Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή Φωκίδας

Εκατοντάδες ακόμη και χιλιάδες είναι οι σεισμοί που έχουν καταγραφεί και συνεχίζουν καθημερινώς να καταγράφονται από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας.

Για φαινόμενο, του οποίου η ακολουθία δεν έχει σταματήσει με αποτέλεσμα να έχουμε εξάρσεις κατά περιόδους που δίνουν μικρότερους ή μεγαλύτερους σεισμούς έκανε λόγο μιλώντας στο ραδιόφωνο του Lepanto και την εκπομπή «60 Λεπτά Ενημέρωση», ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Θύμιος Σώκος.

Ο κ. Σώκος σχολιάζοντας το επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας, σημείωσε πως αυτό εντοπίζεται κυρίως στην ... περιοχή του Ευπαλίου, τονίζοντας ωστόσο πως είναι ιδιαιτέρως ευρύ και εκτείνεται από τα Τριζόνια έως και τη Ναύπακτο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το φαινόμενο θα συνεχίζει να εξελίσσεται για αρκετό διάστημα ακόμη. Ο κ. Σώκος μάλιστα δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να σημειωθούν και πάλι σεισμοί αντίστοιχου μεγέθους με εκείνους που κατεγράφησαν στις 18 και 22 Ιανουαρίου με επίκεντρο το Τρίκορφο του Νομού Φωκίδος.



Από Λεπάντο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου