Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη


Ο Κάππος με τον Αβραμόπουλο και ο Μπούγας με τον Σαμαρά, ο δικός μας ο Δήμαρχος της Ιτιάς με την Μπακογιάννη.

Έρχονται βροχές και καταιγίδες Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την Παρασκευή το μεσημέρι στη χώρα, ενώ παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Ισχυροί οι άνεμοι 8 με 9 μποφόρ στο Ιόνιο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και το... Σάββατο τα παραπάνω φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

Την Κυριακή τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου.
Από in.gr

Η ταινία της Κυριακής

Η Κινηματογραφική λέσχη Άμφισσας παρουσιάζει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας την ταινία

ΑΔΩΞΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΗ****
NGLOURIOUS BASTERDS
Η Ιστορία; Ποια Ιστορία;

Το απόλυτο ανιστόρητο φιλμ της δεκαετίας! Η μέγιστη κινηματογραφική απόλαυση δια χειρός του αιρετικού Κουέντιν Ταραντίνο, ο οποίος στέλνει τον Χίτλερ στον αγύριστο, πριν της ώρας του!

Ε, λοιπόν, ο τύπος δεν παίζεται! Αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο και, κατά πως φαίνεται, πολύ καλά κάνει! Γιατί με το σκηνοθετικό του ντελίριο καταφέρνει να παρασύρει το θεατή σε ένα άνευ προηγουμένου κινηματογραφικό γαϊτανάκι, γελοιοποιεί το ναζισμό και τους ναζιστές και προσφέρει ένα χορταστικό φιλμ παραγεμισμένο με ένα υπέροχο μείγμα δράσης και χιούμορ.

Σύμφωνα με το σενάριο, η Σοσάνα, μια μικρή Εβραιοπούλα, γίνεται μάρτυρας στη δολοφονία της οικογένειάς της από τους ναζί. Όλα αυτά στην κατεχόμενη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Η... κοπέλα γλυτώνει και καταφεύγει στο Παρίσι, όπου τη βλέπουμε ξανά με άλλο όνομα και να έχει γίνει ιδιοκτήτρια ενός μικρού κινηματογράφου. Στο μεταξύ μια ομάδα επίλεκτων κυνηγών των ναζί, φτάνει από τις ΗΠΑ στη Γαλλία, με σκοπό να μακελέψει όσους περισσότερους γερμανούς μπορεί. Και το κάνει με κάθε δυνατό τρόπο, πληρώνοντας τους δολοφόνους με το ίδιο νόμισμα. Εδώ ο Ταραντίνο επιδίδεται σε αυτό που αγαπά: στην κινηματογράφηση της βίας, ωμής βίας, τόσο ακραίας ώστε την αποδυναμώνει, την απομυθοποιεί. Με κάποιον τρόπο, οι επίλεκτοι, που ονομάζονται «Μπάσταρδοι», σχεδιάζουν να βάλουν βόμβα στον κινηματογράφο, τη μέρα που προβάλλεται μια γερμανική προπαγανδιστική ταινία του Γκέμπελς, παρουσία του ίδιου του Φύρερ! Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και η Σοσάνα. Το σχέδιο πετυχαίνει (!!!) αλλά το τίμημα είναι βαρύ. Η ουσία είναι πως ο Ταραντίνο «ζωγραφίζει». Στην τελική δε, σεκάνς του μακελειού μέσα στον κινηματογράφο, λειτουργεί ως κορυφαίος χορογράφος! Όσο για την Ιστορία, τη σμπαραλιάζει, δίνοντας την εκδοχή εκείνη που θα ήθελε όλη η Ευρώπη εκείνα τα χρόνια. Δηλαδή το θάνατο του Αδόλφου Χίτλερ και ολόκληρου του ναζιστικού σκυλολογιού. Μια εκδοχή που θα σήμαινε τη σωτηρία πολλών χιλιάδων ανθρώπων αφού ο πόλεμος θα τελείωνε μια ώρα αρχύτερα. Κάτι που δεν έγινε τελικά αλλά έδωσε την ευκαιρία στον Ταραντίνο να φτιάξει μια ταινία που δύσκολα θα ξεχάσετε.

Inglourious-Basterds-Dec11-FL-02Στις ερμηνείες έχουμε τον Κρίστοφ Βαλτς, ο οποίος είναι απολαυστικός στο ρόλο του σαδιστή αξιωματικού των Ες Ες. Ο Βαλτς με το παίξιμό του δίνει στο ρόλο του εκείνη τη σκληράδα των ναζί που ανάμεικτη με την απειλητική «ευγένεια» σου παγώνει το αίμα, ενώ την ίδια στιγμή τον γελοιοποιεί. Εξαιρετική ερμηνεία η οποία αποζημιώθηκε με α΄ βραβείο στο Φεστιβάλ των Κανών.

Η Νταϊάν Κρούγκερ, λάμπει ως Σοσάνα, είναι μετρημένη και δεν κάνει κατάχρηση της εντυπωσιακής της, ούτως ή άλλως, παρουσίας.

Ο Μπραντ Πιτ, αφήνει κατά μέρος τις γοητείες και ως υπολοχαγός Ρέιν, επικεφαλής των «μπάσταρδων», δίνει μία ερμηνεία που απλά δείχνει το μέγεθος των δυνατοτήτων του. Άλλοτε μετρημένος και άλλοτε υπερβολικός, κατά πώς χρειάζεται αναλόγως, αφήνει τη σφραγίδα του στην ταινία, όταν παριστάνει τον Ιταλό με την αμερικάνικη προφορά.

Η ταινία είναι ριμέικ της …σχεδόν ομώνυμης ταινίας («Inglorious bastards» τότε, «Inglourious basterds» τώρα και στα ελληνικά «Άδωξοι μπασταρδη», αντί «Άδοξοι μπάσταρδοι»), που γύρισε το 1978 ο Έντζο Καστελάρι. Βέβαια δια χειρός Ταραντίνο η απόσταση μεταξύ των δύο ταινιών μεγαλώνει, αλλά ποιος νοιάζεται; Μάλιστα ο Καστελάρι σχολιάζοντας λέει: «Είναι μια τελείως διαφορετική ταινία. Είναι κάτι ολότελα φτιαγμένο από τον Ταραντίνο. Δεν πρόκειται για ριμέικ. Απλά είναι κάτι που του ενέπνευσα».

Η ιδέα για την ταινία γεννήθηκε πριν από 10 χρόνια αλλά ο Ταραντίνο δεν είχε αποφασίσει αν θα το μεταφέρει στη μικρή οθόνη ως σίριαλ ή θα το κάνει μυθιστόρημα. Τελικά αποφάσισε να το γυρίσει ταινία και, όπως αποδείχτηκε, ορθώς έπραξε.

ΑΔΟΞΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ (INGLOURIOUS BASTERDS)

Σκηνοθεσία: Κουέντιν Ταραντίνο

Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Νταϊάν Κρούγκερ, Κρίστοφ Βαλτς, Ντάνιελ Μπρουλ, Μελανί Λορέν, Ιλάι Ροθ, Τιλ Σβάιγκερ, Μίκαελ Φασμπέντερ, Μάικ Μάγιερς

για το περιοδικό CITY
Από kersanidis.wordpress.com
Δείτε το τρέιλερ

Ναι στην επέκταση των αιολικών, είπε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας

Σε μια μαραθώνια συζήτηση, που ολοκληρώθηκε στις 12,30 το βράδυ, ο Νομάρχης και οι περισσότεροι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, έπαιξαν για μια ακόμη φορά το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Για το ίδιο αιολικό πάρκο, γνωμοδότησαν ναι για τις ανεμογεννήτριες που τοποθετούνται στα όρια του Δήμου Κορώνειας και όχι για αυτές που τοποθετούνται στα όρια του Δήμου Θίσβης.
Παρόντες πάνω απο 150 δημότες των δύο Δήμων, με έντονη παρουσία απο την Αγ.Άννα, αλλά και δεκάδες μέλη των άλλων κινήσεων της Συμπαράταξης απο Κορώνεια, Θίσβη, Θεσπιές, Αντίκυρα, Θήβα και ... Λιβαδειά. Παρόντες επίσης ο δήμαρχος Θίσβης που τοποθετήθηκε αρνητικά κατά των αιολικών εγκαταστάσεων, ο δήμαρχος Κορώνειας μαζί με μέλη του δημοτικού Συμβουλίου, που τοποθετήθηκε θετικά. Τελικά :
- μετά απο συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν πολλές εντάσεις και μια διακοπή και
- παρά την ανάλυση των προβλημάτων που δημιουργεί τόσο η συγκεκριμένη εγκατάσταση, όσο και το πρόβλημα της συνολικής μετατροπής του Ελικώνα σε εργοτάξιο,
με ψήφους 11 υπερ και 9 κατά το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε να συμφωνήσει ... και με τους δύο Δήμους.
Αρνητικά απο την πλευρά της πλειοψηφίας ψήφισαν οι δύο νεοεισερχόμενοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Γιάννης Παλαμίδας και Λουκάς Κόλιας καθώς και ο Μίμης Αγγέλου.
Ο Νομάρχης απέφυγε για μια ακόμη φορά να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να συνεργαστεί με την αυτοδιοίκηση, σε μια διαδικασία συνολικού σχεδιασμού για τον ορεινό όγκο του Ελικώνα. Περιορίστηκε να ευχηθεί να ξεκινήσουν οι Δήμοι τη διαδικασία χωροθέτησης.
Οι πολίτες, που μένουν για μια ακόμη φορά μόνοι στον αγώνα για να υπερασπιστούν το περιβάλλον και την βιώσιμη προοπτική για τη Βοιωτία, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, όπως εξάλλου προέτρεψε και ο κ. Νομάρχης. Δυστυχώς οι περισσότεροι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, δεν στάθηκαν για μια ακόμη φορά στο ύψος των περιστάσεων και των αναγκών του νομού μας.
Δέσποινα Σπανούδη

Από την Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον
Στην ιστοσελίδα μπορείτε να διαβάσετε πλούσια συζήτηση απο τα πολλά μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων του διπλανού Νομού

Σχέδιο πόλης Ιτέας και Κίρρας

Πράσινη Ανάπτυξη αλά Βοιωτικά


Με αφορμή τη χθεσινή απόφαση των "πράσινων" του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας για τον Ελικώνα, αλλά και την "φιλοπεριβαλλοντική" αναφορά της κ.Αγάτσα στη Βουλή, ας θυμηθούμε ότι ο Γ. Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στο πόρισμά του για τον Ασωπό είχε ζητήσει να διερευνηθούν :

- πιθανές ευθύνες σε βάρος της Αντινομάρχου Βοιωτίας Αριας Αγάτσα για την άδεια που δόθηκε στην εταιρεία ΠΡΟΤΑΛ το 2005.

- πιθανές ευθύνες για την Αντινομάρχη Βοιωτίας κ. Βασιλική Τσόνογλου για τις ΑΕΠΟ που ... εξέδωσε για τις εταιρείες DURALOX, και VIOMETAL το 2003

- πιθανές ευθύνες σε βάρος του νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχου Περγαντά για μια σειρά από ΑΕΠΟ που υπέγραψε από το 2003 έως το 2006 και πρόκειται συνολικά για 10 άδειες λειτουργίας.

Οι δύο πρώτες κυρίες τώρα πια μας εκπροσωπούν στη Βουλή. Ο Νομάρχης, δήλωσε ήδη την επιθυμία του για την Περιφέρεια. Η Βοιωτία στο δρόμο της πράσινης ανάπτυξης.
Από Βοιωτικά