Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΧΑΛΚΙΔΑ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ Αναβλήθηκε το Περιφερειακό συμβούλιο (Video)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
από ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Δεν μπορούν να κρύψουν τον πανικό τους, δεν μπορούν να κρύψουν ότι δεν εκπροσωπούν κανένα.

Με απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης, στη Χαλκίδα, σήμερα Δευτέρα 27/6/11, πραγματοποιήσαμε από νωρίς το πρωί συγκέντρωση και συμβολική κατάληψη του Διοικητηρίου Εύβοιας.

Στις 11.30 π.μ., την ώρα έναρξης της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, μπήκαμε στην αίθουσα της συνεδρίασης με πανό και συνθήματα και ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ οι «εκπρόσωποι» της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης να ...

Κάλεσμα για 28 και 29 Ιουνίου: όλοι στους δρόμους.


Μας εξαπάτησαν
Μας υποτίμησαν
Νόμιζαν, ότι κοιμόμαστε στον εφιάλτη τους.
Μα εμείς ξυπνήσαμε
Βρεθήκαμε στις πλατείες
Γνωριστήκαμε
Αρχίσαμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα
Όλοι μαζί, ενωμένοι
Με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια.
Τώρα μιλάμε εμείς και φοβούνται αυτοί
Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να πληρώσουν όλοι, όσοι μας έκλεψαν.
Δεν θα φύγουμε, αν δεν φύγουν όλοι, όσοι λεηλατούν τη ζωή μας και καίνε το μέλλον μας.

28- 29 ΙΟΥΝΙ

48 ώρες στο δρόμο -- Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα

Real Democracy GR -- MultiMedia Team

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ. ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

Σε νέα κινητοποίηση θα προβούν οι κάτοικοι της Ιτέας και της ευρύτερης περιοχής για την υγεία στη Φωκίδα, την Τέταρτη 29 ΙΟΥΝΙΟΥ. Η συγκέντρωση των κατοίκων θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 μμ στο Κέντρο Υγείας στην Ιτέα. Η στάση των ιθυνόντων  δεν εφησυχάζει  τους κατοίκους, αντίθετα   παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων για την αναβάθμιση της υγείας στη Φωκίδα,  τα όσα συμβαίνουν στην πράξη τους ανησυχούν και τους προβληματίζουν.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Η «Επιτροπή κατοίκων Ιτέας και ευρύτερης περιοχής» παραβρέθηκε στο Δ.Σ. του ...

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας σε συνεργασία με την ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων:
1) «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», που αφορά επενδύσεις οι οποίες επιδιώκουν να μετατρέψουν μια καινοτόμο ιδέα ή τεχνογνωσία σε επιχειρηματική καινοτομία,
2) «Εναλλακτικός Τουρισμός», που αφορά επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε μορφή τουρισμού (αθλητικός, πολιτιστικός, θαλάσσιος, γαστρονομικός, υγείας κι ευεξίας κ.α.). Το πρόγραμμα βρίσκεται σε προδημοσίευση.
3) «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» που αφορά ...

Οι σημερινές διακοπές της ΔΕΗ

  Οι διακοπές της ΔΕΗ και πρωί και απόγευμα.
Η ΔΕΗ ΑΕ/Περιοχή Άμφισσας γνωστοποιεί ότι υπάρχει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης, εκ περιτροπής και κατά περιοχή περικοπών φορτίων, για το διάστημα από τις 11:30 έως και τις 16:00 περίπου, το πρωί της 27ης Ιουνίου 2011, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :
Ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών ηλεκτρικού ρεύματος για το πρωί της Δευτέρας 27ης Ιουνίου 2011, εφόσον απαιτηθούν....

Οι κινητοποιήσεις για την 48ωρη Απεργία στην Φωκίδα

Κινητοποιήσεις τόσο σε Άμφισσα όσο και σε Ιτέα θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια της 48ωρης Απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Όσοι πιστοί λοιπόν προσέλθετε , ενώ όσοι θέλετε μπορείτε να κετέβετε στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήρια την, Τρίτη, στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τρεις συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ: Τρίτη, στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους ...

Πεζοπορία στον Παρνασσό από τον Σ.Χ.Ο. Αράχωβας


Πεζοπορίο με ...κοντοσούβλι στον Παρνασσό.

Δεν ξέρω αν θα χάσετε θερμίδες αλλά μάλλον θα το ευχαριστηθείτε.

Η Άμφισσα στον ρυθμό του παζαριού

Η Άμφισσα ετοιμάζεται να υποδεχθεί το παζάρι της.
Μια φωτογραφία απο το στήσιμο των πάγκων με φόντο την πόλη και το κάστρο των Σαλώνων.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ


Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ο εφαρμοστικός νόμος και οι επιπτώσεις στη τσέπη μας και στην εργασία
Του Χρήστου Βανδώρου, μέλος ΔΣ ΠΕΤ-ΟΤΕ

Η κυβέρνηση μετά την καθολική αποτυχία του πρώτου μνημόνιου (ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ- ΝΤΟΡΑ) επιχειρεί με συνοπτικές και αντισυνταγματικές διαδικασίες να ψηφίσει στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο που το εξειδικεύει. Δεν πρόκειται απλά για ένα ακόμη μνημόνιο αλλά για την εσαεί παράδοση της χώρας στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο χωρίς ουσιαστικά δικλείδα διαφυγής. Παρακάτω αναφερόμαστε σε ...

Υποδοχή των πληρωμάτων του “Εαρινού-Ολυμπιακού Ράλλυ” στην Αγία Ευθυμία

Οι Λέσχες ΦΙΛ.Π.Α. (Φίλοι Παλαιού Αυτοκινήτου) και Classicmicrocars συνδιοργάνωσαν το «ΕΑΡΙΝΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ράλλυ» στις 25 και 26 Ιουνίου 2011, σημαντικό μέρος του οποίου διεξήχθη στο Νομό μας.
Η εκδήλωση αυτή ήταν συγκερασμός των δύο καθιερωμένων ετήσιων εκδηλώσεων  των αντίστοιχων λεσχών.
Η εκκίνηση δόθηκε το πρωί του Σαββάτου (25 Ιουνίου) από το εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου. Στη συνέχεια περνώντας από Στεφάνη, Πύλη, Δάφνη, ...

Μεσοπρόθεσμο ή τανκς προβλέπει ο Πάγκαλος

Την ώρα που ακόμα και τα σώματα ασφαλείας κατεβαίνουν στον δρόμο και δείχνουν την αντίθεσή τους με την πολιτική της κυβέρνησης, ο Πάγκαλος προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις μιλώντας για τανκς. Νομίζει ότι η στρατευμένη νεολαία μας θα έμπαινε στα τανκς για να προστατεύσει τις τράπεζες, ή ετοιμάζει ευρωπαικές δυνάμεις να τα οδηγούν. Η ουσία είναι οτι αυτοί που τα φάγανε είναι αποφασισμένοι μέχρι και τα τάνκς να κατεβάσουν στους δρόμους για να μας μετατρέψουν σε δούλους και να ληστέψουν την περιουσία της χώρας. Διαβάστε τις δηλώσεις Πάγκαλου...

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΜΟΡΝΟΥ

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΜΟΡΝΟΥ ΣΤΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙ, ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ. 
ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΜΟΡΝΟΥ ΜΕ ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 9.00 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ - CAFE LOUIS
 

Ο διανοούμενος δημοσιογράφος Γιώργος Κ. Γάτος (1931-2010)

Λίγα αναθυμήματα
Του παλιού μου φίλου, του Γιώργου Γάτου, δεν θα σας αφηγηθώ τον βίο ούτε θα προσπαθήσω ν’ αποτιμήσω το έργο του. Και του βίου και του έργου έχω αποσπασματική, και ίσως φευγαλέα, γνώση. Θα σας μεταφέρω κάποια αναθυμήματα που εικονογραφούν κάποια θραύσματα της πλούσιας ζωής του και της επώδυνης αλλά και με δημιουργικές ανατάσεις εποχής, την οποία διήνυσε από τη θέση πάντα του μαχόμενου διανοούμενου.
Ο Γιώργος Γάτος
Όλοι σας ξέρετε ότι ο Γιώργος ήταν ένα ευπαίδευτο άτομο, σπουδαγμένο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αφοσιωμένο σε μια σκεπτόμενη δημοσιογραφία, με σαφή ένταξη στην Αριστερά, ένταξη, καθώς έλεγα, διανοούμενου. Στο βάθος ήταν φιλίστορας και πατριδολάτρης, λάτρης της ρουμελιώτικης γενέτειρας.
Τον πρωτογνώρισα στη δεκαετία του 1950 στο πατάρι του Λουμίδη στη Στοά Nικολούδη που ένωνε την οδό Πανεπιστημίου με την οδό Σταδίου. Το πατάρι έβλεπε στην οδό Σταδίου.
Οι δύο δρόμοι τότε δεν ήταν οι πολυθόρυβοι σημερινοί τραπεζόδρομοι, αλλά δρόμοι...