Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΦΩΚΙΚΟΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 3-1

Ένα ομολογουμένως, εξαιρετικό ματς έγινε σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας, που δικαιολόγησε και τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι. Ο Φωκικός υποδέχθηκε την Νίκη Βόλου, ή όπως οι ίδιοι θέλουν να λέγονται την Νίκη Νέας Ιωνίας Βόλου.
Τρομερό ρόστερ για την κατηγορία η ομάδα της Νίκης, με τρανταχτά ονόματα τους Άγγελο Διγκόζη, Μαιστρέλλη. Ντεμπούτο στον πάγκο για τον Πέντρο Πασκούλι, παγκόσμιο πρωταθλητή με την Εθνική Αργεντινής και πρώην συμπαίκτη του Αρμάντο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Εξαιρετικό και το ρόστερ του Φωκικού με τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας Χρήστο ...

Το τέλος των εργασιακών δικαιωμάτων


Κατάργηση των συμβάσεων, άγρια περικοπή μισθών και ελεύθερες απολύσεις. Η Ελλάδα από την 1.1.2011 διαγράφει το ελληνικό αλλά και το ευρωπαϊκό εργατικό δίκαιο που ίσχυε μέχρι σήμερα και η διατήρηση στο εξής των όποιων δικαιωμάτων των εργαζομένων επαφιέται πλέον "στην ωριμότητα των κοινωνικών εταίρων και στη 'μαχητικότητα' των εργαζομένων", σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας.

Η πραγματικότητα για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, από τον νέο χρόνο, θα είναι η ακόλουθη: Οι μισθοί θα μπορούν να μειώνονται τουλάχιστον μέχρι τα 740 ευρώ, οι απολύσεις σε επιχειρήσεις που συνάπτονται οι "ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις" θα αποτελούν "αντικείμενο διαπραγμάτευσης", δηλαδή δεν θα ισχύουν ούτε οι πρόσφατοι νόμοι που ψηφίστηκαν μόλις το περασμένο καλοκαίρι κατ' εντολήν της τρόικας και διπλασιάζουν τον αριθμό των ομαδικών απολύσεων (από το 2% στο 5%) και θα είναι ελεύθερες! Ταυτόχρονα επεκτείνεται μέχρι τους 9 μήνες (από 6), η διαθεσιμότητα των εργαζομένων, αλλά και η εκ περιτροπής εργασίας σε 9 (από 6) ενώ οι εργαζόμενοι ...

Κασαπίδης:Πρέπει να προβληθεί άμεσα το Ελληνικό λάδι.

  Μία μοναδική και πρώτης τάξεως ευκαιρία παρουσιάζεται για το Ελληνικό ελαιόλαδο στην αγορά των Η.Π.Α., μετά τις αποκαλύψεις για νοθευμένα “έξτρα παρθένα” Ιταλικά και Ισπανικά ελαιόλαδα, που...... κυκλοφορούσαν στην συγκεκριμένη αγορά και ανταγωνίζονταν αθέμιτα το Ελληνικό επισημαίνει ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης.Το θέμα, εδώ και δύο μήνες περίπου,όπως τονίζει παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στις Η.Π.Α., ενώ η Ελληνική κυβέρνηση αδρανεί. Το φαινόμενο αυτό είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα στην προώθηση του ελαιολάδου μας στη συγκεκριμένη αγορά....

Καταργούνται 296 αστυνομικοί σταθμοί σε όλη την χώρα. εκ των οποίων 5 στην Φωκίδα

Μετά την υγεία, τους μισθούς, τις συντάξεις, την παιδεία, την ανεργία, τα εργασιακά, ακόμη μία προεκλογική "δέσμευση" του ΠΑΣΟΚ γίνεται πραγματικότητα. 
Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Καταργούνται 296 αστυνομικοί σταθμοί σε όλη την χώρα. Έτσι, αν δεν έχω ξεχάσει κάτι,  η κυβέρνηση του μνημονίου τήρησε μέχρι κεραίας τις προεκλογικές υποσχέσεις της. Απερίσπαστη πλέον θα μπορέσει να επιδοθεί στο τιτάνιο έργο της για την σωτηρία της χώρας. Είμαι βέβαιος ότι θα "πετύχει" και ήδη με έχουν ζώσει  μαύρα φίδια.....

Στην συνέχεια, διαβάστε ποιές περιοχές θα αισθάνονται από σήμερα περισσότερο ασφαλείς :...

Η χώρα σε διαδικασία ελεγχόμενης…. Ο νομός Φωκίδας σε διαδικασία ανεξέλεγκτης… …πτώχευσης

Πολίτες στο Προσκήνιο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10/12/2010

Συντοπίτες, συντοπίτισσες.
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες διαρκούς υποβάθμισης του νομού μας. Διαδικασία που τα όρια της εγγίζουν καθαρά τα σύνορα της απόγνωσης.
Ετοιμάζεται να κλείσει το ΤΕΙ Άμφισσας . Ετοιμάζεται να κλείσει η εφορία στο Λιδορίκι. Ετοιμάζεται να κλείσει το γυμνάσιο στο Πολύδροσο. Οσονούπω έρχονται μαντάτα για τα κέντρα υγείας, τη ΔΕΗ, τα ταχυδρομεία. Τις κοινωνικές υποδομές των Δήμων… Το προηγούμενο διάστημα συρρικνώθηκε ο ΟΤΕ .
Το εισόδημα των μισθωτών και συνταξιούχων άρα και των μικρεμπόρων της περιοχής σε ελεύθερη πτώση… Οι καλλιεργητές της ελιάς σε απόγνωση.
Και όλα αυτά κάποιοι πάνε να τα εκμεταλλευτούν περιστασιακά, αποκομμένα από το γενικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η πολιτική πρακτική. Αυτοί που ψηφίσανε το μνημόνιο, την ελεγχόμενη δηλαδή πτώχευση του Ελληνικού λαού, αυτοί που στηρίξανε και στηρίζουνε καταστροφικές πολιτικές κάνουν τους ανήξερους. Σαν άλλοι Πόντιοι ...