Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Τα γενέθλια του Iteanet

Σήμερα έχουμε γενέθλια , κλείνουμε 3 χρόνια στο διαδίκτυο και μπαίνουμε στον 4ο.
Αυτή όπως και κάθε άλλη επέτειος είναι μια αφορμή για να επαναπροσδιοριστούμε να δούμε πως ξεκινήσαμε το 2008, να θυμηθούμε την διαδρομή μας μέχρι τώρα και να σχεδιάσουμε την μελλοντική πορεία μας.
Τώρα πια έχουμε πάνω απο 6.000 αναρτήσεις στην πλάτη μας, οι συνολικές επισκέψεις της σελίδας μας είναι επταψήφιο νούμερο και η παρέα μας στο Facebook έχει περάσει τους 2000 φίλους.
Θυμόμαστε ακόμα τις πρώτες μέρες που γράφαμε μια γραμμή και κατόπιν ψάχναμε να δούμε αν θα βρεθεί αυτή στην αναζήτηση του Google. Τώρα ...

Δράσεις του Μουσείου Δελφών κατά τη διάρκεια της Πανελλήνιας Εκστρατείας " Φωνές νερού μυριάδες"

Η Ι' ΕΠΚΑ σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στην Πανελλήνια εκστρατεία με τίτλο « Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011. Φωνές Νερού Μυριάδες», με την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ναοί στο σχήμα του Ουρανού». το οποίο προσεγγίζει το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη μέσα από την εμπειρία των μνημείων και το ...

ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Ποιά τα ζευγάρια του επόμενου γύρου

Πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι αγώνες του πρώτου κύκλου Κυπέλλου Φωκίδας 2011-2012 χωρίς να σημειωθεί κάποια έκπληξη.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

Γήπεδο Δεσφίνας
Φωκίδα2000  -  Οιάνθη Γαλαξιδίου     2-3

Γήπεδο Α.ΚΕ.Π.Σ. Φωκίδας
Αμφισσαϊκός2006 - Ανδρούτσος Γραβιάς    1-1 ( 3-1 παράταση )

Γήπεδο Λιδορικίου
Αετός Λιδωρικίου - Ησαΐας Δεσφίνας    1-1 (1-1 παρατ. 3-2 πέναλτι )...

Πανελλαδικός συντονισμός περιοχών που θίγονται από υδατοκαλλιέργειες

Πριν από λίγους μήνες εγκρίθηκε  από το περιφερειακό συμβούλιο το χωροταξικό για τις υδατοκαλλιέργειες. Σχετικά:
Όταν οι επιταγές των επενδυτών βαφτίζονται... "χωροταξικό για τις υδατοκαλλιέργειες"
Όσοι θίγονται από το κατ' επίφαση χωροταξικό προχώρησαν σε πανελλαδικό συντονισμό και έστειλαν το ακόλουθο   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 30.9.2011 :

Στις 9.9.2011 συστάθηκε στην Επίδαυρο η «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιέργειας» προκειμένου να εκπροσωπήσει συλλογικά τις περιοχές αυτές σε κάθε θεσμική διαδικασία διαλόγου που αφορά στον χωροταξικό σχεδιασμό του τομέα των Υδατοκαλλιεργειών, στον οποίο και απαιτούν να συμμετέχουν. Οι θεμελιώδεις προϋποθέσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ...

Ανακοίνωση Ν.Ε. Φωκίδας . του ΚΚΕ


Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εισαγγελείς για να τρομοκρατήσει και να πνίξει την οργή και τη φωνή των δεκαπεντάχρονων παιδιών, κυρίως της λαϊκής οικογένειας, που διαμαρτύρονται για τα βιβλία που δεν τους έστειλε, για το θράσος να τους ζητούν χρήματα για τη λειτουργία των σχολείων, όταν οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση και ήδη μεγάλος αριθμός παιδιών υποσιτίζονται.
Η επιχείρηση αυτή πρέπει να γυρίσει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, να ξεσηκώσει θύελλα λαϊκής αγανάκτησης πρώτα απ' όλα από όλους τους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή με δικαιώματα, από τους καθηγητές.
Ο ρόλος του εισαγγελέα Τέντε είναι αντιδραστικός - τρομοκρατικός. Οι εντολές να ...

Ζητάμε περιφερειακό συμβούλιο πιο δημοκρατικό, πιο ανοιχτό στους πολίτες


Προτάσεις τροποποίησης στον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατέθεσε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, η εκπρόσωπος του Αυτοδιοικητικού Κινήματος, Δέσποινα Σπανούδη.
Οι αλλαγές που διεκδικούμε έχουν ως κριτήριο την πιο δημοκρατική λειτουργία, την μεγαλύτερη συμμετοχή των παρατάξεων και την ευκολότερη πρόσβαση των πολιτών, σε ένα θεσμό που χαρακτηρίζεται από συγκεντρωτισμό και αδιαφάνεια.
Ζητάμε:
- την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση όλων πριν από κάθε συνεδρίαση με ανάρτηση των εισηγήσεων και στο διαδίκτυο,
- την κατοχύρωση του δικαιώματος λόγου, ερώτησης και υποβολής θέματος προς συζήτηση από φορείς και ομάδες πολιτών,
- την συμμετοχή όλων των παρατάξεων στις επιτροπές που μεταφέρονται αρμοδιότητες του περιφερειακού συμβουλίου γιατί ο αποκλεισμός παρατάξεων – όπως έγινε στην επιτροπή περιβάλλοντος και ανάπτυξης- αλλοιώνει τη λαϊκή ετυμηγορία
- την καθιέρωση ανοιχτών επιτροπών διαβούλευσης, με συμμετοχή των παρατάξεων σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης, ανταλλαγής απόψεων και ελέγχου
Οι αλλαγές που προτείνουμε δεν ακυρώνουν τις αρνητικές συνέπειες του Καλλικράτη. Θεωρούμε όμως ότι είναι χρέος όλων των παρατάξεων και των συμβούλων να υιοθετήσουν μια ουσιαστικότερη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου, που μέχρι σήμερα παραμένει ένα άκαμπτο, γραφειοκρατικό όργανο, υπηρέτης κεντρικών επιλογών και συμφερόντων, μακριά από τους πολίτες και τις ανάγκες τους.
Οι προτεινόμενες αλλαγές, όπως τις υποβάλλαμε κατ’ άρθρο στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου:...

Στον χορό των καταλήψεων και το Γυμνάσιο Αράχωβας

Μετά το Λύκειο Αράχωβας στον χορό των κινητοποιήσεων για την παιδεία μπαίνουν και οι μαθητές του Γυμνασίου από αύριο Δευτέρα. 
Οι καταλήψεις σχολείων έχουν φτάσει πανελλαδικά τις 600 και θα συνεχιστούν μέχρι νεοτέρας παρά το γεγονός ότι το υπουργείο διαμήνυσε για ακόμη μία φορά ότι θα ..