Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΦΩΚΙΚΟΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 3-1

Ένα ομολογουμένως, εξαιρετικό ματς έγινε σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας, που δικαιολόγησε και τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι. Ο Φωκικός υποδέχθηκε την Νίκη Βόλου, ή όπως οι ίδιοι θέλουν να λέγονται την Νίκη Νέας Ιωνίας Βόλου.
Τρομερό ρόστερ για την κατηγορία η ομάδα της Νίκης, με τρανταχτά ονόματα τους Άγγελο Διγκόζη, Μαιστρέλλη. Ντεμπούτο στον πάγκο για τον Πέντρο Πασκούλι, παγκόσμιο πρωταθλητή με την Εθνική Αργεντινής και πρώην συμπαίκτη του Αρμάντο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Εξαιρετικό και το ρόστερ του Φωκικού με τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας Χρήστο ...Κανελλόπουλο, τους Σαλωνίτες Σκαρίμπα, Ταμπάκη και Καλλέργη, με τον καλύτερο πορτιέρο της κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο που πέρασε Γιάννη Παρασκευά και με τον πιτσιρικά από την Δράμα Αλέξη Κουμπρόγλου από τα αριστερά.
Το γήπεδο άρχισε να σείεται από τις 14:00, αφού οι ΚΟΥΔΟΥΝΑΔΕΣ είχαν ετοιμάσει καταπληκτική ατμόσφαιρα. Δεν σταματησαν να τραγουδούν και να ενισχύουν την ομάδα από το πρωτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Εντύπωση προκάλεσε το νέο πανό, μήκους 40 μέτρων που κρατούσαν στα χέρια τους οι ΚΟΥΔΟΥΝΑΔΕΣ , κατά τη διάρκεια της εισόδου των δύο ομάδων στο γήπεδο.
Στο αγωνιστικό κομμάτι  τώρα, πρέπει να πούμε πως η ομάδα της Άμφισσας, ήταν πολύ ανώτερη από αυτή του Βόλου. Ο Κώστας Λίβας παρέταξε την ακόλουθη ενδεκάδα:Παρασκευάς, Θωμόπουλος, Δημητρίου, Κωστόπουλος, Σουμέλας, Σκαρίμπας, Δήμας, Καλλέργης, Κουμπρόγλου, Ταμπάκης, Καννελόπουλος.

Η ομάδα έδειξε τρομερή συνοχή καθ'όλη την διάρκεια του αγώνα, οι πάικτες ήταν συγκεντρωμένοι και έκαναν αυτό που τους ζητήθηκε μες στο γήπεδο. Στο 13' ο Ταμπάκης έκανε το 1-0 μετά από έξυπνη κίνηση στη μικρή περιοχή. Ο Βασίλης διπλασίασε τα τέρματα του Φωκικού στο 75' αφού η ομάδα είχε ισοφαριστεί 2 λεπτά νωρίτερα. Χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες για διεύρυνση του σκορ, με κυριότερες αυτές του Κανελλόπουλου και του Μανώλη Καλλέργη. Την τελευταία λέξη όμως την είπε ο Αλέξης Κουμπρόγλου στο 80΄, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ έξω απο τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του τερματοφύλακα της Νίκης.
Να πούμε πως ο Μαιστρέλλης της Νίκης Βόλου έκανε δολοφονική ποδιά στον νεαρό Καλλέργη, προς το τέλος του αγώνα, ο διαιτητής της συνάντησης όμως έδειξε παίζεται. Ενέργεια που δικαιολογεί την αρνητική κριτική που δέχθηκε καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα από τους Φιλάθλους.

Στο τέλος του αγώνα και στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι δύο προπονητές, ο Αργεντίνος τόνισε ότι μόλις ήρθε στην ομάδα και δεν πρόλαβε να κάνει πολλά πράγματα, ότι η ομάδα θέλει δουλειά και ότι ο Φωκικός άξιζε την νίκη. Ο Κώστας Λίβας πίστωσε την νίκη στο γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του ήξεραν τι ήθελαν μες στο παιχνίδι και συγκεντρωμένοι, με πάθος και αποφασιστικότητα το πήραν. Τόνισε επίσης ότι το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ευρύ.

Ο Κώστας Λίβας απευθυνόμενος στον Πέντρο Πασκούλι, είπε πως είναι μεγάλη τιμή και χαρά για την Άμφισσα και το Φωκικό να φιλοξενεί ένα παγκόσμιο πρωταθλητή, του ευχήθηκε καλή πορεία και τον χαιρέτισε εγκάρδια.
ΠΑΣΚΟΥΛΙ ΚΑΙ ΛΙΒΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Φωκικός με αυτή τη νίκη είναι πλέον μόνος τρίτος με 22 βαθμούς πίσω από Αναγέννηση Επανομής(24) και ΑΕΛ Καλλονής (23).
 Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ.
ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΒIA


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΦΩΚΙΚΟΣ 3-1  ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
  11' Ταμπάκης
75' Ταμπάκης
80' Κουμπούρογλου
     
ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 0-0  ΑΕΤΟΣ ΣΚ.
         
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 1-0  ΔΟΞΑ ΚΡΑΝ.
  7' Χασάνογλου      
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 1-1  ΖΑΚΥΝΘΟΣ
  70' Κράββαρης   11' Βασιλειάδης
44' Χατζηαντωνίου
 -κόκκινη-
 
ΚΟΖΑΝΗ 3-1  Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
   65' Γκόβας
69' Μαρκόπουλος
86' Χριστοφορίδης
  34' Καλιαμπάκας   
ΕΠΑΝΟΜΗ 1-0  ΚΑΛΛΟΝΗ
   43' Δανίδης      
ΟΔΥΣΣΕΑΣ 0-3 ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ
      38' Παπαποστόλου
71' Γλωσσόπουλος
 
ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ 13/12 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ
    (15.00)     

  Ρεπό: Εθνικός Φιλιππιάδας

Από http://zou-la-pi.blogspot.com στο οποίο μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου