογραφίες...
Οι φωτογραφίες του Νίκου Γιακουμίδη, αποδεικνύουν καρέ-καρέ τη σύλληψη του 23χρονου και την τοποθέτηση, στη συνέχεια, μιας βόμβας μολότοφ από άνδρες της ομάδας Ζήτα σε ένα σακίδιο που δεν ανήκει στον ίδιο. Ο φωτορεπόρτερ του Associated Press αναλύει στο tvxs τις αποκλειστικές εικόνες του.

Καρέ-καρέ, σε υψηλή ανάλυση και αρκετή λεπτομέρεια οι φωτογραφίες του Νίκου Γιακουμίδη αποδεικνύουν τη σκευωρία της αστυνομίας κατά του 23χρονου. Ο νεαρός συλλαμβάνεται φορώντας την πιτζάμα του, ενώ φαίνεται ότι είναι ήδη περασμένη στον ώμο του η δική του μικρή τσάντα, την οποία μάλιστα οι αστυνομικοί ερευνούν διεξοδικά. Στη συνέχεια, οι άνδρες της ομάδας Ζήτα φέρνουν ένα άλλο μεγάλο σακίδιο, που δεν ανήκει στο νεαρό, και τοποθετούν μέσα σε αυτό τη βόμβα μολότοφ.

«Τη στιγμή της σύλληψης, βρισκόμουν αρκετά κοντά στους αστυνομικούς και τον 23χρονο. Ωστόσο, μόλις αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί την παρουσία μου, με διέταξαν να απομακρυνθώ, ενώ ένας άντρας προσπάθησε να σταθεί μπροστά και να καλύψει το φακό μου», σχολιάζει ο κ.Γιακουμίδης. Γι΄ αυτό και οι υπόλοιπες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από μεγάλη απόσταση, με τηλεφακό.

Διαβάστε αναλυτικά τα σχόλια του Ν.Γιακουμίδη για τις κρίσιμες φωτογραφίες:

Gallery ID: 219



Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι άνδρες της ομάδας Ζήτα μεταφέρουν τον συλληφθέντα 23χρονο προς μία κατεύθυνση, ενώ άλλος άντρας της ομάδας κινείται προς άλλη κατεύθυνση κρατώντας ένα ανοικτό σακίδιο.

Gallery ID: 219



Οι αστυνομικοί κρατούν στα χέρια τους – πίσω από το δέντρο – το σακίδιο στο οποίο αργότερα θα τοποθετήσουν τη βόμβα μολότοφ. Δίπλα στο σώμα του 23χρονου, φαίνεται ένα μικρό τμήμα από την τσάντα που φορούσε κρεμασμένη στον ώμο του ο νεαρός. Έτσι αποδεικνύεται ότι άλλη ήταν η τσάντα του νεαρού, και άλλο το σακίδιο που έφεραν οι αστυνομικοί με σκοπό να του φορτώσουν τη μολότοφ.

Gallery ID: 219



Εδώ διακρίνεται καθαρά η τσάντα του 23χρονου.

Gallery ID: 219



Οι αστυνομικοί στο σημείο αυτό πραγματοποιούν έρευνα στην τσάντα του 23χρονου, ενώ το επίμαχο σακίδιο βρίσκεται μακριά, όπως θα φανεί στην συνέχεια.

Gallery ID: 219



Εδώ ακριβώς βρίσκεται το σακίδιο, ένας αστυνομικός το φέρνει και κρατάει στα χέρια του μια βόμβα μολότοφ.

Gallery ID: 219



Gallery ID: 219



Gallery ID: 219



Gallery ID: 219



Gallery ID: 219



Φαίνεται ξεκάθαρα, καρέ-καρέ, η τοποθέτηση της βόμβας μολότοφ στο σακίδιο από τους αστυνομικούς. Ρωτάμε τον κ.Γιακουμίδη αν θα μπορούσε να ισχυρισθεί κάποιος ότι το καρέ είναι πλαστό και «αντεστραμμένο». «Αυτό είναι αδύνατον, διότι για κάθε φωτογραφία δημιουργείται στη μνήμη της φωτογραφικής μηχανής ένα αρχείο, το λεγόμενο ‘αρχείο RAW’. Είναι το πρωτογενές αρχείο που παράγεται στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, για κάθε φωτογραφία που τραβούν. Αυτό περιέχει τα στοιχεία της φωτογραφίας και τον ακριβή χρόνο στον οποίο ελήφθη, ενώ κάθε αλλοίωση σε αυτό μπορεί να εντοπιστεί», εξηγεί ο κ.Γιακουμίδης. Προσθέτει ότι υφίσταται μόνο δυνατότητα διαγραφής του αρχείου, και όχι αλλοίωσής του, ενώ ο ίδιος έχει στα χέρια του όλα τα σχετικά αρχεία για τις επίμαχες φωτογραφίες.

Gallery ID: 219



Gallery ID: 219



Gallery ID: 219



Ο αστυνομικός φέρνει το σακίδιο που περιέχει τη μολότοφ και το τοποθετεί δίπλα στον συλληφθέντα 23χρονο.
Από www.tvxs.gr

Ισοπαλία για τον ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ και στην Άμφισσα

Ισοπαλία για τον ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ και στην Άμφισσα
Τα Τρίκαλα ήταν καλύτερα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι.
Το φιλμ του αγώνα
Στο 6΄ο Τελκίνσκι γύρισε για τον Σαββίδη η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ από τα δοκάρια του Καντιμοίρη.
Στο 13΄εκτέλεση φάουλ του Μίνγκα η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Στο 17΄απο μπαλιά του Τροΐρη ο Μίνγκας... έφυγε απέναντι από τον Καντιμοίρη αλλά "κόπηκε" με οφσάιντ.
Στο 23΄απο σέντρα του Μπαμπάτσικου ο Νικολάου αντί να πλασάρει εντελώς μόνος έδιωξε αντίθετα αφού αιφνιδιάστηκε.
Στο 24΄κίτρινη κάρτα στον Φονσέκα.
Στο 33΄κίτρινη κάρτα στον Γιώτα.
Στο 35΄ο Μίνγκας πέρασε κάθετα για τον Τελκίνσκι, δυνατό σουτ του Βούλγαρου μέσου απέκρουσε σωτήρια ο Καντιμοίρης στην μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα.
Στο 38΄φάουλ του Φουρτούνη μπλόκαρε εύκολα ο Καντομοίρης.
Στο 39΄μακρινό σουτ του Δήμα η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ απο τα δοκάρια του Τόλιου.
Στο 40΄φάουλ του Δήμα ο Φονσέκα έπιασε την κεφαλιά χωρίς να ανησυχήσει ο Τόλιος με την μπάλα να περνά άουτ.
Στο 52΄απο φάουλ του Προβατίδη μπλόκαρε εύκολα ο Καντομοίρης.
Στο 53΄από κόρνερ του Δήμα κεφαλιά του Νουτσκόφσκι άουτ.
Στο 63΄κίτρινη κάρτα στον Σαββίδη.
Στο 64΄μακρινό σουτ του Βαβάτσικου μπλόκαρε σταθερά ο Τόλιος ενώ σουτ του τελευταίου στην επόμενη φάση είχε την ίδια εξέλιξη.
Στο 65΄κίτρινη κάρτα στον Τροΐρη.
Στο 71΄κίτρινη κάρτα στον Σκαρίμπα.
Στο 72΄ο Κυριακίδης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Στο 76΄κίτρινη κάρτα στον Δήμα.
Στο 77΄εκτέλεση φάουλ του Κυριακίδη η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ απο το αριστερό παραθυράκι του Καντομοίρη.
Στο 90` σέντρα σουτ του Μίνγκα σε κόρνερ ο Καντιμοίρης.
Λήξη αγώνα 0-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Φωκικός (Κασάπης): Καντιμοίρης, Ζυγογιάννης, Κουρελής(84΄Στεργίου), Δημητρίου, Σπυριδάκης, Σκαρίμπας, Δήμας(79΄Κρούτι), Φονσέκα, Νικολάου, Νουτσκόφσκι(60΄Ταμπάκης), Βαβάτσικος.

ΑΟΤ (Χαραλαμπίδης): Τόλιος, Καρράς, Προβατίδης, Θεοδοσιάδης, Γιώτας, Σαββίδης, Τελκίνσκι(67΄Κυριακίδης), Μίνγκας, Τροΐρης, Ένοκ, Φουρτούνης(78΄Αντωνιάδης)
Από trikalanews.gr

Αυτό το άσυλο θέλουν

Räumung Casino Goethe Universität Frankfurt am Main 03.Dezember 2009 from Janina Vogel on Vimeo.

Όπου οι πανεπιστημιακές αρχές και η αστυνομία παρεμβαίνουν για να «προστατέψουν» το «καλό» πανεπιστήμιο (εννοούν το κτίριο) από το «κακό» (εννοούν τους φοιτητές και τους καθηγητές του). Τα παρακάτω συνέβησαν προ ημερών στη Γερμανία, όπου μαίνονται οι κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια κατά της τελευταίας προσπάθειας εφαρμογής της «διαδικασίας της Μπολόνια». Η δήλωση που ακολουθεί αφιερώνεται στους κ.κ. Πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων, ευρωπαϊκού επιπέδου επιστάτες κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων, εντελώς αναρμόδιους όμως για να μιλάνε για «άσυλο»…


Σύντροφοι, χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας. Όπως σε πολλές άλλες πόλεις στη Γερμανία και στην Ευρώπη, οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης οργάνωσαν απεργία ζητώντας καλύτερη εκπαίδευση. Κάποιοι διδάσκοντες και μόνιμοι καθηγητές τούς στήριξαν. Διοργανώσαμε μαζί περισσότερα από 70 εργαστήρια. Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου κάλεσε την αστυνομία για να σταματήσει το απεργιακό μας πρόγραμμα. Τώρα, περίπου 200 άνθρωποι απειλούνται ... με ποινική δίωξη. Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να υπογράψετε τη δήλωση αλληλεγγύης που ακολουθεί.

Καθ. Δρ. Thomas Sablowski

sablowski@soz.uni-frankfurt.de

Δήλωση μόνιμων καθηγητών και διδασκόντων του Πανεπιστημίου Goethe της Φρανκφούρτης αναφορικά με τις ενέργειες του Προέδρου ενάντια στα εναλλακτικά εργαστήρια στο πλαίσιο της Bildungsstreik (απεργία και κινητοποιήσεις ενάντια στις νέες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις) και για την εκδίωξη των συμμετεχόντων από την πανεπιστημιούπολη

Ως μόνιμοι καθηγητές και διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Goethe της Φρανκφούρτης, καταδικάζουμε την κλήση της αστυνομίας από τον Πρόεδρο προκειμένου να επιβάλει δια της βίας την αναστολή των εναλλακτικών εργαστηρίων φοιτητών, μόνιμων καθηγητών και διδασκόντων στο πλαίσιο της απεργίας για καλύτερη εκπαίδευση. Η επιχειρηματολογία του Προέδρου αναφορικά με την ανάγκη εκκένωσης λόγω υλικών ζημιών δεν δικαιολογεί τη βίαιη διακοπή των αυτο-οργανωμένων εργαστηρίων από την αστυνομία. Η εκκένωση του Πανεπιστημίου συνιστά απαράδεκτη παραβίαση της ελευθερίας της έρευνας και της διδασκαλίας. Η εστίαση στους «βανδαλισμούς» εξυπηρετεί μόνο την απονομιμοποίηση και την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων, και αποσπά την προσοχή από ουσιαστικά ζητήματα: η μόρφωση χρειάζεται χρόνο και χώρο. Στόχος των καταληψιών του κτηρίου I. G. Farben ήταν η οργάνωσή της. Η πλειοψηφία των καταληψιών δεν συμμετείχε, δεν υποστήριξε και δεν δικαιολόγησε τις υλικές ζημιές. Φοιτητές, διδάσκοντες και μόνιμοι καθηγητές συζήτησαν και ανέλυσαν επείγοντα θέματα, όπως τις μεταρρυθμίσεις στα πανεπιστήμια, τις συνθήκες διδασκαλίας, μελέτης και έρευνας, σε περισσότερα από 70 εργαστήρια. Παρά τους ισχυρισμούς του Προέδρου ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες καθηγητών και φοιτητών, δεν συμμετείχε σε αυτές τις συζητήσεις και δράσεις. Αποδοκιμάζουμε την επιθετική στάση του Προέδρου και την αδιαφορία του για τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι συμμετέχοντες στην Bildungsstreik. Ζητούμε την άμεση άρση της ποινικής δίωξης των φοιτητών, διδασκόντων και μόνιμων καθηγητών. Καλούμε τον Πρόεδρο να σταματήσει άμεσα τις επιθέσεις του κατά της Bildungsstreik.

Φρανκφούρτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

Christoph Bauer
Δρ Kendra Briken
Δρ Oliver Bruechert
Δρ Sonja Buckel
Simone Claar
Καθ. Δρ. Alex Demirović
Καθ. Δρ. Andreas Eis
Juliane Hammermeister
Καθ. Dr. Joachim Hirsch
Johanna Hoerning
Δρ. Stefanie Huertgen
Δρ. Dirk Martin
Susanne Martin
Καθ. Δρ. Frank Nonnenmacher
Δρ. Nadja Rakowitz
Margit Rodrian-Pfennig
Δρ. Martin Saar
Καθ. Δρ. Thomas Sablowski
Δρ. Jens Wissel
Δρ. Claudia Wucherpfennig

Καλούμε σε υποστήριξη της παραπάνω δήλωσης. Για επικοινωνία:
Thomas Sablowski,
sablowski@soz.uni-frankfurt.de.

Για την «Εκπαιδευτική Απεργία» στη Γερμανία: http://www.bildungsstreik2009.de/

Από diktiospartakos.blogspot.com