Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Σέριφος Αύγουστος 1916: Η αιματηρή απεργία των μεταλλωρύχων

Τα σοκαριστικά γεγονότα στη Νότια Αφρική με την εν ψυχρώ δολοφονία των απεργών στο ορυχείο πλατίνας της Μαρικάνα, φέρνουν στο νου παλιότερες τέτοιες δολοφονίες απεργών-εργατών και μας θυμίζουν ότι οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους δεν αλλάζουν, δεν «εκπολιτίζονται», δεν γίνονται πιο ανθρώπινοι. Η ταξική πάλη δεν είναι μύθος… Η Σέριφος είναι από τα πρώτα παραδείγματα άγριας ταξικής σύγκρουσης στην Ελλάδα....

Προσλήψεις στα ταχυδρομεία στην Στερεά Ελλάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α. Ε.
Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας
ΛΑΜΙΑ : 14-08-2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ΄αριθμ. ΣΟΧ 38 / 2012 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε.
Έχοντας υπόψη:...

Έκθεση «Μύρτις» στο Μουσείο Δελφών μουσική για το γαλάζιο φεγγάρι

Στη νύχτα τούτη φωνή ζητάς να δώσω"
μουσική για το γαλάζιο φεγγάρι
Αύλειος χώρος αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών
Παρασκευή 31-8-2012 στις 21:00
Όπως ανακοίνωσε η προϊσταμένη της Ί ΕΠΚΑ Δελφών, Νάνσυ Ψάλτη, την 31η Αυγούστου 2012 θα είναι ανοιχτή για το κοινό στο αρχαιολογικό μουσείο Δελφών η έκθεση «Μύρτις. Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν».

Δωράκι στη Μέρκελ το κουκούλωμα του σκανδάλου Siemens



Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τη συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ του ελληνικού κράτους και της Siemens.

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εκπροσώπησε την κυβέρνηση και υπέγραψε τη Συμφωνία Συμβιβασμού με τη Siemens, τρεις ημέρες πριν από τη συζήτηση της σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην Ολομέλεια της Βουλής. Η ενυπόγραφη συμφωνία θα διαβιβαστεί στη Βουλή απλώς για ενημέρωση!

Το "δωράκι" στην κυρία Μέρκελ...