Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

8 Μάρτη .Τα κορίτσια της ουτοπίας στέκουν στην πρώτη γραμμή (Βίντεο στην πρώτη γραμμή)

getFile (2)AΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Είναι αυτές που σε κάθε πορεία βγαίνουν στην πρώτη γραμμή. Αυτές που κάνουν καθιστικές διαμαρτυρίες. Αυτές που χτυπιούνται άγρια από τα ΜΑΤ. Αυτές που τα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν «τρομοκράτισσες». Στη Χαλκιδική, το κίνημα της αντίστασης των πολιτών γυναικοκρατείται – κι οι άντρες τους είναι πολύ περήφανοι γι” αυτό.

 Ρεπορτάζ: Ντίνα Δασκαλοπούλου, φωτογραφίες: Μάριος Λώλος

Αυτές τις γυναίκες, τα κορίτσια της ουτοπίας, συναντήσαμε στην Ιερισσό. Ηρθαν εδώ έφηβες και ηλικιωμένες, νοικοκυρές κι επαγγελματίες απ” όλα τα χωριά της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. «Κατ” αρχήν, ποιες είναι οι τρομοκράτισσες;» τις ρωτάω. «Ολες, είμαστε όλες τρομοκράτισσες» απαντούν εν χορώ και ξεσπάμε σε δυνατά γέλια....

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δελφών για την "Αλεφάντω" στα Καστέλλια


ΚΑΤΩ  ΤΑ  ΧΕΡΙΑ  ΑΠ΄ ΤΟΥΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 
 ΤΟΥ  ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ
Η  S&B  εκμεταλλευόμενη τις πραγματικές ανάγκες των συγχωριανών μας για εργασία, μας εκβιάζει για μια ακόμη φορά  να δώσουμε γη και ύδωρ προκειμένου να αυξήσει αυτή τα κέρδη της καταστρέφοντας το περιβάλλον μας και τη ζωή μας.
Οι εργαζόμενοι του χωριού μας δεν δουλεύουν τζάμπα στην εταιρεία. ΠΑΡΑΓΟΥΝ!
Και αυτόν τον πλούτο που παράγουν τον απομυζά η S&B στέλνοντας τον στα θησαυροφυλάκια της (εντός και εκτός χώρας) Πήραν την Κάνιανη, τα Νερά 8, με χίλιους  δυο εκβιασμούς και υποσχέσεις.
Τώρα ζητά την Αλεφάντω. Αν την πάρουν μετά ...

Έκλεψαν 8 προτομές τους τελευταίους 6 μήνες!

Ο Ψαρρός όταν υπήρχε
στο Πεδίον του Άρεως
Οι τελευταίες προτομές που “έκαναν φτερά” απο το Δήμο Αθηναίων, ήταν του Νίκου Καζαντζάκη και του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου.
Οκτώ χάλκινες προτομές κλάπηκαν τους τελευταίους έξι μήνες από τους δρόμους της Αθήνας, με τελευταίες αυτές του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη και του ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco), που εξαφανίστηκαν μέσα από τον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων, στα μέσα Ιανουαρίου. Οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν τα χάλκινα γλυπτά, αφήνοντας μόνο τις μαρμάρινες βάσεις τους....