Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ο Θάνατος του παληκαριού

Η απόφαση του Δήμου Δελφών για τα υπό κατάργηση Σχολεία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών στη συνεδρίασή του στις 23 Φεβρουαρίου 2011, μεταξύ των άλλων θεμάτων, συζήτησε και το θέμα που δημιουργήθηκε με τις εισηγήσεις των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ν. Φωκίδας για κατάργηση σχολείων του Νομού και τη συγχώνευσή τους με άλλα.
Στην εισήγηση, μεταξύ των άλλων σχολείων που προτείνεται η κατάργησή τους, περιλαμβάνεται και το Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Ευθυμίας. Καταθέτοντας πολύ σοβαρά επιχειρήματα, τόσο ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Ευθυμίας Ανδρέας Σολτάτος όσο και η ...

ΒΟΜΒΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ" ΣΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ Τα πολλά νεκρά δελφίνια μας προειδοποιούν

Του Γιώργου Ηλιόπουλου *

Σε παγίδα θανάτου για τα διερχόμενα δελφίνια έχει μετατραπεί ο Κορινθιακός Κόλπος , καθώς δεν περνάει μήνας που να μην ξεβράζεται νεκρό κάποιο δελφίνι στις ακτές του.

Ήδη χθες άλλο ένα νεκρό δελφίνι βρέθηκε στη περιοχή Κόκκινου-Χιλιαδούς στο Δήμο Δωρίδας.

Συνολικά , δεκαπέντε έχουν εντοπισθεί νεκρά από τον Αύγουστο μέχρι και τον Φεβρουάριο στον Κορινθιακό .

Αιτία η αυξημένη ρύπανση του βυθού σε βαριά μέταλλα, που πλησιάζει σε ποσοστό 20% σε σχέση με τις κανονικές συγκεντρώσεις. Ο παραπάνω αριθμός των νεκρών δελφινιών ...

Δελτίο Τύπου του Αυτοδιοικητικού Κινήματος για την απόφαση της Περιφέρειας για τα διόδια

Απόφαση αποδοχής του καθεστώτος των διοδίων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

Παρά το σκάνδαλο με την παραχώρηση της εθνικής οδού σε εταιρείες που αυξάνουν διαρκώς τους σταθμούς και τα τέλη διοδίων, παρά το διογκούμενο πανελλαδικό κίνημα και τη γενικευμένη οργή των κατοίκων της Στερεάς, το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Η πρόταση του περιφερειάρχη που υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις που υποστηρίχθηκαν από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, είναι ...