Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον Παρνασσό

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με τους εργαζόμενους ως χειριστές αναβατήρων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από τέσσερις μήνες.

Εποχιακοί και αορίστου χρόνου εργαζόμενοι, που ξεπερνούν τα 100 άτομα, ανανεώνουν τις συμβάσεις τους και παρέχουν τις υπηρεσίες τους, μη γνωρίζοντας αν θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους.

Από τη μία, οι τρίμηνες συμβάσεις των εποχιακών ανανεώνονται, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι τουλάχιστον για τους μισούς ... μήνες δεν πρόκειται να πληρωθούν, αν και παρέχουν επί καθημερινής βάσεως τις υπηρεσίες τους και μάλιστα και εκτός ωραρίου.

Από την άλλη, οι αορίστου χρόνου εργαζόμενοι το μόνο χρηματικό ποσό που έχουν λάβει εδώ και τέσσερις μήνες είναι αυτό του δώρου των Χριστουγέννων.

Απογοητευμένοι οι υπάλληλοι του Χιονοδρομικού Κέντρου από τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στον εργασιακό τους χώρο έχουν προβεί σε καταγγελίες, καθώς ακόμα και οι υπερωρίες τους δεν προσμετρώνται στο μηνιαίο μισθό τους.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και ζητούν άμεσα τις αμοιβές τους…

Μετά από επικοινωνία που είχε η zougla.gr με τον πρόεδρο των εργαζομένων στον Παρνασσό, κύριο Κολοβάλη, επιβεβαιώθηκε η καταγγελία: «Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ακόμα πληρωθεί και αναμένουμε ανακοίνωση από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης στις 15 – 19 Ιανουαρίου να βρεθεί λύσει στο ζήτημα».

Σημειώνουμε πως τη διαχείριση και λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου έχει αναλάβει η κοινοπραξία ΑΚΤΡΑΚ, με μετόχους την ΑΚΤΩΡ Α.Ε και ΠΑΝΤΡΑΚ Α.Ε, συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα, και κατά γενική ομολογία οι εργαζόμενοι περιμένουν τη διαμεσολάβηση της κρατικής Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), ούτως ώστε να γίνει γνωστό πότε και εάν θα πληρωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου