Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Πρόταση Δημοτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ Τολοφώνας για να γίνει έδρα του Δήμου Δωρίδας η Ερατεινή

Επιστολή προς τον υπουργό ΥΠΕΣ Γιάννη Ραγκούση της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ δήμου Τολοφώνα
Προς : τον υπουργό εσωτερικών ,δημόσιας διοίκησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κύριο Γιάννη Ραγκούση.

Κοιν :Υφυπουργό εσωτερικών
Βουλευτή νομού

Γραμματέα νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Φωκίδας

Σύντροφε Υπουργέ,

Με αφορμή τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας (πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) και πιο συγκεκριμένα την πρόταση για το χωροταξικό της περιοχής μας, θέλουμε να παρέμβουμε στο ... διάλογο και τη διαβούλευση καταθέτοντας την άποψή μας, που νομίζουμε ότι θα συμβάλλει στη βελτίωση της πρότασής σας για το νομό Φωκίδος και ιδιαίτερα για τη Δωρίδα.
Πιστεύαμε εξαρχής ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν δύο δήμοι στην πρώην επαρχία Δωρίδας, ορεινός και πεδινός λόγω του δύσκολου ανάγλυφου του εδάφους , της ύπαρξης της τεχνητής λίμνης του Μόρνου και του άσχημου οδικού δικτύου, και αυτό είναι που υπογραμμίζουμε έως και σήμερα.
Μετά την γνωστοποίηση της πρότασή σας για δύο δήμους στη Φωκίδα, ένας εκ των οποίων στα όρια της παλαιάς επαρχίας Δωρίδας (συνένωση δηλαδή των δήμων : Τολοφώνας, Ευπαλίου, Λιδορικίου και Βαρδουσίων σε ενιαίο Δήμο Δωρίδας με έδρα το Ευπάλιο) έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :
Θεωρούμε ότι σε σχέση με την προτεινόμενη έδρα του Ευπαλίου αλλά και την οριζόμενη ως ιστορική έδρα του Λιδορικίου (που διεκδικεί και την έδρα), η κωμόπολη της Ερατεινής και έδρα του Δήμου Τολοφώνος έχει ασύγκριτα περισσότερα και αντικειμενικά πλεονεκτήματα ώστε να αποτελέσει όχι την εναλλακτική λύση, αλλά την πραγματικά αξιολογότερη επιλογή, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του δήμου Δωρίδας.
Πιστεύουμε ότι η Ερατεινή μπορεί και πρέπει να είναι η έδρα του νέου Δήμου Δωρίδας για τους παρακάτω αντικειμενικούς και προφανείς λόγους, σύμφωνα και με τα κριτήρια του προσχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
α ). Η Ερατεινή που προτείνουμε ως νέο διοικητικό κέντρο της Δωρίδας, είναι το επίνειο της πρώην Επαρχίας Δωρίδας και βρίσκεται σε απόσταση σαράντα τεσσάρων χιλιομέτρων από το Δήμου Ναυπάκτου και σαράντα οχτώ χιλιομέτρων από την Άμφισσα, έδρα του σχεδιαζόμενου Δήμου Δελφών .
Είναι βασική επιλογή του προσχεδίου και αγγίζει τη φιλοσοφία του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ η αποκέντρωση των νέων δομών και όχι η δημιουργία ενός νέου ισχυρού Κέντρου στο Ευπάλιο ακριβώς δίπλα (10 λεπτά) από τη Ναύπακτο.
β ). Στόχος επίσης της μεταρρύθμισης είναι η δημιουργία ανοικτών πόλεων που θα λειτουργήσουν ως διοικητικά κέντρα, κάτι που ήδη έχει επιτευχθεί στην Ερατεινή αφού πολύ κοντά της και σε ακτίνα ενάμισι - δύο χιλιομέτρων βρίσκονται οι οικισμοί παραλίας Τολοφώνος , παραλίας Πανόρμου , Τολοφώνας , Πανόρμου που όλοι μαζί έχουν σχεδόν ενωθεί και πλέον αποτελούν ένα ενιαίο οικιστικό σύνολο με μόνιμο πληθυσμό πάνω από 1500 κατοίκους, το μεγαλύτερο οικισμό της Δωρίδος.

γ ) Η Ερατεινή και ο ευρύτερος αυτός ενιαίος οικισμός όπως υπάρχει σήμερα, διαθέτει στο κέντρο της , πάνω στην παραλία, τα περισσότερα κτίρια που είναι έτοιμες υποδομές για την υποδοχή, εγκατάσταση και άνετη λειτουργία των αυξημένων υπηρεσιών του νέου Δήμου Δωρίδας. Πιο συγκεκριμένα διατίθενται:
1) Νέο Δημαρχείο (διώροφο) από το πρόγραμμα Θησέας 300 τ.μ.
2) Παλαιό δημαρχείο (διώροφο) 200 τ.μ
3) Αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού Συμβουλίου 90 τ.μ
4) Το Πολύγωνο κτίριο ισόγειο παραλιακό 130 τ.μ.
5) Κληροδότημα Παπαδημητρίου διώροφο 160 τ.μ
6) Κληροδότημα Ψόφιου (γιά χρήση υγείας Πρόνοιας) 160 τ.μ
7) Κτήριο παλαιών σφαγίων. 160 τ.μ
8) Δύο κτίρια (πρώην αποθήκες γεωργικού συνεταιρισμού Ερατεινής) 600 τ.μ
9) Δύο πρώην κοινοτικά γραφεία ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ και ΠΑΝΟΡΜΟΥ (σε λειτουργία) 200 τ.μ
10) Κληροδότημα (Δραγώτη) στην Τολοφώνα με υπόγειο 100 τ.μ
11) Διατηρητέο διώροφο κτίριο (Κούρνα) 300 τ.μ
12) Ιδιόκτητο διώροφο κτίριο Κρίκειο (στεγάζει το αγροτικό ιατρείο και το βοήθεια στο σπίτι) 220 τ.μ
Είναι ισχυρό κριτήριο η εξοικονόμηση πόρων στο στήσιμο των νέων δήμων και ως εκ τούτου τα πάνω από δυόμισι χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα κτιρίων που είναι έτοιμα και άμεσα διαθέσιμα καθιστούν την κωμόπολη της Ερατεινής ως την πιο ενδεδειγμένη λύση και για λόγους οικονομικούς αλλά και άμεσης λειτουργικότητας.
Η προτεινόμενη έδρα του Ευπαλίου απέχει πάνω από 70 χλμ. (με άσχημο παλαιό οδικό δίκτυο) από το Λιδορίκι. Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην προσβασιμότητα για τον δημότη Λιδωρικίου, (κατανοητές οι αντιδράσεις τους).
Αντίστοιχα, θα δημιουργούσε τα ίδια προβλήματα για τους ίδιους λόγους στους δημότες Ευπαλίου, ο ορισμός της Νέας έδρας του Δήμου Δωρίδας στο Λιδορίκι (θα υπήρχαν δικαιολογημένες αντιδράσεις από τους πολυπληθέστερους δημότες του Ευπαλίου) .
Ως εκ΄ τούτου θεωρούμε ως ιδανική λύση την Ερατεινή, αφού απ αυτήν απέχουν το Λιδορίκι 34 χιλιόμετρα και το Ευπάλιο 38 χλμ. με αποτέλεσμα οι περισσότεροι δημότες τους σε ελάχιστο χρόνο και διά μέσου του καλύτερου οδικού δικτύου θα έχουν πρόσβαση στο Διοικητικό Κέντρο της Ερατεινής.
Η Ερατεινή είναι το πιο ανεπτυγμένο και ραγδαία εξελισσόμενο οικονομικό κέντρο της Δωρίδας.
Ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις, επενδύσεις, αντιπροσωπείες franchise, καταστήματα, ξενοδοχεία και τουριστικές δραστηριότητες είναι πολλαπλάσιες από αυτές των οικισμών Λιδορικίου και Ευπαλίου.
Η θετική αλληλεπίδραση του οικονομικού και εμπορικού Κέντρου της Ερατεινής διαχέεται στο εσωτερικό της Δωρίδας και όχι σε παρακείμενο μεγάλο αστικό κέντρο όπως είναι η Ναύπακτος ,η οποία ανήκει από άλλο Δήμο, άλλο νομό, και από άλλη περιφέρεια !!
Η Ερατεινή βρίσκεται πάνω στον Εθνικό οδικό άξονα Λαμίας- Πάτρας που διατρέχει όλη την παραλιακή ζώνη του δημιουργούμενου Δήμου
( που αποτελεί και το πιο ζωντανό κομμάτι του) και όχι στα οχτώ χιλιόμετρα (Ευπάλιο) ή στα τριάντα τέσσερα χιλιόμετρα (Λιδορίκι) εκτός εθνικού δικτύου .
Μπορεί εύκολα η Ερατεινή να αποτελέσει ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο, που θα εξυπηρετεί καλύτερα απ΄ οποιονδήποτε άλλο οικισμό το μεγαλύτερο κομμάτι της Δωρίδας, ενώ ταυτόχρονα έχει την καλύτερη πρόσβαση σε διαπεριφερειακούς άξονες (προς Λαμία με την ΠΑΘΕ και προς Αντίρριο με Ιόνια οδό, Ολύμπια οδό, και το μεγάλο λιμάνι της Πάτρας) .
Επιπρόσθετα, στην Ερατεινή λειτουργούν διθέσιο νηπιαγωγείο, εξαθέσιο δημοτικό σχολείο, καθώς και ολοήμερα νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο και Λύκειο, με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μαθητών, όπως επίσης λειτουργούν γραφεία ή παραρτήματα πολλών άλλων υπηρεσιών όπως, Ειρηνοδικείο, Δασονομείο, Αστυνομικός Σταθμός, Ταχυδρομείο, Συμβολαιογραφείο, Υποθηκοφυλακείο και Υγειονομικός σταθμός.

Η πρότασή μας συμβάλλει στην εύρεση της καλύτερης επιλογής για τη νέα έδρα του νέου Δήμου Δωρίδας, χωρίς τοπικιστική αντίληψη, καθώς όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τον μόνιμο πληθυσμό ό οποίος είναι ο διπλάσιος των εγγεγραμμένων (και αυτό σε σχέση με την υπόλοιπη Δωρίδα συμβαίνει μόνο στην Ερατεινή).
Η επιλογή της Ερατεινής ως έδρα του νέου Δήμου Δωριέων θα συμβάλλει αποφασιστικά στην άμβλυνση των διαφορών μεταξύ της προτεινόμενης έδρας (Ευπάλιο) και της διεκδικούμενης (Λιδωρίκι),
Ενώ παράλληλα, βρισκόμενη στο κέντρο της Δωρίδας θα γίνει αποδεκτή χωρίς σημαντικές ενστάσεις καθώς θα ΄΄βολεύει΄΄ και θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο όλους τους δημότες του νέου Δήμου .


Ο Γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τολοφώνας
Σταύρος Πολίτης

Ολομέτωπη επίθεση από την Α. Παπαρήγα στην σημερινή Πανελλήνια συγκέντρωση του ΚΚΕ

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της κατά το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ. Βαρύτητα έδωσε στο ποιοι είναι αυτοί που κατηγορούν το ΚΚΕ ότι δεν σέβεται το Σύνταγμα (Δέστε το βίντεο) μιας και είχε προηγηθεί η σχετική συζήτηση μετά την παρέμβαση του Μ. Μαϊλη σε τηλεοπτική παρουσία του Κ. Μητσοτάκη.

Η γ.γ του ΚΚΕ έκανε λόγο για «καντάρι ψέματα της κυβέρνησης» τονίζοντας ότι οι θυσίες του εργαζόμενου λαού θα «πιάσουν τόπο μόνο για τους καπιταλιστές και τα μονοπώλια».
Ταύτισε κατά ...την πάγια τακτική του ΚΚΕ την Ν.Δ με το ΠΑΣΟΚ ενώ απ’ το στόχαστρο της δεν έλειψε το ΛΑΟΣ και ο Συνασπισμός-Σύριζα.

Με ρόλο «μέντορα του σοβινισμού, ρατσισμού, και αντικομουνισμού», απέδωσε την παρουσία του πολιτικού μορφώματος του Καρατζαφέρη, ενώ τον Συνασπισμό είπε ότι τον διακρίνει η διγλωσσία και του απέδωσε τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό «ναυάγιο της ταξικής πάλης».


Από tsak-giorgis.

Δεν τους βγαίνει το πείραμα γιατί το πειραματόζωο αντιδρά, ομιλία Τσίπρα

Κοινωνικές εκρήξεις, εξαιτίας, όπως επεσήμανε, της πολιτικής των ακραίων επιλογών στην οικονομία, προέβλεψε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι όσοι ποντάρουν στην ηττοπάθεια και στο φόβο των εργαζομένων για να προωθήσουν την κατεδάφιση της κοινωνίας, είναι γελασμένοι, εκτιμώντας ότι «θα ηττηθούν από ένα γιγάντιο μαζικό κίνημα που θα πλημμυρίσει τους δρόμους, τους τόπους δουλειάς, τις γειτονιές».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι κάποιες δυνάμεις επιχείρησαν να κάνουν πειραματόζωο την Ελλάδα, αλλά, όπως είπε, «δεν τους βγαίνει το πείραμα γιατί το πειραματόζωο αντιδρά. Και τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι το σχέδιο δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας».

Επεσήμανε ακόμη ότι είναι πολλοί αυτοί που το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα συνολικής απαξίωσης του πολιτικού κόσμου και ζητάνε ακόμα και μεταρρύθμιση του Συντάγματος για να μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλεία τους χωρίς τις ενοχλητικές αντιδράσεις από τους κοινωνικούς αγώνες.

Κατηγόρησε μάλιστα τα ΜΜΕ για μια συγχορδία επιθέσεων, αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο σημειώνοντας ότι «πρώτος και καλύτερος ο εκπρόσωπος της πιο κρατικοδίαιτης παραγωγικής τάξης της χώρας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο πολιτικό σύστημα που κατά ... τη γνώμη του δεν έχει πλέον τίποτα να προσφέρει. Και ζήτησε μπροστά στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να τους κάνουν τη χάρη να ξεμπερδεύουμε με το ασφαλιστικό, τις συλλογικές συμβάσεις, το οκτάωρο, τα όρια των απολύσεων».

«Ίσως, βέβαια, ο κ. Δασκαλόπουλος να οραματίζεται και αυτός να σώσει την χώρα με μια κυβέρνηση υπό τον εαυτό του. Ή έστω υπό τον κ. Βγενόπουλο, στον οποίο έχει πουλήσει την επιχείρησή του άλλωστε», ανέφερε.

Υποστήριξε επίσης ότι κάποιοι ετοιμάζονται να συκοφαντήσουν το ΣΥΡΙΖΑ, «να κάνουν προβοκάτσιες βάζοντας μπροστά το παιδί για τα θελήματα. Την ακροδεξιά» και πρόσθεσε: «τώρα τους γνωρίζουμε. Είμαστε πιο έμπειροι, πιο σοφοί. Πιο προετοιμασμένοι. Δεν θα αφήσουμε να μας συκοφαντήσουν αυτοί που κάνουν εγκλήματα στο όνομα του λαού που αγωνίζεται».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει λύσεις, όπως την επαναδιαπραγμάτευση και διεκδίκηση για απ’ ευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και με αναδιάρθρωση των όρων, του χρόνου αποπληρωμής, των επιτοκίων και ενδεχομένως και με διαγραφή μέρους του χρέους, στα πλαίσια μιας συνολικής ρύθμισης σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Πρότεινε επίσης να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, να αρθούν οι αδικίες του φορολογικού συστήματος, να καταργηθούν οι δεκάδες απαλλαγές από ΦΠΑ να φορολογηθεί το εφοπλιστικό κεφάλαιο που έχει 58 διαφορετικά είδη φοροαπαλλαγών, να φορολογηθεί επιτέλους και η εκκλησιαστική περιουσία και να μειωθούν δραστικά οι στρατιωτικές δαπάνες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία ΕΔΩ

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή Φωκίδας

Εκατοντάδες ακόμη και χιλιάδες είναι οι σεισμοί που έχουν καταγραφεί και συνεχίζουν καθημερινώς να καταγράφονται από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας.

Για φαινόμενο, του οποίου η ακολουθία δεν έχει σταματήσει με αποτέλεσμα να έχουμε εξάρσεις κατά περιόδους που δίνουν μικρότερους ή μεγαλύτερους σεισμούς έκανε λόγο μιλώντας στο ραδιόφωνο του Lepanto και την εκπομπή «60 Λεπτά Ενημέρωση», ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Θύμιος Σώκος.

Ο κ. Σώκος σχολιάζοντας το επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας, σημείωσε πως αυτό εντοπίζεται κυρίως στην ... περιοχή του Ευπαλίου, τονίζοντας ωστόσο πως είναι ιδιαιτέρως ευρύ και εκτείνεται από τα Τριζόνια έως και τη Ναύπακτο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το φαινόμενο θα συνεχίζει να εξελίσσεται για αρκετό διάστημα ακόμη. Ο κ. Σώκος μάλιστα δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να σημειωθούν και πάλι σεισμοί αντίστοιχου μεγέθους με εκείνους που κατεγράφησαν στις 18 και 22 Ιανουαρίου με επίκεντρο το Τρίκορφο του Νομού Φωκίδος.



Από Λεπάντο

Διαμαρτυρία στην Γραβιά για τον Καλλικράτη

Παρά το γεγονός ότι σήμερα κατατέθηκε στην βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο του Καλλικράτη, κάτοικοι των δήμων Γραβιάς, Παρνασσού και Καλλιέων στην Φωκίδα, έκλεισαν το απόγευμα την εθνική οδό Λαμίας – Άμφισσας στην διασταύρωση της Γραβιάς για τρεις ώρες διαμαρτυρόμενοι για τον χωροταξικό σχεδιασμό του Καλλικράτη που παραβλέπει την ορεινότητα των περιοχών τους και τους ενσωματώνει με ... τους δήμους Άμφισσας, Ιτέας, Δελφών και Γαλαξιδίου στον νέο δήμο Δελφών με έδρα την Άμφισσα. Δεν δίστασαν να καταγγείλουν τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Φωκίδας και δήμαρχο Ιτέας για την στάση του αλλά και την βουλευτή του νομού Αφροδίτη Παπαθανάση, ότι σχεδίασε τον Καλλικράτη για την Φωκίδα σε κλειστά κομματικά γραφεία.
Από lamiastar.gr

Γιορτή Μοσχαριού στο Αλποχώρι

Πρόσκληση στο Αλποχώρι

Καλούμε όλες και όλους, συγχωριανούς και φίλους
στη "γιορτή Μοσχαριού"
που θα γίνει στο χωριό μας το Σάββατο 29 Μαίου 2010 στις 12 το μεσημέρι .

Πάρτε τους φίλους , την καλή διάθεση και ελάτε να δείτε... πως οι Αλποχωρίτες σουβλίζουν τα μοσχάρια.

Σας περιμένουμε και σας παρακαλούμε να διαδώσετε την εκδήλωσή μας.
πατήστε στην δεξιά φωτογραφία για να δείτε πως θα πάτε στο Αλποχώρι αν δεν γνωρίζετε.
Από http://www.alpochori.gr/

X. Πέτρου: όταν το στράτευμα παραδίνεται την ώρα της μάχης τότε ο στρατηγός συλλαμβάνεται και ρίχνεται στη φωτιά.»

Σήμερα κατέθεσα επίσημα και στον γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Φωκίδας (στο γραφείο του στην Αμφισσα) την παραίτηση μου, καθώς και το ψήφισμα διαμαρτυρίας της οργάνωσης μας σε οτι αφορά την έδρα του νέου Δήμου Δωριδας και του εξήγησα τους λόγους (της παραίτησης μου) λακωνικά μεν αλλα πιστεύω να κατάλαβε. Με τις εξής φράσεις: «Σύντροφε γραμματέα και μέλη της Ν.Ε., όταν το στράτευμα παραδίνεται την ώρα της μάχης τότε ο στρατηγός συλλαμβάνεται και ρίχνεται στη φωτιά.»(ο νοών νοήτω).
Σου δηλώνω οτι παραιτούμαι απο ... γραμματέας της Τ.Ο. Λιδωρικίου και παραμένω απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ (στρατιώτης), πιστός στη διακύριξη της 3ης Σεπτέμβρη του αείμνηστου Α. Παπανδρέου.
Θα ειμαι μπροστα στους νεους αγωνες ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ.Θα αγωνιζομαι οπως μεχρι σημερα (ανιδιοτελως). Θα ειμαι μπροστα στους κοινωνικους αγωνες που ερχονται. Θα αγωνιζομαι για την κοινωνικη δικαιοσυνη και πανω απ’ ολα, πρωτα ο πολιτης. Θα ειμαι απεναντι σε καθε κοινωνικη αδικια οπως το χωροταξικο της Δωριδας με εδρα το Ευπαλιο που το θεωρω αδικο και κλοπη και λυπαμαι που θα κλεισει χωρις εμας, για εμας. Τους εμπνευστες του σχεδιου καλλικρατης και τους αυτοδιοικητικους της Φωκιδας η ιστορια ποτε δεν θα τους δικαιωσει. Θα περασουν ως θεσμικα ανεπαρκεις και ιστορικα μοιραιοι και αβουλοι. Ανοίγει ο ασκός του Αιώλου. Σιγα σιγα θα ξετυλιγεται το κουβαρι και ο λαος θα μαθαινει την αληθεια για τα τεκτενωμενα στη Φωκιδα.
Καλω τον προεδρο της ΤΕΔΚ να μας απαντησει εαν η Φωκιδα εστειλε προταση στην ΚΕΔΚΕ, με ποιους συνεδριασε και αποφασισε. Τον καλω να δημοσιευσει το πρακτικο. Θα ειμαι μπροστα να εμποδισω οσο μπορω και να αποκαλυπτω τα διαπλεκωμενα συμφεροντα που βλεπω να προσπαθουν να εισχωρησουν και παλι στο ΠΑΣΟΚ της Φωκιδας.
Δεν θα τους κληρονομησουμε απο τη δεξια η απο οπου αλλου κι αν προερχονται. Ανηκουν στη Ν.Δ. και ας τους κρατησουν.
Φτανει πια, εφεραν τη χωρα εδω που την εφεραν.

Ο τεως γραμματεας Τ.Ο. Λιδωρικιου
Χαράλαμπος Πέτρου


Από Ώρα της Φωκίδας

«Ντου» στο προεδρικό μέγαρο και τη Βουλή…

Το προεδρικό μέγαρο και τη βουλή επιχείρησαν να καταλάβουν οργισμένοι διαδηλωτές, που δεν αντέχουν άλλο τη φτώχεια, ούτε φυσικά την κλοπή δισεκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες, μέσω των λεγόμενων κυβερνητικών «πακέτων σωτηρίας». Δεν συνέβη στην Ελλάδα (προς το παρόν, τουλάχιστον), αλλά στη Ρουμανία του ΔΝΤ και την υπό χρεοκοπία Ιρλανδία, που βιώνουν, καιρό τώρα, τον εφιάλτη της εξαθλίωσης.
Συνταξιούχοι στη Ρουμανία συγκρούστηκαν με την αστυνομία καθώς προσπαθούσαν να ανοίξουν δρόμο για το προεδρικό μέγαρο Πάνω από ...
500 συνταξιούχοι διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα και κάλεσαν τον πρόεδρο να παραιτηθεί με αφορμή την ανακοίνωση για τις περικοπές στις συντάξεις. Δύο άνθρωποι λιποθύμησαν στον συνωστισμό που ακολούθησε όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανοίξουν τον δρόμο μέσα από την αστυνομία, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του TVR.
Τα μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας ανακοίνωσαν πως πάνω από 1000 άτομα διαδήλωσαν και σε άλλες πόλεις στη Ρουμανία, την Τετάρτη. (12-05-2010)

Το TVR μετέδωσε αποσπάσματα από παρόμοιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στις ανατολικές πόλεις του Ιάσιου και του Galati. Διαδηλωτές και στις δύο πόλεις προσπάθησαν να διασπάσουν τις γραμμές της αστυνομίας...

Στην Ιρλανδία έγινε πορεία εναντίον της κλοπής (με τη βοήθεια της κυβέρνησης βέβαια) πολλών δισεκατομμύριων ευρώ από τις τράπεζες (τα λεγόμενα "πακέτα σωτηρίας"). Όπως μεταδίδει το BBC:
Διαδηλωτές εφόρμησαν στις πύλες του Ιρλανδέζικου κοινοβουλίου, του Dail, στο Δουβλίνο την Τρίτη το απόγευμα (11-05-2010), εξοργισμένοι με τα σχέδια διάσωσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση της Ιρλανδίας για τις τράπεζες. Περίπου 500 άτομα πήραν μέρος σε πορεία για να εκδηλώσουν την οργή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να χορηγήσει δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες.
Μια ομάδα περίπου 100 ατόμων ξέφυγε από την ειρηνική διαδήλωση και προσπάθησε να ανοίξει δρόμο μέσα από τις σιδερένιες πύλες του Leinster House, αλλά αστυνομικοί με γκλομπς τους απώθησαν...
Από kafeneio-gr