Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ο Πάνος Μητσόπουλος εκθέτει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

"Πέρασμα στην Μεσόγειο"

Ένας Έλληνας από το Άμστερνταμ εκθέτει τα έργα του σε έκθεση του ΕΙΠ Αλεξανδρείας

Με τίτλο "Πέρασμα στην Μεσόγειο", το Παράρτημα στην Αλεξάνδρεια του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) εγκαινιάζει στις 22 Ιανουαρίου την έκθεση του εικαστικού καλλιτέχνη Πάνου Μητσόπουλου.

Πρόκειται για έργα που εντάσσονται στις θεματικές ενότητες "Ευχάριστα κλουβιά-Πέρασμα". Ο Έλληνας καλλιτέχνης που ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στο Άμστερνταμ, αναζητά διαπολιτισμικούς διαλόγους με λαούς και χώρες που μοιράζονται την ίδια θάλασσα, τη Μεσόγειο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σχετική ανακοίνωση του ΕΙΠ Αλεξανδρείας.

Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά της έκθεσης, οι ειδικοί του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Αίγυπτο τονίζουν ότι "το "ΠΕΡΑΣΜΑ" παρουσιάζεται με μια κατασκευή η οποία στενεύει ... στην έξοδό της. Μέσα από αυτή ο επισκέπτης πρέπει να προχωρήσει για να προσεγγίσει την έκθεση χαρακτικών. Με αυτό τον τρόπο υποδηλώνεται το αγωνιώδες ταξίδι των ανθρώπων που διασχίζουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στις ανεπτυγμένες κοινωνίες του βορρά.

Η κατασκευή είναι φτιαγμένη από εύθραυστα υλικά όσο αμφίβολη και εύθραυστη είναι και η ελπίδα του ανθρώπου-μετανάστη που προσδοκά να βρει μια καινούρια αρχή ζωής στις ασφυκτικά πολυεθνικές κοινωνίες, αγωνιζόμενος να ενσωματωθεί χωρίς, ταυτόχρονα, να αλλοιωθεί η ταυτότητά του".

Να σημειωθεί ότι ο Πάνος Μητσόπουλος γεννήθηκε στην Ιτέα της Φωκίδας. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Ρίτβελντ (Rietveld) του Άμστερνταμ. Έχει παρουσιάσει έργα του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε πόλεις της Ευρώπης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου το απόγευμα, στους χώρους του ΕΙΠ Αλεξανδρείας, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου.

Εγκαίνια: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 22/1/2010 έως 4/2/2010
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 9.00-21.00 Παρασκευή και Κυριακή 9.00-15.00
Χώρος έκθεσης: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού-Παράρτημα Αλεξάνδρειας


του ανταποκριτή μας Ν. Κάτσικα
Από culture.ana-mpa.g

Κώστας Χριστόπουλος

Ο Κώστας Χριστόπουλος καταγόμενος από την Άμφισσα, σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 1996-2002, στο εργαστήριο του Γ.Ψυχοπαίδη, Χαρακτική με καθηγητές τους Γ.Μήλιο και Β.Καζάκο και το 1999-2000 στο Kunsthochschule Weissensee του Βερολίνου, με καθηγητή τον Werner Liebmann.
Από το 2006 ως το 2008 παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ, με υπεύθυνο καθηγητή τον Τάσο Χριστάκη.

Συνεργάζεται με την Γκαλερί Ζουμπουλάκη.
Αρθρογραφεί επίσης στις «Αναγνώσεις», το ένθετο για το βιβλίο της Κυριακάτικης Αυγής και από το 200
8 στο διαδικτυακό ... περιοδικό για τις τέχνες Kaput. Κείμενα του μπορείτε να διαβάσετε εδώ. «Ο πολιτισμός εξαρτάται από διαδικασίες διαχείρισης της μνήμης. Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετείται η πρόσφατη ενότητα ζωγραφικών έργων του Κώστα Χριστόπουλου, όπου θραύσματα του αστικού τοπίου, των οικογενειακών αναμνήσεων και της πρόσφατης ιστορίας, φωτογραφίες που έχουν μείνει έξω από το οικογενειακό άλμπουμ, φωτογραφίες στιγμιότυπων της οθόνης της τηλεόρασης, αποκόμματα εφημερίδων και περιοδικών ανασύρονται από τον χείμαρρο πληροφοριών που κατακλύζουν τη σύγχρονη καθημερινότητα και επεξεργάζονται με μια τεχνική που συγγενεύει με το φωτομοντάζ. Ο Χριστόπουλος συλλέγει εικόνες-γεγονότα ψηφιοποιώντας αποσπάσματα της επικαιρότητας, ιδιωτικής ή δημόσιας, τα οποία αντλεί από την «τράπεζα» δεδομένων που αποτελεί το προσωπικό του αρχείο και, επιστρέφοντας στην ζωγραφική χειρονομία, τα μεταφέρει στο χαρτί με μαύρο χρώμα. Με την ψηφιακή επεξεργασία και την ένταξη του θραύσματος σε μια νέα τάξη πραγμάτων τα σταθερά σημεία εξαφανίζονται, η πηγή προέλευσης των επιμέρους στοιχείων δεν είναι πια αναγνωρίσιμη και το πέρασμα από την αναπαραγόμενη εικόνα-ντοκουμέντο στο μοναδικό αντικείμενο-έργο γίνεται καθοριστικό τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και σε επίπεδο νοήματος, αφού η παρέκκλιση της διαδικασίας παραγωγής του ζωγραφικού έργου λειτουργεί και ως ένδειξη πολιτισμικών μετατοπίσεων. Παρατηρητής της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας, ερευνητής και συλλέκτης αποσπασμάτων της ατομικής και συλλογικής ιστορικής μνήμης, ο Κώστας Χριστόπουλος χρησιμοποιεί τις εικόνες ως εποπτικά εργαλεία, όπως λέει, τα οποία του επιτρέπουν αφενός μια συνολική αντίληψη των πραγμάτων και αφετέρου την αποτελεσματική απόδοσή τους. Αντλώντας από το αρχείο της πρόσφατης ιστορίας, της περασμένης εμπειρίας, του ξεχασμένου βιώματος, των προσωπικών ή συλλογικών φαντασιώσεων και επιλέγοντας μια σύζευξη φωτογραφίας και ζωγραφικής που συγγενεύει με τις πρωτοποριακές τακτικές κινημάτων του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, με τις λειτουργίες της σημερινής κοινωνίας της πληροφορίας αλλά και με τις εκλεκτικές πρακτικές του Μεταμοντερνισμού γενικότερα, ο Χριστόπουλος προτείνει μια νέα στάση απέναντι στην εθνική πολιτισμική ιστορία σε μια εποχή όπου ο λαός έχει γίνει πληθυσμός και το έθνος ορίζεται με όρους εδάφους, χαρτογραφώντας αυτήν τη μεταβατική φάση προς μια νέα κατάσταση.»
Πολύνα Κοσμαδάκη

«Αυτό που μ’ αρέσει περισσότερο στη δουλειά του Χριστόπουλου είναι ο τρόπος που εγκαταλείπεται ο κόσμος του: αφήνει τις στάχτες του. Τα ίχνη του πραγματικού πάνω στις ζωγραφικές του επιφάνειες είναι ίχνη που διαρκούν αποσυρόμενα, που δεν αντέχουνε άλλο, ίχνη που παριστούν τη σιωπή τους, σημάδια όλα μιας αναπαράστασης ανέφικτης. Είναι μάλιστα αυτή η απόσυρση του κόσμου, η απόσυρση του σημαίνοντος, που καθιστά και τις εικόνες του τρομερές. Εικόνες που εγείρονται για να μας υπενθυμίζουν αυτή την απουσία του πραγματικού, κάτι ακόμη χειρότερο, την πιο βαθιά του ανάμνηση. Οι επιφάνειες τους έτσι έχουν κάτι απ' αυτό το μαύρο ίχνος της γραφής που απομνημονεύει διαρκώς τον κόσμο, που τον εξαντλεί στην πιο αδύνατη εκφορά του. Έναν κόσμο που σκιαγραφείται από γενέσεως του και διαρκώς από αυτή την άρρητη φωτοχυσία του θανάτου του
Αποστόλης Αρτινός
Από amfissacity

Το Μυστικό του Πράσινου Αλόγου!

Γράφει ο Τυχαίος
-Είναι αλήθεια λοιπόν; ρώτησε ο Αντώνης με αγωνία και οι πρώτες σταγόνες κρύου ιδρώτα έτρεχαν στο μέτωπό του.
-Ναι, είναι αλήθεια. Απάντησε με τρεμάμενη φωνή ο Πάνος.
Ο Αντώνης ανακάθισε στη δερμάτινη πολυθρόνα του και ανέπνευσε βαθιά. Προσπαθούσε με κόπο να συνειδητοποιήσει αυτά για τα οποία τον είχε ενημερώσει μόλις πριν από λίγο ο συνεργάτης του. Ο Γιώργος μόλις είχε ανακοινώσει τον "Καλλικράτη". Βέβαια κυκλοφορούσε εδώ και πολύν καιρό σαν φήμη στην πολιτική πιάτσα, αλλά κανείς δεν το πίστευε. Ήταν περισσότερο κάτι σαν εσωτερικό αστείο των πολιτικών και δημοσιογραφικών γραφείων. Σαν αστικός μύθος. Γελάστηκε. Ο "Καλλικράτης" υπήρχε και ο Γιώργος μόλις τον είχε ανακοινώσει από τηλεοράσεως με τον πιο επίσημο τρόπο.
-Στην Ευρώπη τι λένε; Ρώτησε ο Αντώνης, μαντεύοντας την απάντηση.
-Αιφνιδιάστηκαν. Δεν το περίμεναν με τίποτε, όπως και όλοι μας άλλωστε, είπε ο Πάνος. Κύριε ... Πρόεδρε, πρέπει να κάνω μερικά επείγοντα τηλεφωνήματα, αν μου επιτρέπετε.
-Κάνε ό,τι πρέπει να κάνεις, απάντησε ο Αντώνης και κατέρρευσε στην πολυθρόνα του για μια ακόμη φορά.
Ξανάφερε στο μυαλό του ό,τι ήξερε κι ό,τι είχε ακούσει για τον "Καλλικράτη", που όπως όλα έδειχναν δεν ήταν φήμη αλλά πραγματικότητα. Απ' ότι φαίνεται ήταν ένα άκρως απόρρητο οικονομικό σχέδιο του Γιώργου. Το είχε επεξεργαστεί μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια με Νομπελίστες από όλον τον κόσμο. Άγνωστο ποια εσωτερική δύναμη έσπρωχνε αυτούς τους διαπρεπείς επιστήμονες παγκόσμιου κύρους να παρέχουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην κατάρτιση ενός τόσο απίστευτου σχεδίου. Οι φήμες έλεγαν ότι ακόμη κι ένας Ισπανός αρχιτέκτονας είχε συμμετάσχει, άγνωστο με ..........
ποιο τρόπο και πως, ώστε τελικά αυτό το περίφημο σχέδιο να γίνει πραγματικότητα. Ο Γιώργος δεν το αποχωριζόταν ποτέ από κοντά του. Τώρα ο Αντώνης τα έβλεπε όλα πιο καθαρά. Θυμήθηκε που ο Γιώργος κουβαλούσε διαρκώς μαζί του ένα λάπτοπ και όλο και κάτι πληκτρολογούσε. Ακόμη, θυμήθηκε την προεκλογική διαφήμιση του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος κάτι έγραφε σε έναν φάκελο σ' εκείνο το σποτ. Κατάλαβε. Ήταν ο "Καλλικράτης". Βέβαια ο Γιώργος δεν ήταν κανένα παιδάκι. Το παρουσίασε ως ένα νέο διοικητικό σύστημα για δήμους, κοινότητες, ραχούλες και τσανακοχώρια. Σιγά μην έβγαινε και τους έλεγε ότι "ξέρετε κάτι; έχω στα χέρια μου το πιο προχωρημένο οικονομικό σχέδιο όλων των εποχών". Όχι, δεν ήταν αφελής ο Γιώργος. Αλλά και πάλι ποιος θα το πίστευε ότι κατά τη διάρκεια της πιο ισχυρής οικονομικής κρίσης που βίωνε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά, ο Γιώργος θα επέμενε σε μια άσχετη, πανάκριβη και μακροχρόνια διοικητική μεταρρύθμιση, αντί να επικεντρωθεί απλώς σε κάποιο οικονομικό πρόγραμμα; Το σχέδιο του Γιώργου ήταν σατανικό. Θα τους έριχνε στάχτη στα μάτια και ενώ όλοι θα νόμιζαν ότι αυτός θα προωθούσε -έτσι στα ξεκούδουνα - διοικητικές μεταρρυθμίσεις ξαφνικά οι αγορές, οι Ευρωπαίοι, το ΔΝΤ, οι φιτσ και οι μούντις και όλα τα διεθνή κέντρα αποφάσεων θα συνειδητοποιούσαν ότι στην πραγματικότητα είχε τεθεί σε εφαρμογή ένα περίπλοκο οικονομικό πρόγραμμα, πρωτοφανές σε σύλληψη και απίστευτο σε αποτελεσματικότητα. Τώρα ο Αντώνης κατάλαβε τι εννοούσε ο Γιώργος όταν έλεγε προεκλογικά ότι "λεφτά υπάρχουν". Ο "Καλλικράτης" εξηγούσε τα πάντα.
-Έχω νέα, είπε ο Πάνος καθώς μπήκε ασθμαίνοντας στο γραφείο του Προέδρου.
-Πες μου, απάντησε ο Αντώνης με αγωνία.
-Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για μας, ψέλλισε ο Πάνος.
-Δηλαδή;
-Ο "Καλλικράτης" παίζει πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα. Σε όλη τη χώρα ο κόσμος έχει ενθουσιαστεί. Σε κάποια χωριά μάλιστα χτυπούν καμπάνες κι ο κόσμος μαζεύεται στις πλατείες κρατώντας αναμμένα κεριά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε σύσκεψη αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Σκέφτονται να καλέσουν το Γιώργο να εφαρμόσει τον "Καλλικράτη" σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Ομπάμα θα εκφωνήσει διάγγελμα σε λίγο, μόλις μιλήσει με το Γιώργο. Ήδη διαρρέουν φήμες ότι θα ζητήσει από το Γιώργο να ξαναχαράξει τα εσωτερικά σύνορα των Πολιτειών της Αμερικής. Ο Πούτιν ήδη κάνει δηλώσεις και καλεί το Γιώργο να του επιτρέψει να πάρει τον "Καλλικράτιτς" στη Ρωσία! Βλέπεις η κρίση είναι παγκόσμια και ο καθένας ζητά τον "Καλλικράτη" για τον εαυτό του. Κανείς δεν είχε σκεφτεί πριν πόσο θετικά επιδρά στους οικονομικούς δείκτες η αλλαγή των διοικητικών ορίων δήμων και νομαρχιών. Της αυτοδιοίκησης γενικά. Οι Κινέζοι λένε ότι πρόκειται καθαρά για οικονομικό φενγκ-σούι. Ροή θετικής ενέργειας από τον ένα δήμο στον άλλον, λένε, κι από κει κάνει κατευθείαν κάνει γκελ στα ελλείμματα. Τα χρηματιστήρια χτυπούν ταβάνι...
-Σταμάτα, τον διέκοψε ο Αντώνης. Κατάλαβα.
-Πρόεδρε...
-Άσε Πάνο. Μπορείς να με αφήσεις για λίγο μόνο;
-Βεβαίως Πρόεδρε, είπε ο Πάνος και φεύγοντας έκλεισε πίσω του τη βαριά καρυδένια πόρτα. Δεν πρόλαβε να πει στον Πρόεδρο ότι άλλες φήμες της τελευταίας στιγμής ήθελαν το Γιώργο να σχεδιάζει να συνδυάσει τον "Καλλικράτη" με ένα νέο εκλογικό σύστημα, γεγονός με ανυπολόγιστες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία. Με τούτο το συνδυασμό, σου λέει - που στο απλό μυαλό κάνει άλλα 'ντ' άλλων - οι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων κυριολεκτικά εκστασιάζονται και φτάνουν -άγνωστο πως - σε παραγωγικό οργασμό και η προβληματική οικονομία παθαίνει νταράκουλο και απογειώνεται. Απάλευτο...
Ο Αντώνης σχημάτισε στο κινητό του τον αριθμό του Κώστα.
-Αντώνη εσύ; Ακούστηκε η γνώριμη φωνή του Κώστα από το ακουστικό.
-Ναι Πρόεδρε. Τα 'μαθες;
-Τα βλέπω στην τηλεόραση.
-Και τώρα τι κάνουμε; Ρώτησε ο Αντώνης. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το κλείσω το μαγαζί.
-Άκου Αντώνη...θυμάσαι ένα μικρό ξύλινο κουτί που σου άφησα όταν σου παρέδωσα το κόμμα, με ένα πράσινο άλογο σκαλιστό στο καπάκι;
-Ναι Πρόεδρε.
-Άνοιξέ το. Είναι η κατάλληλη στιγμή, ακούστηκε επιτακτική η φωνή του Κώστα. Γεια σου τώρα.
-Αντίο Πρόεδρε, είπε ο Αντώνης, γεμάτος απορία είναι η αλήθεια και έψαξε με το βλέμμα να βρει το κουτί στη βιβλιοθήκη.
Το βρήκε. Το πήρε στα χέρια του και θαύμασε για λίγο το σκαλιστό πράσινο άλογο. Το άνοιξε. Μέσα υπήρχε ένα κιτρινισμένο χαρτί διπλωμένο στα τέσσερα. Το ξεδίπλωσε και το διάβασε:
"Αν σου έρθει η όρεξη να κάνεις αντιπολίτευση πήγαινε και κάτσε σε μια γωνιά. Θα σου περάσει..."
Από kafeneio-gr.blogspot.com

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον Παρνασσό

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με τους εργαζόμενους ως χειριστές αναβατήρων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από τέσσερις μήνες.

Εποχιακοί και αορίστου χρόνου εργαζόμενοι, που ξεπερνούν τα 100 άτομα, ανανεώνουν τις συμβάσεις τους και παρέχουν τις υπηρεσίες τους, μη γνωρίζοντας αν θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους.

Από τη μία, οι τρίμηνες συμβάσεις των εποχιακών ανανεώνονται, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι τουλάχιστον για τους μισούς ... μήνες δεν πρόκειται να πληρωθούν, αν και παρέχουν επί καθημερινής βάσεως τις υπηρεσίες τους και μάλιστα και εκτός ωραρίου.

Από την άλλη, οι αορίστου χρόνου εργαζόμενοι το μόνο χρηματικό ποσό που έχουν λάβει εδώ και τέσσερις μήνες είναι αυτό του δώρου των Χριστουγέννων.

Απογοητευμένοι οι υπάλληλοι του Χιονοδρομικού Κέντρου από τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στον εργασιακό τους χώρο έχουν προβεί σε καταγγελίες, καθώς ακόμα και οι υπερωρίες τους δεν προσμετρώνται στο μηνιαίο μισθό τους.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και ζητούν άμεσα τις αμοιβές τους…

Μετά από επικοινωνία που είχε η zougla.gr με τον πρόεδρο των εργαζομένων στον Παρνασσό, κύριο Κολοβάλη, επιβεβαιώθηκε η καταγγελία: «Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ακόμα πληρωθεί και αναμένουμε ανακοίνωση από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης στις 15 – 19 Ιανουαρίου να βρεθεί λύσει στο ζήτημα».

Σημειώνουμε πως τη διαχείριση και λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου έχει αναλάβει η κοινοπραξία ΑΚΤΡΑΚ, με μετόχους την ΑΚΤΩΡ Α.Ε και ΠΑΝΤΡΑΚ Α.Ε, συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα, και κατά γενική ομολογία οι εργαζόμενοι περιμένουν τη διαμεσολάβηση της κρατικής Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), ούτως ώστε να γίνει γνωστό πότε και εάν θα πληρωθούν.

Ο Δήμος Αράχωβας ξεκινά επαφές με δήμους της Φωκίδας για τη δημιουργία ενιαίου δήμου ενόψη σχεδίου “Καλλικράτης”

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα «Καλλικράτης» που ανακοινώθηκε επίσημα, λίγα λεπτά πριν από την συνεδρίασή του και αποφάσισε ομόφωνα, έχοντας ως δεδομένο ότι η στείρα άρνηση στο σχέδιο της Κυβέρνησης θα ήταν αναποτελεσματική, αν το σχέδιο, όπως ακούγεται, προχωρήσει και σε αναδιάταξη των υφιστάμενων νομών, να επιδιωχθεί ως πρώτη προτεραιότητα, η συνεννόηση με τους Δημάρχους Δελφών (Δελφοί-Χρυσό), Δεσφίνας, Διστόμου (Δίστομο-Στείρι-Άσπρα Σπίτια), Αντίκυρας και Δαύλειας (Δαύλεια, Μαυρονέρι, Παρόρι) για την διαμόρφωση κοινής πρότασης προς την Κυβέρνηση για δημιουργία ενιαίου Δήμου (Νότιος ... Παρνασσός ή όπως ονομασθεί).

Εκτιμήθηκε ότι μια κοινή πρόταση, μπορεί να γίνει αποδεκτή λόγω των αναμενόμενων αντιδράσεων στο σχέδιο. Για το θέμα αυτό εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος να προβεί στις σχετικές επαφές. Εναλλακτικά κρίθηκε προτιμότερη, ως δεύτερη προτεραιότητα, η τοποθέτηση υπέρ του ενιαίου Δήμου Λιβαδειάς (2 μεγάλοι Δήμοι σε ολόκληρη τη Βοιωτία), που στην ουσία θα λειτουργεί ως αιρετό Επαρχείο και θα διατηρηθεί υψηλού βαθμού αυτοτέλεια των επί μέρους πόλεων και ως τρίτη προτεραιότητα η επιδίωξη και διεκδίκηση του ονόματος και της έδρας του Δήμου, αν ο Δήμος περιορισθεί στην συνένωση των Δήμων Διστόμου, Αντίκυρας και Δαύλειας.

Από

Από Ο Δήμος Αράχωβας ξεκινά επαφές με δήμους της Φωκίδας για τη δημιουργία ενιαίου δήμου ενόψη σχεδίου “Καλλικράτης” Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2010 08:46
Από τον κ. Γ. Ανδρέου, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αράχωβας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα «Καλλικράτης» που ανακοινώθηκε επίσημα, λίγα λεπτά πριν από την συνεδρίασή του και αποφάσισε ομόφωνα, έχοντας ως δεδομένο ότι η στείρα άρνηση στο σχέδιο της Κυβέρνησης θα ήταν αναποτελεσματική, αν το σχέδιο, όπως ακούγεται, προχωρήσει και σε αναδιάταξη των υφιστάμενων νομών, να επιδιωχθεί ως πρώτη προτεραιότητα, η συνεννόηση με τους Δημάρχους Δελφών (Δελφοί-Χρυσό), Δεσφίνας, Διστόμου (Δίστομο-Στείρι-Άσπρα Σπίτια), Αντίκυρας και Δαύλειας (Δαύλεια, Μαυρονέρι, Παρόρι) για την διαμόρφωση κοινής πρότασης προς την Κυβέρνηση για δημιουργία ενιαίου Δήμου (Νότιος Παρνασσός ή όπως ονομασθεί).

Εκτιμήθηκε ότι μια κοινή πρόταση, μπορεί να γίνει αποδεκτή λόγω των αναμενόμενων αντιδράσεων στο σχέδιο. Για το θέμα αυτό εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος να προβεί στις σχετικές επαφές. Εναλλακτικά κρίθηκε προτιμότερη, ως δεύτερη προτεραιότητα, η τοποθέτηση υπέρ του ενιαίου Δήμου Λιβαδειάς (2 μεγάλοι Δήμοι σε ολόκληρη τη Βοιωτία), που στην ουσία θα λειτουργεί ως αιρετό Επαρχείο και θα διατηρηθεί υψηλού βαθμού αυτοτέλεια των επί μέρους πόλεων και ως τρίτη προτεραιότητα η επιδίωξη και διεκδίκηση του ονόματος και της έδρας του Δήμου, αν ο Δήμος περιορισθεί στην συνένωση των Δήμων Διστόμου, Αντίκυρας και Δαύλειας.

Ο Δήμος Αράχωβας ξεκινά επαφές με δήμους της Φωκίδας για τη δημιουργία ενιαίου δήμου ενόψη σχεδίου “Καλλικράτης” Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2010 08:46
Από τον κ. Γ. Ανδρέου, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αράχωβας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα «Καλλικράτης» που ανακοινώθηκε επίσημα, λίγα λεπτά πριν από την συνεδρίασή του και αποφάσισε ομόφωνα, έχοντας ως δεδομένο ότι η στείρα άρνηση στο σχέδιο της Κυβέρνησης θα ήταν αναποτελεσματική, αν το σχέδιο, όπως ακούγεται, προχωρήσει και σε αναδιάταξη των υφιστάμενων νομών, να επιδιωχθεί ως πρώτη προτεραιότητα, η συνεννόηση με τους Δημάρχους Δελφών (Δελφοί-Χρυσό), Δεσφίνας, Διστόμου (Δίστομο-Στείρι-Άσπρα Σπίτια), Αντίκυρας και Δαύλειας (Δαύλεια, Μαυρονέρι, Παρόρι) για την διαμόρφωση κοινής πρότασης προς την Κυβέρνηση για δημιουργία ενιαίου Δήμου (Νότιος Παρνασσός ή όπως ονομασθεί).

Εκτιμήθηκε ότι μια κοινή πρόταση, μπορεί να γίνει αποδεκτή λόγω των αναμενόμενων αντιδράσεων στο σχέδιο. Για το θέμα αυτό εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος να προβεί στις σχετικές επαφές. Εναλλακτικά κρίθηκε προτιμότερη, ως δεύτερη προτεραιότητα, η τοποθέτηση υπέρ του ενιαίου Δήμου Λιβαδειάς (2 μεγάλοι Δήμοι σε ολόκληρη τη Βοιωτία), που στην ουσία θα λειτουργεί ως αιρετό Επαρχείο και θα διατηρηθεί υψηλού βαθμού αυτοτέλεια των επί μέρους πόλεων και ως τρίτη προτεραιότητα η επιδίωξη και διεκδίκηση του ονόματος και της έδρας του Δήμου, αν ο Δήμος περιορισθεί στην συνένωση των Δήμων Διστόμου, Αντίκυρας και Δαύλειας.

Από efpalio.wordpress.com

Ο νέος Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης



Αυτός είναι ο Ευθύμιος Μπάκας από τη Φωκίδα που ανέλαβε νέος Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης.

Δείτε ένα παλιό βίντεο για να καταλάβετε με ποιά αντικειμενικά κριτήρια έγινε η επιλογή του. .


Έχει σχέση με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την ... Τετάρτη 28/2 σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης με θέμα :
“Οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και οι επιπτώσεις της”
(Το πιο δύσκολο είναι να παρακολουθήσεις το Βίντεο ως το τέλος)
Από stoforos.blogspot.com

Ξήλωσαν το παρκάκι στα Καστέλλια

Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι,δεν έχει νόημα πλέον να δείχνεις ενδιαφέρον για το χωρίο....
'' Αυτος η αυτοι που ειχαν την φαεινη ιδεα να ξηλωσουν σε μια νυχτα το παρκακι μπροστα στο αγροτικο ιατρειο, θαθελα επωνυμως να μας πουν και τον λογο για τον οποιο το εκαναν! Εγω περιμενα λιγες μερες, για να μαθω τι δικαιολογιες θα ακουστουν...
Και η δικαιολογια ειναι οτι, δεν μπορουσαν να συντηρουν το πρασινο, δεν υπαρχει διαθεσιμο προσωπικο απο τον Δημο...
Κυριοι, ας σοβαρευτουμε πλεον και ας δουμε τα πραγματα με νηφαλιοτητα. Μεχρι τωρα τα ειχαμε με το Μεταλλειο που δημιουργησε στη περιοχη ενα σεληνιακο τοπιο. Αυτο προσπαθουσαμε να ελεγξουμε προκειμενου ... να σταματησουν οι καταστροφες που κανει.
Τωρα ομως εχουμε να κανουμε με τους δικους μας,με τους ιδιους τους Καστελλιωτες!!! Αυτοι που κοβουν οτι βρουν μπροστα τους και το αντικαθιστουν με ΤΣΙΜΕΝΤΟ!!!! Οι ανθρωποι ειναι επικινδυνοι πλεον. Η ελλειψη αισθητικης ειναι πολυ επικινδυνο πραγμα και ενεχει πολλους κινδυνους γιαυτους που την υφιστανται.
Δεν ειναι η πρωτη φορα που παρατηρουνται τετοια φαινομενα αυθαιρεσιας. Και στο παρελθον ανθρωποι ασχετοι και υπερανω πασης υποψιας,εβαλαν την κακογουστη σφραγιδα τους και προξενησαν με τον ενα η τον αλλο τροπο,ζημια στο χωριο. Εδω ομως το πραγμα εγινε σοβαρο. Και το ερωτημα που βαζω εγω ειναι το εξης.
Πως ο Δημος συντηρει και εχει σε αψογη κατασταση το πρασινο-οπου υπαρχει-της Γραβιας?
Πως στην Μαριολατα το γκαζον της πλατειας ειναι αψογο-και καλα κανει θα πω?
Ο,τι γινεται και αποφασιζεται για τα Καστελλια,γινεται ερημην των συγχωριανων μας συμβουλων στο Δημοτικο Συμβουλιο?
Αυτοι οι κυριοι εχουν επιγνωση του ρολου τους,η διαλεξαν να ειναι διακοσμητικα στοιχεια εκει που τους στειλαμε?
Σταματω εδω διοτι μεσα στην αγανακτηση μου φοβαμαι οτι θα υπερβω τα ορια μου και δεν θα τοθελα...
Ομως να ξερουν αυτοι οι κυριοι οτι δεν προαγει καμμια τιμη να εκπροσωπεις ενα χωριο σ'ενα Δημοτικο Συμβουλιο,το οποιο
ειναι γεματο σκουπιδια απο το ενα ακρο του μεχρι το αλλο,αφανιζεται το πρασινο του γιατι ετσι τους καπνισε μερικων και γενικως
λαμπουν δια της λαμπρας απουσιας τους..... ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΛΛΙΟΣ
Από kastellia.gr

Aντιρρήσεις στην επέκταση της 2ης μονάδας αερίου στην Αντίκυρα

Στις 4 Ιανουαρίου 2010 έληγε η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων στην ΡΑΕ για την αίτηση αύξησης της ισχύος της 2η ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας της ENDESA HELLAS (;;;;;) στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας.

Περιμέναμε την Κοινότητα Αντίκυρας να στείλει τις αντιρρήσεις της στη ΡΑΕ για την κατά 13% αύξηση της ισχύος στην επίδικη δεύτερη μονάδα του Αγ. Νικόλαου αλλά ….μάταια, θα μάζευαν φαίνεται τα τραπέζια από την γιορτή παραχώρησης του οικοπέδου…

Περιμέναμε από το Δήμο Διστόμου… μάταια πάλι. Μάλλον ετοιμάζουν τους προβολείς στη δωρεά για την ανακατασκευή του ... γηπέδου στον όμορο Δήμο.

Από την Κοινότητα Κυριακίου για να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμέναμε και τίποτα…..

Η Νομαρχία Βοιωτίας χρονιάρες μέρες ήταν απασχολημένη με τα εγκαίνια του νέου συνεδριακού χώρου στο ισόγειο του Διοικητηρίου και δεν πρόκαναν.

Εν τέλει αποφασίσαμε εμείς της «Αρτέμιδας» για μια ακόμη φορά να αντισταθούμε στις ορέξεις των «μεγαλοδωρητών» και αποστείλαμε τις αντιρρήσεις της κίνησης μας για την ανεξέλεγκτη όπως φαίνεται αύξηση της ισχύος στην 2Η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής.

Ελπίζουμε στην επόμενη αίτηση - γιατί θα υπάρξει και επόμενη αίτηση για περαιτέρω αύξηση - να βρουν τον χρόνο οι αρμόδιοι να ασχοληθούν…

Διαβάστε το πλήρες κείμενο: Οι αντιρρήσεις προς τη ΡΑΕ
Από Aντιρρήσεις στην επέκταση της 2ης μονάδας αερίου στην Αντίκυρα
Στις 4 Ιανουαρίου 2010 έληγε η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων στην ΡΑΕ για την αίτηση αύξησης της ισχύος της 2η ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας της ENDESA HELLAS (;;;;;) στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας.

Περιμέναμε την Κοινότητα Αντίκυρας να στείλει τις αντιρρήσεις της στη ΡΑΕ για την κατά 13% αύξηση της ισχύος στην επίδικη δεύτερη μονάδα του Αγ. Νικόλαου αλλά ….μάταια, θα μάζευαν φαίνεται τα τραπέζια από την γιορτή παραχώρησης του οικοπέδου…

Περιμέναμε από το Δήμο Διστόμου… μάταια πάλι. Μάλλον ετοιμάζουν τους προβολείς στη δωρεά για την ανακατασκευή του γηπέδου στον όμορο Δήμο.

Από την Κοινότητα Κυριακίου για να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμέναμε και τίποτα…..

Η Νομαρχία Βοιωτίας χρονιάρες μέρες ήταν απασχολημένη με τα εγκαίνια του νέου συνεδριακού χώρου στο ισόγειο του Διοικητηρίου και δεν πρόκαναν.

Εν τέλει αποφασίσαμε εμείς της «Αρτέμιδας» για μια ακόμη φορά να αντισταθούμε στις ορέξεις των «μεγαλοδωρητών» και αποστείλαμε τις αντιρρήσεις της κίνησης μας για την ανεξέλεγκτη όπως φαίνεται αύξηση της ισχύος στην 2Η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής.

Ελπίζουμε στην επόμενη αίτηση - γιατί θα υπάρξει και επόμενη αίτηση για περαιτέρω αύξηση - να βρουν τον χρόνο οι αρμόδιοι να ασχοληθούν…

Διαβάστε το πλήρες κείμενο: Οι αντιρρήσεις προς τη ΡΑΕ
Από symparataxi.blogspot.com

Το ΠΑΣΟΚ σηκώνει τα μανίκια

Νίκησε ο Φωκικός , για πέναλτι φωνάζουν αυτήν την φορά οι ηττημένοι

Επιστροφή στις νίκες για τον Φωκικό, μετά την εκτός έδρας νίκη με τον Εθνικός Φιλιππιάδας με 0-1 στο τέλος του αγώνα. Η Φιλιππιάδα να προσπαθεί συνέχεια να βάλει γκολ αλλά η μπάλα να μην της κάνει το χατίρι .
Ο ανύπαρκτος επιθετικά σε όλο το παιχνίδι Φωκικός, ξύπνησε μόνο στα 10 τελευταία λεπτά και στο 88’ ο πρωτοεμφανιζόμενος Τζέκος σκόραρε δίνοντας την ανέλπιστη νίκη στην ομάδα! Τελικά όπως λέει και το ρητό, δεν κερδίζει μόνο ο καλύτερος (ή στα προηγούμενα παιχνίδια που παίξαμε, ο καλύτερος με τον διαιτητή) αλλά κερδίζει και ο πιο τυχερός!
Το ματς αμαύρωσαν μικροεπεισόδια λίγο πριν το τέλος του αγώνα (που έληξε λόγο διακοπής, στο 99’) αλλά και μετά, καθώς οι φίλαθλοι της Φιλιππιάδας, επιτέθηκαν στον διαιτητή, στους βοηθούς του, στους οπαδούς μας αλλά και στον Προεδρό μας κ. Σίμο Παπαδημητρίου.

Η σύνθεση του Φωκικού: (Μιχάλης Κασάπης), Kαντιμοίρης, Ζυγογιάννης, Κουρέλης, Δημητρίου, Σπυριδάκης, Δήμας, Μακρής (89' Νικολάου) , Jablon( 75′ Ταμπάκης), Τζέκος, Fonseca, Bαβατσίκος( 65′ Στεργίου).
Διαβάστε την συνέντευξη τύπου μετά τα ματς...

Συνέντευξη Τύπου Εθνικός Φιλιππιάδας-Φωκικός

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

lappas-siteΠιστεύω ότι σήμερα, λειτούργησε ο νόμος του ποδοσφαίρου, σε ένα παιχνίδι που πιστεύω ότι είχαμε την υπεροχή, σχεδόν σε όλο το 90λεπτο. Δεν καταφέραμε ένα προηγηθούμε αν και είχαμε τις φάσεις, από εκεί και πέρα δεχτήκαμε και ένα γκολ στα τελευταία λεπτά και χάσαμε το ματς. Πιστεύω ότι είναι άδικο το αποτέλεσμα και είναι άδικο πρώτα για τους ποδοσφαιριστές μου, που έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν σήμερα μέσα σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, αλλά έτσι είναι η μπάλα τιμωρεί και σήμερα δεν πήραμε τίποτα από αυτό το παιχνίδι. Έχω εμπιστοσύνη μεγάλη στους ποδοσφαιριστές μου, πιστεύω ότι τους βαθμούς που χάσαμε σήμερα θα τους πάρουμε στα επόμενα παιχνίδια. Πιστεύω ότι η τύχη δεν μπορεί να είναι πάντα με τον αντίπαλο, κάποτε θα είναι και με μας. Ας ευχηθώ σε όλους σας, να έχετε καλή χρονιά, υγεία και στους φιλάθλους μας, να ζητήσω συγνώμη γιατί σήμερα δεν πήραμε τους βαθμούς που όλοι τόσο ήθελαν , αλλά πιστεύω ότι είμαστε μέσα στους στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή της χρονιάς –είχαμε σαν στόχο να ξεπεράσουμε τους 20 πόντους- και πιστεύω ότι στον 2ο γύρω θα πάρουμε περισσότερους πόντους και η ομάδα θα τερματίσει πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Η ομάδα τελειώνει τον α’ γύρο με μόλις 10 γκολ ενεργητικό, είναι ένα πρόβλημα το οποίο, το έχουμε ξαναπεί εδώ και σε συνεντεύξεις, πώς σκέφτεστε να το αντιμετωπίσετε; Γιατί είναι αυτό το πρόβλημα , όπου πιστεύω ότι αν ο Εθνικός είχε την στοιχειώδη ευστοχία, θα ήταν πολύ πολύ ψηλά.

Πιστεύω ότι αδικούμαστε από την βαθμολογία, αν σκεφτούμε ότι χάνουμε πολλές ευκαιρίες αλλά έχουμε πετύχει λίγα γκολ. Χάνουμε γκολ που δεν χάνονται. Ήδη έχουμε κάνει 2 μεταγραφές μεσοεπιθετικά με τον σέντερ φορ, τον Φλορενσιο από τη Βραζιλία και με το δημιουργικό χαφ τον Αλέκο τον Μπούρμπο. Πιστεύω ότι μαζί με τα άλλα τα παιδιά αυτοί οι δύο παίχτες θα μας βοηθήσουν έτσι ώστε να φτάσουμε πιο εύκολα στο γκολ.

Είναι άλλος ο στόχος σας να ενισχυθείτε για άλλο κενό;

Θα δούμε εξαρτάται από το τι παίχτες θα φύγουν από την ομάδα για να μπορέσουμε να κάνουμε και κάποια άλλη μεταγραφή.

Πιστεύετε ότι υπάρχει πρόβλημα με την διαιτησία. Την μια Κυριακή βλέπουμε άριστες διαιτησίες και την άλλη Κυριακή, βλέπουμε προβληματικές, όπως σήμερα ο κ. Παναγιωτόπουλος με τον κ. Λιόνα ο οποίος ήταν αν θυμάστε και στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό που στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν άριστος ενώ στο δεύτερο παιχνίδι της Φιλιππιάδας σήμερα στο β΄ ημίχρονο, δεν κατέβασε ποτέ τη σημαία, σε όποια επιθετική προσπάθεια του Εθνικού, ανέκαμπτε συνεχώς με οφσάιντ. Υπάρχει πρόβλημα τελικά με τη διαιτησία;

Κοιτάξτε στα περισσότερα παιχνίδια εμάς η διαιτησία μας πήγε καλά, σίγουρα έχουμε αδικηθεί, θα μπορούσε και σήμερα ο διαιτητής να δώσει μια φάση στο πέναλτι. Από εκεί και πέρα όμως δεν πρέπει να στεκόμαστε και να βρίσκουμε δικαιολογίες, εκεί. Έτσι είναι η διαιτησία, μια θα σε ευνοήσει μια θα σε αδικήσει. Δεν μπορεί πάντα να ευνοεί μια ομάδα. Εμείς πρέπει να αφήσουμε τις δικαιολογίες στην άκρη και τις οποιεσδήποτε προφάσεις και να ψάξουμε μέσα μας να δούμε γιατί δυσκολευόμαστε να δημιουργήσουμε το γκολ. Γιατί έχουμε αρκετές ευκαιρίες αλλά δυσκολευόμαστε στο γκολ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΤΣΕΛΟΣ

DSC_025400Χάσαμε ένα παιχνίδι σήμερα μέσα στην έδρα μας, σε ένα πολύ μα πάρα πολύ δύσκολο, αγωνιστικό χώρο, από μια ομάδα που 90’ μας έκανε ένα σουτ και πέτυχε ένα τέρμα. Ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν, να κάνουμε εμείς το γκολ πρώτοι και να κερδίζουμε τον αγώνα, αλλά έτσι είναι η μπάλα, τιμωρεί. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους φιλάθλους και να καταλάβουν και αυτοί ότι σε τέτοιους αγωνιστικά τερέν είναι δύσκολο να παίξουμε μπάλα και εμείς προσπαθούμε, κάνουμε ό,τι καλύτερο αλλά, θέλω να μας πιστέψουν, είναι δύσκολο. Ξέρω τους πικράναμε, δεν ξεκινήσαμε με τον καλύτερο τρόπο, το παιχνίδι, πιστεύω στην πορεία θα σηκώσουμε κεφάλι και θα πάμε πολύ καλά.

Στην διπλή φάση του πέναλτι που ζητήσατε πέναλτι πρώτα στον Λάππα και μετά σε σένα;

H ανατροπή η δικιά μου είναι πέναλτι, μπορεί να το δώσει καθαρά, γιατί παίρνω την μπάλα, απέναντι στην περιοχή, έχω πρόθεση για γκολ και με βρίσκει ο αμυντικός τους και για αυτό και έπεσα, δεν θα έπεφτα θα έκανα γκολ. Εκεί ο διαιτητής έκανε λάθος, του το είπα κιόλας.

Τι σας είπε;

Τίποτα, μου λέει, μπορεί να έχεις δίκιο, μου λέει εμένα προσωπικά, μπορεί να έχεις δίκιο έτσι συγκεκριμένα. Του είπα, έκανες λάθος σε μένα και μου είπε, μπορεί να έχεις δίκιο. Είναι ανατροπή σε μένα, είναι πέναλτι. Και στον Γιώργο την προηγούμενη φάση, τον σπρώχνει ο παίχτης γιατί είμαι δίπλα και βλέπω, έγινε μπροστά μου. Πιστεύω έκανε λάθος.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΑΠΗΣ:

DSC_0251000Σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, πιστεύω ότι έγινε ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι, δεν ήταν τόσο ποιοτικό όσο θα θέλαμε και οι δύο ομάδες. Ξέραμε ότι ήρθαμε να παίξουμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα και αυτό φάνηκε, γίνανε πάρα πολύ λίγες φάσεις λόγω της ακαταλληλότητας του γηπέδου και στις δύο εστίες, υπήρχε μια πίεση από τους γηπεδούχους, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα μου, επειδή είναι τεχνική ομάδα, σε αυτά τα γήπεδα δυσκολευόμαστε λίγο. Αλλά καταφέραμε για μένα, πιστεύω να πάρουμε ένα πολύ μεγάλο διπλό σήμερα, μετά την υπερπροσπάθεια που έκαναν οι παίχτες μου και πιστεύω ότι όποια ομάδα έβαζε το γκολ θα είχε και τις περισσότερες πιθανότητες για να φύγει νικήτρια από το παιχνίδι. Καταφέραμε να προηγηθούμε εμείς για μας είναι ένα θετικό αποτέλεσμα και συνεχίζουμε με πιο μεγάλη αισιοδοξία στο μέλλον.

Οι στόχοι του Φωκικού κ. Κασάπη;

Αυτή είναι η ερώτηση που μου κάνουν από την αρχή της χρονιάς όλοι. Οι στόχοι του Φωκικού είναι, όσο πιο ψηλά μπορούμε, να φτάσουμε. Εγώ έχω πει ότι σαν προπονητής που ξεκινάω την καριέρα μου. Για ένα αποτέλεσμα παίζω, για τη νίκη. Από εκεί και πέρα αν καταφέρουμε σαν ομάδα, γιατί σίγουρα οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μια μέρα στην άλλη, να τερματίσουμε φέτος όσο πιο ψηλά μπορούμε και του χρόνου, είμαστε ο ίδιος κορμός και δούμε τα πράγματα του χρόνου θα είναι καλύτερα για μας. Αλλά φέτος μπορώ να πω ότι μοναδικός στόχος της ομάδας, είναι όσο πιο ψηλά μπορούμε να τελειώσουμε.

Κ. Κασάπη εσείς έχετε παίξει και στην Α’ Εθνική, είστε και διεθνής, ποιο είναι το επίπεδο της Γ’ Εθνικής; Πιστεύετε ότι αυτή η κατηγορία είναι στα επίπεδα που πρέπει;

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να δώσουνε μεγαλύτερη σημασία οι φορείς αυτής της κατηγορίας, γιατί είναι το οξυγόνο, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι ο τροφοδότης του επαγγελματικού, αν σταματήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα σταματήσει κάποια στιγμή και το επαγγελματικό. Και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο καλύτερα. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία και στη Γ’ και στη Δ’ Εθνική και να δώσουνε κίνητρα σε αυτούς που ασχολούνται με τις ομάδες γιατί ξέρουμε ότι τα κίνητρα είναι πολύ λίγα, αλλά και να το κάνουν ποιοτικά σε γήπεδα, εγκαταστάσεις σε όλους τους τομείς πρέπει να το προσέξουμε περισσότερο.

Ο Πρόεδρος σας σε τελευταίες δηλώσεις που έκανε, είπε ότι αν το παιχνίδι είναι νικηφόρο στη Φιλιππιάδα, η ομάδα κερδίσει, θα ενισχυθεί και άλλο, αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν και οι στόχοι της ομάδας μετά τη σημερινή νίκη;

Είπα ότι, εγώ σαν ομάδα, κοιτάω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και παίζω πάντα για τη νίκη δεν μπορούμε να πούμε ότι την μια Κυριακή πηγαίνουμε για Πρωτάθλημα και την άλλη Κυριακή ότι πάμε για να σωθούμε. Υπάρχει το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που το ξέρετε πολύ καλύτερα εσείς από μένα, ότι κάνεις Πρωταθλητισμό για να σωθείς και Πρωταθλητισμό για να ανέβεις. Οπότε είμαστε πάρα πολύ κοντά, ο Πρόεδρος το λέει αυτό μεν, πιστεύω ότι μετά από 2 Κυριακές μπορεί να χάσουμε ένα παιχνίδι και να λέμε πάλι ότι πάμε για να σωθούμε.

Την ομάδα του Εθνικού Φιλιππιάδας πώς την είδατε;

Ξέραμε ότι ήταν μια πολύ δυνατή ομάδα και το καλό σε σας είναι ότι –το έλεγα και πριν σε κάποιους ανθρώπους εδώ- ότι έχετε το ντόπιο στοιχείο, που για μένα είναι συν στην περιοχή και μακάρι να παραδειγματιστούν και άλλες ομάδες από σας, χρειάζεται το ντόπιο στοιχείο. Και σίγουρα μαζί με τους ντόπιους να πάρετε 2-3 ποιοτικούς παίχτες, γιατί έχετε μια πολύ καλή έδρα, ένα γήπεδο καλό, κόσμος έρχεται, τα έχετε όλα.

ΔHMOΣ ΤZEKOΣ:

Εγώ δεν θα θελα να πω πολλά πράγματα, ήταν ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, ο αγωνιστικός χώρος δεν το επέτρεπε να είναι καλό, κυριάρχησαν οι προσωπικές μονομαχίες και η δύναμη. Πιστεύω ότι αφού καταφέραμε και προηγηθήκαμε εμείς, βάλαμε εμείς πρώτοι το γκολ, πιστεύω ότι θα φεύγαμε και νικητές αν και αυτό άργησε, το βάλαμε προς το τέλος, δεν έχω να πω κάτι άλλο, εύχομαι καλή συνέχεια στον β’ γύρο στην ομάδα του Εθνικού.


Από prevezasports.

Ξημερώνει στην Γκιώνα


Ξημερώνει, η χιονισμένη Γκιώνα ήδη λάμπει στο φως του Ήλιου, η Ιτέα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη για να δεχθεί κι αυτή τις ακτίνες του.
Στα χειμωνιάτικα ξυπνήματα για εμάς που ζούμε στην Ιτέα, οι κορυφές της Γκιώνας πάνω από ... την Αγία Ευθυμία, μας περιμένουν να μας καλωσορίσουν, κι εμείς πιστοί στο ραντεβού προσπαθούμε από τις αλλαγές στην ποσότητα και στο χρώμα του χιονιού , ή απο το χρώμα του σύννεφου που τις σκεπάζει να καταλάβουμε τον καιρό.
Ήρθε ο χειμώνας οι επόμενες ημέρες είπαν θα είναι αλήθεια χειμωνιάτικες.
Καλώς να ορίσει.