Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Αστέρας Ιτέας: Αποχωρεί ο Πασαλιμανιώτης, κέρδισαν την ένσταση τα Τρίκαλα

Την πρόθεση του να αποχωρήσει από την προεδρία του Αστέρα Ιτέας, εξέφρασε ο Άκης Πασαλιμανιώτης. Ο πρόεδρος του συλλόγου δεν θα παραμείνει στο πόστο του μόλις ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα καθώς σηκώνει μόνος του όλο το οικονομικό φορτίο, χωρίς να έχει τη βοήθεια άλλων μελών της διοίκησης. Πλέον είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου. Periferiako

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις: 1. Κάνει δεκτή την ένσταση του σωματείου ΑΟ Τρίκαλα για ... αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Π. Γιαννακόπουλου του σωματείου Αστέρας Ιτέας, στον μεταξύ τους αγώνα στις 29/3/2009. Κατακυρώνει τον αγώνα υπέρ του σωματείου ΑΟ Τρίκαλα με τέρματα 3-0. Επιβάλλει στο σωματείο Αστέρας Ιτέας χρηματική ποινή 3.000 ευρώ και απορρίπτει την πρόσθετη παρέμβαση του σωματείου ΑΟ Τυρνάβου.

Ο αγώνας της Κυριακής έληξε ισόπαλος Απόλλων Λάρισας-Αστέρας Ιτέας 1-1

Ενώ ο Κεχαγιάς Προσηλίου νίκησε τον Πυργετό Λάρισας με 2-0

Παρουσίαση της έρευνας που προκάλεσε τη μύνηση Μυτηλιναίου στους επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ και την Οικολογική Κίνηση Αντίκυρας

Με μεγάλη συμμετοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έγινε η εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ερευνών για τη μόλυνση του Κορινθιακού και της Βοιωτίας απο το Αλουμίνιο της Ελλάδας.
Ειδικότερα:
Η έρευνα που εκπονήθηκε απο τον Δρ. Χρ. Αναγνώστου, Δ/ντή Ερευνών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, τον κ. Δρ. Ι. Χατζηανέστη, κύριο Ερευνητή στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ και ομάδα ερευνητών, έδωσε ιδιαίτερα ανησυχητικά αποτελέσματα σε δείγματα ιζημάτων απο το βυθό στην παράκτια ζώνη του κόλπου της Αντίκυρας και του γειτονικού Αγ. Ισιδώρου, καθώς και σε δείγματα εδάφους μέχρι Δίστομο, Κυριάκι και Λιβαδειά, εντοπίστηκε μόλυνση προερχόμενη απο το Αλουμίνιο ιδιαίτερα σε φθόριο, θείο και καρκινογόνες ουσίες (πολυκυκλικούς υδρογονάνθρακες). Για τα ανησυχητικά αυτά ευρήματα το ΕΛΚΕΘΕ - που είναι δημόσιος φορέας- ενημέρωσε τόσο το ΥΠΕΧΩΔΕ, την Περιφέρεια αλλά και τον Νομάρχη Βοίωτίας κ. Κλέαρχο Περγαντά, απο τον Νοέμβριο του 2008 (δείτε σχετικά εδώ ), ζητώντας να του αναθέσουν την διεξαγωγή πληρέστερης έρευνας, αλλά όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Αναγνώστου όλοι οι παραπάνω αρμόδιοι, μουγγάθηκαν!
Ειδικά στο βυθό, η μόλυνση που εντοπίστηκε είναι 32 φορές μεγαλύτερη απο αυτή που εντοπιζεται στην Ψυτάλεια και 40 φορές μεγαλύτερη απο του κόλπου της Ελευσίνας! Ταυτόχρονα και η ... μελέτη του Πολυτεχνείου της Πάτρας που εκτίμησε τα συμπεράσματα των περιβαλλοντικών μελετών για νέα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, υπέδειξε ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής θα δημιουργήσουν την επιβαρυμένη περιοχή του Αλουμινίου της Ελλάδας και τον Κορινθιακό.

Η παρουσίαση έθιξε και άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα την αλόγιστη εξόρυξη του βωξίτη, που σε μεγάλο ποσοστό χρησιμοποιείται για πανάκριβα πολεμικά αεροπλάνα και οπλικά συστήματα (τα οποία αφού παρακμάζουν και αποσύρονται) ή και σε άλλες ανορθολογικές χρήσεις. Ο βωξίτης, είναι μη ανανεώσιμο μετάλλευμα και η αλόγιστη εκμετάλλευσή του θα οδηγήσει σε εξάντληση για τις επόμενες γενιές, ενώ οι καταστροφές που προκαλούνται κατά την εξόρυξη και οι τεράστιες ποσότητες ενέργειας που απαιτούνται για την μετατροπή του σε αλουμίνιο (και τις οποίες επιδοτούν αδρά οι έλληνες καταναλωτές) πρέπει να συνυπολογιστούν στην αποτίμηση των οικονομικών και κοινωνικών αποτελεσμάτων.
Ας σημειωθεί ότι για την έρευνα των επιστημόνων του ΕΛΚΕΘΕ, ο όμιλος Μυτηλιναίου προχώρησε στην πρωτοφανή ενέργεια να μηνύσει τους επιστήμονες που έκαναν την έρευνα - αφού επι 40 και πλέον έτη κανείς απο την Πολιτεία δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει το ίδιο- αλλά και την Οικολογική Κίνηση Αντίκυρας που τους ανέθεσε την έρευνα!

Ποιός φύτεψε τα δένδρα πάνω στους βωξίτες μου; έλεγε κατάπληκτος ο κ. Κυριακόπουλος της S&B, για τις αντιδράσεις των κατοίκων στις εξορύξεις μέσα σε περιοχή NATURA (σε ελεύθερη παράφραση του Iteanet)
Ποιός έβαλε ανθρώπους γύρω απο τη θάλασσα μου; μοιάζει σαν να λέει ο κ. Μυτηλιναίος με τη μήνυση κατά των επιστημόνων και των πολιτών που τόλμησαν να μετρήσουν τη ρύπανση και να διεκδικούν το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή τους.
Στην εκδήλωση που οργάνωσε η Οικολογική κίνηση Αντίκυρας (μέλος του δικτύου Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον) συμμετείχαν πολίτες και κινήσεις απο όλο τον Κορινθιακό και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Κοροβέσης. Συγκεκριμένα συμμετείχαν εκπρόσωποι απο : την "ΑΛΚΥΟΝΗ" την Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού", την "Πρωτοβουλία για τη Σωτηρία του Κορινθιακού", την "Πρωτοβουλία Βαγαίων Πολιτών", την "Κίνηση Πολιτών Δήμου Θίσβης", την ¨Κίνηση Πολιτών Κορώνειας" , την Επιτροπή Φορέων και κατοίκων Αγ. Άννας, τους "Πολίτες της Φωκίδας για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό" .
Από Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον

Απο την Φωκίδα παρέστησαν επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας και ο Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας

Ο ηλιος νικάει τα χιόνια στον Παρνασσό. Κυριακάτικο πρωϊνό για βόλτα μην το χάσετε

Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας για τις Ευρωεκλογές



Την Τρίτη 12 Μαΐου στις 8 το Απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Ιτέας μαζευόμαστε να συζητήσουμε για τις Ευρωεκλογές .


Θα υπάρχει ενημέρωση από σύντροφο που θα σταλεί από την Αθήνα .
Καλούμε όσους ενδιαφέρονται για το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ στην Φωκίδα να έρθουν στο μάζεμα μας.

Οι ιδέες παρέμβασης και οι διαθεσιμότητες του κάθε ενός από εμάς, όσο ασήμαντες και αν του φαίνονται, είναι πολύ σημαντικές


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κόσμος του, είμαστε εμείς και εσείς και συζητάμε την Τρίτη στις 12 Μαΐου στο Δημαρχείο της Ιτέας στον Τρίτο όροφο


Απο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

Η κυβέρνηση βγάζει τους φασίστες στον δρόμο με την κάλυψη της αστυνομίας


Στην πρώτη ψηφοφορία στην Βουλή η Κυβέρνηση έχασε σε ψήφους αλλά την έσωσαν τα λευκά.
Στην δεύτερη ψηφοφορία αποχώρησε τελείως από την Βουλή.
Κατόπιν, για να μην φέρουν τα υπόλοιπα σκάνδαλα έκλεισε τελείως Την Βουλή.

Ποιό ήταν το επόμενο βήμα ;

Κατέβασε τους φασίστες στους δρόμους και με την κάλυψη της αστυνομίας χτυπούσαν αριστερούς και μετανάστες.

Οι κουκουλοφόροι ληστές του κράτους, μαζί με τους κουκουλοφόρους φασίστες και την Αστυνομία προσπαθούν να χτυπήσουν όσους έχουν φωνή.
Δεν θα τα καταφέρουν, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω πλέον.