Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Δελφικό Τοπίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
SOS για το Δελφικό Τοπίο
Ερώτηση για την συνεχή καταστροφή του Δελφικού Τοπίου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Νάντια Βαλαβάνη, Μιχαήλ Κριτσωτάκης, Μαρία Κανελλοπούλου, Έφη Γεωργοπούλου Σάλταρη, Γιώργος Πάντζας και Άννα Χατζησοφιά
Οι Δελφοί, ένα από τα τρία κορυφαία αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας, καθώς και η ευρύτερη περιοχή των Δελφών, πολλαπλά αναγνωρισμένη και προστατευόμενη από Εθνικές και Διεθνείς αποφάσεις, με δύο ξεχωριστές αναγνωρίσεις από την UNESCO, αποτελούν διεθνώς κορυφαίο, γνωστό και αναγνωρίσιμο προορισμό και ως εκ τούτου ενέχουν έναν δυναμικό αναπτυξιακό χαρακτήρα.
Όμως, το μεγάλο πλεονέκτημα του Δελφικού Τοπίου ως προς τους επισκέπτες του εξανεμίζεται. Σε διεθνή sites η περιοχή χαρακτηρίζεται “θλιβερός τόπος” και τακτικά πνίγεται σε σύννεφα σκόνης βωξίτη. Η αναπτυξιακή της δυναμική φθίνει και η ζωή των κατοίκων επιδεινώνεται.
Η αιτία εντοπίζεται στο γεγονός ότι, το “Δελφικό Τοπίο” προσβάλλεται βάναυσα περιβαλλοντικά από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας συμφερόντων Κυριακόπουλου Οδυσσέα - πρώην S & B Α.Ε- και την εξορυκτική δραστηριότητα βωξίτη.
Οι παράνομες εγκαταστάσεις βωξίτη της S & B δίπλα στο λιμάνι των Δελφών, σε επαφή εκατέρωθεν...